CAV MDX-III

Reaction score
70
Έχει ακούσει κάποιος το cav md-v ???Φαίνεται αρκετά καλό (μου μοιάζει με αντιγραφή του pioneer TAD-R1) άλλα πανάκριβο ...(9000 ευρώ)

Reaction score
11
Τελικά και επειδή:

1)Έχω κατακλυστεί από PM που με ρωτούν μέλη/επισκέπτες του forum για την συνέχεια. :)621:)
2)Εδώ και λίγες μέρες έχω στην διάθεσή μου την ευγενική απάντηση της αντιπροσωπείας στα ερωτήματα που έθεσα προς τον Κινέζο...θεό που όμως το έπαιξε ... κινέζος, (με μικρό Κ).
3)Έχω και νέα στοιχεία για fine adjustment.

επανέρχομαι δριμύτατος!

Η απάντηση από τον ... αντ΄αυτού. (Πολλοί οι... θεοί και οι... ημίθεοι εδώ μέσα...). Είναι τα στοιχεία με έντονο. Από κάτω οι παρατηρήσεις μου επί των απαντήσεων.

Hello Mr. Ken!

Please if it is possible give me some answers to the next questions they arose, about mdx3, by some discussions to the avsite, an internet club for sound and vision perfectionists.

1) The metal plate above the ribbon and the tweeter, is only for decoration or for a technical reason also? (The criticism here is that the ribbon and the tweeter must me flush mounted and the plate works as a funnel with disastrous effects for the sound).

(Για να στερεωθεί το ribbon χρειάζεται οπωσδήποτε το plate. Οι ακμές των plates είναι στρογγυλεμένες για να μειώνεται το φαινόμενο της περίθλασης το οποίο επιδρά –όχι όμως τραγικά- στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα)

Βγάζοντας το plate και αφήνοντας το ribbon να στηρίζεται σε ένα απλό λαμάκι, μία ... βασική βάση ας πούμε που υπάρχει, δεν μπόρεσα να διαπιστώσω καμία διαφορά με τα πέτσινα. (...τα αυτιά εννοώ φυσικά!).

2) The connection cable between the subwoofer and the satellite, although is marked red, (+), and black, (-), is it possible to be connected inversely having the operation of a phase, (180 degrees), inverter? This is referred to your previous site, as a possibility to adjust the phase with accuracy depending on the listening position. And for my listening position gives a deeper bass and clearer mids.(The criticism here says that this will make a response curve with tremendous gap in some areas).

(Μπορείτε να πειραματιστείτε με τη φάση στις χαμηλές συχνότητες. Η επίδραση του κρος σε αυτή τη περιοχή συχνοτήτων είναι συγκριτικά μικρή σε σχέση με την επίδραση της θέσης ακρόασης και του χώρου)

Τελικά το άφησα όπως ήταν εξ΄αρχής. Πάντως σε πολλά ηχεία διαβάζω στα specs ότι το woofer είναι συνδεδεμένο με αντιστροφή φάσης.

3) The satellites, as well as, the subs, have a L shape sound absorber. If someone puts sound absorber of the same quality, covering all the six panels of the cube, is there any possibility to take smoother mid frequencies? I have done that and saw a very tiny but important improvement. (The criticism here says that if there is an improvement the manufacturer is false with his design).

(Θεωρητικά οι κατασκευαστές βάζουν τη ποσότητα του ηχοαποροφητικού που κρίνουν βέλτιστη μετά από υπολογισμούς, μετρήσεις και ακροάσεις. Η μεταβολή του ηχοαποροροφητικού πάντα αλλάζει σε κάποια σημεία τη συμπεριφορά του ηχείου. Το αν το αποτέλεσμα -μετά την πρόσθεση ή αφαίρεση αποσβεστικού υλικού -είναι καλύτερο ή χειρότερο από το αρχικό είναι σε μεγάλο βαθμό θέμα υποκειμενικής εκτίμησης.)

Ο Κινέζος μου είπε πως τους το έχουν προτείνει κι άλλοι "καταναλωτές". Υπήρξε μια ανεπαίσθητη διαφορά προς ποιο μαλακά υψηλομεσαία.
I am looking forward for your soon answer!

Thank you very much.

With regards

Τέλος προχώρησα στην τριπλοκαλωδίωση του ηχείου, που εξαφάνισε εντελώς
μία... τσίγκινη χροιά που έμενε στα αυτιά μου μετά από πολύωρες ακροάσεις. (Αμέσως να χαρείτε μερικοί - μερικοί για την ... αποκάλυψη ενός αρνητικού).

Βρίσκομαι σε αναμονή αγοράς πηγής SACD για το SACD ready σύστημά μου. Χαίρετε! (Προς το παρόν!).

:107:

Reaction score
11
A! Ξέχασα να σας πω και για μιαν ανακάλυψη που έκανα! Την ρύθμιση... αζιμουθίου!!!

