Chord Dave

m1ts0s

News poster
Reaction score
3.652

DAVE (Digital to Analogue Veritas in Extremis) is Chord Electronics' most advanced DAC to date. It features a digital preamplifier and a headphone amp - and it goes on sale this autumn for £7995.

DAVE WTA Filtering

* Dave has 164,000 tap WTA filter for the first stage alone (8x more than Hugo and almost thousand times more than a standard DAC)
* The WTA algorithm was subjectively optimised and improved to suit the longer tap lengths
* WTA filtering is now up to 256 FS – no other DAC has ever FIR filtered at such a high rate
* Dave has massively parallel processing with 166 DSP cores just for the WTA filtering alone
* Further advanced filtering to 2048 FS
* This means Dave much more accurately retrieves the original continuous analogue un-sampled signal (improved time domain, improved transient timing accuracy...Hugo's biggest strength gets an improvement)

Dave Noise Shaper

* The noise shaper takes the high resolution 2048 FS data and converts to 5 bits
* It also creates the 20 element Pulse Array outputs, so is the heart of the DAC
* It employs 17th order noise shaping, with total of 46 integrators – the design of the noise shaper alone would not fit into Hugo’s FPGA.

Analog Stage

* Unique 2nd order analogue noise shaper for output stage – this gives ultra high HF linearity and no increase in distortion with difficult loads
* Still employs single global feedback path with equivalent of simple 2 resistors and two polypropylene capacitors in direct signal path
* Headphone drive 6v and 0.5A RMS OP capability

Measurements

* Maximum output voltage 6v RMS – the reference voltage dBA, measured using APx 555
* THD and noise at 5v RMS 1kHz -124 dBA A wt
* THD and noise at 2.5v RMS 1kHz - 127 dBA A wt (-124 dBA into 33 ohms)
* THD 1kHz 2.5v RMS 0.000015%
* Dynamic Range at -60 dBFS 1kHz -127 dBA A wt
* No measurable noise floor modulation, no anharmonic distortion
* Analogue distortion characteristic – no distortion for small signals

* Blue 2.5v RMS, red no signal zero noise floor modulation. Noise floor at -178 dBA, distortion peaks -150 dBA, no anharmonic distortion

Reaction score
103
H όψη του DAVE (η DAV-i-E συμφωνα με την επεξήγηση της Chord) μου προκαλεί εμετό.
Τέρμα κακόγουστη και χυδαία επιτηδευμένη. Δεν το έβαζα σπίτι μου Αγγέλους να έβγαζε.. Tα παιδιά δεν το τερμάτισσαν μόνο στα Taps..

Όσο για την τιμή του... Τελικά ψυχεδελικά μανιτάρια δεν τρώνε μονο οι industrial desighners στην chord...

Reaction score
3.093
Με την τιμή που έχει!!!!!Μάλλον ψάχνουν για κορόιδα

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Review στο stereophile Ιουνίου 2017. Για να δούμε, έχει αυτές τις φανταστικές μετρήσεις που υπόσχεται, π.χ. δυναμική περιοχή 127db. Είναι καλύτερο από το Makua Dac;

Veeeet, το pdf!!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.825
Νομίζω ότι στο σπίτι μας, πάνω από 90-100 ντεσιμπέλ δυναμικού εύρους, είναι αδύνατο να αναπαράγουμε.

Θεωρώ επίπεδο θορύβου τα 30 ντεσιμπέλ, που βεβαίως είναι τραγικά πολύ χαμηλό επίπεδο ακρόασης, και κορυφές μάξιμουμ στη θέση ακρόασης στα 120-130 ντεσιμπέλ, δηλαδή σούπερ ντουπερουλτρα ηχοσύστημα-χώρο, όχι αστεία..

90-100. Τα υπόλοιπα είναι για κομπρεσιον; Τι ακριβώς τα θέλουμε;

Ειλικρινής απορία.

Εδώ είναι το βασίλειο του πικάπ.
Το οποίο αδυνατεί να βγάλει πάνω από 60 ντεσιμπέλ δυναμικό εύρος, και πιθανώς να είμαι λαρτζ στη δήλωση αυτή.
Οπότε, αν στα 40-45 ντεσιμπέλ βρίσκεται ο θόρυβος επιφάνειας του δίσκου (αρκετά χαμηλά ώστε να μη μας ενοχλεί), θέλουμε να φτάσουμε μέχρι τα 100-105 ντεσιμπέλ για να βγάλουμε ασυμπίεστα όλο το περιεχόμενο. Ευκολακι (είπα, είμαι λαρτζ).
Και αν έχει λίγο ακόμα το στέρεο, το δυναμώνουμε κιόλας!
Τςςςε, ωραία πράγματα, εφικτά.. :)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.825
the subjective advantage is open to debate."
Αυτό ακριβώς.. ;)

Και γω πάντως θαυμάζω ειλικρινώς την αρτιότητα (σε τεχνικό επίπεδο) που επιτυγχάνουν τέτοιες εξαιρετικές υλοποιήσεις.

Το ίδιο λόγου χάριν σκεφτόμουν και για τον προ του μόλα μόλα, με το εξαιρετικής λογικής ενσωματωμένο ντακ, αλλά και το άψογης σχεδίασης βόλιουμ κοντρόλ.

Θαυμάσιες μηχανές, που σηκώνουν κι άλλο τον πήχη της υψηλής πιστότητας αναπαραγωγής.

Νιώθω πολύ "κοντός" ώρες ώρες.. ;)

Ειλικρινά, δε μου χρειάζονται τέτοια μηχανήματα, και δε το λέω με τη λογική του "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια", αλήθεια δε μου χρειάζονται. Αρκούμαι και σε πολύ υποδεέστερα για το Spotify μου.. ;)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.569
Και το review στο stereophile:

https://www.stereophile.com/content/chord-electronics-dave-da-processor-measurements

Καταπληκτικές μετρήσεις. Αν και δεν είναι άμεσα συγκρίσιμες με τις μετρήσεις του Makua που έκανε ο Δ. Σταμ., τα δύο dac φαίνεται να είναι πολύ κοντά. Επίσης, καλύτερες μετρήσεις σε σχέση με το meridian ultra dac, με το τελευταίο να χρησιμοποιεί όμως minimum phase φίλτρα που μετρούν χειρότερα (αλλά για πολλούς ακούγονται καλύτερα).

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.588
Members
38.577
Νεότερο μέλος
anquan