CD player ή ...

Reaction score
4.590
Απάντηση: Re: CD player ή ...

Κατ αρχην το συστημα σου φαινεται πολυ προσεγμενο και συγχαρητηρια.

Λογικα διαφορες θα ακουσεις (+ η -) οτι και να παρεις.

Με βαση το μπατζετ που διαθετεις, μπορεις να παρεις το WEISS 202 η το καινουριο GRACE. Και τα 2 εχουν και αξιοπρεπη προενισχυση. Τρανσπορτ θα χρησιμοποιησεις το Μαραντζ. Καλο ειναι στην πορεια τα σιντι που εχεις να τα περασεις σε εναν σκληρο με μορφη φλακ. Ετσι θα τα σωσεις κιολας απο πιθανες φθορες. Βεβαια θελει υπομονη μεχρι να τα κανεις ολα, ομως το αποτελεσμα θα σε αποζημιωσει.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: CD player ή ...

Vatstar
Το Weiss202 το εχω σκεφτεί και εγω αφήνει, όμως απέξω το Tuner -δεν εχει παρα ψηφιακες εισόδους απο ότι εχω δεί. Οπότε πρέπει να πάω πρός Internet radios κλπ

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.724
Απάντηση: CD player ή ...

Εάν δεν θα αυξηθούν οι αναλογικές πηγές πέραν του tuner, μια εξαιρετική λύση είναι ο Benchmark DAC1 HDR. Βέβαια, έχει κάποια πολύ σοβαρά μειονεκτήματα.

1. Δεν έχει μουράτο όνομα (Bellini, Scarlatti, Einstein, Picasso, Vivien Leigh, Clark Gable, Tom Waits, Aldo Nova, Mick Jagger, Xarhakos, Theodorakis, Tina Charles, Patrick Hernandez, Mihalis Hatzigiannis, Vasilis Karras, Natassa Theodoridou και τα τοιαύτα). Λέγεται απλώς Benchmark.
2. Δεν είναι ογκώδης, ούτε βαρύς, κι από πάνω δεν έχει παχχχχχχχχχειά πρόσοψη. Δηλαδή είναι εντελώς τσιγκουνεμένος.
3. Δεν έχει λάμπες (πού να χωρέσουν εκεί μέσα).
4. Το βάζεις στην πρίζα και ανάβει με την πρώτη. Δε θέλει ούτε ευχέλαιο, ούτε προσευχή, ούτε το δακτυλικό αποτύπωμα της πεθεράς του σχεδιαστή του, ούτε να κοιτάει ανατολικά για να πάρει μπρος.
5. Έχει κρύο ήχο - άλαμπος γαρ. Το χειμώνα δεν το γλιτώνεις το καλοριφέρ.

Πάμε τώρα στα πλεονεκτήματα.
1. Τον αποστρέφονται σχεδόν όλοι οι χαϊεντάδες. Κάποιοι ελάχιστοι που τον έχουν, σύντομα θα "αναβαθμίσουν", για να πάρουν "σέπαρεϊτς". Πρενισχυτής και DAC μαζί; Σπουδαία τα λάχανα. Σιγά μη μείνουν μ' αυτό το τζιβιτζιλόνι που πουλιέται ακόμα και στου Τόμαν. Σε λίγο θα τον πουλάνε και στα περίπτερα, (οποία ντεκαντάνς).
2. Ματσάρει με όλα τα καλώδια, και μπλε, και μαύρα, και ροζ, και ασημί, και κίτρινα. Έχει ένα θέμα με τα καφέ, δεν του πάνε και τόσο.
3. Καρφώνεις το λαπτόπι στη USB, το Marantz στην ηλεκτρική είσοδο και το tuner στην αναλογική. Περιστασιακά, αφαιρείς το tuner και καρφώνεις στην αναλογική είσοδο την αναλογική έξοδο του Marantz, και κάνεις δοκιμή real time μεταξύ DAC και Marantz, και βλέπεις αν ακούς διαφορά - και πόση (υποκειμενικό). Φυσικά, σε όλες τις περιπτώσεις, έχεις ρυθμιστικό στάθμης. Και έχεις ήχο πάρα πολύ καλό.
4. Αυτά...

