clicks & pops killers

Reaction score
0
Από τη στιγμή που όλο και περισσότερα μέλη μπαίνουν στη λογική pc/laptop+dac, πιστεύω ότι πρέπει να συζητηθεί...

Εύχομαι να είμαι ο μόνος (αν και search που έκανα σε Ελληνικά και ξένα fora δείχνει ότι μάλλον δεν είμαι), αλλά το έζησα.

Η αναπαραγωγή υλικού μέσω pc/laptop, μπορεί συχνά να εμφανίσει αλλοιώσεις που ακούγονται σαν "κακό βινύλιο με σκόνη", "διακοπές", "τσικ-τσικ" κλπ περιγραφικά...

Υπάρχουν λύσεις για αυτούς τους δύστυχους που το ζουν?

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Καλά, σε ενοχλούν τα click και τα pop;! Δεν είσαι καθόλου ρομαντικός... :p

Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια κλικ, Ηλία, παρά μόνο όταν αλλάζω track. Ειδικότερα συμβαίνει μεταξύ track που έχουν διαφορετικό sampling rate (οπότε αλλάζει συχνότητα κλειδώματος το DAC με το PC). Σε καμία άλλη περίπτωση.
Μήπως είναι προβλήματα κλειδώματος; Με το buffer έπαιξες λίγο;

Reaction score
0
"Καλά, σε ενοχλούν τα click και τα pop;! Δεν είσαι καθόλου ρομαντικός... :p"

Σωστόςςςςςς!:107:

"Προσωπικά δεν έχω ακούσει ποτέ τέτοια κλικ, Ηλία, παρά μόνο όταν αλλάζω track. Ειδικότερα συμβαίνει μεταξύ track που έχουν διαφορετικό sampling rate (οπότε αλλάζει συχνότητα κλειδώματος το DAC με το PC). Σε καμία άλλη περίπτωση.
Μήπως είναι προβλήματα κλειδώματος; Με το buffer έπαιξες λίγο; "

Με το buffer παίζω 15 ημέρες. Ξεκίνησα από υψηλά buffers, ~2000(το προτείνει η κάρτα ήχου) και κατέλειξα με χαμηλό ~500

Ερώτηση:
Με αυτά τα γ@...@να windows, δεν έχετε την αίσθηση ότι ΠΑΝΤΑ κάτι θα πάει στραβά...???

Reaction score
4
Απάντηση: clicks & pops killers

Από τη στιγμή που όλο και περισσότερα μέλη μπαίνουν στη λογική pc/laptop+dac, πιστεύω ότι πρέπει να συζητηθεί...

Εύχομαι να είμαι ο μόνος (αν και search που έκανα σε Ελληνικά και ξένα fora δείχνει ότι μάλλον δεν είμαι), αλλά το έζησα.

Η αναπαραγωγή υλικού μέσω pc/laptop, μπορεί συχνά να εμφανίσει αλλοιώσεις που ακούγονται σαν "κακό βινύλιο με σκόνη", "διακοπές", "τσικ-τσικ" κλπ περιγραφικά...

Αυτο το εχω παρατηρησει μονο με την onboard οπτικη.
Συνεχεια τσικ τσακ λες και τηγανιζει ποπ κορν 110.
Δοκιμασε με καμια αλλη καρτα και θα εξαφανιστουν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.778

Αυτο το εχω παρατηρησει μονο με την onboard οπτικη.
Συνεχεια τσικ τσακ λες και τηγανιζει ποπ κορν 110..
αυτά είναι errors επικοινωνίας, προφανώς κάποιο καλώδιο ή οπτική τα έχει τινάξει τα πέταλα.

ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει όταν δε γίνεται πχ να διαβαστεί ένα CD σε κάποιο σημείο, πάλι error (ανάγνωσης).

Reaction score
4

αυτά είναι errors επικοινωνίας, προφανώς κάποιο καλώδιο ή οπτική τα έχει τινάξει τα πέταλα.

