Car setup

Reaction score
62
Απάντηση: Re: Car setup

Παίξε Helix, all the way!

Ηχεία, ενισχυτή, sub.

και για πηγή Pioneer.

λέω εγώ τώρα...

:p

Πες μου που βρισκοντε οικονομικά αυτά που έγραψες στο πρώτο σου Post αν θες...
Καλά εσύ έχεις σπίτι σου Canton. Δεν σου αρέσουν?

Reaction score
5
δεν τα ξέρω. Έχω ακούσει τα S6 και σκοτώνουν. ΠΟΛΥ καλό μεγάφωνο για τα λεφτά του!

Εξακολουθεί να με προβληματίζει το sub σου πάντως... Γιατί W12; Ρίξε λίγο το sub και ανέβα στα ηχεία (σε Helix S6 που σου είπα).

(κολλημένος με τα helix :p )

Reaction score
62
Απάντηση: Car setup

Εγώ έχω σπίτι Canton Ergo 900DC. Αλλά δεν έχω δυνατό ενισχυτή.

Reaction score
5
Re: Απάντηση: Re: Car setup

Καλά εσύ έχεις σπίτι σου Canton. Δεν σου αρέσουν?
Σπίτι έχω Canton αλλά στο αμάξι έχω Brax (δηλαδή Audiotec-Fischer Που βγάζει brax & helix). Επιπλέον στο σπίτι δεν έχω ακούσει τα Canton με τον αναμενόμενο ενισχυτή.

Επίσης και τα S6 και το W10 τα έχω ακούσει στο αυτοκίνητο του αδερφού μου, με ενισχυτή, πάλι Helix, τον Α4 και ήταν ενα σύστημα που έπαιζε καλύτερα απ'ότι περίμενες για τα λεφτά που έδωσες!

Reaction score
62

μικρά BRAX=Helix S6=379€ από Γερμανία - Canton QS2.160 (129€)=250€ στην τσέπη

Reaction score
62

250€ front door + 250€ back door
= 500€ = ενισχυτής για τα Canton στο σπίτι

Reaction score
5
Γιατί τα πίσω ηχεία δεν σου δίνουν απολύτως τίποτα την στιγμή που θες να παίξεις με sub Κλπ κλπ.

Αν μου έλεγες απλα : "μια πηγούλα και τέσσερα ηχειάκια" θα σου έλεγα οκ. Αλλά με το setup που θες, άκουσέ με και δεν θα χάσεις. Βάλε μπροστά τα S6 με έναν Α4, μην βάλεις τιποτα στις πίσω πόρτες και για sub-άκι το W10 (imho καθώς το W12 το θεωρώ πολύ μεγάλο για τους χώρους της A-Class).

δεν θα το μετανοιώσεις τον συνδιασμο!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: Re: Car setup

Γιατί τα πίσω ηχεία δεν σου δίνουν απολύτως τίποτα την στιγμή που θες να παίξεις με sub Κλπ κλπ.

Αν μου έλεγες απλα : "μια πηγούλα και τέσσερα ηχειάκια" θα σου έλεγα οκ. Αλλά με το setup που θες, άκουσέ με και δεν θα χάσεις. Βάλε μπροστά τα S6 με έναν Α4, μην βάλεις τιποτα στις πίσω πόρτες και για sub-άκι το W10 (imho καθώς το W12 το θεωρώ πολύ μεγάλο για τους χώρους της A-Class).

δεν θα το μετανοιώσεις τον συνδυασμο!

Λαμπρο ,αν και καθημενος ομιλεις ορθως!!

Reaction score
62

Ωραία τα λέτε αλλά σκεφτήτε και το οικονομικό λιγάκι.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745

Μανο, απλα συμφωνω με τον Λαμπρο πως δεν χρειαζεται να βαλεις ηχεια στις πισω πορτες.
Τα ευρω που θα εδινες για αυτα ,δωστα για καλυτερα μπροστινα !