Reaction score
4.590

Ενα τετοιο να διαβαζουμε καθε πρωι και φτιαχτηκε η μερα μας. Παει και η κριση πανε ολα. Απλα ...μοναδικος!

Reaction score
28
Re: Απάντηση: CD player ή ...

Εάν δεν θα αυξηθούν οι αναλογικές πηγές πέραν του tuner, μια εξαιρετική λύση είναι ο Benchmark DAC1 HDR. Βέβαια, έχει κάποια πολύ σοβαρά μειονεκτήματα.

1. Δεν έχει μουράτο όνομα (Bellini, Scarlatti, Einstein, Picasso, Vivien Leigh, Clark Gable, Tom Waits, Aldo Nova, Mick Jagger, Xarhakos, Theodorakis, Tina Charles, Patrick Hernandez, Mihalis Hatzigiannis, Vasilis Karras, Natassa Theodoridou και τα τοιαύτα). Λέγεται απλώς Benchmark.
2. Δεν είναι ογκώδης, ούτε βαρύς, κι από πάνω δεν έχει παχχχχχχχχχειά πρόσοψη. Δηλαδή είναι εντελώς τσιγκουνεμένος.
3. Δεν έχει λάμπες (πού να χωρέσουν εκεί μέσα).
4. Το βάζεις στην πρίζα και ανάβει με την πρώτη. Δε θέλει ούτε ευχέλαιο, ούτε προσευχή, ούτε το δακτυλικό αποτύπωμα της πεθεράς του σχεδιαστή του, ούτε να κοιτάει ανατολικά για να πάρει μπρος.
5. Έχει κρύο ήχο - άλαμπος γαρ. Το χειμώνα δεν το γλιτώνεις το καλοριφέρ.

1. Τον αποστρέφονται σχεδόν όλοι οι χαϊεντάδες. Κάποιοι ελάχιστοι που τον έχουν, σύντομα θα "αναβαθμίσουν", για να πάρουν "σέπαρεϊτς". Πρενισχυτής και DAC μαζί; Σπουδαία τα λάχανα. Σιγά μη μείνουν μ' αυτό το τζιβιτζιλόνι που πουλιέται ακόμα και στου Τόμαν. Σε λίγο θα τον πουλάνε και στα περίπτερα, (οποία ντεκαντάνς).
2. Ματσάρει με όλα τα καλώδια, και μπλε, και μαύρα, και ροζ, και ασημί, και κίτρινα. Έχει ένα θέμα με τα καφέ, δεν του πάνε και τόσο.
3. Καρφώνεις το λαπτόπι στη USB, το Marantz στην ηλεκτρική είσοδο και το tuner στην αναλογική. Περιστασιακά, αφαιρείς το tuner και καρφώνεις στην αναλογική είσοδο την αναλογική έξοδο του Marantz, και κάνεις δοκιμή real time μεταξύ DAC και Marantz, και βλέπεις αν ακούς διαφορά - και πόση (υποκειμενικό). Φυσικά, σε όλες τις περιπτώσεις, έχεις ρυθμιστικό στάθμης. Και έχεις ήχο πάρα πολύ καλό.
4. Αυτά...
ν'αγιασει το στομα σου Κωστα !!! γιατι τοσον καιρο που ερχομαι σε επαφη με το benchmark στις εκθεσεις και αλλου το βρισκω εξαιρετικο και δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολλοι το απαξιωνουν !!!!

D

deleted user 10898

Guest

4. Αυτά...
1.οποιος εχει ακουσει benchmark κατευθειαν σε τελικο και του αρεσε να σηκωσει το χερι.
μετα ο κωστας εαρ θα σας πει τι πρεπει να παρεμβληθει μεταξυ benchmark τελικου για να παιξει σωστα...(βλεπετε προσεχω, δεν γραφω για να αρεσει, γραφω για να παιξει σωστα..)
2. τυπικη συσκευη απο τις πρωτες που ασχοληθηκαν με το jitter με καλα αρχικα αποτελεσματα (ετσι εκανε ονομα) και μετα δεν εξελιχθηκαν καθολου στον τομεα αυτο (ενα απλο upsamplig/downsamplig σε συγκεκριμενη συχνοτητα κάνει..). ακουστες διαφορες και σε τρανσπορτ αλλα και σε καλωδια.
3.usb του benchmark την σημερον ημερα? καλοοοοο
4.αυτα και πολλα άλλα....