ίδιο αποτέλεσμα υπάρχει όταν δε γίνεται πχ να διαβαστεί ένα CD σε κάποιο σημείο, πάλι error (ανάγνωσης).
Μαλλον η οπτικη γιατι το καλωδιο ειναι καινουργιο και με το ιδιο ακουω στο σαλονι και δεν εχει προβλημα.

Reaction score
68

το έζησα και γω και το έχω αντιμετωπίσει.
Πες μου το setup σου (pc, κάρτα, καλώδιο, λογισμικό, πρόγραμμα, σκληρός κλπ) γιά να δω αν είχαμε κοινές αιτίες του κακού...

Reaction score
7

Μήπως έχεις την "καταπληκτική" Creative X-Fi? Κλικς & ποπς δεν έχω μόνο αν τη βάζω σε Music Creation Mode (και με τους τελευταίους Drivers)

Reaction score
68

Μήπως έχεις την "καταπληκτική" Creative X-Fi? Κλικς & ποπς δεν έχω μόνο αν τη βάζω σε Music Creation Mode (και με τους τελευταίους Drivers)

όχι
άλλη κάρτα έχω.
Και είχα και κλικς κλπ. απλά τα είδα όλα μέχρι να βρώ λύση

Reaction score
0
Re: Απάντηση: clicks & pops killers

το έζησα και γω και το έχω αντιμετωπίσει.
Πες μου το setup σου (pc, κάρτα, καλώδιο, λογισμικό, πρόγραμμα, σκληρός κλπ) γιά να δω αν είχαμε κοινές αιτίες του κακού...
Δημήτρη,

Το laptop είναι ένα Sony Vaio 1,5 ετών
Windows Vista 32bit
Foobar 0.9.3.6 (με wasapi plugin - αντίστοιχο του kernel mixer στα XP)
Σκληρός usb Western Digital 1T
Κάρτα ήχου: M-Audio Profire 610 (24/192 firewire) σε S/PDIF
Benchmark Dac1

Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά coaxial καλώδια
Monitor Audio
Profigold
Ecosse
με "καλύτερο" το Ecosse (είναι και σχετικά καινούργιο) αλλά χωρίς απόλυτη θεραπεία

Έχω καθαρίσει και τσεκάρει όλες τις επαφές

Έχω δοκιμάσει buffer size από 100 - >4000 (τώρα παίζω με 510)

Το laptop δεν είναι online, έχω απενεργοποιήσει όλα τα άχρηστα προγράμματα, έχω κλείσει το antivirus, το screensaver, τα πάντα όλα...

Σαφώς και έχει βελτιωθεί ΠΑΡΑ πολύ, αλλά που και που... (και ξέρεις αυτό είναι και το χειρότερο γιατί περιμένεις πότε...)

Μάλιστα σκέφτομαι τη λύση media player > s/pdif > dac και να πουλήσω την κάρτα... (το laptop θα το δώσω σε κανένα απολυμένο golden boy)

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ηλία έχεις παρατηρήσει κάποια διαφορά όταν το laptop παίζει με τη μπαταρία ή από το ρεύμα;
Έχεις περάσει τους πιο πρόσφατους vista drivers για την κάρτα;

Reaction score
0
Κώστα πέρασα τους τελευταίους drivers

Καλύτερο με τη μπαταρία αλλά που και που... (καλά για το μετασχηματιστή του laptop δεν μιλάμε... - αυτός όχι δεν έχει θωράκιση, έχει ενίσχυση παρεμβολών...)

Reaction score
68
Απάντηση: Re: Απάντηση: clicks & pops killers

Δημήτρη,

Το laptop είναι ένα Sony Vaio 1,5 ετών
Windows Vista 32bit
Foobar 0.9.3.6 (με wasapi plugin - αντίστοιχο του kernel mixer στα XP)
Σκληρός usb Western Digital 1T
Κάρτα ήχου: M-Audio Profire 610 (24/192 firewire) σε S/PDIF
Benchmark Dac1

Έχω δοκιμάσει 3 διαφορετικά coaxial καλώδια
Monitor Audio
Profigold
Ecosse
με "καλύτερο" το Ecosse (είναι και σχετικά καινούργιο) αλλά χωρίς απόλυτη θεραπεία

Έχω καθαρίσει και τσεκάρει όλες τις επαφές

Έχω δοκιμάσει buffer size από 100 - >4000 (τώρα παίζω με 510)

Το laptop δεν είναι online, έχω απενεργοποιήσει όλα τα άχρηστα προγράμματα, έχω κλείσει το antivirus, το screensaver, τα πάντα όλα...