Ναι δεν κάνω πλάκα! Βάζεις στο PC την γεννήτρια συχνοτήτων διαδοχικά
στα 10.000 HZ, 12.000 HZ και (... εχμ), 15.000 HZ. Kαθώς είσαι στην θέση ακρόασης πρέπει να ακούς κέντρο τον ήχο. 'Αν όχι ρυθμίζεις αναλόγως και αναλογικά και στα δύο ηχεία τις γωνίες ως προς την θέση ακρόασης έως ότου ακούγεται καθαρά και στο κέντρο ο ήχος!!! Φυσικά πρέπει να τηρηθεί, (όσο το δυνατόν), και ο κανόνας της απόστασης των ηχείων μεταξύ τους που είναι τα 2/3 της απόστασης από την θέση ακρόασης!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999
Απάντηση: Re: CAV MDX-III

Φυσικά πρέπει να τηρηθεί, (όσο το δυνατόν), και ο κανόνας της απόστασης των ηχείων μεταξύ τους που είναι τα 2/3 της απόστασης από την θέση ακρόασης!

Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας. Ηχεία με γωνία ακρόασης 39 μοίρες είναι πολύ "κλεισμένα". Άνοιξέ τα επειγόντως.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: CAV MDX-III

Δεν υπάρχει τέτοιος κανόνας. Ηχεία με γωνία ακρόασης 39 μοίρες είναι πολύ "κλεισμένα". Άνοιξέ τα επειγόντως.
Γεγονός είναι πως με μεγαλύτερη γωνία μεταξύ τους ακούγονται ελαφρώς καλύτερα. Αλλά τι θα γίνει με το...αζιμούθιο; Πάντως μπορεί ο κανόνας να είναι παλιός και ίσως ξεπερασμένος, (;), αλλά υπάρχει! Δώσε στο google "stereo speakers adjustment" και θα το δεις να αναφέρεται παντού!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CAV MDX-III

Γεγονός είναι πως με μεγαλύτερη γωνία μεταξύ τους ακούγονται ελαφρώς καλύτερα. Αλλά τι θα γίνει με το...αζιμούθιο; Πάντως μπορεί ο κανόνας να είναι παλιός και ίσως ξεπερασμένος, (;), αλλά υπάρχει! Δώσε στο google "stereo speakers adjustment" και θα το δεις να αναφέρεται παντού!

Βρε αγόρι μ', ο κανόνας που υπάρχει λέει να βάλεις τα ηχεία σε γωνία ακρόασης 60 μοίρες (σε ισόπλευρο τρίγωνο), άντε 55, άντε 50. Στις 40 μοίρες, τα ηχεία είναι κλεισμένα, κάθεσαι πολύ μακριά απ' αυτά. Βάλτα καλύτερα δίπλα - δίπλα, να μη σου πιάνουν και χώρο.

Reaction score
11
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CAV MDX-III

Βρε αγόρι μ', ο κανόνας που υπάρχει λέει να βάλεις τα ηχεία σε γωνία ακρόασης 60 μοίρες (σε ισόπλευρο τρίγωνο), άντε 55, άντε 50. Στις 40 μοίρες, τα ηχεία είναι κλεισμένα, κάθεσαι πολύ μακριά απ' αυτά. Βάλτα καλύτερα δίπλα - δίπλα, να μη σου πιάνουν και χώρο.
Εγώ δεν μίλησα για μοίρες! Είπα ότι πρέπει τα ηχεία να έχουν μεταξύ τους τα δύο τρίτα της απόστασης που απέχουν από την θέση ακρόασης! Παράδειγμα: εάν καθόμαστε στα τρία μέτρα, μεταξύ τους πρέπει να απέχουν δύο! Εγώ δεν είμαι βέβαια σε θέση να ξέρω αν αυτό είναι σωστό! Αναπαράγω ότι διαβάζω!

Για τις μοίρες υπάρχουν διάφορες απόψεις που σίγουρα θα πρέπει κάθε φορά να λαμβάνουν υπ' όψη και την διασπορά, (ξεχασμένο χαραχτηριστικό), του ηχείου! Εγώ βρήκα την λύση με την διαδικασία που περιγράφω ποιο πάνω! Όπου ακούω καθαρά τις πολύ κατευθυντικές υψηλές νομίζω ότι είμαι σωστός.

Νομίζω;

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.999
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: CAV MDX-III

Εγώ δεν μίλησα για μοίρες! Είπα ότι πρέπει τα ηχεία να έχουν μεταξύ τους τα δύο τρίτα της απόστασης που απέχουν από την θέση ακρόασης! Παράδειγμα: εάν καθόμαστε στα τρία μέτρα, μεταξύ τους πρέπει να απέχουν δύο! Εγώ δεν είμαι βέβαια σε θέση να ξέρω αν αυτό είναι σωστό! Αναπαράγω ότι διαβάζω!

Καλά, πλάκα με κάνεις τώρα; Τί πάει να πει δε μίλησες για μοίρες; Αν τα ηχεία απέχουν μεταξύ τους 2 και από τον ακροατή 3, η γωνία ακρόασης είναι 40 μοίρες. Τελεία και παύλα.

Να σου πω! Για ρίξε κανένα link, πού τα διάβασες;

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.878
Members
38.513
Νεότερο μέλος
panosvlachos89