card splitter, lnb και nova

Reaction score
0
Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα! :103:

Θα ήθελα αν είναι εύκολο κάποιος να μου πει αν αυτά που σκέφτομαι είναι σωστά ή αν δεν έχω καταλάβει τίποτα από ότι έχω διαβάσει. Έχω ψάξει λίγο το θέμα γενικότερα αλλά θα ήθελα μια επιβεβαίωση πριν δώσω τα χρήματα για εξοπλισμό.

Τι θέλω να κάνω λοιπόν: Καταρχήν, έχω συνδρομή nova στο πατρικό μου, με τον στάνταρ εξοπλισμό που δίνει η nova, το πιάτο της nova (60cm νομίζω; ) και τον απλό αποκωδικοποιητή. Θα ήθελα αν γίνεται, με την ίδια συνδρομή να μπορώ να βλέπω σε περισσότερες από μία τηλεοράσεις τη nova έχοντας τη δυνατότητα να δουλεύει η καθεμία τηλεόραση ανεξάρτητα όσον αφορά το κανάλι nova που δείχνει, πχ η μία να δείχνει ποδόσφαιρο και η άλλη ταινία. Η χρήση θα είναι αυστηρά μέσα στο ίδιο σπίτι (μονοκατοικία).

Ξέρω ότι αυτό γίνεται με το pvr της nova, αλλά (α) νομίζω ότι τα 7,5 ευρώ που ζητάνε το μήνα είναι κλεψιά, (β) παντού διαβάζω ότι ο pvr αποκωδικοποιητής είναι μάπα και (γ) δεν με ενδιαφέρουν δυνατότητες εγγραφής.

Από ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας από εδώ και από εκεί, αυτά που χρειάζομαι είναι:
1. Ένα lnb με πολλαπλές εξόδους (τετραπλό μάλλον)
2. Ένα card splitter
3. Έναν ακόμα αποκωδικοποιητή για κάθε TV.

Πάμε καλά μέχρι εδώ ή μου λείπει κάτι; Πιο συγκεκριμένες ερωτήσεις:
1. Τo τετραπλό lnb δουλεύει με τον πιάτο της nova; Φαντάζομαι ναι αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Επίσης, αγοράζω το ακριβότερο δυνατό, με τα ελάχιστα db (0.2?) ή κάνει οποιοδήποτε;
2. Το card splitter θα έχει πρόβλημα να μοιράζει την κωδικοποίηση της nova στους αποκωδικοποιητές; Σκέφτομαι για το 1ο που αναφέρεται εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=52952

Αν και δεν έχω εμπειρία στο αντικείμενο, την εγκατάσταση σκοπεύω να την κάνω μόνος μου. Και την nova μόνος μου την είχα εγκαταστήσει χωρίς να έχω ιδέα προηγουμένως. :119:

Πριν ποστάρω, έψαξα και στο internet γενικότερα και μέσα στο forum εδώ. Αν μου ξέφυγε κάτι και έχουν απαντηθεί ήδη οι ερωτήσεις μου, ζητώ συγγνώμη.

Reaction score
0
Απάντηση: card splitter, lnb και nova

Χμμμ... να υποθέσω ότι:

1. Κανείς δεν ξέρει να απαντήσει; Κοιτώντας τα υπόλοιπα threads μάλλον δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Ή ότι:
2. Αυτοί που ξέρουν να απαντήσουν δεν θέλουν να το κάνουν. Επειδή όσους τεχνικούς έχω ρωτήσει κάνανε πως δεν ξέραν τίποτα για το θέμα, υποψιάζομαι πως είναι καλή η προμήθεια για το nova pvr και δεν θέλει κανένας να τη χάσει ή να την κόψει από "συνάδελφο". Πιθανόν κάτι αντίστοιχο συμβαίνει κι εδώ.