Σαφώς και έχει βελτιωθεί ΠΑΡΑ πολύ, αλλά που και που... (και ξέρεις αυτό είναι και το χειρότερο γιατί περιμένεις πότε...)

Μάλιστα σκέφτομαι τη λύση media player > s/pdif > dac και να πουλήσω την κάρτα... (το laptop θα το δώσω σε κανένα απολυμένο golden boy)
κρίσιμες ερωτήσεις
1. τα κλικ τα κάνει συνέχεια, δηλαδή ακολουθούν την μουσική ?ή γίνονται που και που ?
2. ο σκληρός είναι εξωτερικός έτσι ?
σε ποιά usb τον συνδέεις? τι έχει δίπλα της?
3. Πως συνδέεται η κάρτα ήχου ?
σε ποιά usb θύρα?
αφού έχεις το benchmark, γιατί χρησιμοποιείς και την m-audio ?

Reaction score
855

εγώ με λαπτοπ πενταετίας, xp service pack 3, foobar με asio plug in και emu 0404 δεν έχω κανένα πρόβλημα (ευτυχώς γιατί είμαι ευερέθιστος με τα μηχανάκια αυτά ... :116: )

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Νταξ' οι δυνατές συνθέσεις hardware και ρυθμίσεις software είναι πρακτικά άπειρες. Λογικό είναι να υπάρχουν προβληματάκια..
Κι εγώ με την onboard κάρτα, foobar και wasapi βγάζω κυριλέ bit-perfect κι ούτε κλικ ούτε ποπ ούτε ροκ! Αφού είχα σκοπό να την αλλάξω με καμια M-Audio και τώρα δεν αγγίζω τίποτα - μέχρι να πάω σε I2S-> DAC λύση!
Υπάρχει πάντα η εύκολη οδός που λέγεται media player τύπου Egreat, όπως λέει και ο Ηλίας. Αυτά δεν χρειάζονται πολλά-πολλά.

Η κάρτα είναι firewire πάντως, οπότε τα καπρίτσια της USB δεν ισχύουν.
Δε γνωρίζω βέβαια τις αντίστοιχες παραξενιές που ενδεχομένως έχουν οι firewire controllers.
Εγώ θα κοίταγα και το spdif receiver του DAC1. Με άλλες πηγές παίζει απροβλημάτιστα; Έχει τίποτα ρυθμίσεις το εργαλείο σχετικές με την ευαισθησία στο εισερχόμενο jitter;

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: clicks & pops killers

κρίσιμες ερωτήσεις
1. τα κλικ τα κάνει συνέχεια, δηλαδή ακολουθούν την μουσική ?ή γίνονται που και που ?
2. ο σκληρός είναι εξωτερικός έτσι ?
σε ποιά usb τον συνδέεις? τι έχει δίπλα της?
3. Πως συνδέεται η κάρτα ήχου ?
σε ποιά usb θύρα?
αφού έχεις το benchmark, γιατί χρησιμοποιείς και την m-audio ?
1. τα κλικ γίνονται που και που (όχι στα ίδια σημεία κάθε φορά)
2. εξωτερικός σκληρός σε usb
3. Δίπλα η κάρτα ήχου σε firewire
4. έχω το παλιό benchmark χωρίς usb (οπότε πρέπει να του δώσω aes/ebu ή s/pdif). To laptop δεν έχει ξηφιακή έξοδο...

Reaction score
1.844

Όπως το περιγράφεις δείχνει πρόβλημα ρεύματος. Ποια είναι η περιοχή σου; Δοκίμασε να "παίξεις" πίσω από UPS. :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo