Component vs DVI(HDMI)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Το ειχα επιχειρησει στο παρελθον , ομως ηθελα να το επαναλαβω με πιο αμεσες συγκρισεις , νεες υλοποιησεις και ασφαλως την βοηθεια του Denon 3910 το οποιο με εχει εντυπωσιασει.

Δυο συνδεσεις λοιπον, μια HDMI σε DVI 3 μετρων με καλωδιο της Moler και μια Component ενος μετρου με καλωδιο της Monster.

Kai τα δυο εφευγαν απο την πλατη του 3910 και κατεληγαν στην πρωτη περιπτωση στον Benq 7800 και στην δευτερη στον Barco Cineversum 70.
Προοδευτικη στα 576ρ και στις δυο περιπτωσεις.

H συγκριση γινοταν με την μεθοδο αλλαγης εισοδου στον καθε βιντεοπροβολεα και με software τον γνωστο Gladiator σε superbit.

Στην πρωτη περιπτωση-με τον Benq 7800- δεν χρειαζεται καν να γινει συγκριση.Οπως εχω γραψει και σε αλλο θεμα σε αυτη την κατηγορια, η βελτιωση που υφισταται ο συγκεκριμενος προβολεας μεσω του DVI ειναι δραματικη
Και το πλεον απειρο ματι αντιλαμβανεται με την πρωτη το μεγαλο βημα που κανει ο προβολεας.
Ισως αυτο να οφειλεται στην ευκρινεια-ιδιαιτερα των πισω πλανων-που γινεται αμεσα αντιληπτη.
Στο κεφαλαιο 8 και εκει που οι πραιτωριανοι παιρνουν τον Maximus στο δασος για να τον δολοφονησουν, οι σκηνες αναμεσα απο τα δενδρα αποκτουν νεα υποσταση και βαθος.Οι κινησεις ειναι φυσικες, οι λεπτομερειες εντυπωσιακες.
Μια γρηγορη εναλλαγη με την εισοδο του component μας απογοητευει και αποζητουμε την γρηγορη επιστροφη στο dvi για να απολαυσουμε σωστη εικονα :wink:

Ο Barco Cineversum 70 αποτελει μια ιδιαζουσα μορφη στον χωρο της βιντεοπροβολης απο μονος του.Οταν παρακαμψεις τον κακο εσωτερικο του scaler και ασχοληθεις με τις ρυθμισεις του σε ανταμοιβει με μια καταπληκτικη εικονα.
Και σιγουρα την πλεον τρισδιαστατη και βελουδινη που εχω δει σε βιντεοπροβολεα με ενα chip. :!:

Οταν λοιπον μπορουσαμε να παρουμε αυτην την εικονα με component, τι παραπανω θα μπορουσε να μας δωσει to DVI?

Εδω τα πραγματα δεν ηταν τοσο εντυπωσιακα οσο με τον 7800.Δεν ειδα δηλαδη μεγαλες διαφορες στο βαθος.Υπηρχε ομως αυτο το "καθαρισμα" της εικονας που φερνει το DVI σε συνδυασμο με την βελτιωση της λεπτομερειας και την φυσικοτητα στο πλανο.
Μετα απο 2-3 εναλλαγες καταληξαμε να βλεπουμε μονο απο το DVI καθως υπερειχε σαφεστατα της component σε ολους τους τομεις.

Και εαν σας αρεσουν τα ποσοστα:
Βελτιωση συνολου εικονας απο component σε dvi

BenQ 7800:<15%
Barco 70:<5%


Hθικον διδαγμα:
Καντε γρηγορα την αντικατασταση-η προσθεση αν θελετε-σε καλωδιο ψηφιακης μεταδοσης.Θα δειτε... αλλη εικονα :wink:
Απαραιτητο αξεσουαρ:Denon DVD3910
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Φίλε Αντρέα, θα ήθελα (όταν και αν μπορέσεις) να μας πεις την γνώμη σου και για την περίπτωση του 5700 (μια και αυτόν έχουμε αυτόν εμπιστευόμαστε... :wink: )

Οι διαφορές θα είναι αντίστοιχες?
Και επειδή οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τον προβολέα μακρυά από το DVDp (σαφέστατα μεγαλύτερη των 3 μέτρων.......συνήθως στα 10 μέτρα περίπου) μήπως θα έχουμε απώλεια λόγω απόστασης? :roll:

Και τι γίνεται με DVDp χαμηλότερης τιμής? Γιατί δεν έχουν όλοι την δυνατότητα για DVDp των 1500€ & 200+€ για καλώδιο! :(

Για να μην συζητήσουμε για αξιοπιστία!