Reaction score
4

Νομίζω ότι φτάνεις σε μάλλον αδόκιμα συμπεράσματα.
Το θέμα έχει συζητηθεί πολλάκις και ίσως για αυτό δεν σου απάντησε κανείς.

Απο όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω πάντως, το card sharing για προσωπική χρήση σε ένα σπίτι είναι νόμιμο.
Για το lnb θα χρειαστείς μια έξοδο για κάθε δέκτη που διαθέτεις. Πάρει ένα αρκετά καλό, μην πιστεύεις και πολύ τα db που γράφουν πάνω, ιδιαίτερα όταν είναι και φτηνά.

Card splitters δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κανένα, και δεν ξέρω να σου πω. Κάποια στιγμή ρώτησα γιατί ενδιαφερόταν γνωστός, αλλά τελικά δεν τον αγόρασε. Εχε υπόψιν σου όμως ότι με αυτά δουλεύουν μόνο ορισμένες εκδόσεις καρτών της εταιρείας, οπότε καλύτερα να το πάρεις απο Ελληνικό μαγαζί για να σου βεβαιώσει ότι παίζει με την κάρτα σου. Καλό θα ήταν να τα πάρεις όλα bundle (δηλαδή πάρε και δέκτες απο εκεί) για να είσαι σίγουρος ότι το client του splitter θα διαβάζετε απο τον δέκτη σου...

Reaction score
1.458

Εχω 2 Vantage Hd combo pvr δέκτες(7100TS & 8000TS),μένω σε μεζονέτα και είμαι νόμιμος συνδρομητής της Nova με zeta card με αυτό παίζει απροβλημάτιστα.Είναι ενσύρματο.Για αντίστοιχο ασύρματο δεν ξέρω.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Φιλε gnome εχει αδικο με τον τρόπο που σκέφτεσαι.
Card splitter κυκλοφορούν παρα πολλά στην αγορά είτε ασύρματα είτε ενσύρματα.
Οπως εσύ υποδεικνύεις στο αντίστοιχο θέμα...

1. Τo τετραπλό lnb δουλεύει με τον πιάτο της nova; Φαντάζομαι ναι αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Επίσης, αγοράζω το ακριβότερο δυνατό, με τα ελάχιστα db (0.2?) ή κάνει οποιοδήποτε;
2. Το card splitter θα έχει πρόβλημα να μοιράζει την κωδικοποίηση της nova στους αποκωδικοποιητές; Σκέφτομαι για το 1ο που αναφέρεται εδώ: http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=52952
...δεν φοβομαστε να πούμε την γνωμη μας.
Σαφως απαγορεύονται απο τον νόμο αλλά κανείς δεν είπε τίποτα για εντός της οικίας μοίρασμα όπως το κάνει και η NOVA εξάλλου.

Εμείς προτείνουμε και δεν είμαστε ούτε της NOVA, ούτε κανενός άλλου παρόχου, αντιπροσώπου, εισαγωγέα ή καταστήματος πώλησης.
Ειμαστε και θα παραμείνουμε ενα ανεξάρτητο φορουμ τεχνολογίας.

Εαν εσύ "έπεσες" σε αντιπρόσωπο της NOVA και δεν σου απάντησε στις ερωτήσεις σου τότε πρέπει να αναζητήσεις αλλού τις ευθύνες και όχι σε εμάς.

Θα σου δώσω λοιπόν κάποιες διευθύνσεις που πωλούν on-line card splitter και μπορείς να απευθυνθείς...

http://elektronik.gr/eshop/index.php?main_page=index&cPath=845_10_156

http://www.kalemisbros.gr/online-shop.html?page=shop.browse&category_id=28

http://www.shls.gr/product.asp?catid=1125

http://www.ptm-sat.gr/index.php?cPath=1_41&osCsid=89b2b6f10956813b61627b4e6251618b

http://www.futureino.gr/

http://shopping.pathfinder.gr/?q=Card+Splitter

http://www.ebuy-shops.gr/product_info.php?products_id=2221

http://www.e-eglezakis.gr/store/index.php?cPath=2_62_79&osCsid=735ac708bf81c68dd41ebad9a94a6f8b

...και πολλοί ακόμη...

