Canon HV30 & NTSC - PAL

Reaction score
0
Σκέφτομαι να πάρω την canon hv30 από αμερική,
ο προβληματισμός μου είναι αν παίζει ρολο το NTSC που έχουν εκεί, κάπου διάβασα ότι στις HD κάμερες δεν παίζει ρολο το NTSC και το PAL, έχετε να μου πείτε κάτι περί αυτού?

Reaction score
14
περίπου δεν παίζει ρόλο

Και λέω περίπου γιατί η μόνη διαφορά σου είναι τα hz χρονισμού των καρέ.

H ανάλυση εγγραφής είναι ίδια τόσο στο NTSC οσο και στο PAL. 1440χ1080 και στα δύο.

Ομως στο NTSC η λήψη γίνεται με 30frames per second, ενώ στο PAL είναι 25frames per second!

Οπότε και η λήψη σε NTSC εχει αβαντάζ και όχι ντεφώ... καθώς τα 30fps εχουν καλύτερη απόδοση σε γρήγορα κινούμενες εικόνες και σε γρηγορότερα παναρίσματα της κάμερας.

Εγώ εχω την SONY FX7 σε ΝΤSC και δεν εχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Reaction score
0
τo ίδιο k τo αυτό δηλαδή, δεν θα έχω προβλήματα

εμενα με ενδιαφέρει να τo περνάω στο avid και να τo μοντάρω, μετά κατά την έξοδο θα έχω πρόβλημα? πλέον όλες οι τηλεοράσεις είναι lcd, οι αναλογικές δεν με ενδιαφέρουν... ετσι δεν ειναι?

σε ευχάριστω πολύ

Reaction score
14
ναι πλέον ολες οι τηλεορασεις παίζουν NTSC αν και με υπολογιστή αν τις συνδέσεις δεν σε νοιάζει σε τι σύστημα θα προβάλεις αφού ο υπολογιστής ενα σήμα βγάζει απλά αλλάζεις τον ρυθμό ανανέωσης της σάρωσης... 50 ή 60 hz

Προχωρα το αφοβα, στο λεω με εμπειρία σε NTSC βιντεοκάμερα όπου εχω κάνει σύνθετο μοντάζ και εχω ενώσει πλάνα απο HD camcorder PAL με τις λήψεις της NTSC χωρίς να καταλαβαίνεις διαφορά στα Hz. στα fps και στην κίνηση.

Reaction score
0
ok σε ευχαριστώ, μου δίνεις καλά νέα...
αν υπάρχει κάποιος άλλος που έχει κάποια αντίρρηση, θα με βοηθούσε πολύ

Reaction score
0
θα μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην εγγραφη στο mini dv? εγώ θέλω να το βάζω σε πρόγραμμα επεξεργασίας (Avid) για να το μοντάρω, τι προβλήματα θα έχω και που?
ευχαριστώ

Reaction score
0
έχω βρει σε κάποια καταστήματα την canon hv30 η οποια είναι παραεισαγωγή, πως μπορώ να ξέρω αν παω να την πάρω από το κατάστημα ότι σίγουρα είναι pal και όχι ntsc, διότι αυτές οι παραεισαγωγες είναι από αμερική και εκεί όπως γνωρίζουμε δουλεύουν το ntsc. κάποιος που έχει πάρει την camera και είναι pal στο κουτί γραφει κάτι τέτοιο? πως μπορούμε να το διαπιστώσουμε ?

Reaction score
0
οταν λεει Item is compatible worldwide (110-240V & PAL/NTSC)
η καμερα ειναι PAL?

To εχω βρει στο ebay

Reaction score
0
παιδιά όταν κάνετε capture τo HDV σε κάποιο πρόγραμμα edditing (είτε premier, avid, sony κτλ)
η μια ώρα που βάζετε στο PC ποσα GB είναι?
τι χωρητικότητα πιάνει?

Reaction score
2
Αν το κανεις σε native hdv kai PC τοτε ειναι περιπου 13gb / hour .
Αν δουλεψεις σε MAC μπορεις να επιλεξεις αλλη συμπιεση (proress 422) για καλυτερη επεξεργασια και ευελιξια , αλλα ειναι περιπου τετραπλασια σε απαιτησεις δισκου (40Gb /hour).

Reaction score
0
Αν το κανεις σε native hdv kai PC τοτε ειναι περιπου 13gb / hour .
Αν δουλεψεις σε MAC μπορεις να επιλεξεις αλλη συμπιεση (proress 422) για καλυτερη επεξεργασια και ευελιξια , αλλα ειναι περιπου τετραπλασια σε απαιτησεις δισκου (40Gb /hour).
όταν λες native τι εννοείς? εγώ τώρα οποτε έκανα import έκανα DV 420, τα 13GB / Ώρα εννοείς με 1:1 ?

τελικά παρήγγειλα την HV30 από την intersys με 2 χρονια εγγύηση
και ησύχασα, σε λίγες μέρες θα την έχω στα χερια μου και θα σας πω εντυπώσεις

Reaction score
0
ερωτηση ασχετου που χωθηκε στη συζητηση ψαχνωντας κι αυτος για καμερα :

Απο την καμερα στο pc πως παει το video? usb ?

Reaction score
0
όταν πάμε να κάνουμε ένα νέο project με τον avid και με την Canon hv30 θα κάνουμε τι?
στην περίπτωση που τραβάνε σε HDV 1920X1080 (σε maximum ποιότητα)
πιο ανοίγουμε? τo 1080p/25, τo 1080i/50,
τo 1080i/59.54 ???

πιο απόλα?

Reaction score
0
απο που πηρατε 2η μπαταρια? εχω βρει σε ebay μονο καλες τιμες
αλλα οχι original της canon

Reaction score
0
αυτη ειναι η μικρη ε?
εχω βρει την μεγαλη με 12€ μαζι με μεταφορα απο ebay.
εδω πολυ ακριβά.

Reaction score
0
- από την καμερα στο pc, με firewire...
- και το 1080p/25, και τo 1080i/50 είναι στην maximum ποιότητα....
Αναλογα με πιο τραβάς στην κάμερα, ρυθμίζεις και το λογισμικό (πχ avid, vegas κλπ).
Στην αρχή θα απογοητευτείς με το 1080p/25 και αν τυχόν τραβάς σπιτικές σκηνές θα καταλήξεις σχεδόν αποκλειστικά στο 1080i/50....
Εκτός και αν είσαι καλλιτέχνης.!!!

Reaction score
0
να σου πω, πια ειναι η firewire? η υποδοχη component out? ενω εχω καλλωδιο firewire απο μεγαλο σε μικρο αλλα δεν μπενει πουθενα...

και το αλλο ειναι οτι έχω τραβήξει σε μια κασετούλα dv αλλα μου βγάζει όταν παω να του κάνω play από τον camera δεν παίζει...
δεν ξέρω , λογικά καμια ρύθμιση θα είναι

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.286
Members
38.538
Νεότερο μέλος