CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Re: Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

το ντιζάιν του ηχείου δεν είναι απαραίτητα κακό ρε παιδιά, απλά απέχει κάτι έτη φωτός από την ευρωπαϊκή αισθητική, είναι καθαρά "μέιντ ιν τζαπάν".

η απόκρισή του δεν είν'κακή, και μπασιά θα βγάζει (ας ειν'καλά η ψηλά συντονισμένες τρύπες της καμπίνας) και πριμάκια μπόλικα να εντυπωσιάζει και να αρέσει. Που'ν το κακό?
Τώρα εσύ κάνεις πλάκα μάλλον...

Πήραν ένα σχετικά ευαίσθητο 12 ιντσών γούφερ και το συνδύασαν με ένα 6,5 ιντσών mid-woofer αναίσθητο.
Από εκεί και επάνω παλεύεται...
Το αποτέλεσμα είναι μεσοχαμηλό γιούχου και λες δεν είναι κακό?:118:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

ποια ειναι τα νεα δεδομενα που δεν χωρανε στο hi end?
ας δουμε καταρχην εαν τα συγκεκριμενα ηχεια ειναι hifi, τιμουν δηλαδη την πιστη αναπαραγωγη.
εχουν βαλει καμπυλη αποκρισης, διαβασε λιγο κ συντονιστα πως την διαβαζουμε και πες μας την "αποψη" σου για το πως θα παιζουν τα εν λογω ηχεια. εδω στα νοτια ειμαστε λιγο των μετρησεων...
cav?

το ντιζάιν του ηχείου δεν είναι απαραίτητα κακό ρε παιδιά, απλά απέχει κάτι έτη φωτός από την ευρωπαϊκή αισθητική, είναι καθαρά "μέιντ ιν τζαπάν".

η απόκρισή του δεν είν'κακή, και μπασιά θα βγάζει (ας ειν'καλά η ψηλά συντονισμένες τρύπες της καμπίνας) και πριμάκια μπόλικα να εντυπωσιάζει και να αρέσει. Που'ν το κακό?
προσωπικά πιστεύω, (όπως λέει και ο Κώστας-ear) είναι θέμα κάθε ανθρώπου πώς θα αφομοιώσει τις συχνότητες και θα τις απολαύσει...

Εμένα μου αρέσει ο δυνατός χρωματισμένος ήχος και όχι ο flat...
Τι να κάνουμε θα τα χαλάσουμε εδώ? Πιστεύω (όπως και πολλοί απο εσάς άλλωστε ) αυτό που λέτε, ότι εαν δεν ακούσεις ενα ηχείο μην το πάρεις. Εμείς ακόμα δεν τα ακούσαμε και πρός το παρον τα κρίνουμε θεωρητικά βάσει "διαγράμματος".
Ας τα δούμε "οπτικα" και μετά "ηχητικά"...:126:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.432
Αν το πάρουμε της μετρητής όλα τα σπίτια βγάζουν το κάτι τις τους στους 120 κύκλους και εκεί γύρω οπότε μπορεί να έρχεται καλά στο αυτί.

Όσο για το φινίρισμα θεωρώ πως απλά των Cav είναι κορυφαίο.

Για την αισθητική τους ο καθένας έχει την άποψη του και θα πρέπει να είναι σεβαστή.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

Εμένα μου αρέσει ο δυνατός χρωματισμένος ήχος και όχι ο flat...
Τι να κάνουμε θα τα χαλάσουμε εδώ?
Ας τα δούμε "οπτικα" και μετά "ηχητικά"...:126:
ε τοτενες εισαι σωστος 100%. απλως αλλο "παιζει" αλλο "με αρεσει αυτο το πραγμα που παιζει".

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843
Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

Οσοι σχολιασαν τεχνικα καλως το εκαναν(πχ Petermeni).Kαποιοι αλλοι καρφωνεστε ρε παιδες.Η αισθητικη του ηχειου ειναι αμφιλεγομενη σιγουρα.Εμενα που κανω κουζινες μου θυμισε λιγο καμπανα αποροφητηρα.Αλλα μεχρι εκει.
Οταν επισκεφτηκα την εκθεση στην εισοδο υπηρχαν κατι ορθια φερετρα για γιγαντες με κοκκινες καραμουζες αλλα πολυ χαι ονοματεπωνυμο.Αυτα ηταν εμφανησιμα;
Τα ηχεια σε σαλονι λουι 15(λουι κενζ γαλλιστι )θα ηταν μουρλια.Και κατι Hiendοσπιτα ειναι γεματα Λουδοβικους.Χαλαρωστεεεεεεεεεε ερχεται ΔΝΤδαχτυλο πολυ HI End.Και το Ηι ειναι των ξενων,το end ομως θα ειναι το δικο μας.
Παναγια στερεοφωνιστρια ,βοηθα μας

