cd player 1000-1500 euros.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

Προσωπικά θα επέλεγα κάτι που να παίζει και SACD. Απλό CD player με 1000€ είναι (τώρα πλέον) πεταμένα λεφτά. Pioneer - Sony - Yamaha. (Προσωπικά, Yamaha 1000 ή 2000).
Κωστα θεωρεις οτι υπαρχει μελλον στο sacd?
υπαρχει μια αυξητικη ταση τωρα τελευταια...
ειδικα ολα σχεδον τα hd τα βγαζουν και σε sacd...
Ελλαδα δεν φαιρνει κανεις σχεδον...

D

deleted user 10898

Guest

Δε νομίζω. Η ένστασή μου έγκειται στο το να πάρει απλό cd player.
Οι προτάσεις που έκανα προσφέρουν πολλά παραπάνω, τόσο σε επίπεδο δυνατοτήτων όσο και σε επίπεδο future proof αγοράς.
Επίσης, με δεδομένο ότι μιλάμε για επαγγελματικά προϊόντα και όχι για home audio συσκευούλες, δεν υπάρχει σύγκριση ούτε σε επίπεδο αξιοπιστίας ούτε και σε ποιότητα ήχου, ειδικά για το δεδομένο κόστος.
βγαζεις μια σιγουρια ειδικα για την ποιοτητα του ηχου που ειναι λιγο ... πως να το πω ενα πραγμα ....
οταν ακουσα το benchmark να οδηγει κατευθειαν τα ενεργα ηχεια μου ηθελα να φυγω απο το δωματιο. (το ιδιο εμαθα αργοτερα και κατι χρυσα αυτια του φορουμ που ειχαν τεσταρει και τα ηχεια μου...)
εχω (ειμαι κατοχος...) ενα apogee firewire dac (τα ξερεις φανταζομαι...)
θες να το βαλουμε οποιαδηποτε στιγμη διπλα στο esoteric μου?
(να μην πω στο αλλο dac που εχω γιατι εκει...)
πιστευω πως τα πιστευεις ακραδαντα αυτα που γραφεις. είναι ομως λιγααακι απολυτα... προσωπικη μου φιλικη γνωμη...
Νικος

D

deleted user 10898

Guest
haralas...
ακου τον κογια...
μην παρεις το tascam του εαρ γιατι ποτε ψυχολογικα δεν θα πειστεις οτι εκανες το σωστο.
παρε το yamaha η αντε το sony αλλα αυτο δεν το εχω ακουσει...απο κριτικες...
το cambridge ειναι καλη λυση ΑΛΛΑ να το ακουσεις.. σε πολλους δεν καθεται καλα...
τελος εαν βρεις κανα esoteric στο διχιλιαρο χτυπα το αμεσα... σε 2 χρονια που θα το δωσεις για να παρεις εξωτερικο dac θα εχει κρατησει ακομα αξια

Reaction score
28
haralas...
ακου τον κογια...
μην παρεις το tascam του εαρ γιατι ποτε ψυχολογικα δεν θα πειστεις οτι εκανες το σωστο.
παρε το yamaha η αντε το sony αλλα αυτο δεν το εχω ακουσει...απο κριτικες...
το cambridge ειναι καλη λυση ΑΛΛΑ να το ακουσεις.. σε πολλους δεν καθεται καλα...
τελος εαν βρεις κανα esoteric στο διχιλιαρο χτυπα το αμεσα... σε 2 χρονια που θα το δωσεις για να παρεις εξωτερικο dac θα εχει κρατησει ακομα αξια
και γιατι να μην παρω το yamaha και να βαλω σε κανα δυο χρονια ενα εξωτερικο dac χρησιμοποιωντας το yamaha σαν τρανσπορτ αφου ειναι και εξαιρετικη κατασκευη ο μηχανισμος του?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Φίλε μου, αν έχεις ψηθεί για το Yamaha, βουρ με κλειστά μάτια.

Από την άλλη αν τα χρήματα που θα δώσεις (για κάτι που αργότερα θα καταλήξει να παίζεi μόνο το ρόλο transport) τα έδινες για να πάρεις ένα καλύτερο DAC, κατά προτίμηση ασύγχρονο, και χρησιμοποιούσες για transport ένα φθηνό DVD ή έστω ένα καλό vintage player των 150 ευρώ, το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο.

D

deleted user 10898

Guest
Φίλε μου, αν έχεις ψηθεί για το Yamaha, βουρ με κλειστά μάτια.

Από την άλλη αν τα χρήματα που θα δώσεις (για κάτι που αργότερα θα καταλήξει να παίζεi μόνο το ρόλο transport) τα έδινες για να πάρεις ένα καλύτερο DAC, κατά προτίμηση ασύγχρονο, και χρησιμοποιούσες για transport ένα φθηνό DVD ή έστω ένα καλό vintage player των 150 ευρώ, το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν καλύτερο.
ψηφιακαριε αρχηγε το ασυγχρονο dac θα εχει σιγουρα καλα αποτελεμστα με πηγη υπολογιστη αλλα οχι υποχρεωτικα καλα απο εξωτερικο φθηνο τρανσπορτ (dvd)..

παντως καλα τα λες....

D

deleted user 10898

Guest
και γιατι να μην παρω το yamaha και να βαλω σε κανα δυο χρονια ενα εξωτερικο dac χρησιμοποιωντας το yamaha σαν τρανσπορτ αφου ειναι και εξαιρετικη κατασκευη ο μηχανισμος του?
σε 2 χρονια δεν θα γυριζουν ασημενια δισκακια... αντε κανα blue... αλλα ουτε αυτο το βλέπω...

Reaction score
28
σε 2 χρονια δεν θα γυριζουν ασημενια δισκακια... αντε κανα blue... αλλα ουτε αυτο το βλέπω...
για να συμβει αυτο και να επικρατησει θα πρεπει να βγουν στο εμποριο streamers και μηχανηματα server με σληρο δισκο και οτι αλλο χρειαζεται να περιεχουν σε πακετο δηλ.σε ενα κουτι μηχανημα με ευκολη προσβαση και χρηση απο τον καθενα εστω με συνδεση στο διαδυκτιο χωρις απαραιτητη την υπαρξη pc ,τοτε μονον ισως θα μπουν στην αγορα ,γιατι αν συνεχισουμε οσοι εχουν την δυνατοτητα χρησης pc με κατεβασματα και ντακ και καρτες ηχου κτλ δεν φατανουν για να καλυψουν και να διεγειρουν τους κατασκευαστες στην κατασκευη και προωθηση της λυσης αυτης.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.617
Απάντηση: Re: cd player 1000-1500 euros.

:143::135::142:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252

για να συμβει αυτο και να επικρατησει θα πρεπει να βγουν στο εμποριο streamers και μηχανηματα server με σληρο δισκο και οτι αλλο χρειαζεται να περιεχουν σε πακετο δηλ.σε ενα κουτι μηχανημα με ευκολη προσβαση και χρηση απο τον καθενα εστω με συνδεση στο διαδυκτιο χωρις απαραιτητη την υπαρξη pc

(...)
Γιατί; Δεν έχουν βγει στο εμπόριο;

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
ψηφιακαριε αρχηγε το ασυγχρονο dac θα εχει σιγουρα καλα αποτελεμστα με πηγη υπολογιστη αλλα οχι υποχρεωτικα καλα απο εξωτερικο φθηνο τρανσπορτ (dvd)..
Το λέω με την έννοια ότι το ασύγχρονο DAC ελαχιστοποιεί την επίδραση του transport στον ήχο.

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Re: cd player 1000-1500 euros.

η τιμη του προς το παρον ειναι απαγορευτικη για την ιδια του την προωθηση προς το μεγαλο κοινο ουτως ωστε να γινει δυνατη η εισοδος του στην αγορα και να φερει και αλλα απο πισω για να εξαπλωθουν γρηγορα, ισως σε κανα δυο χρονια μπορει ομως θα χρειασθει κατα την γνωμη μου πρωτα η εξοικιωση του αγοραστικου κοινου γιατι αλλο το πατημα ενος κουμπιου cd player και αλλη η χρηση αυτων των μηχανηματων οπως και να το κανουμε.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.252
Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

Δεκτόν. Αλλά αφ' ης στιγμής συμμετέχεις σε συζητήσεις εξειδικευμένου φόρουμ, εξακολουθείς να θεωρείς τον εαυτό σου μέλος του ευρέως καταναλωτικού κοινού;

Reaction score
2.243

Δεκτόν. Αλλά αφ' ης στιγμής συμμετέχεις σε συζητήσεις εξειδικευμένου φόρουμ, εξακολουθείς να θεωρείς τον εαυτό σου μέλος του ευρέως καταναλωτικού κοινού;
Νομίζω πάντως ότι η ύπαρξη τέτοιων μηχανημάτων, και η ικανότητα ενός θαμώνα εξειδικευμένου φόρουμ να τα χειριστεί, δεν προοιωνίζει και την κατάργηση των ασημένιων δίσκων! Εν πάσει περιπτώσει, γεροί να είμαστε, εδώ θα είμαστε και θα το δούμε!

Reaction score
1.188
Απάντηση: cd player 1000-1500 euros.

Πάντως δεν νομίζω να προχωρήσουν εύκολα γιατί αυτού του είδους τα μηχανήματα δεν είναι καινούργια ιστορία. Υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια, κοντεύουν 10... Θυμηθείτε το imerge. Και όμως ποτέ δεν έπεσαν οι τιμές τους για να γίνουν προσιτά στο ευρύ κοινό.
Είχε και η Marantz τέτοιον music server, και η Cambridge Audio... και άλλοι. Τα κατήργησαν.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437

η τιμη του προς το παρον ειναι απαγορευτικη για την ιδια του την προωθηση προς το μεγαλο κοινο ουτως ωστε να γινει δυνατη η εισοδος του στην αγορα και να φερει και αλλα απο πισω για να εξαπλωθουν γρηγορα, ισως σε κανα δυο χρονια μπορει ομως θα χρειασθει κατα την γνωμη μου πρωτα η εξοικιωση του αγοραστικου κοινου γιατι αλλο το πατημα ενος κουμπιου cd player και αλλη η χρηση αυτων των μηχανηματων οπως και να το κανουμε.

Η χρήση του συγκεκριμένου είναι παιδαριώδης.Αν δεν θέλει κάποιος να το βάλει σε δίκτυο βάζει το cd και αυτό το αποθηκεύει.Με 2ΤΒ σκληρό χωράει πολλάαααααα cd.

Koστίζει περί τα 2500.

Reaction score
3.692

...

...
Συμφωνώ απόλυτα.
Να πάρει καλύτερα το δικό μου Tascam CD-01 PRO που ξεκουράζεται στο κουτί του για ένα χρόνο και 4 μήνες.

Ακούω με transport το POPCORΝ με εξωτερικό τροφοδοτικό ειδικά σχεδιασμένο για το συγκεκριμένο μηχάνημα και για high-end καταστάσεις .

Reaction score
28

Η χρήση του συγκεκριμένου είναι παιδαριώδης.Αν δεν θέλει κάποιος να το βάλει σε δίκτυο βάζει το cd και αυτό το αποθηκεύει.Με 2ΤΒ σκληρό χωράει πολλάαααααα cd.

Koστίζει περί τα 2500.
συμφωνω με ολα αυτα αλλα ομως φιλοι μου η γνωμη ειναι οτι εαν δεν πεση η τιμη τους τουλαχιστον στα βασικα μοντελα αν μπορουμε ετσι να το πουμε και δεν γινουν προσιτα οσον αφορα και την χρηστικοτητα τους δυσκολα το βλεπω, παντως το προβλημα νομιζω οτι εχει και αλλες παραμετρους , ειναι σαφως συνυφασμενο με την διεισδηση της ευρυζωνικοτητας στις μαζες και με την εξοικιωση τους με αυτες τις τεχνολογιες ,μην ξεχναμε οτι ολες οι τεχνολογικες καινοτομιες βρηκαν την εφαρμογη τους και ειχαν την αναλογη εξεληξη στο κατα ποσον εγιναν προσιτες και ευκολες στην χρηση τους απο τον πολυ κοσμο πραγμα το οποιο ακομη δεν φαινεται να ισχυει με τις συγκεκριμενες συσκευες,στο μελλον ισως εαν γινουν πιο προσιτες και χρηστικες για τον πολυ κοσμο .

Reaction score
28

Koστίζει περί τα 2500.
συμφωνω αλλα και παλι τονιζω και ερωτω κατα ποσον μπορει σε ευρεια κλιμακα να αποτελεσει την βασικη πηγη σε ενα ανω του μετριου συστημα .?

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.496
Members
38.567
Νεότερο μέλος
nikosnx