Canton Vento 890 DC

Reaction score
0
Απάντηση: Canton Vento 890 DC

Eγω ποτε δεν καταλαβα γιατι κατι χρηστικο δεν μπορει η δεν πρεπει να ειναι κ ''ομορφο'' η με ντιζαιν , οπως θελετε πεστε το ! Κ οποιος ψαχνει κατι τετοιο αυτοματως κατατασεται σε ασχετος!
Yπερβολές.

Ηχεία δεν αγοράζουμε κάθε 2 χρόνια, για αυτό λοιπόν θα πρέπει να βλέπουμε μπροστά μας, κάθε μέρα , επι σειρά ετών, κάτι πού ταιριάζει στον χώρο μας και την αισθητική μας.
Επιτέλους! Γιατί χωρίς πλάκα όταν πήγαινα σε καταστήματα να δω ηχεία είχα φτάσει στο σημείο να ντρέπομαι να πω ότι ξέρεις θα ήθελα να μου αρέσουν κιόλας!!
Και εκτός από αυτό μου φαίνεται αδύνατο στα τόσα ηχεία και τόσους κατασκευαστές να μην γίνεται να μην υπάρχει κάτι που να συνδυάζει αυτά τα δύο, όσο και αν υπάρχει το στοιχείο της υποκειμενικότητας (όσον αφορά την εμφάνιση ειδικά).
Και ναι δεν είναι ανάγκη ότι όποιος δίνει και μια κάποια σημασία στην εμφάνιση, αυτόματα να σημαίνει ότι δεν δίνει καμία προσοχή στην ποιότητα ήχου... Αν ήταν έτσι δεν θα ενδιαφερόμουν για ηχεία δαπέδου, αλλά θα έπαιρνα ένα σύστημα bose και θα καθάριζα με τη μία :102:

Reaction score
0
Σε τετοιο σημειο πιστευω οτι καποιοι καταργιουνται την εμφανιση που αμα κατι δεν ειναι κουμουτσα δεν το παραδεχονται ηχητικα η το μειωνουν πολυ !!!! τι να πω ..... Ανθρωποι της αισθητικης ενωθειτε :143::143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.826

Επιτέλους! Γιατί χωρίς πλάκα όταν πήγαινα σε καταστήματα να δω ηχεία είχα φτάσει στο σημείο να ντρέπομαι να πω ότι ξέρεις θα ήθελα να μου αρέσουν κιόλας!!
κακώς. ξέρεις ακριβώς τι θέλεις, κι αυτό είναι υπέρ σου.

οπότε να σου προτείνουμε ηχεία είναι ανούσιο, από τη στιγμή που κυρίαρχο στοιχείο στην επιλογή σου είναι η εμφάνιση.

θα σου πρότεινα να βρεις όσα ηχεία είναι σε αυτό το κοστολόγιο που θες, από όλες τις μάρκες, και να δεις ποιά 3-4 σ'αρέσουν περισσότερο εμφανισιακά.

μετά πες μας ποιά είναι αυτά τα 3-4 ηχεία που σου άρεσαν εμφανισιακά, να σου πούμε μια "άποψη".

το να τα ακούσεις κάπου, εμένα δε μου λέει τίποτα. αλλά είμαι και λίγο στραβόξυλο....:137::138:

Reaction score
4.250

Επαναλαμβανω την ερωτηση μου: Με τι ενισχυτες θα οδηγηθουν τα ηχεια? Γιατι καποια απο αυτα που προταθηκαν θελουν δυνατους ενισχυτες.

Συμφωνω στα περι αισθητικης. Αφου δινεις καποιο ποσο καλο ειναι οι εταιρειες να προσεχουν και το θεμα αυτο. Σε σπιτι θα μπουν τα μηχανηματα, οχι σε κοτετσι.

Απλα οι περισσοτερες εταιρειες στο audio την αισθητικη στα μηχανηματα τους την χρεωνουν πιο ακριβα και απο τους πινακες του Πικασο!!

Reaction score
0

Επαναλαμβανω την ερωτηση μου: Με τι ενισχυτες θα οδηγηθουν τα ηχεια? Γιατι καποια απο αυτα που προταθηκαν θελουν δυνατους ενισχυτες.

Συμφωνω στα περι αισθητικης. Αφου δινεις καποιο ποσο καλο ειναι οι εταιρειες να προσεχουν και το θεμα αυτο. Σε σπιτι θα μπουν τα μηχανηματα, οχι σε κοτετσι.

Απλα οι περισσοτερες εταιρειες στο audio την αισθητικη στα μηχανηματα τους την χρεωνουν πιο ακριβα και απο τους πινακες του Πικασο!!
Το σύστημα στήνεται από την αρχή, απλά από ότι μου είπαν και παιδιά από το forum πρώτα διαλέγω ηχεία και μετά ενισχυτή.εκτός και αν πάρω αυτοενισχυόμενα όπως πρότεινε ένας φίλος...

Υ.Γ. προς τους admins: επειδη είμαι καινούριος στο forum και δεν πολυξέρω τις διαδικασίες, αν κρίνουν ότι το θέμα πρέπει να ενσωματωθεί με αυτο:
http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=85002
ας τα ενώσουν, γιατί μάλλον η συζήτηση εδώ δεν πολυαφορά πλέον τα canton :107:

Reaction score
4.250

Και μια ακομη ερωτηση, ο χωρος σου ποσα τ.μ. ειναι?

Να φανταστω οτι επειδη θα ειναι σαλονι ενδεχομενως να ειναι κατι παραπανω απο 30 μ?

Μαζι με τους ενισχυτες που εχεις σκοπο να φτασεις στο οικονομικο?