Και τέλος θα προτιμούσα να χρησιμοποιείς DVD του εμπορίου (αυτά που κατά 90% νοικιάζουμε από τα videoclubs!!) και όχι superbit..............

To ξέρω ζητάω πολλά!
Το ξέρω πως οι παράμετροι που αναφέρω είναι διαφορετικές και δύσκολα μπορούν να γίνουν όλα αυτά.............

Μήπως όμως θα έπρεπε να περιμένουμε λίγο καιρό ακόμα μέχρι να ωριμάσει η τεχνολογία? :roll:
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Ενταξει κε Δημητροπουλε μου.
Θα σας κανω το χατηρι as soon as possible :lol:



Και τι γίνεται με DVDp χαμηλότερης τιμής? Γιατί δεν έχουν όλοι την δυνατότητα για DVDp των 1500€ & 200+€ για καλώδιο!
1300€ + 200€ , :wink: και θα μπορουσες να ειχες δωσει τα διπλα και παλι ευχαριστημενος θα ησουν
 



ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Να σας ανακοινωσω πως ηδη δοκιμασαμε-κατα τα προηγουμενα προτυπα- και τον Infocus 5700.

Για να μην σας κουραζω συνεχεια με την πολυλογια μου ομως, στο review θα προχωρησει ο κ. N.Pachis αργοτερα και εαν χρειαστει θα συμπληρωσω :wink:
 


Μηνύματα
202
Reaction score
45
Για τον Γιάννη Δημητρόπουλο αλλά και πρός τουs κατόχους του παλαιού (πλέον) αλλά αξιοπρεπέστατου INFOCUS SCREEN PLAY 5700.

Ακούστε λοιπόν....
Τήν δοκιμή την κάναμε χθές την Δευτέρα - Το Configuration των plug in/out και των μηχανημάτων ήταν : Ώς dvd Player έπαιζε το νεόφερτο -Denon DVD3910, Καλώδια διασύνδεσης: Component to Component Monster Cable 1m (μεσαίας κατηγορίας), HDMI to DVI Mollex 3m (όχι Moler {λάθος}άπό παρεκτροπή του Ανδρέα) και τα δύο όπως καταλαβαίνεται ήταν παράλληλα διασυνδεμένα στο DENON 3910 με τον INFOCUS 5700 (εννοώ δεν βγάζαμε και βάζαμε).
Aπαραίτητα δεν παραλήψαμε να κουμπώσουμε στην είσοδο του DVI του προβολέα τον αντάπτορα τη GEAR μετατρέποντας την είσοδό του σε σήμα HDCP.
Το πασίγνωστο dvdάκι με τον GLADIATOR το χρεισιμοποιούμε μιάς και το γνωρίζει όλος ο Κόσμος σχετικός και μή - και φυσικά για τις πασίγνωστες αρετές του όσον αφορά την εναλλαγή της magentas, σκοτεινά περάσματα, αλλά και εκπληκτικούς όταν απαιτεί ο σκηνοθέτης day light φωτισμούς με τα HGMY.
Τώρα για την τεχνολογία SUPERBIT που τυνχάνει να είναι ή έκδοση του συγκεκριμένου dvd - μπορεί να απέχει απο την κοινή θνητή εικόνα των ενοικιαζόμενων dvds των video Clubs, αλλά λόγω τις ασυμπίεστης εγγραμένης πληροφορίας το symbol rate έχει υπέρ ικανοποιητικό trafic, φαινόμενο που κάνει να ξυπνάνε για τα καλά όχι μόνο οι γνωστοί scalles σ΄όλους μας αλλά και το κύκλωμα των οπτικών φορατών, όσον αφορά τα 14bit του έν λόγω player. Μήν νομίζεται όμως ότι θα υπάρξουν δραματικές διαφορές με τα απλά.

Ιδού λοιπόν τα αποτελέσματα.....

