COPLAND CTA 401 VS DARED 845 OR DARED 805

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.718
Δεν μπορω και δεν θελω να ακουω κορυφες πανω απο 95 db στα 2,5 μέτρα.Εμμονικος εισαι κωσταυτια και μονομανης ε? :)Κ για απαντησε μου δηλαδη βανω πάνω εναν 180 watt ,οταν ακουω μουσικη με κορυφες 93 db και μέσες εντασεις 85 σε τι θα μου ειναι χρησιμα τα 170 watt που περισσέυουν???Ομικη αντισταση φιλικη τα συγκεκριμενα,αντε ναναι κ μουφα το 88db και ειναι 85.Καί?
Μπορείς να μου βρεις ένα σχεδιάγραμμα εμπέδησης του ηχείου σου;
Για να είμαι ακριβής.
Αλλιώς, με τα νούμερα που παραθέτεις, υπολογίζω στα γρήγορα πως επακριβώς για τις απαιτήσεις που αναφέρεις, δηλαδή για μέσες εντάσεις 85dB, για να είναι ασυμπίεστη η αναπαραγωγή και να έχεις μηδενικές παραμορφώσεις δυναμικής συμπίεσης, δηλαδή να ακούγεται το ίδιο χαμηλά και δυνατά, δηλαδή να μην αλλάζουν οι χροιές όταν ανεβάζεις μέση στάθμη από τα 70 στα 85, τότε πρέπει να διαθέτει ο ενισχυτής σου δυναμικό περιθώριο (πάνω από τη μέση στάθμη των 85dB) 27dB ακριβώς, 9 διπλασιασμούς ισχύος.
Περίπου 8db πτώση στάθμης λόγω απόστασης ακρόασης, +3 από το δεύτερο ηχείο, -5 στην ευαισθησία στο 1 βατ, και σου χαρίζω 5 ντιμπι έτσι γιατί είμαι στις καλές μου και αισθάνομαι χουβαρντας με το γκεϊν των ορίων του χώρου σου στο κακόμοιρο το εξαμισάρι σου, οπότε υπολογίζω μόνο τους 9 διπλασιασμούς, που μου δίνουν 512 βατ, και επειδή ήταν ωραία μέρα σου χαρίζω 12 βατ και το κάνω στρογγυλό στο μισό κιλοβατ.

Πολύ φιλικά, σου λέω πως όντως, με μισό κιλοβατ στο κανάλι, θα δίνεις ασυμπίεστα 125 βατ στο ηχείο σου (-6dB dynamic headroom) και θα ακούς άριστα σε μέση στάθμη 85dB στη θέση ακρόασης, στα 2,5 μέτρα από το ηχείο, θέση όμως που είναι λάθος, διότι πρέπει να πας στα 2 μέτρα από το ηχείο.

Μπορεί να φαίνονται κάποιες ασάφειες στο παραπάνω κείμενο, αλλά είναι εις όφελος της χαμηλότερης προτεινόμενης ισχύος, πράγμα που πέτυχα, ώστε να μη σου φανούν πολλά τα βατ.

Ισχύει λοιπόν στο ακέραιο η αρχική μου πρόταση, περί της μίνιμουμ απαιτούμενης ισχύος για τα ηχεία σου, και πάντα σε απόσταση ακρόασης 2μ.

Ωστόσο, ως γνωστόν, ένα δυναμικό περιθώριο 6dB στον ενισχυτή, είναι πάντα καλή ιδέα, συστήνεται και από τη χαρμαν που λέει ο ζάκμαν, και ακούγεται ως ελάττωση της αντιληπτής παραμόρφωσης λόγω δυναμικής συμπίεσης, όπως εξήγησα.

Βεβαίως η χαρμαν προτείνει 1,5 κιλοβάτ ενισχυτή για οικιακή χρήση χάι φαϊ, αλλά οκ, αφού δε θες να ακούς δυνατά, καλά θα είσαι και με μισό κιλοβατ.

Μπογιοχο ρουλζζζζ.

Z

Zdimis

Guest
δεν εχει καθολου ασαφεις το κειμενο κ μαλιστα ειναι ενδιαφερουσα η προσεγγιση της σταθερης χροιοας τονικοτητας ας βαφτιστει οπως θελει ,καλο το point απλα πως επιβάλεται 27 db dynamic headroom απο την μέση στάθμη θαθελα να μάθω ,καθως οτι πληροφορία εχω βρει σχετικα με το dynamic headroom που καλειται να υποστηριξει ενας ενισχυτης ειναι 8-12 db για μουσικες εκτος κλασσικής και 20db για κλασσική ρεζέρβες στα peak . +6 db ασφάλειες.Ειναι λάθος αυτα τα νούμερα και ισχυει το 27 db ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ ΣΤΑΘΜΗ??Εγω λοιπον υπολογιζα οτι εστω γουσταρω κλασσικη (20 db που προτεινουν+6 db καβαντζα της καβάντζας) -ΑΡΑ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ 67 ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 93 ΚΟΡΥΦΕΣ +3 DB REZERBA .Παμε 88 δινουν τα ηχεια -9db στα 2,5 μέτρα +3 στερεοφωνια (χωρος 0 ταχω ελευθερα)=82db 1watt 85 2watt 88 4 watt 91 8 watt 94 16 watt .ΜΕΝΟΥΝ ΜΟΝΟ 3 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 6 DB ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ.Τα 27 db που προτεινεις βεβαια ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΗ θαθελα να ξερω που στηριζεται αν θες μου λές.Δεν εχω σχεδιαγραμα βασιζομαι στη φήμη για τα proac οτι λογω σταθερης ωμικης αντιστασης με γραμμικη συμπεριφορα κοντα στο 8 και ασημαντες βυθισεις ταξεως ουτε 1,5 ohm κατω χρειαζονται 20 καλα βαττ για να παιξουν τουμπανο σε μη ρεαλιστικες σταθμες βεβαια.

Last edited by a moderator:

Z

Zdimis

Guest
κατι δεν εχεις καταλάβει .Μια χαρα τα διαβαζω τα νουμερα.ΙΣΧΥ ΓΙΑ 27 db απο μέση στάθμη ανναρωτιέμαι πως προκυπτει.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.718
Αν και αρκετά είναι σωστά, κάνεις ένα σημαντικό λάθος, και μόνο αυτό θα σχολιάσω:

ΑΡΑ ΑΚΡΟΑΣΕΙΣ 67 ΤΟ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΜΑ 93 ΚΟΡΥΦΕΣ +3 DB REZERBA
Αν είναι 67dB το χαμηλότερο πέρασμα, τότε οι κορυφές μπορούν να είναι ανετως στα 117dB.

Ok?

Και βεβαίως αυτές είναι λογικές στάθμες για να ακούς μουσική.
Δηλαδή χαμηλά περάσματα στα 65 dB, μέση στάθμη ακρόασης στα 90dB και κορυφές στα 115 dB.

Πολύ χονδρικά.

Z

Zdimis

Guest
Toτε λυπάμαι αλλα δεν θα ακουσω ποτε μουσικη με τον τροπο που την αντιλαμβανεσαι την σχεση φιλε μου καθως απο 67 ανετα 117 οποιο κομματι ζητα θα παιζει το 67db 42db ωστε το μεγαλυτερο ναναι 95 και να μην χρειαστει να ΧΑΜΗΛΩΣΩ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ).Πλακα πλάκα βγαλατε ενα κουστουμακι 500 watt για ενα μεσης ευαισθησιας ηχειο απο κοντα .Η στραβος ειναι ο γιαλός η στραβα αρμενιζεται οποιοι θεωρειτε οτι χρειαζεται ενα κιλοβατ για να ακουσεις καλα μουσικη απο τα δυομιση μετρα σε μεσαιες εντασεις .(2 μεχρι στιγμης με τετοια αποψη εχω συναντησει ,τετοια μειοψηφια δεν θα με βαλει σε σκεψεις-οχι δεν .)

D

deleted user 10898

Guest
Καλα.
2500watt και ενεργό κρος στο κάθε ηχείο εχω.
Αν ακούς κλασική, άκου τον έαρ.
Δεν θα χάσεις.
Αν ακούς μια φωνή και μια καραμουζα, set με ευαίσθητα ηχεία.
Όταν τσιρίζει η Ξινή θα παραμορφώνουν ευφωνικά....

