CD...όπως λέμε make_up...

Reaction score
877
Kαλορίζικο Μάνο!!!:)

Ασχέτως τεχνολογιών το σημαντικό είναι να γουστάρουμε ρε παιδί μου!!!
Ευχαριστώωωωω....Νά σαι καλά ρε Μιχάλη...

Τι να πω...Έχω πάθει πλάκα........

Είναι απίστευτο το πως μια μαύρη άσκημη και χοντροκομμένη μηχανή παίζει ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΑ μουσική...
Παρέλαβα προχθές Τρίτη...Μου πήρε (3) ώρες ακριβώς στήσιμο και ρυθμίσεις...Τώρα ακούω...ακούω...ακούω...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν το κατάλαβα ρε. Καινούριο μοτόρι πήρες πουλάκι μου; Καλοτάξιδο, σιδερένιο και καλές ακροάσεις! Χώσε και καμιά φωτό.

...

Reaction score
8
Kαλορίζικο Μάνο - με τι κεφαλη το δουλευεις;
Επειδη το ειχα καποιο διαστημα δουλευε καλα με την GLIDER, επισης ειχα πειραματιστει με βασεις και με μια απο γρανιτη, σε μενα τουλαχιστον ακουγοταν πολυ καλυτερα απο την δικη του.

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Αν εννοείς pure digital master.... σε σκληρό δίσκο από τη μια και σε βινύλιο από την άλλη....είπαμε προετοιμάζεται συγκριτικό...

Έχω κι εδώ όμως ενδοιασμούς και ερωτηματικά...

Μήπως κάτι έχεις ξεχάσει SUDOKU?
Η ψηφιακή μήτρα πως έγινε βινύλιο, δεν πέρασε απ΄όλα αυτά τα τρισκατάρατα μειονεκτήματα ενός DAC για να αναλογικοποιηθεί?
Oι ανακρίβειες και οι χρωματισμοί μίας καλής RIAA είναι πολλαπλάσιες από ότι αντίστοιχο εισάγει και ένα μέτριο DAC.
Αξεπέραστο αναλογικό μεγαλείο υπάρχει μόνον στην μητρική μπομπίνα, ούτε καν στο αντίγραφό της. Η διάδοχος κατάσταση είναι μία HD ηχογράφηση και τίποτε άλλο. Ακούσε και δεν θα κοπιάσεις πολύ να καταλάβεις.

Reaction score
877
Αν εννοείς pure digital master.... σε σκληρό δίσκο από τη μια και σε βινύλιο από την άλλη....είπαμε προετοιμάζεται συγκριτικό...

Έχω κι εδώ όμως ενδοιασμούς και ερωτηματικά...

Μήπως κάτι έχεις ξεχάσει SUDOKU?
Η ψηφιακή μήτρα πως έγινε βινύλιο, δεν πέρασε απ΄όλα αυτά τα τρισκατάρατα μειονεκτήματα ενός DAC για να αναλογικοποιηθεί?
Oι ανακρίβειες και οι χρωματισμοί μίας καλής RIAA είναι πολλαπλάσιες από ότι αντίστοιχο εισάγει και ένα μέτριο DAC.
Αξεπέραστο αναλογικό μεγαλείο υπάρχει μόνον στην μητρική μπομπίνα, ούτε καν στο αντίγραφό της. Η διάδοχος κατάσταση είναι μία HD ηχογράφηση και τίποτε άλλο. Ακούσε και δεν θα κοπιάσεις πολύ να καταλάβεις.

Θα ακούσουμε και θα δούμε...Φυσικά θα ήθελα να είσαι κι εσύ παρών...Όπως και οι Τσαντουλής, Σκαλούμπακας, Σιμόπουλος, Βλάσσης και μερικά άλλα 'καλά αυτιά' και από τους δυο κόσμους...

Δεν πάμε να κάνουμε μαγκειές και παινέματα...Την αλήθεια πάμε να ανακαλύψουμε...

D

deleted user 10898

Guest
Απ' ότι βλέπεις ούτε εδώ αλλά ούτε από 'κει' έχω πει κάτι για κόντρα HD vs VINYL...Δεν μ' αρέσει να λέω πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει...

Συγκριτικό θα γίνει σύντομα...συγκεντρώνεται το υλικό και κανονίζονται οι λεπτομέρειες...Μάλιστα θα κληθούν και αρκετοι από δώ...Μην την 'κάνετε' όμως όπως την άλλη φορά...

