Canon EOS 20D. Τολμηρή στις προκλήσεις.

V

VIDEOMIX

Guest
Η Canon EOS 20D, ειναι μια ψηφιακή μηχανή που δεν φοβάται την αντιπαράθεση με τα μεγάλα "αδέςλφια" της, ομόσταβλα DS. Εχει άριστα χαρακτηριστικά σε μια δελεαστικότατη τιμή. Γύρω στα 1400 ευρό.

Μερικά χαρακτηριστικά της τώρα.

Max resolution 3504 x 2336
Low resolution 2544 x 1696, 1728 x 1152
Image ratio w:h 3:2
Effective pixels 8.2 million
Sensor photo detectors 8.5 million
Sensor size 22.5 x 15.0 mm
Sensor type CMOS
Colour filter array RGB
Sensor manufacturer Canon
ISO rating 100, 200, 400, 800, 1600, 3200 (H)
Zoom wide (W) n/a
Zoom tele (T) n/a
Digital zoom No
Image stabilization No
Auto Focus Yes
Manual Focus Yes
Auto focus type Multi-BASIS TTL, 9 focus points (diamond shape)
Normal focus range n/a
Macro focus range n/a
White balance override 6 positions, Kelvin & manual preset
Aperture range n/a
Min shutter 30 sec + Bulb
Max shutter 1/8000 sec
Built-in Flash Yes, pop-up
Flash guide no. 12 m (39.3 ft) @ ISO 100
External flash Yes, hot-shoe & sync
Flash modes Auto, On, Red-eye reduction, Off
Exposure compensation -2 EV to +2 EV in 1/3 EV or 1/2 EV steps
Metering 35 area eval, center weighted, partial
Aperture priority Yes
Shutter priority Yes
Focal length multiplier 1.6
Lens thread Canon EOS EF, EF-S mount
Continuous Drive Yes, 5 fps up to 23 JPEG images
Movie Clips No
Remote control N3 connector
Tripod mount Yes
Self-timer 10 sec (3 sec with mirror lock-up)
Time-lapse recording Yes, by USB cable and PC
Orientation sensor Yes
Storage types Compact Flash (Type I or II)
Storage included None
Uncompressed format RAW
Compressed format JPEG (EXIF 2.21)
Quality Levels Fine, Normal, RAW
Viewfinder TTL
LCD 1.8 "
LCD Pixels 118,000
Playback zoom Yes
Video out Yes
USB Yes, 2.0
Firewire (IEEE 1394) No
Serial No
Battery / Charger Yes
Battery Canon 1390mAh Li-Ion & Charger
Weight (inc. batteries) 770 g (27.2 oz)
Dimensions 144 x 106 x 72 mm (5.7 x 4.2 x 2.8 in)

Φώτος.

V

VIDEOMIX

Guest
Συνεχίζουμε λοιπόν. Να σημειώσω οτι η εν λόγο κάμερα μπήκε στο οπλοστάσιό μου πρίν 3 μέρρες. Οπότε, θα την εξετάσω λεπτομερέστερα.
Σε λίγες μέρρες δε, θα σας πω και τις δικές μου εντυπώσεις. Ηδη αύριο θα την περάσω απο σκληρό τέστ που ειναι σπουδαίο κατα την άποψή μου. Με τον L 35-350 θα την δουλέψω σε γήπεδο ποδοσφαίρου. Η ταχύτητα, ποιότητα, αντοχή στις πολλές λήψεις και πολλά άλλα θα μου απαντηθούν και θα διαπιστώσω το αν έκανα σωστά η λάθος που την αγόρασα.

The control layout at the rear of the EOS 20D has undergone several important changes from the EOS 10D. Firstly there are now only four buttons to the left of the LCD monitor (direction switch no longer required thanks to the multi-controller), the Erase button has been sunken further into the body to make it less easy to knock, the power switch now doubles as a quick command dial lock and lastly the new the multi-controller (the small 'joystick' type button above the quick command dial) used for AF point selection, panning in magnify mode and WB shift.

Store Time,
(Canon) Time,
(SanDisk 1 GB) Time,
(SanDisk 4 GB) Approx.
size
3504 x 2336 RAW *1 3.5 1.7 2.1 7,500 KB
3504 x 2336 RAW + JPEG *2 4.7 2.3 2.8 10,200 KB
3504 x 2336 JPEG (L/Fine) 1.4 0.7 0.8 2,700 KB
2544 x 1696 JPEG (M/Fine) 0.9 0.5 0.6 1,600 KB

*1 The EOS 20D uses a lossless compression (similar to Zip compression) on RAW files, thus they can vary slightly in size depending on ISO sensitivity and the amount of detail in the image.
*2 File size reported here is the size of the RAW and JPEG files added together. For our tests we chose Large, quality 8 (default).