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.362
  • Home stereo: 150 W for 85 dB SPL average (with 15 dB peaks), 1,500 W for 95 dB SPL average (with 15 dB peaks)
  • The recommended power allows for signal peaks of 10 dB for folk, jazz and pop music. Actually the peaks might be as high as 25 dB, but we're allowing for some inaudible short-term clipping.
Η crown το λέει στο λινκ που έδωσες

ΥΓ: Λες κάτι να έχω καταλάβει;

Last edited:

Z

Zdimis

Guest
http://www.crownaudio.com/how-much-amplifier-power
εχεις δικιο τελικα κωστα 25 db πανω απο μεση σταθμη προτεινουν και ισως συμβιβαστικά 15 γιατι μπορει και να μην ειναι ακουστη μια στιγμια παραμόρφωση.Με άμησες τωρα....Απλα τρομπες ειναι ολοι αυτοι οι χομπιστες (me included)
με 20 30 70 watt??? ρε γαμώτο.?

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.718
Όχι και "τρομπες" μωρέ, απλά δεν έτυχε να γνωρίσουν πως έχει το θέμα στην πραγματικότητα.

Απλή άγνοια.

Δυστυχώς αυτά που λέω περί ισχύος, είναι η απλή πεζή πραγματικότητα, και τίποτα παραπάνω.
[DOUBLEPOST=1486590997][/DOUBLEPOST]
2500watt και ενεργό κρος στο κάθε ηχείο εχω.
Το είπα, και θα το ξαναπώ:

Έχεις κάνει εξαιρετικές επιλογές ρε τομάρι μαβρο...

Reaction score
208
Φίλε συνονόματε επειδή το ψάχνεις το θέμα και επειδή και μένα με έτρωγε
ο κωλ@ρ@κος μου για το πώς πρέπει να ακούγονται και μέχρι που φτάνουν τα d15,
μάλλον πρέπει να κινηθείς προς κατάσταση pro + τελικός/οί
εγώ αυτό θα έκανα (αλλά ευτυχώς με απάλλαξε η επαγγελματική κίνηση και η έλλειψη
ρευστού και χρόνου ακροάσεων)

το θέμα είναι ποιός θα είναι αυτός ο συνδυασμός (μέσα σε γήινο κόστος) και απο
άποψη συνέργειας....φαντάζομαι εναν πρό με ωραία λαμπόνια (γιατί σου' ρθε
πάνω στην τρέλλα σου που έλεγε και μια παλιά ψυχή) και 2 τελικούς, τέτοιους που
θα δώσουν τη δυνατότητα στο ηχείο να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του

όταν με το καλό το κάνεις, θα με καλέσεις, να έρθω να τα ακούσω και έπειτα να
αποσυρθώ κάπου ήσυχα, να κάνω με περισσή ευλάβεια το χαρακίρι μου...χαχαχα

Z

Zdimis

Guest
Ακουγοντας καποιος συνειδητα με λαμπες κα αρα παραμόρφωση βάζοντας σε αυτο

http://www.crownaudio.com/en-US/tools/calculators#amp_power_required

10 db headroom (οσο δηλαδη προτεινεται παρακάτω στην περιπτωση απο την μέση ζητούμενη στάθμη που If you can live with some short-term clipping which may be inaudible, enter 10 to 15 dB. ) για 2,5 μετρα με τα d15 30 watt ειναι υπέρ αρκετά αρκετα.

Peak headroom

Because music has transient peaks that are 6 to 25 dB above the average level, the power amplifier needs to produce enough power to handle those peaks without distortion.

For example, if you need 100 watts continuous power to achieve the desired average SPL, you need 1,000 watts continuous to handle 10 dB peaks, 3,162 watts to handle 15 dB peaks, and 10,000 watts to handle 20 dB peaks. Clearly, the peaks require far more power than the average levels. In the calculator's Peak Headroom field, enter 6 dB for rock music that is compressed or limited, or enter 20 to 25 dB for uncompressed live music. If you can live with some short-term clipping which may be inaudible, enter 10 to 15 dB.

Τωρα αν καποιος εχει επιλέξει να ακουει με καποια ευφωνικη για τα αυτια του παραμόρφωση με λυχνιες μάλλον δεν θα πρεπει ναχει προβλημα για κατι peaks των δεκατων του δευτερολέπτου πιθανόν ακουστά απο εκπαιδευμενο αυτι αλλά τοσο ακινδυνα για τα ηχεία και τοσο χρονικα ελάχιστα και αρα ανεπαίσθητα επιβλαβή για το ηχητικο αποτέλεσμα (αν εχεις αποφυγει την ψυχωση :) ). ΚΑΘΩς ΑΜΑ ΜΠΕΙ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟ 25 DB ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ PEAK ΜΕ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΣ ΓΙΑ 1000 WATT EΝΙΣΧΥΤΗ.,ΑΝ ΜΠΕΙ 15 DB HEADROOM ΠΑΣ ΓΙΑ 100 WATT KAI ΑΝ 10 ΜΕ 30 WATT KANEIS ΔΟΥΛΕΙΑ (Καθολου τυχαιο που ο πολυς κοσμος ακουει 30-100 watts who fucks a god dem milisecond Μου πηρε ώρες να το "ζυγισω" .AN BEBAIA H ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΑ 25 DB HEADROOM ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΗΧΕΙΟ.

ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΙΔΟΠΟΠΟΙΟΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΣ Η ΥΠΑΡΞΗ Η ΜΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΣΤΑ PEAKS.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.718
Έτσι. ;)

Ειλικρινά χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και γίνεται κατανοητό. :dance2:

Reaction score
596
εχεις δικιο τελικα κωστα 25 db πανω απο μεση σταθμη προτεινουν και ισως συμβιβαστικά 15 γιατι μπορει και να μην ειναι ακουστη μια στιγμια παραμόρφωση.Με άμησες τωρα....Απλα τρομπες ειναι ολοι αυτοι οι χομπιστες (me included)
με 20 30 70 watt??? ρε γαμώτο.?
Έβαλες μυαλό???????

Z

Zdimis

Guest
Ακουγοντας καποιος συνειδητα με λαμπες κα αρα παραμόρφωση βάζοντας σε αυτο

http://www.crownaudio.com/en-US/tools/calculators#amp_power_required

10 db headroom (οσο δηλαδη προτεινεται παρακάτω στην περιπτωση απο την μέση ζητούμενη στάθμη που If you can live with some short-term clipping which may be inaudible, enter 10 to 15 dB. ) για 2,5 μετρα με τα d15 30 watt ειναι υπέρ αρκετά αρκετα.

Peak headroom

Because music has transient peaks that are 6 to 25 dB above the average level, the power amplifier needs to produce enough power to handle those peaks without distortion.

For example, if you need 100 watts continuous power to achieve the desired average SPL, you need 1,000 watts continuous to handle 10 dB peaks, 3,162 watts to handle 15 dB peaks, and 10,000 watts to handle 20 dB peaks. Clearly, the peaks require far more power than the average levels. In the calculator's Peak Headroom field, enter 6 dB for rock music that is compressed or limited, or enter 20 to 25 dB for uncompressed live music. If you can live with some short-term clipping which may be inaudible, enter 10 to 15 dB.

Τωρα αν καποιος εχει επιλέξει να ακουει με καποια ευφωνικη για τα αυτια του παραμόρφωση με λυχνιες μάλλον δεν θα πρεπει ναχει προβλημα για κατι peaks των δεκατων του δευτερολέπτου πιθανόν ακουστά απο εκπαιδευμενο αυτι αλλά τοσο ακινδυνα για τα ηχεία και τοσο χρονικα ελάχιστα και αρα ανεπαίσθητα επιβλαβή για το ηχητικο αποτέλεσμα (αν εχεις αποφυγει την ψυχωση :) ). ΚΑΘΩς ΑΜΑ ΜΠΕΙ ΟΛΑΚΕΡΟ ΤΟ 25 DB ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ PEAK ΜΕ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΑΣ ΓΙΑ 1000 WATT EΝΙΣΧΥΤΗ.,ΑΝ ΜΠΕΙ 15 DB HEADROOM ΠΑΣ ΓΙΑ 100 WATT KAI ΑΝ 10 ΜΕ 30 WATT KANEIS ΔΟΥΛΕΙΑ (Καθολου τυχαιο που ο πολυς κοσμος ακουει 30-100 watts who fucks a god dem milisecond Μου πηρε ώρες να το "ζυγισω" .AN BEBAIA H ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ ΤΑ 25 DB HEADROOM ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ ΕΝΙΣΧΥΤΗ ΗΧΕΙΟ.
Φίλε συνονόματε επειδή το ψάχνεις το θέμα και επειδή και μένα με έτρωγε
ο κωλ@ρ@κος μου για το πώς πρέπει να ακούγονται και μέχρι που φτάνουν τα d15,
μάλλον πρέπει να κινηθείς προς κατάσταση pro + τελικός/οί
εγώ αυτό θα έκανα (αλλά ευτυχώς με απάλλαξε η επαγγελματική κίνηση και η έλλειψη
ρευστού και χρόνου ακροάσεων)