Το σίγουρο πάντως είναι πως το βινύλιο παίζει καλύτερα αν το συγκρίνουμε με hd 24/96 όταν προέρχονται και τα δυο από κοινή analog μήτρα...

Για pure digital ηχογραφήσεις.......θα δούμε...
μπραβο σουντοκου, μας την εφερες... ολοι νομιζαν οτι κατι ηπιες και αρχισες να τσιγκλας κοσμο, ενω εσυ μεθυσες απο το νεο παιχνιδι. καλοριζικο και καλες κοντρες , με ενδιαφερουν πολυ αυτα που γραφεις για τα μεχρι τωρα συμπερασματα σου
Νικος

Reaction score
877
μπραβο σουντοκου, μας την εφερες... ολοι νομιζαν οτι κατι ηπιες και αρχισες να τσιγκλας κοσμο, ενω εσυ μεθυσες απο το νεο παιχνιδι. καλοριζικο και καλες κοντρες , με ενδιαφερουν πολυ αυτα που γραφεις για τα μεχρι τωρα συμπερασματα σου
Νικος
Νά σαι καλά φίλε Νίκο...σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια...
Η αλήθεια είναι πως δεν πήρα τίποτις...γιατί μια ζωή βινύλιο άκουγα για σοβαρές ακροάσεις...Ακόμα και τους δυο μήνες που το περίμενα άκουγα από το πικάπ που έχω φτιάξει μόνος μου...

http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=768820&postcount=78

Απλά αναβαθμίστηκα...Από...old Nottingham spacedeck
σε...Brand new Nottingham space294 / 294 arm
14'' πλατώ / 12'' βραχίονας / περίπου 35 κιλά συνολικό βάρος...

Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα αλλοιώς δηλαδή...Στην κυριολεξία...
Οι διαφορές πάντως είναι φοβερές με το προυγούμενο...Σε σύγκριση με το cd δε....άστα...

Μάνος...

Reaction score
8
Ειναι σαν να κανουμε συγκριση, Video με Film.

Καμια σχεση.

Αν καποια στιγμη δουμε εικονα HD απο μια Arriflex και μια εικονα, απο την καλυτερη μηχανη που πιστευετε οτι υπαρχει για καταγραφη video,
τοτε θα δουμε τι σημαινει digital και τι σημαινει analog.

Τα ιδια και στον ηχο ακριβως.

Εγω απλα εναν παραλληλισμο εκανα. :409: Τιποτε αλλο. Μη βαρατε. :411:

Reaction score
877
Kαλορίζικο Μάνο - με τι κεφαλη το δουλευεις;
Επειδη το ειχα καποιο διαστημα δουλευε καλα με την GLIDER, επισης ειχα πειραματιστει με βασεις και με μια απο γρανιτη, σε μενα τουλαχιστον ακουγοταν πολυ καλυτερα απο την δικη του.
Ευχαριστώ πολύ....

Ποιο είχες?? Το 294 με τον 12_άρη??

Εγώ το παίζω με την shelter 5000...και με phono blue note 'de medici'...Του κάθεται πολύ καλά απ' ότι ακούω (και φυσικά για τα 'monitor' γούστα μου...)

Δεν ξέρω για γρανίτη...Αυτά τα Nottingham παίζουν καλά με τη βάση τους...
Σίγουρα όμως θέλω rack...Αυτό που έχω δεν το χωρά και...δεν το σηκώνει....

Reaction score
8
οχι το ace space. Το δικο σου εχει το 14ιντσο πλατω που δινει περισσοτερη σταθεροτητα στην περιστροφη του πλατω και τον 12ιντσο βραχιονα που δινει λιγοτερο tracking error.

Για την βαση και εγω ετσι πιστευα.
Εξαιρετο πλατω τοσο ηχητικα, οσο και ανθεκτικο στο χρονο, με την ιδιοτυπη εκκινηση του μοτερ, περιστρεφοντας το πλατω με το χερι.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Oι ανακρίβειες και οι χρωματισμοί μίας καλής RIAA είναι πολλαπλάσιες από ότι αντίστοιχο εισάγει και ένα μέτριο DAC. Αξεπέραστο αναλογικό μεγαλείο υπάρχει μόνον στην μητρική μπομπίνα, ούτε καν στο αντίγραφό της. Η διάδοχος κατάσταση είναι μία HD ηχογράφηση και τίποτε άλλο.
Τα ρέστα μου. Όποιος νομίζει ότι το βινύλιο είναι ακριβές αντίγραφο μιας μπομπίνας πλανάται πλάνην οικτράν. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα. :137:

...

