CAPASITORS TEST.....

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Ενα σιτε οπου καποιοι κοντραρουν και τεσταρουν πολλους πυκνωτες οπως....

· AmpOhm FP-CA-AU Film and Foil

· Arcotronics MKP-C-4G

· ASC X386S MKP in oil

· Audio Cap PPMF MKP

· Audio Cap Theta PPT MKP-Sn

· Clarity Cap PW MKP

· Clarity Cap PX MKP

· Clarity Cap SA FP

· Ducati 4.16.10 MKP

· Duelund VSF copper-foil/paper

· Evox-Rifa PHE 450 MKP

· Hovland Musicap MKP

· Inco Sintex 45T D2BS MKP

· Intertechnik Audyn Cap MKP-QS

· Intertechnik Audyn Cap Plus MKP

· LeClanché PPM MKP

· LCR Capacitors FSC tubular foil polystyrene

· Mundorf M-Cap MKP

· Mundorf M-Cap RXF

· Mundorf M-Cap Supreme Cap MKP

· Mundorf M-Cap Supreme Silver/Oil MKP

· Mundorf M-Cap Supreme Silver/Gold MKP

· North Creek Crescendo Film and Foil MKP

· Sonic Craft Sonicap MKP

· Solen Châteauroux Fast Cap PB-MKP-FC

· Super PP Capacitor

· Vishay Roederstein MKP1837

Μπειτε εδω και διαβαστε..........http://www.humblehomemadehifi.com/Cap.html

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

Reaction score
13
Mπραβο μαστρομιχαλη...........οτι πρεπει μιας και εχω αδυναμια στους Auricup και τους εχω τεσταρει πολλες φορες σε τελικο-προ..Πολυ τιμια και ενδιφεροντα πυκνωτακια!!!!!
Nασε καλα Μαστροβλασση. Ελπιζω να μιλας για Auricaps. Για μενα δεν ειναι απλα τιμια και ενδιαφεροντα πυκνωτακια.
Ειναι εξαιρετικοι πυκνωτες, και σε μαλλον χαμηλη τιμη για αυτο που προσφερουν. Και κανουν και φοβερο χαρμανι με τους Jensen p-i-o.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
weema τιποτα αλλο οσοι τους δοκιμασαν ξερουν τι εστι ουζο

Reaction score
0
Τωρα πλεον στην A L T A V I S T A A U D I O υποστηριζουν τα εξης:

"Auricaps. Switched over to these in 2000. These are remarkable-sounding polypropylene capacitors. They possess all of the the liquidity of the much more expensive VTV caps (above) with audibly more midrange detail. As of 2002 they have been downrated slightly and are now my second-best coupling capacitor"

"DynamiCaps. In a class by themselves. Made by TRT. If the best of the premium standard-wound polypropylene capacitors (AuriCaps, Cardas, etc.) are "10s", then this capacitor is a 12. There's something magic about this part. When I listen to music through it, it is every bit as detailed and transparent as the other ones, but in the midrange there is a weight to the sound, a sonic rightness that none of the other caps produce. The sound is at the same time, more relaxed, less forward and more open. Even the best of the other caps sound oversaturated, like a TV with the color turned up too high, compared with this cap. In "TV terms" you could say it provides a natural color balance. Starting in July of 2002, this has become my premium capacitor"

"What about V-Caps or SoniCaps? I don't like to mention parts that I've not used but have evaluated and found to be wanting. No sense dissing the manufacturer. But by not mentioning them, it appears that I am overlooking parts which have achieved good reputations in the audiophile DIY community. So, I have decided to mention that I have listened to parts from Reliable Capacitor, Hoveland, and many others, V-Caps, and Sonicap Platinums. I don't consider them a good value. The latter two brands cost more than Dynamicaps, my current choice, and none of them sound as much like straight wire (to me) as the Dyamicaps"

"So far, the Dynamicaps sound more like the straight wire than any other coupling capacitors that have come into the shop. That's not to say that they won't be bested, and when they are, I'll use the new parts. I'm not beholden to anyone"

Οι DynamiCaps μηπως υπαρχουν σε στοκ εδω στην Ελλαδα?

Reaction score
13
Τωρα πλεον στην A L T A V I S T A A U D I O υποστηριζουν τα εξης:

"Auricaps. Switched over to these in 2000. These are remarkable-sounding polypropylene capacitors. They possess all of the the liquidity of the much more expensive VTV caps (above) with audibly more midrange detail. As of 2002 they have been downrated slightly and are now my second-best coupling capacitor"

Στην Audio Craftworks ομως υποστηριζουν οτι τα τελευταια χρονια δυο τινα εχουν αλλαξει στους Auricaps :
1) Η ταση των 450 Volt εγινε 400 Volt
2) Η Εργοστασιακη τους τιμη στην Αμερικη εχει αυξηθει κατα 40-50 %. Η αυξηση ομως εχει μετακυλισει στην Ευρωπη σε πιο ομαλα επιπεδα λογω σχεσης Ευρω-Δολλαριου.

Τα συμπερασματα δικα σου.

"So far, the Dynamicaps sound more like the straight wire than any other coupling capacitors that have come into the shop. That's not to say that they won't be bested, and when they are, I'll use the new parts. I'm not beholden to anyone"

Εισαι σιγουρος οτι θα σου αρεσει κατι τετοιο ??
Σε αυτην την περιπτωση θα επρεπε να βγαλουμε τους Paper-in-oil πυκνωτες ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ. Για πολυ κοσμο ακουγονται καλυτερα απο κατευθειαν συζευξη (Direct coupling).
:smoking:

Reaction score
0
Οι σημερινες αποψεις της Alta Vista Audio δεν ειναι και τοσο αξιοπιστες ? Ενω οι παλαιοτερες της AVA που αναφερεστε εσεις και η Audio Craftworks, ειναι...? Και οι σημερινες, δεν...? Παραξενο, πως γινεται αυτο ?

Αυτο παντως ειτε ειναι αξιοπιστο ειτε οχι ενδιαφερον ειναι τα εξης:
"There's something magic about this part. When I listen to music through it, it is every bit as detailed and transparent as the other ones, but in the midrange there is a weight to the sound, a sonic rightness that none of the other caps produce. The sound is at the same time, more relaxed, less forward and more open. Even the best of the other caps sound oversaturated"

Ο λογος για τους πυκνωτες της TRT που, εκτος απο την Wondersolder, πιστευω οτι οι περισσοτεροι θα την θυμουνται παλαιοτερα για τους Wondercaps , τους Infinicaps και τωρα για τους Dynamicaps. Ειδικα οι δυο πρωτοι εχουν φορεθει απο εταιριες οπως η Audible Illusions, Audio Research, Plinius, Counterpoint κ.α.

Καθως και αυτο:
"If the best of the premium standard-wound polypropylene capacitors (AuriCaps, Cardas, etc.) are "10s", then this capacitor(DynamiCaps) is a 12"

Και ασχετα με το αν οι paper in oil ειναι αχρηστοι η' οχι και ειτε εχουν η' οχι τους περισσοτερους οπαδους, οταν αυτα λεγονται δια στοματος Μike Εlliott(ex-former president and designer at Counterpoint) - Alta Vista Audio, τοτε νομιζω πως εχουν και καποια βαρυτητα παραπανω.Οταν μαλιστα ειναι και ο designer του μυθικου SA-9 καθως και ενος απο τους καλυτερους προενισχυτες της προηγουμενης δεκαετιας τον SA-5000.

Να λειφθει υποψη οτι ο Μike Εlliott δεν εμπορευεται πυκνωτες!!!

Reaction score
13
Οι σημερινες αποψεις της Alta Vista Audio δεν ειναι και τοσο αξιοπιστες ? Ενω οι παλαιοτερες της AVA που αναφερεστε εσεις και η Audio Craftworks, ειναι...? Και οι σημερινες, δεν...? Παραξενο, πως γινεται αυτο ?

Eχεις δικιο. Ακουγεται ιδιοτελες. Εκεινο στο οποιο ηθελα να δωσω βαρυτητα ειναι το γεγονος οτι οι Auricaps δεν εχουν υποστει κανενα degradation τα τελευταια χρονια και εκει επικεντρωνεται η οποια αντιρρηση μου.

Οταν η Alta Vista και η οποια Alta Vista διετυπωσε λογο που με βρισκει συμφωνο και επαυξανοντα, θεωρησα καλο να δωσω δημοσιοτητα στην αποψη τους. Απο την στιγμη που αλλαζει αποψη (για τους χ λογους), αναθεωρει τα δικα της προτερα λεγομενα, και κυριως παυει να συμφωνει μαζι μου, ποια σταση θα θεωρουσες δοκιμη εκ μερους μου ??

Αυτο παντως ειτε ειναι αξιοπιστο ειτε οχι ενδιαφερον ειναι τα εξης:
"There's something magic about this part. When I listen to music through it, it is every bit as detailed and transparent as the other ones, but in the midrange there is a weight to the sound, a sonic rightness that none of the other caps produce. The sound is at the same time, more relaxed, less forward and more open. Even the best of the other caps sound oversaturated"

Ο λογος για τους πυκνωτες της TRT που, εκτος απο την Wondersolder, πιστευω οτι οι περισσοτεροι θα την θυμουνται παλαιοτερα για τους Wondercaps , τους Infinicaps και τωρα για τους Dynamicaps. Ειδικα οι δυο πρωτοι εχουν φορεθει απο εταιριες οπως η Audible Illusions, Audio Research, Plinius, Counterpoint κ.α.

Καθως και αυτο:
"If the best of the premium standard-wound polypropylene capacitors (AuriCaps, Cardas, etc.) are "10s", then this capacitor(DynamiCaps) is a 12"

Και ασχετα με το αν οι paper in oil ειναι αχρηστοι η' οχι και ειτε εχουν η' οχι τους περισσοτερους οπαδους, οταν αυτα λεγονται δια στοματος Μike Εlliott(ex-former president and designer at Counterpoint) - Alta Vista Audio, τοτε νομιζω πως εχουν και καποια βαρυτητα παραπανω.Οταν μαλιστα ειναι και ο designer του μυθικου SA-9 καθως και ενος απο τους καλυτερους προενισχυτες της προηγουμενης δεκαετιας τον SA-5000.

Κρινωντας απο το "δεος" με το οποιο αναφερεσαι σε ορισμενους δημιουργους και τα εργα τους, αντιλαμβανομαι οτι αναγεις την ολη υποθεση στην σφαιρα του "Μυθικου" και του "Θειου". Αυτη η σχεση Γκουρου-πνευματικου τεκνου δεν ειναι οτι καλυτερο για τον Audiophile καταναλωτη. Αντιθετα θα περιμενε κανεις απο εξυπνα ατομα καποια διαθεση αμφισβητησης και απομυθοποιησης.

Να λειφθει υποψη οτι ο Μike Εlliott δεν εμπορευεται πυκνωτες!!!

Οχι αμεσα. Ομως ατομα σαν τον παραπανω ειναι σε θεση να παιζουν ρυθμιστικο ρολο στις προτιμησεις του κοινου σε σχεση με καποια προιοντα. Ποιος σου εγγυαται οτι η αρση της υποστηριξης απο μια εταιρεια και αλλαγη πλευσης προς μια αλλη γινεται απλα με βαση την αξιολογηση των προιοντων τους.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: CAPASITORS TEST.....

Ποιος σου εγγυαται οτι η αρση της υποστηριξης απο μια εταιρεια και αλλαγη πλευσης προς μια αλλη γινεται απλα με βαση την αξιολογηση των προιοντων τους.
Για ποιό άλλο λόγο να γίνει?!
Δε γίνονται στις μέρες μας αυτά που υποννοείς, Μιχάλη!! :prof:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.550
ΙΜΗΟ καλός πυκνωτής δεν είναι κατ'ανάγκην ο εξής ένας. Εξαρτάται από το σκοπό που χρησιμοποιείται.

Είναι αυτός που ή "ταιριάζει" (κατά τα "ματσάρει") με τις εντελώς υποκειμενικές προτιμήσεις μου ή-και συμβάλλει αθροιστικά με τα υπόλοιπα προς το επιθυμητό αποτέλεσμα (κοινώς "μαγείρεμα"), ή αυτός που ακούγεται πιο "σωστά", υπό την έννοια του αντικειμενικά ορθότερου, το οποίο σαφώς ορίζεται από το "straight wire", αναμφισβήτητα.....

Το πιο σημαντικό εδώ είναι οι εντελώς υποκειμενικές προτιμήσεις μου, οπότε ΑΝ ξέρω τι θέλω και τι μου αρέσει, ξέρω και ποιόν πυκνωτή θέλω να χρησιμοποιήσω, γιατί τον άκουσα και μου άρεσε περισσότερο από τους άλλους και τελεία και παύλα που λένε!

Οι paper in oil που έχω δοκιμάσει (Jensen copper) είναι μεν εξαιρετικοί στις "χροιές" που δίνουν σε σχέση με άλλους "audioplile" πυκνωτές, πράγμα που τους καθιστά "όπλα" στο να επιτύχω ένα αποτέλεσμα που θα αρέσει σε πολλούς, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι και "σωστοί" στον ήχο τους...

Είναι γνωστό πως σε ένα κακώς υλοποιημένο τρανζιστοράτο ενισχυτή (με την "κακή" συμπεριφορά στο άνω μέρος του φάσματος όπου "ξυρίζει") μια προσθήκη ΡΙΟ πυκνωτων θα μετατρέψει το τελικό ηχητικό αποτέλεσμα σε κάτι που θα μοιάζει με "λαμπάτο" όπως το έχουν πολλοί στο μυαλό τους. Από αυτούς τους πυκνωτές δηλαδή, "κακίες" στα ανώτερα μεσαιοπρίμα είναι αδύνατο να "περάσουν". Είναι όμως αυτό "σωστό"? Σαφώς το τελικό συνολικό ηχητικό αποτέλεσμα με τη χρήση ΡΙΟ θα είναι πιο ευάκουστο και ευρύτερα αποδεκτό, αλλά αυτό δεν είναι "κάλυψη" του προβλήματος?

ΑΝ φυσικά θεωρήσουμε πως δεν υπάρχει το τέλειο και πως όλες οι σχεδιάσεις και τα υπόλοιπα υλικά έχουν την "ηχητική υπογραφή" τους και άρα δεν είναι κανένα απο αυτά "ουδέτερο ηχητικά", τότε η μόνη λύση που απομένει είναι η κάλυψη της ηχητικής υπογραφής του ενός υλικού από αντίθετη ηχητική υπογραφή άλλου υλικού με επίτευξη ουδέτερου τελικά ηχητικού αποτελέσματος (η τέχνη του "μαγειρέματος" που προυποθέτει βαθειά γνώση των υλικών - την οποία χαρακτηρίζω ως "ισοστάθμιση μέσω υλικών").

Αν όμως θεωρούμε πως προσπαθούμε να σχεδιάσουμε - κατασκευάσουμε κάτι χωρίς περιορισμούς ή χωρίς ηχητικό χαρακτήρα ή πως το ηχείο μας είναι εντελώς άψογο και ουδέτερο ηχητικά και το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά μας, τότε η επιλογή του "straight wire" χαρακτήρα σε κάθε υλικό είναι μονόδρομος.

Ασχέτως όμως πρόθεσης και προτίμησης, το υλικό που προσομοιώνει ηχητικά "straight wire" χαρακτήρα, αξίζει το θαυμασμό μας....
Το ίδιο αξίζει και η συσκευή που χρησιμοποιεί τέτοια υλικά, αφού αυτή η συσκευή αντιπροσωπεύει την ουσία του Hi-End, υπό την έννοια της πιστότερης και χωρίς περιορισμούς αναπαραγωγή του ηχητικού σήματος, ασχέτως αν αυτό αρέσει - χαιδεύει αυτιά ή όχι.

Reaction score
13
Το θεμα δεν μπορουσε να τεθει πιο σωστα και ολοκληρωμενα.

Και τωρα τιθεται το ερωτημα. Ξερουμε πολλους που να αντεχουν τον Straight wire Ηχο ? Εγω προσωπικα εχω συναντησει μονο 2 τετοιους Ακροατες μεσα απο ενα δειγμα τουλαχιστον 100. Μετα απο προσφατο πειραμα, ακομη και αυτοι που εκθειαζουν το ουδετερο, δεν λενε οχι σε λιγη σαλτσουλα. Ποσο μαλλον οι αλλοι της Στρογγυλης Σχολης.

Και βεβαια οποιαδηποτε αποπειρα να καταδειξει κανεις την υποτιθεμενη ουσια της Υψηλης Πιστοτητας, αναγνωριζεται σαν εκκεντρη σταση, η οποια βεβαιως εχει το τιμημα της. Παραδειγμα η ρηση του Λ. Κυρκου που αναγκαστηκε καποτε να πει : Ο Λαος εχει δικαιωμα να κανει λαθος.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.550
Τι είπες τώρα Μιχάλη μου... εύγε δις!
Αυτό σημαίνει πείρα για μένα.
Και φυσικά ο Κύρκος το έθεσε στην πιο σωστή βάση.
Και εννοείται πως οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε την υποκειμενικότητα του άλλου.

Reaction score
13
Τελος παντων. Για μενα οι Auricaps ειναι καταπληκτικοι πυκνωτες και μαλιστα σε λογικη τιμη. Και δεν εχει αλλαξει τιποτε στην κατασκευη τους και τον χαρακτηρα τους απο τοτε που τους πρωτοεπιασα στα χερια μου. Οπου και να τους βαλεις στην θεση αλλων Επωνυμων πυκνωτων κανουν σαφη διαφορα που αρεσει αμεσως και σε ολους τους τυπους Ακροατων. Αλζο σπραχ μαιν μουτσουνεν :happy_9: .

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos