CARY CAD 805AE

Reaction score
1
Εχω τους monoblock cary 805AE ενυσχυτες ,εχω βαρεθει τον ηχο των κουτιων , ακουω ατμοσφαιρικη μουσικη σε χαμηλες σταθμες ,θα μπορουσα να παω σε μεμβρανες, υβριδικα ?

Reaction score
1
Το ετερον ημισυ συμφωνει σε οποιδηποτε πανελ το δωματιο ειναι 4 μετρα πλατος και 10μετρα βαθος. Ο cary cad 805 θα μπορουσε να οδηγησει τα summit ,spire ?????????

Reaction score
8
οριακα ναι, και σε σχετικα υψηλες σταθμες.

Αν ειναι ο CARY που υποθετω με τα 50 βατς στο καναλι.

Reaction score
1
Ακουω σε χαμηλες σταθμες ,ο cary 805 ae εχει μια 845 και μια 300Β ο κατασκευαστης λει οτι βγαζει 50 βατ ?????????? λετε να παιξει σωστα σε χαμηλες - μετριες σταθμες το summit η spire ?
Για προενισχυση εχω τον Audio Research REF2 MK2 .
Βαρεθηκα τον ηχο των κουτιων .Δεν μπορω να ξαναπαω σε κουτια ,τα μεσαια της μεμβανης ειναι μοναδικα !!!!
Τι να κανω ?????????Βοηθεια !!!!!!!!!!Αρχοντες !!!!!!!!!!!

Reaction score
8
πιστευω οτι μπορει να τα οδηγησει και σε υψηλες εντασεις.
Βεβαια πιο αρμοδιος για να σου απαντησει σε αυτο ειναι ο Βασιλης ο Τσαντουλης που εχει τα SUMMIT και εκτος των αλλων ενισχυτικων που διαθετει, τα εχει δοκιμασει και με εναν DARED με περιπου ιδια ισχυ και σχετικη τοπολογια κατασκευης.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Βάσει της ευαισθησίας του ηχείου, με έναν ενισχυτή 50W αυτό μπορεί να ανεβάσει περίπου 108dB, δηλαδή ας πούμε, ικανοποιητική στάθμη. Κάτω από τους 320 κύκλους αναλαμβάνει ο Class D ενισχυτής που έχουν τα ηχεία ενσωματωμένο (200W στο κανάλι). Σίγουρα όμως χρειάζεσαι έναν ενισχυτή που δεν θα επηρεάζεται από τις διακυμάνσεις της εμπέδησης του ηχείου. Η εμπέδηση του Spire παρουσιάζει σοβαρές διακυμάνσεις και στους 20 χιλιόκυκλους φτάνει στα όρια του βραχυκυκλώματος (0,8 Ohm). Ψάξε λίγο τον συντελεστή απόσβεσης του ενισχυτή. Τον θέλεις μεγάλο και σίγουρο. :137:

Ορίστε το διάγραμμα αντίστασης του ηχείου:

...

Reaction score
250
Απάντηση: Re: CARY CAD 805AE

Ακουω σε χαμηλες σταθμες ,ο cary 805 ae εχει μια 845 και μια 300Β ο κατασκευαστης λει οτι βγαζει 50 βατ ?????????? λετε να παιξει σωστα σε χαμηλες - μετριες σταθμες το summit η spire ?
Βαρεθηκα τον ηχο των κουτιων .Δεν μπορω να ξαναπαω σε κουτια ,τα μεσαια της μεμβανης ειναι μοναδικα !!!!
Ναι ! Θα τα παίξει σωστά !
Αν μένεις στην Αθήνα και δεν βαριέσαι τότε μπορούμε να δοκιμάσουμε τους ενισχυτές σου στα δικά μου ηχεία (Summit) ώστε να έχεις σαφή-προσωπική αντίληψη.
Η δική μου εμπειρία λέει ότι single ended λαμπάτοι με 805 ή 845 ή 211 στην έξοδο είναι επαρκείς (στα summit,spire) για τις εντάσεις που αναφέρεις...

Reaction score
684
υπαρχουν και κουτια με τα μεσαια της μεμβρανης...

ψαξτο λιγο και μην απογοητευεσαι...

Reaction score
1
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!!!
Ποιο ειναι αυτο το κουτι με τις μεσαιες της μεμβρανης ????
Τωρα εχω τα SPENDOR SP100 ,δεν ειμαι ευχαριστημενος .
Ξερει κανεις εαν θα βγει το νεο ετος το νεο SUMMIT ????

Reaction score
200
Απάντηση: CARY CAD 805AE

Χρονια πολλα σε ολους.
Αγαπητε ETAV2000 δεν εισαι ευχαριστημενος με τα SP100;
Παραξενο μου ακουγεται γιατι εγω εχω τα S3/5 και τα SP2/3 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Τα SP100 ειναι αληθεια οτι δεν τα εχω ακουσει, παραξενο το οτι δεν σου αρεσει ο ηχος τους.
Μηπως υπαρχει κατι λαθος στην αλυσιδα των μηχανηματων - καλωδιων διασυνδεσης;

Reaction score
684
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ !!!!!!!!!
Ποιο ειναι αυτο το κουτι με τις μεσαιες της μεμβρανης ????
Τωρα εχω τα SPENDOR SP100 ,δεν ειμαι ευχαριστημενος .
Ξερει κανεις εαν θα βγει το νεο ετος το νεο SUMMIT ????
δυο κουτια εχω ακουσει που εχουν τις μεσαιες τις μεμβρανης. Σιγουρα υπαρχουν και αλλα που δε τα εχω ακουσει....

ακου τα Hyperion και τα Tidal (τα φερνει ο ιδιος οποτε γλυτωνεις και χρονο)
Ειδικα τα Hyperion για τα λεφτα τους δε θα πιστευεις αυτο που ακους στις μεσαιες (διαβασε και τα σχετικα τεστ απο τους reviewers για το ποσο μοιαζουν σε ηλεκροστατικο ηχειο οι μεσαιες του Hyperion 938)

Reaction score
684
IMHO, έτσι αρέσκονται να λένε, ή απλά έτσι νομίζουν... οι κουτάκηδες. :126:

...
αμα δεν εχεις χωρο για ηλεκτροστατικα τι να κανεις ψαχνεις να βρεις τα κορυφαια

...κουτια!!!!

Reaction score
1
Εχω SONY SCD777ES για transport ,Benchmark DAC1 , προενισχυση AUDIO RESEARCH REF2 mk2, CARY CAD 805 AE ,speakers SPENDOR SP100 ,digital cable canare ,interconnects mogami ,speaker cables mogami .
Ο χωρος μου εναι 4 μ πλατος και 10 μηκος.
Υπαρχει synergy με τα συνοδα τι λετε εσεις οι Αρχοντες ?

Ποια ηχεια θα ταιριαξουν καλυτερα με τα συνοδα ? τα summit ? Montana eps2 ? Avandgard duo ? η κατι αλλο που θα προτεινετε εσεις .

Reaction score
8
Αλλος ο ηχος της κορνας, αλλος των πανελς.

Για κορνες θα σου συνιστουσα, λογω χρωματισμων αυτων που αναφερεις, κατα σειρα ακουστικης εκτιμησης, τις κορνες της ETERNITY του κ. Κωνσταντινου, τις ACAPELLA του Oρφεα και τις ZINGALLI που δεν θυμαμαι αυτην την στιγμη τον αντιπροσωπο. Οι κορνες υπερτερουν σε ευκολια οδηγησης, σε μεγιστες σταθμες και στην πιο ευκολη ηχητικα τοποθετηση.

Reaction score
8
Στα πανελς παλι με σειρα ηχητικης εκτιμησης θα σου συνιστουσα το Μαρτιν Λογκαν CLX, αν και καπως ακριβοτερο και με μια ιδιομορφια στο χαμηλο, το Μαρτιν Λογκαν SUMMIT και το QUAD ESL 2905 με το ιδιο ιδιορυθμο χαμηλο.
Προτερηματα των παραπανω πανελς η ελαφρα καλυτερη ηχητικη αποδοση κυριως στην μεσαια περιοχη, η πιο δυσκολη οδηγηση και η απαιτηση τους για σωστη τοποθετηση στον χωρο, λογω της κρισημοτητας του παραπανω τομεα στην ηχητικη τους αποδοση.
Δεν αναφερω καποια μαγνητοστατικα πανελς λογω κυριως της δυσκολιας οδηγησης τους και της μετριας ποιοτητας κατασκευης τους.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το Quad θα το απέρριπτα διότι δεν θα γεμίσει με τίποτα τον χώρο σου. Υπάρχουν και μαγνητοστατικά με καλή ποιότητα κατασκευής που θα σε καλύψουν σε όλα αλλά με νέους ενισχυτές (πχ magnepan). Επίσης υπάρχουν θηριώδη ηλεκτροστατικά ενός δρόμου (soundlab). Όμως αν θέλεις να κρατήσεις τα υπόλοιπα μηχανήματα, οι επιλογές σου περιορίζονται. Γενικώς σε βλέπω αρκετά αναποφάσιστο, ακόμη και για το αν θα πας σε κουτί, πάνελ ή κόρνα. Κάνε μερικές ακροάσεις, κυρίως σε σπίτια και όχι σε καταστήματα για να πάρεις μια ιδέα από όσο το δυνατόν πιο καλοστημένες μηχανές.

...

Reaction score
8
Υπάρχουν και μαγνητοστατικά με καλή ποιότητα κατασκευής που θα σε καλύψουν σε όλα αλλά με νέους ενισχυτές (πχ magnepan).
χμ Νικο για την αντοχη των Μαγκνεπαν στον χρονο θα μου επιτρεψεις να εχω καποιες αμφιβολιες και αυτο βεβαια δεν ισχυει για την ηχητικη τους ποιοτητα που ειναι εξαιρετικη.

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.934
Members
38.520