Connx-tv, dreambox, HTPC

Reaction score
0
Γεια σας!

Στο σαλονι μου αυτη τη στιγμη βρισκονται, ενα Tilgin (connx-tv), ενας DREAMBOX 500s (με καρτα nova), διαφορες κονσολες (Wii, PS2, κτλ) κι ενα Philips DVD με δυνατοτητα αναπαραγωγης DiVX/XViD κτλ. Επισης υπαρχει ασυρματο router/modem λογω του connx-tv. Σε αλλο δωματιο υπαρχει το main PC μου. Επισης υπαρχει και laptop.

Λοιπον, σκεφτομαι επισης την αγορα ενος PS3 (slim) ή ενος XBOX 360. Μεχρι τωρα εχω ασυρματη συνδεση απο το PC στον Dreambox και αντιστροφα.

Αυτο που θελω ομως ειναι να τα συνδεσω ολα σε ενα. Κοινως να μπορω να βλεπω τα παντα απο ενα menu (η καπως ετσι τελος παντων). Λογικα σκεφτομαι Windows Media Center.

Η μονη λυση που εχω ειναι να δημιουργησω ενα HTPC ? Και αν ναι ενα ετοιμο ή ενα custom made by me ? Επισης θα μπορω να συνδεσω ολα τα παραπανω (και connx-tv και dreambox, και ασυρματη συνδεση με το pc μου, και PS3/Xbox) ?

Υπαρχει λογικη σε αυτο που θελω να κανω ή ειμαι υπερβολικος ? Η κυρια χρηση του θα ειναι avi playback, mp3, nova, connx-tv, και ισως που και που και κανα browsing αν χρειαζεται.

Ευχαριστω.

Reaction score
4
Απάντηση: Connx-tv, dreambox, HTPC

Το HTPC θα σε βοηθήσει σχετιά με τα DVD, avi, mkv, κτλ κτλ... Επίσης με την κατάλληλη Sat κάρτα θα αντικαταστήσει και τον Dreambox.

Δεν ξέρω αν μπορείς να στριμάρεις το connx-tv απο το HTPC...

Τα υπόλοιπα δεν θα μπορείς να τα συνδιάσεις (δηλ. PSx, Xbox κτλ)...

Αυτό που θα έκανα εγώ (και μάλλον θα κάνω) είναι να χρησιμοποιήσω έναν DLNA server κάπου στο δίκτυο μου, ο οποίος θα έχει όλα τα αρχεία καθώς και την δορυφορική κάρτα.
Στο σαλόνι μόνο το PS3 το οποίο απλά θα τα παίζει... Δεν έχω ιδέα πως θα συνεργαστεί η δορυφορική κάρτα ώστε να μπορεί να την χειριστεί κάποιος απο το PS3 (δηλαδή να αλλάξει κανάλι, κτλ κτλ) αλλά όλο και κάτι θα υπάρχει...
Κάποιος που να έχει ασχοληθεί παραπάνω με το σπόρ???

Reaction score
0

Το HTPC θα σε βοηθήσει σχετιά με τα DVD, avi, mkv, κτλ κτλ... Επίσης με την κατάλληλη Sat κάρτα θα αντικαταστήσει και τον Dreambox.
Δηλαδη οπως ειμαι τωρα με τον Dreambox δεν μπορω να συνδεθω ? Υπαρχει ενα προγραμμα, DVBLink το οποιο κανει αυτη τη δουλεια. Το εχω δοκιμασει, και περναει μεσα απο τα WMC τα παντα απο τη nova κτλ. Αλλα ειναι commercial και εχω μονο demo εκδοση. Οποτε οπου να ναι ληγει και απ οσο ξερω δεν υπαρχει κατι παρεμφερες.

Reaction score
4

Δηλαδη οπως ειμαι τωρα με τον Dreambox δεν μπορω να συνδεθω ? Υπαρχει ενα προγραμμα, DVBLink το οποιο κανει αυτη τη δουλεια. Το εχω δοκιμασει, και περναει μεσα απο τα WMC τα παντα απο τη nova κτλ. Αλλα ειναι commercial και εχω μονο demo εκδοση. Οποτε οπου να ναι ληγει και απ οσο ξερω δεν υπαρχει κατι παρεμφερες.

Να, είδες, όπως σου έλεγα δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με αυτό το σπόρ... πολύ χρήσιμο το προγραμματάκι που ανέφερες...

Και μιας και υποστηρίζει PS3, εγώ τουλάχιστον θα απέφευγα το HTPC (και την συνεπακόλουθη παντόφλα) με το να έβαζα το PS3 να κάνει το media box. ΚΑι επειδή το συγκεκριμένο δεν τα πάει καλά με τα mkv και άλλα συναφή, ένα μηχανάκι κάπου θαμένο σε ένα υπόγειο ή γραφείο να τρέχει το PSMediaServer για το Transcoding.