30 sec, F5.6, Noise Reduction Off

Για αναλυτικότερη παρουσίαση, μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη διεύθυνση.
http://www.dpreview.com/reviews/canoneos20d/

V

VIDEOMIX

Guest
Λοιπόν, έβγαλα στον αγώνα του Σαββάτου 100 φώτος. Ενω με την προηγούμενη μηχανή μου ούτε ενα φιλμάκι δεν έφτανα να τραβήξω. Τώρα βγάζω πάρα πολλές ωστε να διαλέγουν άνετα πολλές καλές φώτος και εαν δεν αρέσουν οι υπόλοιπες, απλώς τις διαγράφω. Δεν χάνω χρήματα. Η μηχανή ειναι άπαικτη. Γρήγορη, εύκολη, ποιοτική, φωτεινή, (δεν ειναι μόνο θέμα φακού) και εξυπηρετική. Επίσης, δεν χρειάζεται πια να πηγαίνω να τις βγάζω πρωτα σε σελίδες "contact", ωστε να τις δείξω στους παίκτες να διαλέξουν. Τις παιρνάω στον φορητό, τις πηγαίνω και τις βλέπουν άμεσα στο γήπεδο. Γλυτώνω με λίγα λόγια και αρκετά χρήματα και κάνω καλύτερα την δουλειά μου. Πιστεύω πως θα κάνω γρήγορα απόσβεση.

Reaction score
2
Την πήρες με το battery grip ή χωρίς; Το λέω γιατί το έχω στη 10D και είναι πολύ εξυπηρετικό (και για τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας, αλλά κυρίως για τον κάθετο χειρισμό). Χώρια που της δίνει ένα ακόμη πιο επαγγελματικό look.

V

VIDEOMIX

Guest
Tην πήρα με το pack. Και έχω 3 κάρτες. Μια 1 giga ultraII, μια 256 και μια 512.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Videomix καταπληκτική παρουσίαση. Συγχαρητήρια.

Δεν έχουμε συχνά την ευκαιρία για να ακούμε ανάλυση για τόσο καλά προϊόντα, κυρίως γιατί είναι λίγοι και οι κάτοχοι τέτοιων μηχανών.

Η τιμή που ανέφερες είναι μόνο για σώμα?

V

VIDEOMIX

Guest
Eυχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Η τιμή που την πήρα ειναι: Mε το batery pack, εναν φακό 18-55 στην συσκευασία, αλλα και μια δεύτερη μπαταρία λιθίου ωστε στο pack να δουλεύει και με τις δύο, όλα μαζί λοιπόν, 1700 ευρό.
Η μηχανή θα "βρεθεί" στην επόμενη παρουσίαση προιόντος στην ΗΧΟΕΚΦΡΑΣΗ και θα τεσταριστεί εκεί αλλα και οι ενδιαφερωμενοι θα την επεξεργαστούνε.

V

VIDEOMIX

Guest
Xθές έβγαλα 2 φώτος στην Ακρόπολη. Δεν ρύθμισα ISO αλλα δεν είχα και τρίποδο συν κοντρόλ για το κλείστρο. Τα χρώματα ειναι πολύ καλά. Ελπίζω την επόμενη φορά να πάω πιο οργανωμένος.

Reaction score
0
Εγώ έχω μόνο τον πενηντάρη μεταλικό φακό που φοράει η μηχανή της πρώτης φωτογραφίας :)

V

VIDEOMIX

Guest
Δεν ειναι μεταλικός, πλαστικός ειναι. Θα εννοείς αυτόν που δίνει μαζί στο σέτ.

Reaction score
0
Δεν είδα καλά αυτός της φωτογραφίας φαίνεται να είναι 1,4.
Εννούσα τον 1,8 που παλιά υπήρχε και μεταλικός ο Mk I που έχει και ένδειξη απόστασης μέσα από ένα τζαμάκι και εγκοπές στο manual focus ring.
Τον έχω πάνω σε μια 1000FN και της δίνει λίγο βάρος 8)
Η μηχανή είναι εντυπωσιακή, καλορίζικη

V

VIDEOMIX

Guest
Eυχαριστώ. Οσο για τον φακό, πράγματι μοιάζει με αυτόν που λές, όμως ειναι πολύ απλός και κάπως φθηνός. Ειναι ο EFS 18-55.

V

VIDEOMIX

Guest
Aυτές τις έβγαλα μόλις τώρα χωρίς φλάς και με χαμηλό φωτισμό στο δωμάτιο.

V

VIDEOMIX

Guest
Χθές βράδυ έβγαλα μια φώτο για να δείτε την καινούργια μου μηχανή. Ειναι φωτογραφία σε καθρέπτη με την βοήθεια του φλάς. 8)

V

VIDEOMIX

Guest
Διοτι το έστρεψα προς την οροφή.(το φλάς) Ειναι ενα ωραίο κολπάκι, αρκεί να του δώσεις σωστή κλήση για την σωστή ανάκλαση.

V

VIDEOMIX

Guest
Διοτι το έστρεψα προς την οροφή. (το φλάς) Ειναι ενα ωραίο κολπάκι, αρκεί να του δώσεις σωστή κλήση για την σωστή ανάκλαση.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI