Chario Delphinus

Reaction score
0
Καλημέρα,

στην αναζήτησή μου για ηχεία άκουσα χθές τα delphinus σε φιλικό σπίτι αλλά σε μικρό χώρο (12 τ.μ.). Μου άρεσαν αλλά δεν ξέρω αν θα ακούγονται το ίδιο καλά σε σαλόνι 30 τ.μ. Δεν ακούω σε πολύ υψηλές στάθμες, κυρίως τζαζ και ηλεκτρονική, αλλά με ενδιαφέρει η καθαρότητα και ο γεμάτος ζεστός ήχος.
Αν κάποιος έχει εμπειρία από τα delphinus (ή από άλλο ηχείο της chario έως 1500 Ε) πραγματικά θα μου είναι πολύτιμη!

ευχαριστώ

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.870
Απάντηση: Chario Delphinus

Ποιες είναι οι διαστάσεις του σαλονιού;

Reaction score
0

πρόκειται για σαλόνι 4 χ 6 μέτρα με το ηχοσυστημα να ειναι στη στενή πλευρά (θεση ακρόασης-ηχεία:4 μετρα και ηχείο με ηχείο:3 μ.)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.870

O λόγος διαστάσεων είναι καλός, αλλά η απόσταση ακρόασης πολύ μεγάλη για αυτά τα ηχεία. Θα παίζουν καλά, αλλά θα είναι "άδεια", ιδίως στις χαμηλές. Αν μπορείς να μειώσεις την απόσταση του κεφαλιού από τα ηχεία στα 2 μέτρα, η βελτίωση θα είναι θεαματική.

Reaction score
0

ευχαριστω για τη συμβουλη. κι'εγω αυτό φοβόμουν για την απόσταση. οπότε μαλλον να κινηθω σε ηχειο βασης, ετσι δεν ειναι?
ψηνομαι για τα audio physic spark που πουλάει ένα μέλος του avclub. μήπως έχεις άποψη γι'αυτά?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.353
Άσχετα από θέμα χώρου τα Chario όντως έχουν πολύ ζεστό όπως λες ήχο. Με τα χρήματα που διαθέτεις μπορείς να πας στα τρίδρομα Cygnus που και πάλι όμως δεν είναι για μεγάλες εντάσεις.

Τα Audio Physic έχουν διαφορετική ηχητική άποψη.

Reaction score
4

τα audio physic (τουλαχιστον στα yara 2 evo που εχω) εχουν ηχο πεντακαθαρο, αναλυτικο αλλα και λιγο κλινικο, οχι τοσο ζεστο... παντως στη τζαζ σκιζουν, και στην εκθεση που ειχαν κατι ακριβα (δε θυμαμαι ποια) και βαλανε ηλεκτρονικη μουσικη μια χαρα την επαιζε, παραπανω απο μια χαρα δηλαδη

υποθετω οτι ολα τα ηχεια της εταιριας διατηρουν παραπλησια ηχητικη ταυτοτητα, αλλα αν καποιος γνωριζει περισσοτερα ας διαφωτισει

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Στα 1500 και σε ηχείο βάσης άκουσε οπωσδήποτε και αυτό εδώ:

GamuT Phi3

To πρόβλημα της απόστασης που αναφέρει ο Costas παραμένει φυσικά καθώς μιλάμε για ένα μικρό ηχείο βάσης.

Reaction score
0

τα audio physic που εχω ακουσει μου αρεσουν πολύ σαν ήχος, τουλαχιστον στις μουσικες που ακούω. ελπίζω να ταιριάξουν στο χώρο μου, περίπου 30 τ.μ. με συνοδό ενισχυτή και cdp τα naim.
για τα spark 3 καμιά άλλη γνώμη? ειμαι στο παρά πέντε της αγοράς και μια εξτρα γνωμη θα βοηθήσει

Reaction score
1.379

Καλημέρα,

στην αναζήτησή μου για ηχεία άκουσα χθές τα delphinus σε φιλικό σπίτι αλλά σε μικρό χώρο (12 τ.μ.).
Μπορεις να αναφερεις περισσοτερες λεπτομερειες για συνοδα, προγραμμα και πως ακουγονταν τα ηχεια?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.733
Members
38.488
Νεότερο μέλος
nikpapageo