Reaction score
256
Απάντηση: Re: Απάντηση: CD player ή ...

Αγαπητέ Φίλε

Η λύση είναι μονόδρομος ! Audiolab 8200CDQ! Το απόλυτο value for money μηχάνημα της κατηγορίας. Καλό transport , πολύ καλή τροφοδοσία , καλός έλεγχος του jitter, εξαιρετικά DAC (ESS Sabre32 9018) ,πολύ καλό αναλογικό στάδιο εξόδου και υψηλές δυνατότητες παραμετροποίησης.Ταυτόχρονα είναι ένας πολύ καλός προενισχυτής. Όσον αφορά δε στον ήχο είναι απλά εμφανώς καλύτερο από πολλές συσκευές που αναφέρθηκαν σε αυτό το thread. H γνώμη μου δεν προέρχεται από μια απλή ακρόαση. Το ακούω και το συγκρίνω με άλλες ψηφιακές πηγές κάθε κόστους για πάνω από 5 μήνες!

Reaction score
256
Απάντηση: Re: Απάντηση: CD player ή ...

Και φυσικά δέχεται και διαχειρίζεται μέσω USB σήματα υψηλής ανάλυσης από pc. Μάλιστα το τηλεχειριστήριο του μπορεί να δώσει εντολές στο pc. Εντολές που αφορούν στις βασικές λειτουργίες του Foobar ή όποιου άλλου media player χρησιμοποιείς !

Reaction score
209
Η μικρή μου εμπειρία από τα dacs που είχα (ιστορία μου αμαρτία μου!)

1) Vdac : με εντυπωσίασε στην αρχή, τελικά κατέληξα να το πουλήσω μετά από ενάμιση χρόνο.
2) Dac magic, το ίδιο και αυτό, ωστόσο έχει καθαρό και αναλυτικό ήχο.
3) Kingrex UD-01 DAC, απορώ ακόμα γιατί το έδωσα, πολύ καλή μεσαία περιοχή και μουσικοτατο, ενώ με ένα 12v dc τροφοδοτικό γίνεται ακόμα καλύτερο.
4) M-audio 610 με firewire σύνδεση. Για μένα αυτό είναι το dac αναφοράς μου, που το συγκρίνω με τα άλλα. Όσο πρέπει αναλυτικό, ζεστό και ξεκούραστο. Το έχω 1,5 χρόνο και δεν νομίζω να το αλλάξω τα επόμενα χρόνια.
5) Τελευταίο απόκτημα το Benchmark dac-1, ταιζεται από ένα Evo. Με έχει μπερδέψει:
Οκ είναι αναλυτικό, καθαρό, κάτι σαν μια μικρή αναβάθμιση του DacMagic, αλλά που είναι η μεσαία περιοχή ΟΕΟ?, Σώμα?: 0!, τα λίγα θετικά που του βρίσκω είναι όμορφα αέρινα υψηλα στα φωνητικά, και σχετικά καλο χαμηλό. Συνολικά το 610 το παταει.
Επίσης το δοκίμασα κατευθείαν σε τελικό και vet: δεν είναι ποτέ να σηκώσω το χέρι μου! μια από τα ιδια και ισως χειροτερα.

Απορία : Τι χρειάζεται μεταξύ Benchmark και τελικού για να ζωντανέψει? υποψιάζομαι μάλλον λάθος και θα ήθελα να ακούσω! (δηλ. διαβασω)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.775

έλα βρε, τα έχω πει κατό φορές, μέχρι που νομίζω ότι έχετε βαρεθεί να τα ακούτε! line level transformers!

D

deleted user 10898

Guest
Η μικρή μου εμπειρία από τα dacs που είχα (ιστορία μου αμαρτία μου!)

1) Vdac : με εντυπωσίασε στην αρχή, τελικά κατέληξα να το πουλήσω μετά από ενάμιση χρόνο.
2) Dac magic, το ίδιο και αυτό, ωστόσο έχει καθαρό και αναλυτικό ήχο.
3) Kingrex UD-01 DAC, απορώ ακόμα γιατί το έδωσα, πολύ καλή μεσαία περιοχή και μουσικοτατο, ενώ με ένα 12v dc τροφοδοτικό γίνεται ακόμα καλύτερο.
4) M-audio 610 με firewire σύνδεση. Για μένα αυτό είναι το dac αναφοράς μου, που το συγκρίνω με τα άλλα. Όσο πρέπει αναλυτικό, ζεστό και ξεκούραστο. Το έχω 1,5 χρόνο και δεν νομίζω να το αλλάξω τα επόμενα χρόνια.
5) Τελευταίο απόκτημα το Benchmark dac-1, ταιζεται από ένα Evo. Με έχει μπερδέψει:
Οκ είναι αναλυτικό, καθαρό, κάτι σαν μια μικρή αναβάθμιση του DacMagic, αλλά που είναι η μεσαία περιοχή ΟΕΟ?, Σώμα?: 0!, τα λίγα θετικά που του βρίσκω είναι όμορφα αέρινα υψηλα στα φωνητικά, και σχετικά καλο χαμηλό. Συνολικά το 610 το παταει.
Επίσης το δοκίμασα κατευθείαν σε τελικό και vet: δεν είναι ποτέ να σηκώσω το χέρι μου! μια από τα ιδια και ισως χειροτερα.

Απορία : Τι χρειάζεται μεταξύ Benchmark και τελικού για να ζωντανέψει? υποψιάζομαι μάλλον λάθος και θα ήθελα να ακούσω! (δηλ. διαβασω)
μαρεσεις!!! πεστα να μην τα λεω μονο εγω...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257

έλα βρε, τα έχω πει κατό φορές, μέχρι που νομίζω ότι έχετε βαρεθεί να τα ακούτε! line level transformers!
Επειδή Κώστα δεν έτυχε να ξαναδώ την πρότασή σου για LLT, να ρωτήσω γιατί θα μας οφελούσε η παρεμβολή αυτή όταν τα τελευταία 25 χρόνια αφαιρέθηκαν οι LLT από τις εξόδους όλων των επαγγελματικών συσκευών και υιοθετήθηκε η active balanced output που δίνει καλύτερη απόκριση χαμηλά και μεγαλύτερη ανάλυση και ουδετερότητα?
Η μεγάλη διαφορά φάνηκε στην έξοδο μικροφώνων με και χωρίς LLT πριν χρόνια.
Ο μόνος λόγος που προτιμώνται καμμιά φορά από επαγγελματίες είναι η πιο σίγουρη απομόνωση.
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ για το ΧάιΦάι είναι ίσως το πιο forgiving αποτέλεσμα, αλλά δεν νομίζω οτι είσαι τέτοιος οπαδός.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.775

Θέμη μου δεν έχω δει να έχουν αφαιρεθεί οι llt από τις συσκευές που κυκλοφορούν, όπως λες. Ίσα ίσα, βλέπω σημαντική χρήση τους σε πολλές συσκευές και σταθερή την παραγωγή τους από τους κατασκευαστές.

Στην είσοδο των μικροφώνων, χρησιμοποιούνται και βγήκαν και εξαιρετικά νέα τεμάχια. πχ στην λούνταλ έχει τεράστια ποικιλία μόνο για μικρόφωνα!

Επίσης στις εισόδους πολλών συσκευών, ιδίως προ και τελικών, αλλά και ενεργών ηχείων, όλο και πιο πολύ τα βλέπω.

Μου είχε κάνει ιδιαίτερη εντύπωση όταν είδα πως ακόμα και τα μεγάλα K+H στην αναλογική τους είσοδο έχουν llt.

Ακόμα και στη μέτρικ χάλο είδα κάπου αν αναγράφεται η ύπαρξη μετασχηματιστών, που μάλιστα μπορούν να παραγγελθούν (ως όπσιον) και από τζένσεν.

Τέλος πάντων, δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το αν είναι μεγάλη ή μικρή η χρήση τους στις μέρες μας, αυτό που ήθελα απλά να πω είναι πως δεν εξαφανίστηκαν από τον πλανήτη και μεις τα ψάχνουμε όπως τις λάμπες ΝΟΣ.

Ομολογώ, πως και προσωπικά κατευθύνθηκα προς τη λύση των llt για να επιτύχω απομόνωση, όπως λες κι εσύ.
Κι είχα στην αρχή τους ενδοιασμούς μου για το θέμα της ποιότητας, διότι, όπως επίσης λες, δεν είμαι οπαδός του "στρογγυλεμένου".

Αλλά ήταν μια "έκπληξη" αυτό που ακολούθησε. Και για να μην γράφω 5-6 σελίδες για αυτά, να καταγράψω απλά τα συμπεράσματά μου, όσον αφορά το "όφελος" που τελικά έχουμε ΙΜΗΟ από τη χρήση τους:

1. Γαλβανική απομόνωση. μην υποτιμάτε αυτή την παράμετρο, ούτε το όφελος της εξαφάνισης των ground loops από το σύστημα. εδώ ακούγονται οι ακίδες, τα ground loops δεν ακούγονται?

2. άριστο μάτσινγκ εμπεδήσεων εισόδου μιας συσκευής και εξόδου της άλλης, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες. Φυσιολογικά, για να "ταιριάξεις" τα χαρακτηριστικά εμπεδήσεων, ή πρέπει να το ψάξεις, ή να εμπιστευτείς μηχανήματα του ίδιου κατασκευαστή, με τη θεωρία ότι αυτός το έχει "φροντίσει" το θέμα.

3. απεξάρτηση από τα χαρακτηριστικά των χρησιμοποιούμενων καλωδίων. Το έχω ακούσει κατ' επανάληψη και δε το πίστευα. Αν βάλεις ένα llt στην είσοδο του τελικού ενισχυτή σου, ότι καλώδιο και να βάζεις πριν τον τελικό (για να του δώσεις σήμα είτε από προ είτε από κάποια πηγή κατ'ευθείαν) δεν ακούγεται καμιά απολύτως διαφορά! Αν τον βγάλεις τον llt, όλα τα καλώδια ακούγονται διαφορετικά, και είναι σχεδόν εντελώς αδύνατο να βρεις 2 καλώδια που να ακούγονται το ίδιο! Προφανώς, η δυνατότητα του "μάτσινγκ" εμπεδήσεων που προσφέρει ο llt υπερκαλύπτει τις διαφοροποιήσεις των εμπεδήσεων των καλωδίων, κάτι που για να εξαληφθεί από ενεργά στάδια εισόδου από τη μία και εξόδου από την άλλη, είναι μεν εφικτό, αλλά θέλει πολύ ψάξιμο, πολύ δυνατή σχεδίαση και υλοποίηση.

4. Εξαιρετικά οφέλη σταθερότητας φάσης, κάτι το οποίο δεν είναι εξασφαλισμένο στο συνδυασμό εμπεδήσεων 2 συσκευών, ούτε και από τη χρήση κάποιων καλωδίων που χαρακτηρίζονται από ολίσθηση φάσης σε συχνοτικές περιοχές λόγω της χωρητικότητας ή της επαγωγικότητας που εισάγουν στο κύκλωμα. Οι σύγχρονοι llt διαθέτουν εξαιρετικά χαρακτηριστικά σταθερότητας φάσης και απόκρισης στο ακουστό φάσμα, καθώς και αμελητέα ποσοστά συνολικής αρμονικής παραμόρφωσης.

5. Η απόλυτη λύση στην αντιμετώπιση των rf. Απλά, δε περνάει τίποτα. Και μη το προσπερνάτε κι αυτό αδιάφορα, ιδίως στη χρήση με μηχανήματα που έχουν παλμοτροφοδοτικά και πληθώρα παρασίτων δίπλα τους.

αυτά...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.596
Members
38.719
Νεότερο μέλος
brokenexe