Cantatis Overture 192KHz Hi-Fi Audio Card

Reaction score
150
Αμ τη σκέφτομαι αλλά προσπαθώ να βρω έστω και μια σύγκριση άποψη για το πως παίζει σε σχέση με αυτή που έχω (XONAR STX)και δεν μπορώ.

Από την άλλη αν θελήσω να πάω στο μέλλον σε εξωτερικό DAC έχει νόημα η Lynx ή όχι.

Μέ άλλα λόγια θα ήθελα να έχω την καλύτερη κάρτα ήχου τώρα ώστε να παίζω αναλογικά με αυτήν και στο μέλλον η ίδια κάρτα να αποτελεί και ιδανικό output για ένα καλό εξωτερικό DAC το οποίο θα παίζει καλύτερα απο την Lynx (π.χ. Weiss)

Συνεπώς είναι η Lynx η καλυτερη κάρτα ήχου που μπορεί να πάρει κανείς τώρα για αναπαραγωγή δικάναλου και πολυκάναλου ήχου μέχρι 24bit/192Khz? Επίσης, είναι η Lynx η καλύτερη λύση για να τροφοδοτήσει κανείς ένα καλό DAC για ήχο πάλι εαως 7.1 24bit/92Khz?

Αυτές τις δυο απαντήσεις αν τις έχει κανείς θα με υποχρέωνε γιατί θα σκάσω!

Reaction score
65
Απάντηση: Cantatis Overture 192KHz Hi-Fi Audio Card

Παιδια καλησπέρα,

ενδιαφέρομαι να αγοράσω τηνcantatis.Θέλω τις γνώμες σας στα εξής:Αρχικά κοστίζει 300 ευρώ περίπου απο UK,κόστος το οποίο είναι σεβαστό.Έψαξα στο Internet και είδα καλές κριτικές και πάρα πού καλές εντυπώσεις.Τα τεχνικά της χαρακτηριστικά δείχνουν ότι είναι πολύ καλή.Βέβαια γράφουν ότι το support είνι αανύπαρκτο και ότι υπάρχουν πρόβλημα με τα drivers και την υποστήριξη του ASIO.Τι γνώμη έχετε;Αξίζει;Την έχει πάρει κανείς;Γενικά δεν βρισκεις εύκολα ούτε φωτογραφίες......Στην θέση της αποσύρω την juli@ esi...

Τα 2-πλά dac λένε πολλά πιστεύω...Περιμένω γνώμες αν..

Ευχαριστώ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.812
Απάντηση: Re: Cantatis Overture 192KHz Hi-Fi Audio Card

Αμ τη σκέφτομαι αλλά προσπαθώ να βρω έστω και μια σύγκριση άποψη για το πως παίζει σε σχέση με αυτή που έχω (XONAR STX)και δεν μπορώ.

Από την άλλη αν θελήσω να πάω στο μέλλον σε εξωτερικό DAC έχει νόημα η Lynx ή όχι.

Μέ άλλα λόγια θα ήθελα να έχω την καλύτερη κάρτα ήχου τώρα ώστε να παίζω αναλογικά με αυτήν και στο μέλλον η ίδια κάρτα να αποτελεί και ιδανικό output για ένα καλό εξωτερικό DAC το οποίο θα παίζει καλύτερα απο την Lynx (π.χ. Weiss)

Συνεπώς είναι η Lynx η καλυτερη κάρτα ήχου που μπορεί να πάρει κανείς τώρα για αναπαραγωγή δικάναλου και πολυκάναλου ήχου μέχρι 24bit/192Khz? Επίσης, είναι η Lynx η καλύτερη λύση για να τροφοδοτήσει κανείς ένα καλό DAC για ήχο πάλι εαως 7.1 24bit/92Khz?

α, δεν είναι τίποτα, η αναποφασιστικότητά σου είναι που θα σε κάνει να σκάσεις!:143:

όπως το θέτεις, ζητάς από τη μια ένα τέλειο τράνσπορτ που κάποτε να το συνδέσεις με ένα τέλειο εξωτερικό ντακ, αλλά ταυτόχρονα ζητάς ένα τέλειο ντακ ενσωματωμένο στην κάρτα, δηλαδή ζητάς 2 πράγματα διαφορετικά.

το τέλειο τράνσπορτ είναι η Lynx AES 16 SRC, που έχει εισοδοεξόδους μόνο AES/EBU. Η συγκεκριμένη δεν διαθέτει ντακ, οπότε από αυτήν δε μπορείς να πάρεις αναλογικό ήχο.

τέλειο ντακ ενσωματωμένο σε πι-σι δε ξέρω να υφίσταται. όλα εξωτερικά είναι.

Άρα, προτείνω να πας στο τρανσπορτ, δούλεψέ το τώρα με όποιο φτηνό ντακ θες (αναλόγως των καναλιών που χρειάζεσαι θες τον ανάλογο αριθμό dac) και αργότερα παίζεις με εξωτερικό ντακ, πχ βέις που λες, ή ορόρα, ή μέτρικ χάλο, ή ό,τι σε φωτίσει ο θεός του χάι έντ.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Cantatis Overture 192KHz Hi-Fi Audio Card

Γιατί δεν κοιτάς την ASUS ST;

Είναι σαφώς καλύτερη από την STX!

Ρίξε μιά ματιά:

http://www.head-fi.org/forum/thread/414322/xonar-essence-st-sneak-peek

:107:

Reaction score
65
Απάντηση: Cantatis Overture 192KHz Hi-Fi Audio Card

δεννομίζω ότι είνιαεύκολο να βρεις την st...μόνο stx

Reaction score
150
Δεν ξέρω αν πραγματικά έχει νόημα και αν όντως υπάρχουν ακουστές διαφορές στο τέλος.

Θα το κοιτάξω λίγο.

Reaction score
122
Για φίλους που μπορεί να ενδιαφέρονται:

Εδώ και κάποιο καιρό εκτός από το dacmagic είπα να δοκιμάσω και την Overture 192.

Έχει διακριτή - για τις δικές μου προτιμήσεις και συνθήκες - διαφορά προς το καλύτερο από το dacmagic σε ψηφιακή σύνδεση.

-Μερικά προβλήματα ευχρηστίας με το ASIO4all στα 7/64 bit.

-Παίζει μια χαρά μέσω foobar με το resampler ρυθμισμένο στα 192 kHz (το γιατί 192 kHz παρακάτω) και μέσω Kernel Streaming ή Wasapi.

Ένα ''πρόβλημα'':

Δυστυχώς στα win7 το driver της κάρτας δεν αναγνωρίζει αυτόματα το sampling rate του κάθε μουσικού αρχείου.Αποτέλεσμα να μην παίζει αυτόματα μια λίστα με αρχεία με διαφορετικά sampling rates.

Για να παρακαμφθεί το πρόβλημα χρειάζεται να ορίσει κανείς ένα συγκεκριμένο sampling rate (στο foobar resampler και στις ρυθμίσεις του driver της κάρτας) στο οποίο να γίνεται resampling όλων των μουσικών αρχείων.

Στην περίπτωσή μου (192 kHz) γίνεται αναγκαστικά upsampling σε αρχεία κάτω των 192 kHz.

Στα XP από ότι διάβασα στο εγχειρίδιο δεν υφίσταται το παραπάνω πρόβλημα.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.585
Members
38.576