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Η πρόσληψη ισχύος στα μεγάφωνα δεν παίζει παρά ελάχιστο ρόλο γενικώς. Σου γράφω απάντηση εν τάχει στα υπόλοιπα ερωτήματα.

Reaction score
5
Πάντως, ανάθεμα κι αν τον βοηθήσαμε. Περισσότερο μπερδεμένος θα είναι τώρα ο άνθρωπος :lol:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.099
Re: Απάντηση: Car setup

ΑΝ ήξερα και ποια είναι καλύτερα μπροστινά με 220€
Οσα άτομα ρωτήσεις, τόσες απαντήσεις θα πάρεις. Ξαναλέω, ο μόνος τρόπος είναι να ακούσεις τα μεγάφωνα. Σαφώς αυτό δημιουργεί μια πολύ βασική τεχνική δυσκολία: πού θα βρω όλα τα μεγάφωνα συγκεντρωμένα για ακρόαση και δη στο Ηράκλειο όπου πιθανότατα δεν υπάρχουν πολλοί επαγγελματίες του χώρου? Ελα μου ντε...

Λόγος για πίσω μεγάφωνα δεν υφίσταται εφόσον θα χρησιμοποιήσεις sub, ειδικά δε στην A-klasse καθώς είναι ψηλό αυτοκίνητο και οι θέσεις για μεγάφωνα στις πίσω πόρτες δεν είναι καθόλου σωστές. Είναι σαφώς προτιμότερο να δώσεις τα χρήματα για καλύτερο σετ μπροστινών, και αυτό είναι κάτι που θα σου επαναλάβει όποιος έχει πληρώσει και μετανιώσει.

Υπάρχουν και άνθρωποι που προτιμούν να έχουν και ήχο από πίσω (sic), και μπορεί εσύ να είσαι τέτοιος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι είναι και σωστό. Μην ξεχνάς ότι στο αμάξι (εκτός ειδικών περιπτώσεων) δεν ακούμε με σήμα 5.1 αλλά με στερεοφωνικό σήμα, το οποίο σημαίνει ότι τα πίσω μεγάφωνα παίζουν λάθος ηχητική πληροφορία για τη θέση τους. :cool_4:

Οι πιθανές λύσεις που έχεις για την κατηγορία τιμής στην οποία θέλεις να κυμανθείς είναι συγκεκριμένες (για μένα):

Focal Polyglass 165V1
Helix HXS236
Αντε και τα Canton αν και δεν τα έχω ακούσει.

Από εκεί και πέρα, σαφώς υπάρχουν κι άλλα μεγάφωνα (πχ κάποια Infinity, MB Quart, Peerless), αλλά θεωρώ πως είτε δεν έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν, είτε είναι απλά κακά. Με το τελευταίο σχόλιο αναφέρομαι βεβαίως στα Peerless Definition, τα οποία έχουν "ανδρώσει" αρκετούς αγοραστές - και σώσει αρκετούς εγκαταστάτες, μην ξεχνιόμαστε - αλλά δεν έχει τύχει να τα ακούσω σε κάποιο αμάξι και να μου αρέσουν - και τα έχω ακούσει σε πολλά, πιστέψτε με. Ναι, είναι μια συνηθισμένη λύση και μπορεί να βρεθεί παντού, αλλά δεν παύει να είναι - για μένα - λύση ανάγκης με κινεζικά (πλέον) μεγάφωνα και crossover φτιαγμένο στο πόδι από έλληνες για να φτιάξουν στα γρήγορα "σετάκι". Η επιτυχία τους είναι στο ότι με την πρώτη ακρόαση "εντυπωσιάζουν". Ο εντυπωσιασμός όμως είναι σίγουρο ότι μετατρέπεται σε κούραση αργότερα.

Εχοντας πει αυτά, θεωρώ πως η αχίλλειος πτέρνα του συστήματος θα είναι - δυστυχώς - το μόνο κομμάτι που έχεις ήδη στα χέρια σου...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.212
Members
38.431
Νεότερο μέλος
Αριστος