Reaction score
38

Το σύστημα στήνεται από την αρχή, απλά από ότι μου είπαν και παιδιά από το forum πρώτα διαλέγω ηχεία και μετά ενισχυτή.εκτός και αν πάρω αυτοενισχυόμενα όπως πρότεινε ένας φίλος...
Kαι πολύ καλά σου είπανε κυρίως γιατί αν ξεκινήσεις με ενισχυτή άντε να κουβαλάς στο σπίτι ηχεία για δοκιμές :126:

Η πρότασή μου είναι να καταλήξεις σε αυτά που σε ευχαριστούν σε εμφάνιση και μετά να κάνεις ακροάσεις. Μαζί με τη γνώμη των πιο ειδικών εδώ στο forum πιστεύω θα πάνε όλα μια χαρά.

Θυμίσου αυτό που θα σου πω. Όταν τελειώσει η αναζήτησή σου, εφόσον αυτή συμπεριλάβει δοκιμές, θα νοσταλγήσεις την όλη πορεία τόσο που μπορεί και να σου λείψει... Κοίταξε να συγκρατηθείς, τουλάχιστον για λίγο.:116:

Και κάτι τελευταίο. Καλό θα ήταν να γράψεις ποιό είναι το συνολικό ποσό που θα διαθέσεις καθώς και αν προορίζεται για δικάναλο ή πολυκάναλο σύστημα, ώστε να μη βρεθείς προ εκπλήξεων στη συνέχεια.
Για πράδειγμα αν ψάχνεις σύστημα για ΗΤ ένας ενισχυτής του χιλιάρικου με τα ηχεία που κοιτάς απλά θα τα χαντακώσει... το κεντρικό θα ήταν καλύτερα να είναι της ίδιας σειράς (πρόσεχε! όχι εταιρείας αλλά σειράς...! αυτό σημαίνει πάλι έξοδα...), ενώ και οι απαιτήσεις σε sub θα είναι υψηλές.
Από την άλλη αν προορίζονται για δικάναλο έχε υπόψιν σου ότι πιθανότατα θα χρειαστείς και ανάλογης ποιότητας/τιμής ενισχυτή!

Με μια συνετή κατανομή των χρημάτων σου θα μπορέσεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

D

Deleted member 23222

Guest

Ακριβώς...να γιατί δεν δίνω σημασία...εκτός αυτού θέλω το ηχείο να δείχνει ηχείο,βρίσκω για παράδειγμα τα ATC όμορφα γιατί δείχνουν ...εργαλεία,αλλά περί ορέξεως...

Βέβαια ακούω τη γνώμη ανθρώπων που έχουν ξοδέψει άπειρο χρόνο σε θέματα audio σε σχέση με εμένα.

Reaction score
38

Η "πλάκα" είναι ότι είμαι βέβαιος ότι η συντριπτική πλειονότητα όσων θεωρούν ότι η αισθητική ενός ζευγαριού ηχείων είναι δευτερεύον - αν όχι αμελητέο - στοιχείο στην επιλογή του, από την άλλη πλευρά δεν θα αγόραζαν ένα αυτοκίνητο που δεν τους αρέσει αισθητικά, ακόμα κι αν ήταν το καλύτερο στην κατηγορία του!

Και μιλάμε για την εξωτερική εμφάνιση ενός αυτοκινήτου, που τη βλέπουμε δύο λεπτά κάθε μέρα και όχι για την αισθητική δύο ηχείων που στην ουσία αποτελούν κομμάτι της επίπλωσης του σαλονιού μας και είναι στο οπτικό μας πεδίο 5-6 ώρες την ημέρα...

Reaction score
1.187

Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που "κολλάνε" στην εμφάνιση και στην αισθητική ενός ηχείου. Γιατί είναι το μοναδικό κριτήριο που μπορούν να έχουν. Το πώς παίζει ούτε το ξέρουν ούτε μπορούν να το αντιληφθούν. "Ολα ωραία παίζουν"!!! :139:

Αντίθετα εμείς οι άνδρες δεν ενδιαφερόμαστε για την εμφάνιση των ηχείων, ούτε αν το χρώμα του βερνικιού τους ταιριάζει με το σερβάν ή με την ταπετσαρία του καναπέ...

Και θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο φίλο για τα ATC. Και μένα μού φαίνονται όμορφα γιατί δείχνουν τι είναι. Είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ηχεία, και όχι φλούφλικα lifestyle designάτα κατασκευάσματα που απευθύνονται στο μάτι και όχι στο αυτί.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

Συνήθως οι γυναίκες είναι αυτές που "κολλάνε" στην εμφάνιση και στην αισθητική ενός ηχείου. Γιατί είναι το μοναδικό κριτήριο που μπορούν να έχουν. Το πώς παίζει ούτε το ξέρουν ούτε μπορούν να το αντιληφθούν. "Ολα ωραία παίζουν"!!! :139:
Διαφωνώ.

Μπορεί να μην κατέχουν το τεχνικό θέμα, αλλά ακούνε μια χαρά.

Reaction score
1.187

Διαφωνώ.

Μπορεί να μην κατέχουν το τεχνικό θέμα, αλλά ακούνε μια χαρά.
Μόνο οι εκπαιδευμένες. Οι ανεκπαίδευτες είναι κουφές!
Έλα όμως που οι περισσότερες είναι ανεπίδεκτες μαθήσεως. :133:

Reaction score
2.248

Μόνο οι εκπαιδευμένες. Οι ανεκπαίδευτες είναι κουφές!
Έλα όμως που οι περισσότερες είναι ανεπίδεκτες μαθήσεως. :133:
Οι εκπαιδευμένες....... είναι και εκπαιδευμένες στις τιμές.
Καλύτερα κουφές... άσε :135:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος