Class A, Class AB, ή Class D? Το αιώνιο flame...ε...ερώτημα...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.088
Κάποιο λάθος έχεις κάνει.
Αν αναφέρεσαι στα 60watt, τόσα γράφει μετρητής όπως είπα οταν ειναι κλειστός- stand by.
Δεν ξέρω, το μηχανάκι οταν ειναι κλειστό περνάει σήμα από το player πχ στην TV. Οπότε μάλλον κάτι μένει ανοιχτό.
Όταν τον ανοίξω πάει στα 75watt αλλά χωρίς να παίζει τίποτα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.773
Βάλτο τότε πάνω σε πολυμπριζο με διακόπτη και κλεινε το από κεί.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
Να πω και γω τη γνωμη μου και πεταχτε την.
Ο Hypex που εχω με τις κορνες της Avantgarde, μετα απο καμια ωρα ακροασης μ' επιανε νευρικοτητα.
Γι' αυτο τον ειχα στο ρακ και καθοτανε. Με την τριδρομη ιδιοκατασκευη μου ομως, παιζει παρα πολυ καλα.

alexis

Reaction score
33.088
Βάλτο τότε πάνω σε πολυμπριζο με διακόπτη και κλεινε το από κεί.
Χάνει τα setups μετά από ενα χρονικό διάστημα. Η μπαταρία που έχουν μέσα όλα τα μηχανήματα μετά από λίγο πάπαλα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Χάνει τα setups μετά από ενα χρονικό διάστημα. Η μπαταρία που έχουν μέσα όλα τα μηχανήματα μετά από λίγο πάπαλα.
Πολύ σπάνια. Τα ηλεκτρονικά συνήθως δεν χρησιμοποιούν μπαταρία αλλά EPROM.
Αυτό φαίνεται απο τα players, τις TV και τους ενισχυτές που και χρόνια να μείνουν εκτός ρεύματος δε χάνουν τις ρυθμίσεις. ;)

Reaction score
1.147
η πιο ακομπλεξάριστη εταιρία πάντως φαίνεται να είναι η avantgarde
http://www.avantgarde-acoustic.de/home.html

Σου έχει τις κορνίτσες για να παίξεις με τα class A μηχανήματά σου (αν σου βαστάει βάλε class D με κόρνες :gotcha: ) και μετά έχει κάτι γουρούνια ενισχυτές class D για να κουνήσουν τα subwoofer με άνεση.

Απλά πράγματα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.777
Όλες οι εταιρείες χρησιμοποιούν στα subs class D.

EDITED. Aπρόσεκτος.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.773

Σου έχει τις κορνίτσες για να παίξεις με τα class A μηχανήματά σου (αν σου βαστάει βάλε class D με κόρνες :gotcha: ) και μετά έχει κάτι γουρούνια ενισχυτές class D για να κουνήσουν τα subwoofer με άνεση.

Απλά πράγματα.
Είναι μάρκετινγκ.

Απλά πράγματα.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562

Απλά πράγματα.
Ακριβως...........στο σαιτ της βεβαια στην γκαλερυ εχει συστηματα με ενισχυτες απο 2,5 βατ μεχρι krell και M. Levinson.
Ο,τι του φανει του λολοστεφανη.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.773
, τι μαρκετάρει ακριβώς, δεν καταλαβαίνω.
Βάζει σοβαρό ενισχυτή για να οδηγείται σωστά το κάτω μέρος του ακουστικού φάσματος, και δε βάζει τον ίδιο ενισχυτή και στην κόρνα κάνοντας το ηχείο φουλ ενεργό (και πολύ πιο σωστό), γιατί θα χάσει τα 9/10 της πελατείας του, καθώς οι τυπικοί κορνακηδες έχουν αγκαλιά μία λάμπα, πάει πακέτο στο μυαλό τους. Οπότε, λόγω επιταγών του μάρκετινγκ έχει ενισχυτή σωστό μόνο στο μισό ηχείο, όπου ειδες κι ο ζιζικ τι λέει, "όλα τα σαμπ κλας ντε", έχει περάσει στην ψυχολογία του κόσμου αυτό ως σωστή επιλογή, αντιθέτως, κλας ντε στα μεσαιοπριμα δεν έχει περάσει ακόμη στην ψυχολογία του κόσμου (του χαϊεντόκοσμου) ως η μόνη σωστή επιλογή, ασχέτως αν στο επαγγελματικό επίπεδο των main monitor των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ είναι ήδη γεγονός αυτή η πρακτική, με αποτελέσματα υπεράνω κριτικής.