Φροντίσαμε να ρυθμίσουμε default τις αποκρίσεις του προβολέα αλλά και του player.
Για του λόγου του αληθές, 50 αντίθεση, 50 φωτεινότητα, Preset -video, Color corector τα πάντα 50 (άν και προσωπικά δεν συμφωνώ ότι έτσι είναι default).
Επιλέγουμε γνωστά chapters - κάνουμε play - πρώτα με component και 575p βλέπουμε την λίγο πολύ γνωστή εικόνα του προβολέα με pure color που πραγματικά εντυπωσιάζει αλλά και την εκπληκτική του φωτεινότητα. Μόνη αδυναμία η απόδωση των σχετικά σκοτεινών ή υποφωτεισμένων πλάνων με την γνωστή άχνα.
Η κίνηση όσον αφορά το traveling της κάμερας εμφανίσθηκε ελαφρώς με πολύ προσοχή λίγο μετίκασμα (ουρά κινούμενης μάζας). Ο κόκος παρ΄ολο που στη ρύθμιση ενεργοποίησης του farougia- true life time - delay time στο (0) για την επίτευξη κινηματογραφικής εικόνας (flouartistic) δεν κατάφερε να εξαληφθεί ήταν ελάχιστα υπαρκτός από θέαση των περίπου 4,30 μέτρων που καθόμασταν.
Μετά απο εξαντλητικές περιπτήξεις και αφού χωνέψαμε την εικόνα, την παγώνουμε σε still frame σε ήρεμη σκηνή που να μήν κουνάει ή κάμερα.
Έφτασε ή ώρα τής πολυπόθητης ψειφιακής σύνδεσης HDMI από πλευράς dvd σε DVI στο προβολέα. Εκεί είχε λίγο παίδεμα - επειδή αλλάζαμε τη έξοδο του player απο αναλογική σε ψειφιακή άλλαζε και το το scaling του με συνέπεια να απενεργοποιεί το pause - ξαναφέρνωντάς το πάλι στην επιθυμητή θέση (ο Ανδρέας τ΄κανε αυτό). Φροντίσαμε πάλι να έχουμε και εδώ τις ίδιες ρυθμίσεις ώς παραπάνω παρακάπτοντας φυσικά λόγω υπερσκελισμού το True life team του INFOCUS.
Ti να σας πώ...............Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω απο εκπληκτικό. Πρώτο σημειωταίο που παρατηρήσαμε και οι δύο ήταν το βάθος όσον αφορά την εστίαση τών αντικειμένων που αποτελούσαν την εικόνα, στο βάθος και ψηλά ό ουρανός, ποιό μπροστά τα σύνεφα, τρισδιάστατες τολμώ να πώ οι βουνοκορφές, τα σώματα των στρατιωτών είχαν ξεφουσκώσει, ο κόκκος (τί ειναι αυτό) ανύπαρκτος.
Η εικόνα του INFOCUS πραγματικά απογειώθηκε - ήθελα πραγματικά να κάτσω να δώ απ΄ την αρχή όλο το έργο για πολοστή φορά.
Χαμογελόντας λέω στον Ανδρέα, πάλι οι σχιστομάτηδες ζωγράφησαν δεινοντάς μας μιά υπέρ αξιόλογη υλοποίηση που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε απο ακριβώτερους ανταγωνηστές.
Κάποια στιγμή θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και μιά ακρόαση, για το πώς παίζει ηχητικά.
[scroll]Σσσσσσσσσσσ!!!!!!! [/scroll]κάτι άκουσα ότι παίζει υπέροχα......Θα το δούμε.
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Και μία σύγκριση της εικόνας DVI του Denon με την αντίστοιχη του [highlight=blue]Yamakawa[/highlight] παρακαλώ.  :wink:
Σταθη, θα βρεις και εμενα αλλα και τον Νικο κατα τι...διαφοροποιημενους σε σχεση με την αποψη που γενικα κυκλοφορει.
Με λιγα λογια θα ελεγα πως το Yamakawa ειναι ενα παρα πολυ καλο και με πολλες δυνατοτητες- για τα χρηματα του- DVD player.
Aς μην κανουμε ανομοιες συγκρισεις ομως...


Νικο, εδωσες ρεστα!