Μια χαρά και το HTPC δεν λέω, αλλά αν θέλεις να παίξεις και κανα παιχνίδι, θα αναγκαστείς να έχεις και το PS3 και το HTPC στο σαλόνι. Ενώ με το PS3 μόνο του τα κάνεις όλα αυτα...
Και έχεις και καλύτερο end-user experience μιας και όλα γίνονται πολύ καλύτερα inegrate... Γιατί το PC πολύ αμφιβάλω ότι οι γονείς σου ή/και η συμβία σου θα χαρούν/καταφέρουν να το χειρίζονται...

Απο την άλλη, αν δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο τα παιχνίδια, κάποιο all-in-one σαν το Dune ή κάποιος αντίστοιχος all-in-one δορυφορικός δέκτης (δες στις ανάλογες κατηγορίες) μπορεί να είναι ακόμα περισότερο ενδιαφέρον...

Reaction score
0

DVBlink δαγκωτό!!! Ο καλύτερος τρόπος συνύπαρξης dreambox και MCE ή αλλοιώς, the best of both worlds 8)

Κόστίζει μόνο 20 € και τα αξίζει τα λεφτά του τρελά. Στην ουσία, μετατρέπει μέχρι 4 dreambox (ή 2 dual tuner αν προτιμάτε) σε πηγές για τα MCE με όλα τα plugins και τα καλούδια σε πλήρη λειτουργία. Ακόμη, δίνει την δυνατότητα εισαγωγής του EPG στα MCE τόσο απευθείας από τον dream, όσο και μέσω xmltv για κάθε κανάλι χωριστά. Ακόμη μπορεί κανείς να κάνει stream σε MCE extenders όπως το XBOX360 αλλά και σε UPNP players που έχουν κατακλύσει την αγορά

Ενδεικτικό σενάριο (το δικό μου):

- Home Theater με projector, LCD TV, DM800 και Windows7 MCE (Hush)
- Κρεβατοκάμαρα με DM500, LCD TV
- Playroom με XBOX360
- LiveTV σε laptop Win7 MCE μέσω wireless παντού

Επόμενο βήμα:

AMX touch panel σύστημα με Autonomic module : www.autonomichome.com

Όχι κι άσχημα

Reaction score
4

DVBlink δαγκωτό!!! Ο καλύτερος τρόπος συνύπαρξης dreambox και MCE ή αλλοιώς, the best of both worlds 8)

Κόστίζει μόνο 20 € και τα αξίζει τα λεφτά του τρελά. Στην ουσία, μετατρέπει μέχρι 4 dreambox (ή 2 dual tuner αν προτιμάτε) σε πηγές για τα MCE με όλα τα plugins και τα καλούδια σε πλήρη λειτουργία. Ακόμη, δίνει την δυνατότητα εισαγωγής του EPG στα MCE τόσο απευθείας από τον dream, όσο και μέσω xmltv για κάθε κανάλι χωριστά. Ακόμη μπορεί κανείς να κάνει stream σε MCE extenders όπως το XBOX360 αλλά και σε UPNP players που έχουν κατακλύσει την αγορά

Ενδεικτικό σενάριο (το δικό μου):

- Home Theater με projector, LCD TV, DM800 και Windows7 MCE (Hush)
- Κρεβατοκάμαρα με DM500, LCD TV
- Playroom με XBOX360
- LiveTV σε laptop Win7 MCE μέσω wireless παντού

Επόμενο βήμα:

AMX touch panel σύστημα με Autonomic module : www.autonomichome.com

Όχι κι άσχημα
Τι ακριβως χρειάζετε για να παίξει σε DLNA clients τύπου XBOX ή PS3 ????
κανάλια μπορείς να αλλάζεις απο αυτό?

Reaction score
0

Τι ακριβως χρειάζετε για να παίξει σε DLNA clients τύπου XBOX ή PS3 ????
κανάλια μπορείς να αλλάζεις απο αυτό?
To ΧBOX 360, παίζει ως extender στα MCE. Δεν έχω επιχειρήσει να παίξω σε DNLA client και δεν γνωρίζω. Μάλλον είναι σημαντικό την δυνατότητα να την δίνει ο server για να μπορεί να παίξει το player και ενδεχομένως να μπορεί να δείξει πληροφορίες EPG, να αλλάζει κανάλι κλπ. Σύντομα θα έχω μια Samsung networked TV με DNLA και θα το δοκιμάσω

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.556
Members
38.716
Νεότερο μέλος
Κ.Κωνσταντίνος