Για εμένα πάντως η ασύρματη λύση είναι η πιο εύκολη αλλά όχι πάντα η πιο αξιόπιστη απο πλευράς αποστάσεων και φυσικών εμποδίων.
Εαν έχεις την δυνατότητα πάνε σε καλωδιακή ειδέ άλλως προτίμησε ασύρματη.
Παίζουν με όλους του δέκτες χρησιμοποιώντας ενα CI και ενα Module απο τα γνωστά που κάνουν προσωμοίωση όλες τις κάρτες ή απευθείας σε ενα card reader του δέκτη...

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ότι αφορά τις υπόλοιπες ερωτήσεις σου...

Από ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας από εδώ και από εκεί, αυτά που χρειάζομαι είναι:
1. Ένα lnb με πολλαπλές εξόδους (τετραπλό μάλλον)
2. Ένα card splitter
3. Έναν ακόμα αποκωδικοποιητή για κάθε TV.
1. ΝΑΙ έχει μέχρι και 8 εξόδους (octal)

2. NAI (ενσύρματο ή ασύρματο)

3. ΝΑΙ (αναλόγως το card splitter)

Επίσης χρειάζεσαι και Module πχ. DIABLO , εαν ο δέκτης σου δεν έχει card reader.

Αν και δεν έχω εμπειρία στο αντικείμενο, την εγκατάσταση σκοπεύω να την κάνω μόνος μου. Και την nova μόνος μου την είχα εγκαταστήσει χωρίς να έχω ιδέα προηγουμένως. :119:

1. NAI δουλέυει μια χαρά. Οσο πιο χαμηλά db τόσο το καλύτερο γιατι λιγότερος θόρυβος, αρα και λιγότερες απώλειες θα έχεις.

2. ΟΧΙ κανένα απολύτως πρόβλημα

Την εγκατάσταση μπορείς να την κάνεις μόνος σου είναι πολύ απλή.
Ειμαστε εξάλλου εδώ για να βοηθήσουμε...:109:

Reaction score
0

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και ευχαριστώ που μου αποδείξατε ότι έκανα λάθος στο σκεπτικό μου. Σαφώς και δεν αναζητώ ευθύνες εδώ για οτιδήποτε και σίγουρα κανείς δεν έχει υποχρέωση να μου απαντήσει εδώ, μόνο αν κάποιοι έχουν την καλοσύνη να το κάνουν.

Card splitter παρήγγειλα ήδη το ασύρματο SmartWi (http://www.smartwi.net/) το οποίο το είδα σε αρκετά online καταστήματα. Δεν αγόρασα μαζί και άλλο δέκτη με το σκεπτικό να το δοκιμάσω πρώτα με ένα client (στον panasat 990 που έχω ήδη) μέσα στο σπίτι και να σιγουρευτώ ότι θα δουλεύει ΟΚ από πλευράς εμβέλειας περισσότερο. Αν δουλέψει χωρίς προβλήματα, τότε θα αγοράσω και τα υπόλοιπα. Γνώριζα πως οι ενσύρματες λύσεις είναι πιο αξιόπιστες αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα ήθελα πολύ δουλειά για άπλωμα καλωδίων, τρύπες στους τοίχους για να περάσουν κλπ.