Θα ηθελα μονο να προσθεσω πως οι βελτιωσεις του 5700 με την ψηφιακη συνδεση ερχονται στην δευτερη θεση, με τον 7800 να παραμενει ακομα η καλυτερη περιπτωση.
Αυτο δε, διοτι σε καποια σημεια που κριναμε συγκεκριμενες παραμετρους χρειαστηκε να απαναλαβουμε.
Οπως πολυ σωστα εγραψε και ο Νικος, η εντυπωσιακοτερη βελτιωση ειναι το βαθος πεδιου και η ελλειψη θορυβου.
Και για να ομολογησω ενα μικρο μου μυστικο, η πρωτη μου ματια ειναι παντα στα δευτερα πλανα.Εαν βλεπουμε π.χ. ως πρωτο πλανο μια ανθρωπινη φιγουρα, κοιταω τι γινεται περα απο το περιγραμμα της,την αισθηση της διαφορας που δημιουργειται με τα πισω αντικειμενα, αλλα και το ποσο ορατα και "καθαρα" ειναι αυτα.
Σε αυτο ακριβως το σημειο ο 5700 "ζωγραφισε" με την DVI συνδεση.
Εαν θα επρεπε να μιλησω με νουμερα θα ελεγα πως με τον Infocus μιλαμε για μια διαφορα της ταξης του
+10%
Παρακαλω προσεξτε!Οταν μιλαμε για εικονα αυτα τα ποσοστα ειναι τεραστια!

Εαν καποιος φιλος θα ηθελε να προχωρησουμε σε συγκριση και καποιου αλλου προβολεα, και τον εχουμε, μετα χαρας να το κανουμε.
Σας ακουμε...
 


Μηνύματα
1.159
Reaction score
5
Καλημέρα,

Το denon 3910 σε τι τιμή πωλείται?

Θα ήταν δυνατή μελλοντικά κάποια αξιολόγηση του με τον infocus 4805 ? Υποθέτω ότι ο 4805 ενδιαφέρει πολύ κόσμο μιας και είναι budget PJ με πολύ καλή σχέση απόδοσης / τιμής.
 

Μηνύματα
30.533
Reaction score
40
Τι είσαστε εσείς ρε παιδιά!!!!!!!!!!

Δεν πρόλαβα να ζητήσω κάτι, και έγινε!!! :shock:
Εύγε, η παρουσίαση ήταν άψογη (αναλυτικότατη και το κυριότερο σαφέστατη και χωρίς "ναι μεν...αλλά........"!!)

Μια "χαζή" ερώτηση? :oops:
Όταν συνδέετε τον 5700 μέσω DVI γίνεται παράκαμψη του scaler του?
Δηλ. ουσιαστικά στέλνουμε έτοιμη εικόνα στο προβολικό και αυτό απλά την δείχνει, ή και πάλι επεμβαίνει ο 5700?

Και κάτι άλλο....πόσο κοστίζει περίπου ένα τέτοιο καλώδιο αλλά στα 10μέτρα περίπου?


[scroll]ΑΝΤΡΕΑ & ΝΙΚΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ! ! ! ![/scroll]

Υ.Γ.: Και όπως έλεγε ένα παλιό σλόγκαν.....
"Αντρέα είσαι η ελπίδα μας........"
Το κομμάτι του σλόγκαν που απουσιάζει πας να μας κάνεις Αντρέα? :lol: :lol:
Γιατί τώρα μας βάζεις στην μπρίζα για DVDp + DVI cable = 1700€ περίπου!![/wave]
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Θα προσπαθησω να απαντησω σε ολες τις ερωτησεις σας.

Βασιλη, θα δοκιμαστει με LCD συντομα.

Στελιο, εχω στα χερια μου ειδικη τιμη για τα μελη του avsite.H κανονικη τιμη ειναι 1599€ για σας μονο...1.00:oops:

Γιαννη, εχουμε πει πως εαν π.χ. στειλουμε 720ρ στον 5700 τοτε αυτος "αναγκαζετα" να κανει downscaling για να ερθει στο native 576p.Αρα...

Ευχαριστουμε ολους για τα καλα σας λογια :wink:

Ακολουθει η συγκριση του Infocus 4805
 

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Μηνύματα
30.058
Reaction score
728
Δυστυχως θα απογοητευσω τους κατοχους του 4805.
Καθως ο Νικος ετοιμαζε 3910 και Infocus ειχα πεταχτει σε μια δουλεια.
Ερχομενος βρηκα τον Νικο απογοητευμενο.
Πραγματι στην οθονη εβλεπες μια αψογη εικονα...αλλα με φλασιες :(
Αλλαξαμε συχνοτητες, δοκιμασαμε μενου, τιποτα.Το προβλημα παρεμενε.
Αποφασισαμε να αλλαξουμε το καλωδιο, απο HDMI σε DVI στο πιο απλο DVI σε DVI.

Ω του θαυματος οι φλασιες εξαφανιστηκαν και η εικονα παρεμενε υπεροχη.
Pause και εναλλαγη μεταξυ component και DVI για να δουμε τις διαφορες.Τι να δουμε δηλαδη, πραγμα που φαινεται...
Τις διαφορες τις εχουμε ηδη αναφερει πιο πανω αλλα...
Ξεκινωντας παλι το player παρατηρησαμε "σπασιματα" στην κινηση.Τα σπασιματα ηταν πιο ορατα και σε μεγαλυτερη συχνοτητα οσο ανεβαζαμε αναλυση απο την εξοδο DVI.
Η ταινια ηταν PAL αρα επαιζε στα 576.Η επομενη μου σκεψη ηταν να βαλω μια ταινια region 1 για να δω εαν αντιδρουσε κατα τον ιδιο τροπο στην native αναλυση του προβολεα(480)
Δυστυχως το player δεν ηταν "σπασμενο" και ετσι δεν μπορω να πω με σιγουρια εαν αυτο ηταν προβλημα downscaling.
Ετσι παραδεχτηκαμε την πρωτη μας αποτυχια με το εν λογω player...
Κριμα , διοτι η εικονα ηταν ακρως εντυπωσιακη, πολυ πιο εντυπωσιακη απο αλλα player που εχουμε δει και ανεδειξε μια απο τις μεγαλυτερες διαφορες μεταξυ των δυο εισοδων.
Θα πρεπει να αναφερω πως ειμαι σχεδον σιγουρος πως σε δισκακια region 1 δεν θα παρουσιασει το προβλημα καθως δεν το ειχα ουτε με το Denon A11.
 

Μηνύματα
202
Reaction score
45
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΑ.
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ - ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΣΕ ΝΕΟΦΕΡΤΑ ΚΑΙ ΜΗ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.
ΛΙΓΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ, ΟΛΑ ΘΑ ΓΗΝΟΥΝ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ... :D
 

Μηνύματα
202
Reaction score
45
Γιά τον INFOCUS SCREEN PLAY 4805.
Συμφωνώ απόλυτα με τον Ανδρέα - κάτι γήνεται με τα κουμπόματα των προτοκόλων HDMI. Θα ερευνιθεί και θα απαντηθεί προσεχώς. :wink:
 



Μηνύματα
206
Reaction score
0
Παιδια να σας πω οτι με το α11 σε συνδεση dvi o 4805 επαιξε παρα πολυ καλυτερα χωρις προβληματα και ζωνη 1 και ζωνη 2 !!!!  :wink:
Πολυ καλυτερη ευκρινεια και πολυ πιο συμπαγης εικονα !!
 

Μηνύματα
202
Reaction score
45
Φίλε Άκη σίγουρα παίζει πολύ καλά το DVD PLAYER DENON A11 γιατί απλά τυνχάνει να είναι ένα απ΄τα κορυφαία Player της αγοράς.
Προσωπικά έκανα το test παλαιότερα και όντως η εικόνα με σύνδεση DVI σε DVI με ανάλυση 625p & 720p - (όχι όμως στα 1080i) έως και δέκα (10) μέτρα ήταν απλά κορυφαία, με πολλούς προβολείς.

Γείνε άν θές όμως ποιό σαφής στην περιγραφή σου, όσον αφορά.... όπως π.χ τι μέτρα? τί ανάλυση? ποιός προβολέας? για να ακολουθούμε και να συμορφονώμαστε στην συγκεκριμένη κατηγορία.

ΟΚ ?
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • spylab
    Shalom
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.674
Μηνύματα
2.869.748
Members
37.945
Νεότερο μέλος
MORPH
Top