Καπις;:D

Εμένα πάντως μία χαρά "μου βασταει" να βάλω κλας ντε με κόρνες.:beach:

Εσένα αν δε "σου βασταει", είσαι δειλός. :gotcha::gotcha::gotcha:

Reaction score
782
Δλδ να δοκιμασω τους ωμέγα(παπασπυρου) πανω στα visaton 890mk2 και να βγαλω τα λαμπονια.(τα εβαλα για πουλημα κιολας)
Τους ωμεγα τους εχω στα 12αρια cerwin vega για να χαζοχαιρομαι μονος μου στο 2ο συστημα.Νταμπα ντουπα

Θα τα κουνησουν τα 4×12 αρια?
Δεν θελω μονο παρτυ θελω και σκηνη και και και. ..
Αυτα που εχω τα ειχε καποιος απο εδω μεσα και τωρα τα εχω εγω και ειμαι χαρουμενος αλλα δεν τα εχω δοκιμασει ακομα ως σετ με τα visaton,βαριεμαι τα ενωσε ξενωσε καλώδια

Reaction score
1.147
Βάζει σοβαρό ενισχυτή για να οδηγείται σωστά το κάτω μέρος του ακουστικού φάσματος, και δε βάζει τον ίδιο ενισχυτή και στην κόρνα κάνοντας το ηχείο φουλ ενεργό (και πολύ πιο σωστό), γιατί θα χάσει τα 9/10 της πελατείας του, καθώς οι τυπικοί κορνακηδες έχουν αγκαλιά μία λάμπα, πάει πακέτο στο μυαλό τους. Οπότε, λόγω επιταγών του μάρκετινγκ έχει ενισχυτή σωστό μόνο στο μισό ηχείο, όπου ειδες κι ο ζιζικ τι λέει, "όλα τα σαμπ κλας ντε", έχει περάσει στην ψυχολογία του κόσμου αυτό ως σωστή επιλογή, αντιθέτως, κλας ντε στα μεσαιοπριμα δεν έχει περάσει ακόμη στην ψυχολογία του κόσμου (του χαϊεντόκοσμου) ως η μόνη σωστή επιλογή, ασχέτως αν στο επαγγελματικό επίπεδο των main monitor των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ είναι ήδη γεγονός αυτή η πρακτική, με αποτελέσματα υπεράνω κριτικής.

Καπις;:D

Εμένα πάντως μία χαρά "μου βασταει" να βάλω κλας ντε με κόρνες.:beach:

Εσένα αν δε "σου βασταει", είσαι δειλός. :gotcha::gotcha::gotcha:
Για να μην αναλωθούμε στο αιώνιο ερώτημα λάμπα vs κάτι-άλλο, πηγαίνω κατευθείαν εκεί που πρέπει να πάει το θέμα.
Εσύ την βρίσκεις με την υψηλή πιστότητα. Εγώ όχι.
Μπορώ να εντυπωσιάζομαι με αυτήν, αλλά δεν την θέλω όταν γυρίζω στο σπίτι και θέλω κάτι για να χαλαρώσω.

Παγερά αδιάφορο επίσης με αφήνει το θέμα να ακούσω την ηχογράφηση "όπως την ήθελε ο δημιουργός".
Μήπως είμαι ηχολήπτης? Μήπως εσύ είσαι ηχολήπτης? Μήπως το avsite είναι forum ηχοληπτών?
Όχι.
Ε άσε μας που θα βάλεις και class D στα avantgarde.

Και ναι, τα avantgarde θα ακούγονται ΣΚΑΤΑ αν βάλεις class D. Δεν είναι για class D, ούτε τα ρυθμίζουν για class D, ούτε στις εκθέσεις τους βάζουν class D. Προφανώς και θα παίξουν καλά, αλλά αν θέλεις υψηλή πιστότητα μπορείς να την πάρεις με τα μισά χρήματα, δεν χρειάζεσαι avantgarde για αυτό. Κουμπώνεις τα grimm και τελειώνει η ιστορία μια για πάντα.

...άσε που μεταξύ μας και να έβαζες τα class D, θα έλεγες "ε, σαν τα grimm δεν είναι".

εεε ρε κόλλημα με την πιστότητα

Reaction score
620
Παγερά αδιάφορο επίσης με αφήνει το θέμα να ακούσω την ηχογράφηση "όπως την ήθελε ο δημιουργός".
Μήπως είμαι ηχολήπτης? Μήπως εσύ είσαι ηχολήπτης? Μήπως το avsite είναι forum ηχοληπτών?
Γιατί νομίζετε ότι πάντα οι παραγωγοί παρεουλα με τους ηχολήπτες βγάζουν το αποτέλεσμα που ήθελε ο μουσικός? Ειδικά αν γίνει χωρίς την παρουσία του μουσικού ...εκεί να δειτε γλέντια.

D

deleted user 10898

Guest
Για να μην αναλωθούμε στο αιώνιο ερώτημα λάμπα vs κάτι-άλλο, πηγαίνω κατευθείαν εκεί που πρέπει να πάει το θέμα.
Εσύ την βρίσκεις με την υψηλή πιστότητα. Εγώ όχι.
Μπορώ να εντυπωσιάζομαι με αυτήν, αλλά δεν την θέλω όταν γυρίζω στο σπίτι και θέλω κάτι για να χαλαρώσω.

Όχι.
Ε άσε μας που θα βάλεις και class D στα avantgarde.

Και ναι, τα avantgarde θα ακούγονται ΣΚΑΤΑ αν βάλεις class D. Δεν είναι για class D, ούτε τα ρυθμίζουν για class D, ούτε στις εκθέσεις τους βάζουν class D. Προφανώς και θα παίξουν καλά, αλλά αν θέλεις υψηλή πιστότητα μπορείς να την πάρεις με τα μισά χρήματα, δεν χρειάζεσαι avantgarde για αυτό. Κουμπώνεις τα grimm και τελειώνει η ιστορία μια για πάντα.

...άσε που μεταξύ μας και να έβαζες τα class D, θα έλεγες "ε, σαν τα grimm δεν είναι".

Το Avsite δεν ειναι φόρουμ ηχοληπτών ειναι όμως φόρουμ ανθρώπων που ασχολούνται με το hifi δηλαδή την πιστή αναπαραγωγή. Αν εσύ δεν γουστάρεις μεγεια σου και χαρά σου. Καλα γούστα , τα οποία όμως κρατά τα για τον εαυτό σου. Γιατι? γιατι εγώ γουστάρω με αλλα και ο άλλος με αλλα. Όποτε δεν υπάρχει βάση συζήτησης . Άρα αν θες συζήτηση υπάρχει βάση και αυτό ειναι η πίστη αναπαραγωγή του ηχογραφημένου γεγονότος. Και ναι, ενισχυτικά με μικρή παραμόρφωση και μεγάλο έλεγχο θα το αναπαράγουν ποιο πίστα ανεξαρτήτως ηχείου που θα οδηγήσουν. Αυτά τα ολιγα και καλα γούστα....
[DOUBLEPOST=1474616719][/DOUBLEPOST]
Γιατί νομίζετε ότι πάντα οι παραγωγοί παρεουλα με τους ηχολήπτες βγάζουν το αποτέλεσμα που ήθελε ο μουσικός? Ειδικά αν γίνει χωρίς την παρουσία του μουσικού ...εκεί να δειτε γλέντια.
Ε και?
ΕΣΥ θα το φέρεις με λαμπάτα ενισχυτικά?
Την ηχογράφηση έχουμε, ΜΟΝΟ την ηχογράφηση.

alexis

Reaction score
33.088
Οι περισσότερες παραγωγές τελειώνουν σε λίγες μέρες, ούτε βδομάδα. Για να μην πω ότι υπάρχουν και αυτές που ολόκληρο άλμπουμ παραδίδεται σε μια μέρα. Οπότε για πιο τελικό αποτέλεσμα μιλάμε;
Εκτός αυτού όλοι μα όλοι στο τέλος θα ακούσουν τα τραγούδια και από ενα συμβατό στο κοινό ηχοσυστημα και αφου πάρουν την πρώτη φρίκη για το πως ακούγετε μετά προσπαθούν να το κάνουν να ακουγετε καλά και στα 2 setups (οσο ειναι δυνατό αυτο βέβαια). Κατά κύριο λόγο όλα περνάνε από κομπρεσορες γιατί αλλιώς δεν.

Reaction score
30.455
Οι περισσότερες παραγωγές τελειώνουν σε λίγες μέρες, ούτε βδομάδα. Για να μην πω ότι υπάρχουν και αυτές που ολόκληρο άλμπουμ παραδίδεται σε μια μέρα. Οπότε για πιο τελικό αποτέλεσμα μιλάμε;
.
Το όποιο τελικό αποτέλεσμα..
Αυτό είναι το ζητούμενο.
Αν το σύστημα ταιζεται με σκατα να αναπαράγει σκατα και αν ταιζεται με διαμάντια να αναπαραγει διαμάντια

Reaction score
9.876
Όχι.

οπως σε μια γκαλερι , θελεις να δεις την δημιουργια του καλλιτεχνη χωρις παραμορφωτικα ή χρωματιστα γυαλια ετσι και εδω θελουμε να ακουσουμε την ηχογραφηση οπως την ηθελε ο δημιουργος. ενταξει δεν απαγορευεται να δει καποιος τα χρυσανθεμα του βαν γκογκ με κοκκινα γυαλια.......καθενας με τις παραξενιες του:D

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.081
Members
38.527
Νεότερο μέλος
argiristheo