Reaction score
1.844
Απάντηση: Re: CD...όπως λέμε make_up...

Τα ρέστα μου. Όποιος νομίζει ότι το βινύλιο είναι ακριβές αντίγραφο μιας μπομπίνας πλανάται πλάνην οικτράν ...
Και τα δικα μου ρέστα στο Θέμη. :444:
Δηλαδής υπάρχει κόσμος που νομίζει πως είναι ακριβές αντίγραφο; :111:

Μάνο καλορίζικο το 'ργαλείο! :119:

Reaction score
4

...
Φαντάζομαι ότι θα πιστεύεις πως η μουσική δεν είναι 'Μια' αλλά μοναδική, έχει πολλούς χαρακτήρες και πρόσωπα.
Έτσι για συγκρίνεις κάτι χρειάζεται να το έχεις προσδιορίσει πρώτα.

Αυτό το λέω γιατί σε αυτό το κλίμα θα απαντήσω.. :116:...να πω πως έχω αντιληφθεί ο ίδιος τα πράγματα.

Το αναλογικό είναι χαρακτήρας όπως και το ψηφιακό.
Το αναλογικό αλλοιώνεται πιο εύκολα οπότε ψάχνουμε το αρχικό.
Μετά το μαστερ tape έχεις δύο επιλογές...δίσκο - cd.(μέχρι πρόσφατα)
Εκεί αναλόγως τα μέσα, ποιότητα, τεχνολογία, εποχή... η παραγωγή έκανε το αποτέλεσμα.

Το "αναλογικό" είναι είδος, αλλά μπορείς να το ακούσεις και από το cd.
Το βινύλιο όμως, με αυτή την παραμόρφωση που περιγράψατε παραπάνω + θόρυβο, προσφέρει αληθινό-τερο αποτέλεσμα. :137:

Έχει να κάνει με την μουσική όμως που θα εξετάσεις.

Αν ακούσουμε jazz του '50 με φυσικά ή ηλεκρο-... όργανα, σε σωστά γραμμένο δίσκο θα είναι πιο ''φυσικό'' από το ίδιο (αντίγραφο) cd στην εποχή του 1990.

Αν το πάρεις απόλυτα και με τους αριθμούς αυτό που αλλάζει, είναι η ποιότητα της εγγραφής (μέσου), με αποτελέσματα που ποτέ μέχρι σήμερα, δεν είχαμε καταφέρει.
Αν γίνει σήμερα μια παραγωγή HD και ακούσεις ένα σωστά ηχογραφημένο κόντρα-μπασσο, ....... θα καταλάβεις ότι "Έτσι", δεν μπορείς να ακούσεις από βινύλιο.

themiloc , ίσως σε κούρασα που γράφω τόσα ενώ συμφωνούμε...

@SUDOKU
Ζήλεψα....άσε που μου αρέσει 'οπτικά'.
Εύχομαι να σου δώσει χαρά.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.550
Όχι.....πήρα αυτό.....
αααααα..... έτσι εξηγείται η ποίηση, και μένα πήγε ο νους μου σε μαριχουάνα....:116:

ε, με γειές τότε, και καλά ...στριφογυρίσματα! :145:

(ΥΓ: τα "συγκριτικά" άστα καλύτερα, στρώσου κι άκου μουσική.)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.130
Όσο για τον άλλον....Άφησε τα σεμινάρια μιας και είδε πως δεν τσιμπάμε και τό 'ριξε στη διοργάνωση δεξιώσεων...Πόσο σε νοιώθω αδερφέ Κ.Κ.......
SUDOKU, βάλε καλά μέσα στο άδειο κεφάλι σου, πως έχω το προνόμιο να μην είσαι αδερφός μου.

Reaction score
4

.
..
(ΥΓ: τα "συγκριτικά" άστα καλύτερα, στρώσου κι άκου μουσική.)
+1
...και να προσέξεις την έκφραση "στρώσου" σημαίνει :
ζήσε το λίγο χρόνο, να γνωριστείτε καλύτερα, άκου τα πάντα ξανά + αλλιώς.
:137:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.008
Members
38.524
Νεότερο μέλος
seos