το θέμα είναι ποιός θα είναι αυτός ο συνδυασμός (μέσα σε γήινο κόστος) και απο
άποψη συνέργειας....φαντάζομαι εναν πρό με ωραία λαμπόνια (γιατί σου' ρθε
πάνω στην τρέλλα σου που έλεγε και μια παλιά ψυχή) και 2 τελικούς, τέτοιους που
θα δώσουν τη δυνατότητα στο ηχείο να ξεδιπλώσει όλες τις αρετές του

όταν με το καλό το κάνεις, θα με καλέσεις, να έρθω να τα ακούσω και έπειτα να
αποσυρθώ κάπου ήσυχα, να κάνω με περισσή ευλάβεια το χαρακίρι μου...χαχαχα
Δεν δινουνε οι ενισχυτες δυνατοτητα στο ηχειο να ξεδιπλώσει αρετες .Αν δεν εχουνε αρετες οι ιδιοι οι ενισχυτες.Δες ο κατασκευαστης αυτης της γνωστης σου μαρκας με 5watt el34 se class (φιλοσοφια john blue εχεις ακούσει )τι λεει στον reviewer για το τι ηχειο χρησιμοποιεί γιανα τιουναρει ακουσει to 5 watt ενισχυτη του pROAC RESPONCE 86 DB .Δε νομιζω ναναι ουτε ασχετος ουτε βλακας,ενταξει το σπιτι του θαναι μικρο japan μιλαμε και θα ακουει απο το 1,5 -2 μετρα.
http://www.6moons.com/audioreviews/triodekit/2.html
[DOUBLEPOST=1486651062][/DOUBLEPOST]
Έβαλες μυαλό???????
μπα δες πιο κατω μην τα αφηνεις μισα ,επανηλθα
[DOUBLEPOST=1486651274][/DOUBLEPOST]
Έτσι. ;)

Ειλικρινά χαίρομαι που βλέπω ότι αρχίζει και γίνεται κατανοητό. :dance2:
Πες ομως οτι μιλας για κλασματα του δευτερολεπτου σε επιπεδο συμβιβασμου με ψυγμα παραμορφωσης ΠΟΥ ΕΧΕΙς ΣΚΟΡΠΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΕΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟς ΝΑ ΚΑΒΑΤΖΩΣΕΙ 1000ΑΔΕς WATT ΜΠΑς Κ ΤΟΥ ΦΥΓΟΥΝ ΔΥΟ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΈΠΤΟΥ ΜΕ ΠΑΡΑΜΌΡΦΩΣΗ ΣΤΗΝ ΜΠΟΤΑ.

Z

Zdimis

Guest
Και προς αποκατασταση της πληρους αληθειας εκτος απο κατι κλασματα δευτερολεπτου με πιθανα ακουστη παραμορφωση σε κορυφες η χροια ενος ενισχυτη δεν αλλαζει αν δεν ζητησεις πανω απο τα 2/3 χονδρικα της ισχυος του.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Τα ηχεια μου τα proac d15 κ δεν μας χωριζει μαλλον τιποτα....
Στον copland εκτιμησα 1.Φωνες 2 Σώματα 3 Διαφάνεια 4 3d soundtage 5. Impact ...
...
ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΙΔΟΠΟΠΟΙΟΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΙΣΧΥΟΣ Η ΥΠΑΡΞΗ Η ΜΗ ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ ΣΤΑ PEAKS.
Εν τοιαύτη περιπτώσει,αδίκως τοποθετείς στις αντιληπτικές σου προτεραιότητες στοιχεία όπως τρισδιάστατη στερεοφωνική απεικόνιση και απολαβή αντίκτυπου στην ακροαματική συνείδηση,καθότι αυτά ανήκουν στα πρώτα που ακυρώνονται από ενισχυτικές ανεπάρκειες κατά την περίφημη διάρκεια των κλασμάτων δευτερολέπτου.
Και ισχύει κάτι τέτοιο ανεξάρτητα από προσωπικές μας επιθυμίες,λατρεία για κορεσμένες αρμονικές και ακροαματικές φιλοσοφίες τύπου...Pitses Blue.:roflmao:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.062
Members
38.524
Νεότερο μέλος
Vaslamp