Reaction score
11

Οσοι σχολιασαν τεχνικα καλως το εκαναν(πχ Petermeni).Kαποιοι αλλοι καρφωνεστε ρε παιδες.Η αισθητικη του ηχειου ειναι αμφιλεγομενη σιγουρα.Εμενα που κανω κουζινες μου θυμισε λιγο καμπανα αποροφητηρα.Αλλα μεχρι εκει.
Οταν επισκεφτηκα την εκθεση στην εισοδο υπηρχαν κατι ορθια φερετρα για γιγαντες με κοκκινες καραμουζες αλλα πολυ χαι ονοματεπωνυμο.Αυτα ηταν εμφανησιμα;
Τα ηχεια σε σαλονι λουι 15(λουι κενζ γαλλιστι )θα ηταν μουρλια.Και κατι Hiendοσπιτα ειναι γεματα Λουδοβικους.Χαλαρωστεεεεεεεεεε ερχεται ΔΝΤδαχτυλο πολυ HI End.Και το Ηι ειναι των ξενων,το end ομως θα ειναι το δικο μας.
Παναγια στερεοφωνιστρια ,βοηθα μας

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

ε τοτενες εισαι σωστος 100%. απλως αλλο "παιζει" αλλο "με αρεσει αυτο το πραγμα που παιζει".

θα το έθετα διαφορετικά "η μουσική που απολαμβάνω συνδιαστικά, έχει την αντίστοιχη αποχρωση στα δικά μου αυτιά. Ετσι αυτο που παίζει είναι αυτο που μου αρέσει και με εκφράζει...."

Ως "πράγμα" βεβαια θα μπορούσα να χαρακτηρίσω για εμένα κάτι ηχεία που ώς "κόρνες" γύφτου, βγάζοντας ήχους "παλιου" χαλασμένου γραμμοφώνου , ακούγονταν ώς "παίζει" στα αυτα των ειδημόνων γύρω απο τον αντιπρόσωπο που στέκοταν κορδωμένος, αρχίζοντας να μετράει τα φανταστικά χιλιάδες ευρώ που θα εισέρρεαν στις "πλατιές" τσέπες του παντελονιού του, απο αυτο που "παίζει".
Σε μερικές περιπτώσεις λέμε, ευτυχώς που ήρθε το ΔΝΤ ( ή δονητης ενιοτε...):137:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

θα το έθετα διαφορετικά "η μουσική που απολαμβάνω συνδιαστικά, έχει την αντίστοιχη αποχρωση στα δικά μου αυτιά. Ετσι αυτο που παίζει είναι αυτο που μου αρέσει και με εκφράζει...."

Ως "πράγμα" βεβαια θα μπορούσα να χαρακτηρίσω για εμένα κάτι ηχεία που ώς "κόρνες" γύφτου, βγάζοντας ήχους "παλιου" χαλασμένου γραμμοφώνου , ακούγονταν ώς "παίζει" στα αυτα των ειδημόνων γύρω απο τον αντιπρόσωπο που στέκοταν κορδωμένος, αρχίζοντας να μετράει τα φανταστικά χιλιάδες ευρώ που θα εισέρρεαν στις "πλατιές" τσέπες του παντελονιού του, απο αυτο που "παίζει".
Σε μερικές περιπτώσεις λέμε, ευτυχώς που ήρθε το ΔΝΤ ( ή δονητης ενιοτε...):137:
Τελικά κατέληξες στην αγορά τους;

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

μα δεν τα εχω ακούσει καν... και όπως είπα αν δεν τα ακούσω όσο και να μου αρέσουν οπτικά...δεν.

πάντως δεν ξερω εαν τα φέρνει ο εδώ αντιπρόσωπος και το σημαντικότερο ...πόσο κάνουν (ελέω ΔΝΤ) μην, αλλα λέγαμε και αλλα βρήκαμε...:137:

Reaction score
249

Λογω σχηματος θα αποδιδει καλα την μπαλαλάικα-ισως στοχευει στην αγορα της Ρωσιας

Reaction score
11

"Experience "Audiophile Euphoria" with CAV's dynamic new reference-quality audio equipment

The engineering principles at CAV are unique in the industry. CAV's state-of-the-art equipment features proprietary designs by industry-renowned engineer Erno Borbely....
Τώρα, εδώ που τα λέμε, είπα να τσεκάρω λίγο το όλο σκεπτικό γιατί το βρίσκω πολύ προχωρημένο σε επίπεδο ψυχολογικό-μάρκετινγκ, και μίλησα έτσι, μέσω email, με τον 'Ερνο ο οποίος μου είπε, (με δύο λόγια), ότι το δόγμα οφείλεται σε έναν Αμερικανό κατασκευαστή με το όνομα CAV, ο οποίος στην συνέχεια μετονομάστηκε σε "Αural Audio", με ιδιοκτήτη τον Λάρυ Μπλακ, που πλέον έχει πεθάνει και η εταιρεία του έχει διαλυθεί!

Εν τάξει είπαμε οπαδός του ροκ εν ρολ αλλά το αυτοπαραμύθιασμα μέχρι ενός ορισμένου ορίου ...

Φυσικά και αυτά που λέει ο Έρνο σας τα μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: CAV SPIRIT-II... απιστευτης ομορφιάς ηχεία!!!

Εν τάξει είπαμε οπαδός του ροκ εν ρολ αλλά το αυτοπαραμύθιασμα μέχρι ενός ορισμένου ορίου ...

uote]

:143::143::143:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.976
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas