cd players ''blind test''

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.714
Με`ένα καλό dac και ένα pc σωστών προδιαγραφών, κάνουμε παπάδες, απορώ που στην σημερινή εποχή συζητάμε για cd pl της δεκαετίας 70.... ακόμη και ένα απλό media player ή blue ξεπερνά σε προδιαγραφές τον ήχο ενός cd'

Και για να κάνουμε το κέφι μας , αν θέλουμε οπωσδήποτε hiend player, τότε η επένδυση επιβάλλεται να γίνει σε.... πικάπ.

Είδατε παραπάνω? Οι περισσότεροι που συμμετέχουν στην συζήτηση, τα έχουν παροπλισμένα, όπως και προσωπικά!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
715
Προσωπικά, πιστεύω πως ο ενισχυτής απέχει από το να θεωρηθεί ικανός συνεργάτης για τα συγκεκριμένα ηχεία αλλά, έστω και με αυτόν, θα επέλεγα τη 2η περίπτωση. Η διαφορά θα είναι ακουστή σε πολλούς τομείς... Από "ησυχία" έως "ανάλυση" με τον κίνδυνο όμως να απαιτήσει καλύτερο, μάλλον δυνατότερο, ενισχυτή για τα ηχεία.

Επίσης, δεν καταλαβαίνω αυτή την "εμμονή" με τα δισκάκια cd. Πολλοί από εμάς έχουμε μεγάλες συλλογές ασημένιων, χρυσών, δίσκων και ο χρόνος που απαιτείται για την άυλη μορφή τους είναι μεγάλος.
Από την άλλη, αν σκεφτούμε πως η συλλογή μας μεγάλωσε μαζί μας, ωρίμασε μαζί μας και κάθε δισκάκι, αναλογικό ή ψηφιακό, δηλώνει συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας, συγκεκριμένα βιώματα, καταστάσεις, που μας οδήγησαν στις τότε επιλογές αγοράς τους, δε μπορούμε να τα πετάξουμε. "Πετάμε" ταυτόχρονα μνήμες, κομμάτια από εμάς, ένα παζλ μου μας έκανε αυτούς που είμαστε!
Δέχομαι πως η προσφορά μουσικής από το διαδίκτυο είναι τεράστια αλλά δε δέχομαι πως η μνήμη μας μπορεί να ανταπεξέλθει. Υπάρχουν κάποια προσωπικά "διαμάντια" στις δισκοθήκες μας, "σκουπίδια" ίσως γι' άλλους, που αν δεν τα δούμε γραμμένα σε κάποιο εξώφυλλο τα έχουμε ξεχάσει σίγουρα, δε θα τα αναζητήσουμε ποτέ στις διαδικτυακές λίστες ή δεν έχουν συμπεριληφθεί ποτέ σε αυτές...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.714
Κανένα πρόβλημα με τα δισκάκια φυσικά,αφού υπάρχουν πολλοί τρόποι επεξεργασίας τους. Απλώς θεωρώ άσκοπο για την σημερινή εποχή την αγορά του συγκεκριμένου είδους player. Ακόμη και το πιο απλό pc πχ διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο την συλλογή μας .

Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι, πολλά από τα hiend μηχανήματα χρησιμοποιούν οδηγούς σαν αυτούς που χρησιμοποιούν και τα pc, από εκεί και πέρα με ένα καλό dac κάνουμε θαύματα στον ήχο!

Last edited:

sterkon

Τελεοράσεις!
Reaction score
1.616
Επίσης, δεν καταλαβαίνω αυτή την "εμμονή" με τα δισκάκια cd. Πολλοί από εμάς έχουμε μεγάλες συλλογές ασημένιων, χρυσών, δίσκων και ο χρόνος που απαιτείται για την άυλη μορφή τους είναι μεγάλος.
Από την άλλη, αν σκεφτούμε πως η συλλογή μας μεγάλωσε μαζί μας, ωρίμασε μαζί μας και κάθε δισκάκι, αναλογικό ή ψηφιακό, δηλώνει συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας, συγκεκριμένα βιώματα, καταστάσεις, που μας οδήγησαν στις τότε επιλογές αγοράς τους, δε μπορούμε να τα πετάξουμε. "Πετάμε" ταυτόχρονα μνήμες, κομμάτια από εμάς, ένα παζλ μου μας έκανε αυτούς που είμαστε!
Δέχομαι πως η προσφορά μουσικής από το διαδίκτυο είναι τεράστια αλλά δε δέχομαι πως η μνήμη μας μπορεί να ανταπεξέλθει. Υπάρχουν κάποια προσωπικά "διαμάντια" στις δισκοθήκες μας, "σκουπίδια" ίσως γι' άλλους, που αν δεν τα δούμε γραμμένα σε κάποιο εξώφυλλο τα έχουμε ξεχάσει σίγουρα, δε θα τα αναζητήσουμε ποτέ στις διαδικτυακές λίστες ή δεν έχουν συμπεριληφθεί ποτέ σε αυτές...
Μωρέ ναί, δεν τραβάμε ζόρι με τα δισκάκια, κι όσοι τα έχουν καλά κάνουν και τα αγαπάνε... Αλίμονο... :hi:
Κρίνοντας εξ' ιδίων, είναι όλα πια στους σκληρούς, και τα δισκάκια έχουν μετακομίσει στον αδερφό μου και τα χαίρονται τα ανηψάκια μου... Μαζί μ' αυτά, κι ένα marantz KIS που οι μικρές το χειρίζονται από τριών χρονών... Εγώ δεν έχω κρατήσει παρά ελάχιστα (20-25), για λόγους σπανιότητας και συναισθηματικούς...
Να επαναφέρω την πρότασή μου για αυτό, που παίζει σχεδόν κάθε audio δισκάκι, έχει δε και 32/192 DAC για δισκάκια "ιδιοκατασκευής"... ;)

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.714
Πολύ ωραίο μηχάνημα, αν είχε και hdmi ( για προβολή και μόνο του μενού του σε μέσο προβολής) , θα βρισκόταν και στο δικό μου ράφι, σίγουρα. Έτσι με απασχολεί το παρακάτω μηχάνημα: https://www.oppodigital.com/blu-ray-udp-203/

Δεν έχω ακόμη αποφασίσει αν αξίζει να βρίσκεται παράλληλα με το htpc μου όμως προς το παρόν.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.579
Members
38.576
Νεότερο μέλος
Eleni Sousani