Στο ενδιάμεσο, διαβάζοντας διάφορα, μου δημιουργήθηκε ο φόβος ότι ίσως ο κάρτα μου να είναι κλειδωμένη στον panasat δέκτη της nova αλλά την δοκίμασα σε δέκτη φίλου άλλου κατασκευαστή (δεν θυμάμαι τι ήταν) και δούλεψε μια χαρά, οπότε σιγουρεύτηκα ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Η άλλη πληροφορία που έμαθα και την οποία δεν ήξερα (είμαι πολύ "νέος" στο άθλημα) είναι ότι δεν έχουν όλοι οι δέκτες κατευθείαν υποδοχή για κάρτα της nova, αλλά έχουν το λεγόμενο Common Interface (CI) το οποίο μπορεί να δεχτεί κάποιους μετατροπείς (modules - CAM) έτσι ώστε να δουλέψουν στο συγκεκριμένο δέκτη. Αυτό που επίσης διάβασα και με "τρόμαξε" λιγάκι είναι ότι το card splitter ίσως να μην δουλέψει σωστά αν δεν τοποθετηθεί σε "καθαρό" irdeto (ή αλλιώς smartcard reader?), οπότε μάλλον θα πρέπει να προτιμήσω κάποιο δέκτη που περιλαμβάνει τέτοιο smartcard reader από μόνος του χωρίς CAM ώστε να μην έχω προβλήματα; Θα ρωτήσω και στο κατάστημα που αγόρασα το card splitter για συμβατότητα όπως προτείνει ο NikosK.

Reaction score
1
Tο SmartWi συνεργάζεται μιά χαρά με κάρτα N**a Version 2.0 σε card reader της Technomate (conax embedded), αλλά κ' σε CI slot (του ίδιου δέκτη) μέσα σε μοντούλα Irdeto!!!
Απλώς εάν το πάρεις κοίτα να χρησιμοποιήσεις το software version 2.45 Τ1 (που είναι για Irdeto2) απο το site της SmartWi.

Reaction score
0

Ευχαριστώ naxk1!

Μόλις εγκατέστησα το smartwi και δουλεύει! Χρειάστηκε να αλλάξω το firmware του στο 2.46betaT1 (δεν υπήρχε πουθενά 2.45Τ1, μόνο 2.41Τ1 και 2.46betaT1) από το site της smartwi. Πριν το αλλάξω δεν δούλευε με τίποτα.

Επίσης η κάρτα δεν έμπαινε ολόκληρη στον Panasat 990. Για λίγα χιλιοστά δεν την καταλάβαινε. Αφαιρώντας το προστατευτικό πλαστικό που έχει στην άκρη, μπήκε και δουλεύει.

Η εμβέλεια δεν είναι πολύ καλή αλλά για το σκοπό που τη θέλω μου αρκεί. Αν βάλω τον πομπό στο διάδρομο ανάμεσα στα δύο δωμάτια φτάνει. Αν βάλω τον πομπό στο ένα δωμάτιο δεν δουλεύει στο άλλο. Ίσως φταίει που παρεμβάλονται πολλοί τοίχοι.

Προς το παρόν έχω μόνο τον Panasat και το μονό lnb. Επόμενο βήμα η αγορά lnb και αποκωδικοποιητή. Το πάω αργά γιατί όλα αυτά τα κάνω στο πατρικό μου και δεν μένω εκεί.

Reaction score
0

Η εμβέλεια δεν είναι πολύ καλή αλλά για το σκοπό που τη θέλω μου αρκεί. Αν βάλω τον πομπό στο διάδρομο ανάμεσα στα δύο δωμάτια φτάνει. Αν βάλω τον πομπό στο ένα δωμάτιο δεν δουλεύει στο άλλο. Ίσως φταίει που παρεμβάλονται πολλοί τοίχοι.
Τι version είναι οι client cards σου; V8;Εγώ πάντως με V8 client cards στο ισόγειο και στο δεύτερο όροφο και το masterbox στον 1ο όροφο δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα...έχω δει παρόμοιο setup σε σπίτια φίλων οι οποίοι πάλι δεν έχουν πρόβλημα...

Reaction score
0

V8 είναι και οι δικές μου.

Μια κάτοψη σε ascii του μισού σπιτιού:
Code:
+--------+----------
|        
|C
|     
+-- --+  +----------
|     |
|     |  ###########
|     |
+-----+  +------- -+
|   M    |         |
|        |         |
+--------+---------+
και
Code:
+--------+----------
|        
|C
|     
+-- --+  +----------
|     |
|     |  ###########
|     |
+-----+  +------- -+
|        |         |
|        |        M|
+--------+---------+
M=Master
C=Client
Με τους δύο παραπάνω τρόπους δεν δουλεύει. Δουλεύει όμως έτσι:
Code:
+--------+----------
|        
|C
|     
+-- --+  +----------
|     |
|     |M ###########
|     |
+-----+  +------- -+
|  C     |         |
|        |         |
+--------+---------+

Reaction score
0

Πόσα μέτρα είναι μεταξύ του Μ και του C στο περίπου ;;
Γιατί με ενδιαφέρει και εμένα κάτι τέτοιο και το ψάχνω....

Reaction score
0

Στην 1η περίπτωση που δεν δουλεύει, το M απέχει στην ευθεία από το C περίπου 5 μέτρα.

Στην 2η περίπτωση που δεν δουλεύει, το M απέχει στην ευθεία περίπου 10 μέτρα,

Στην τελευταία περίπτωση που δουλεύει, το Μ απέχει στην ευθεία περίπου πέντε μέτρα από το πάνω C. Το κάτω C είναι λίγο πιο κοντά, περίπου 4 μέτρα.

Διευκρίνηση: τα # στα σχεδιαγράμματα είναι διπλός τοίχος-εντοιχιζόμενη ντουλάπα.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες !!

Η δική μου απόσταση είναι περίπου στα 15 μέτρα, με ενδιάμεσα 2 τοίχους...άρα δύσκολο το βλέπω να μπορεί να δουλέψει, σύμφωνα με αυτά που μου λες...

Reaction score
0

Σε μένα δουλεύει μια χαρά πάντως, το mastebox στον 1ο όροφο και οι 3 client cards σε ισόγειο, 2ο όροφο και σοφίτα αντίστοιχα...Μιλάμε για απόστασεις αρκετά μεγάλες, με πολλούς (διπλούς) τοίχους ενδιάμεσα και την πλάκα του κάθε ορόφου βεβαίως...

Reaction score
0

Υπάρχει πιθανότητα να φταίει το wifi που έχω στον ίδιο χώρο; Θα το κλείσω και θα δω τι γίνεται χωρίς αυτό. Επίσης θα δοκιμάσω να βάλω το Master στο υπόγειο ή στη σοφίτα να δω αν πιάνει. Αυτά σε 1 ή 2 βδομάδες όμως. Έτσι κι αλλιώς όμως με το παρόν setup μου αρκεί.

Πληροφοριακά σήμερα έστησα και το 2ο αποκωδικοποιητή και δουλεύει άψογα! Πήρα ένα quad LNB 0.2 db και ενώ με το προηγούμενο της nova ο Panasat μου έδειχνε 65%, με το quad μου δείχνει 75%. Για 2ο αποκωδικοποιητή πήρα ένα φτηνό starsat SR-X95USB, δείχνει να δουλεύει χωρίς προβλήματα (δείχνει σήμα 98%!!!).

Reaction score
1
Re: Απάντηση: card splitter, lnb και nova

Ευχαριστώ naxk1!

Μόλις εγκατέστησα το smartwi και δουλεύει! Χρειάστηκε να αλλάξω το firmware του στο 2.46betaT1 (δεν υπήρχε πουθενά 2.45Τ1, μόνο 2.41Τ1 και 2.46betaT1) από το site της smartwi.

Έτσι για το ιστορικό, μπές στο forum για το Smartwi κ' δες στο Ir***o section το thread με τίτλο 'Just bought new Smartwi and having problems' ...εκεί θα βρείς κ' το αρχείο 2.45Τ1...
Αφού είσαι οκ με το 2.46Τ1, τότε όλα καλά!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm