Couriers

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.225
Reaction score
1.599
Ολο και περισσοτερο γινεται χρηση εταιρειων κουριερ οσο περναει ο καιρος. Ανταγωνιστικο το κλιμα, εταιρειες ξεφυτρωνοιυν σαν μανιταρια αλλα υπαρχει μια εταιρεια που βασταει χρονια παρα τον εμπαιγμο των καταναλωτων.
Τα ΕΛΤΑ courrirer ανηκοντα καποτε στα ΕΛΤΑ ελεγες δημοσιο είναι λογικο είναι να κοροϊδεύουν. Αληθεια τωρα εχουν πωληθει σε ιδιωτες? Το γνωριζει κανεις αυτό? Γιατι εάν εχουν πωληθει και συνεχιζουν το δουλεμα στον κοσμο παει πολύ.
Πρεπει να είναι η χειροτερη εταιρεια κουριερ από οσες εχω χρησιμοποιησει και εχω χρησιμοποιησει ολες τις εταιρειες. Όταν είναι να παραλαβεις δεμα δεν σε ειδοποιουν να το περιμενεις. Απλα λαμβανεις ένα μηνυμα στο κινητο ότι δεν ησουν εκει χωρις βεβαια να υπαρχει ειδοποιητηριο καθως το χαρτακι εχει καταργηθεί τωρα στελνουν μηνυμα στο κινητο αρα δεν χρειαζεται καν να περασουν…. σου λενε απλα ότι δεν σε βρηκαν (τωρα εάν ησουν εκει φταις εσυ που δεν ακουσες το κουδουνι...τωρα εάν δεν κτύπησε το κουδουνι φταις εσυ που εχεις ελαττωματικο κουδουνι και όχι ο διανομεας που δεν περασε καθολου). Και προσπαθεις να επικοινωνήσεις μαζι τους και το τηλεφωνο τους μιλαει. Μιλαει συνεχως η δεν το σηκωνουν. Δεν το σηκωνουν ποτε...παροτι καποιιος πληρωνεται για να απανταει στο τηλεφωνο. Και εάν μετα από 100 κλησεις καποιος απαντησει σου δινει ένα νέο ραντεβού...εσυ παιρνεις αδεια από την δουλεια σου και τους περιμενεις...αλλα αυτοι δεν ερχονται ποτε. Και παλι μετα από 100 κλησαεις σου απαντανε ότι εγινε λαθος στα ραντεβού θα ερθουν την επομενη. Και την επομενη παλι δεν ερχονται. Και στις 101 κλησεις σου λενε ότι οι δυο φορες που θα περνουσαν εξαντληθηκαν...να πατε εσεις να το παρετε. Ωραιο κολπο να πληρωνεσαι να πας ένα δεμα αλλα αφου ταλαιπωρήσεις τον πελατη να τον στελνεις αυτόν να παραλαβει. Ετσι ανοιγω κι εγω αυριο εταιρεια κουριερ. Ζητας ένα ονομα να διαμαρτυρηθείς αλλα δεν σου δινουν κανενα ονομα κανεναν υπευθυνο...ψάχνεις στο δικτυο για καποιο γραφειο παραπονων τιποτε… κανεις δεν ειχε ποτε παραπονο γιατι να βελτιωθουν.
Συμβουλη σε ολους μη στειλετε ποτε κατι με ΕΛΤΑ κουριερ. Εάν παραγγελνετε κατι ζητειστε να μην χρησιμοποιησουν ΕΛΤΑ κουριερ. Τιμωρείστε τα γομαρια αφαιρώντας τους το δικαίωμα να δουλεψουν αφου μονο δουλευουν τον κοσμο.
Αυτά.
 


Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Μηνύματα
27.218
Reaction score
78.821
σου λενε απλα ότι δεν σε βρηκαν (τωρα εάν ησουν εκει φταις εσυ που δεν ακουσες το κουδουνι...τωρα εάν δεν κτύπησε το κουδουνι φταις εσυ που εχεις ελαττωματικο κουδουνι και όχι ο διανομεας που δεν περασε καθολου).
Αυτό μου έχει συμβεί.
 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.096
Reaction score
93.050
Για να τα αποφυγω όλα αυτα πάω κατευθείαν και παραλαμβάνω από αυτούς.
Αυτό δεν το λες courier...


Τέτοια να μας λες και περιμένω κάτι faders από την Ισπανία.
Βγάλε εισιτήριο για Ισπανία. Θα σου μείνει και το ταξίδι. :p:laugh:
 

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Μηνύματα
2.298
Reaction score
7.767
Γενικη Ταχυδρομικη:

Παρακολουθώ από tracking number.
Το δεμα εχει ερθει στο υποκατάστημα (500 μετρα από το σπιτι μου), Τεταρτη μεσημερι.
Πεμπτη πρωι: Χρεωση σε κουριερ
Πεμπτη απόγευμα: Αδυναμία παράδοσης - Παραμονή με συνεννόηση
Παρασκευη πρωι: Χρεωση σε κουριερ
Παρασκευη απόγευμα: Αδυναμία παράδοσης - Παραμονή με συνεννόηση
Δευτερα πρωι: Χρεωση σε κουριερ
Δευτερα απόγευμα: Αδυναμία παράδοσης - Παραμονή με συνεννόηση

Φυσικα ποτε κανεις δεν περασε από το σπιτι, δεν αφησε σημείωμα, ουτε μηνυμα στο κινητο.
Ε πηγα από κει και το πηρα.

Δεν ηταν στο ονομα μου, αλλα εδειξα ταυτοτητα και το πηρα, χωρις καμια άλλη ερωτηση.:O_o:


...ελα μωρε τωρα, λες και δουλευει και τιποτα άλλο σωστα και μας μαρανε το κουριερ...
Παμ παρακατ ...
:beach:
 

stavrosz

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
1.225
Reaction score
1.599
Καποτε επρεπε να περασουν εστω να αφησουν χαρτακι γιατι ηταν υποχρεωμένοι δυο φορες να εχουν δοκιμασει παραδοση. Τωρα στελνουν μηνυμα στο κινητο δεν σε βρηκαμε (ελειπες σε παραλληλο συμπαν εκεινη την στιγμη ας ησουν σπιτι σου) το κανουν δυο φορες και μετα σου λενε θα περασει ο χαμάλης να το παρει μονος του που μου θελουν και κουριερ …. Ετσι με ελαχιστο προσωπικο κανουν την εταιρεια και απλα δεν παραδινουν τα δεματα...καλουν τον πελατη να τα παρει. Και φυσικα η αναισθησια και η ανιδεια πανε συννεφο ετσι...Εγω χθες ζητουσα ένα ονομα διανομεα η υπευθυνου δεν μου εδιναν κανενα ονομα εστω να διαμαρτυρηθώ στον προισταμενο. Πρωτη φορα βλεπω σε εταιρεια να αρνουνται να δωσουν ένα ονομα υπευθυνου για διαμαρτυρια. Είναι απίθανοι οι τυποι...
 

P

PMC

Guest
Μόνο fedex.
Περίμενα δέμα στις 18/12
Με πήραν τηλ στις 16/12 ότι έχει έρθει και με ρωτήσανε που είμαι να μου το φέρουν εκείνη την ώρα..
 

Μηνύματα
14.820
Reaction score
20.310
Ανάλογα το υποκατάστημα.

Στο σπίτι μου τα ΕΛΤΑ courier είναι άριστα
Acs ούτε για αστείο
Γενικη ταχυδρομική για κλωτσιες.

Στη δουλειά η acs είναι ενταξει
Η γενική σταθερή αξία (γτπ Καβάλα)
 

Zizik

Chauncey Gardiner * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.325
Reaction score
74.373
Εξαρτάται απο το κατάστημα. Οι περισσότεροι είναι franchisees, άλλοι ενδιαφέρονται για την εικόνα τους και της εταιρείας και άλλοι όχι.
 

Μηνύματα
4.835
Reaction score
25.599
Με ελτα κούριερ ταλαιπωρήθηκα αρκετές φορές προτιμάω γενική ταχυδρομική και speedex .
 

Μηνύματα
1.802
Reaction score
1.528
Πολλες φορες τα ΕΛΤΑ μου εχουν παρατησει το δεμα (τα μικρα ) στην εσωπορτα της πολυκατοικιας επειδη δεν απαντησε καποιος στο θυροτηλεφωνο...
 


Μηνύματα
18.810
Reaction score
13.255
Εξαρτάται απο το κατάστημα. Οι περισσότεροι είναι franchisees, άλλοι ενδιαφέρονται για την εικόνα τους και της εταιρείας και άλλοι όχι.
Ακριβώς έτσι, επειδή είναι franchise οι περισσότεροι, ο καθένας κάνει του κεφαλιού του! Ας πούμε εδώ τα ΕΛΤΑ courier σχεδόν πάντα παίρνουν τηλ, σπανίως θα έρθουν όμως (είμαι όμως πολύ κοντά). Το τοπικό ACS, σχεδόν πάντα "δεν με βρίσκει στο σπίτι", ή "δεν ξέρουν τον δρόμο" (σιγά δηλαδή, τον ένα από τους δύο βασικούς δρόμους της περιοχής, και είναι επίσης 300μ απόσταση! ), και συνήθως στέλνουν μήνυμα με viber! Από τη Γενική Ταχυδρομική δεν έχω παράπονα, όπως επίσης τυπική (με την καλή έννοια) συμπεριφορά και από DHL, ή τον τοπικό που αναλαμβάνει δέματα UPS, και σχεδόν το ίδιο και από Speedex. Από τα κανονικά ΕΛΤΑ, μάλλον παίζει ρόλο και ο ταχυδρόμος (και αλλάζουν συχνά εδώ, αφού από ό,τι φαίνεται δεν έχουν σκοπό να βάλουν μόνιμο), αυτός που είναι τώρα τα φέρνει σχεδόν πάντα τα πακέτα/δέματα (εκτός βέβαια αν είναι κάτι μεγάλο).
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
Πραγματικά ουδέποτε κατάλαβα την βλακώδη πολιτική των ΕΛΤΑ.
Τα ταχυδρομεία, που μέχρι κάποτε περιορίζονταν στην μεταφορά του κλασικού άσπρου φακέλου, βρέθηκαν λίγο πρίν την κατάργηση τους. Την ίδια ώρα μία νέα επανάσταση ξεκίνησε στον χώρο των μεταφορών. Η σφοδρή χρήση του δέματος που είναι αναγκαία όταν κάποιος αγοράζει κάτι μέσω internet.

Αντί οι διοικήσεις να πιάσουν το μύνημα και να αλλάξουν το business plan τους ετσι ώστε να τροφοδοτούν την αγορά με δέματα το γύρισαν στην ... ενέργεια!!!! Τα αποτελέσματα ... αναμενόμενα.

Ή δηλαδή είμαι παντελώς άσχετος και δέν καταλαβαίνω τί παίζει ή οι εν σειρά διοικήσεις δέν καταλαβαίνουν τί τους γίνεται.
 

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Μηνύματα
11.830
Reaction score
2.427
Κατι προσφατο με τη Γεν. Ταχυδρομικη:
Δευτερα στελνω διπλο δεμα στην Αθηνα (Γλυφαδα), να σημειωσω εδω την τιμολογιακη πολτικη της Γ.Τ.: οταν στελνεις 2+ δεματα στην ιδια δνση εχεις μεγαλη εκπτωση, ενω και οι τιμες της δεν εχουν καμια σχεση με της ACS οπου για το ιδιο δεμα πηρε 20€ ενω η Γ.Τ. 13€, και για τα δυο 16.50!. Λοιπον, Τριτη ειναι κατω, το τρακιν λεει "προσπαθεια παραδοσης 11.29", "προσπαθεια παραδοσης 13.30", και μετα σιωπη. Τεταρτη παιρνω τηλεφωνο, αδυνατο να πιασεις γραμμη, παιρνω το καταστημα "τα εστειλες; κανενας δεν περασε χθες, ολη μερα εδω ειμασταν" και αργοτερα "θα παμε να τα παρουμε, δεν εχουν δρομολογιο σημερα για εδω"! ΔΕΝ εχουν δρομολογιο απο το υποκαταστημα μεσα στην περιοχη τους!!! ΑΝ ειναι δυνατον. Δηλ πότε θα εβγαζαν "δρομολογιο" οταν θα γεμιζε το ...φορτηγακι;;;
Κι ας μην πουμε για την ασχημη κατασταση που εχουν τα παραδιδομενα αντικειμενα - τσαλακωμενες συσκευασιες, δεματα κλωτσηδον εντος του φορτηγου (κατα μαρτυριαν) ιδιαιτερα τα μη "ευαισθητα". Αλλα αυτα ισχυουν για ολες τις μεταφορικες... Η πιο φθηνη και ασφαλης μεταφορα ειναι με το ΚΤΕΛ, αλλα κι εκει καλο ειναι να εισαι παρων κατα την εκφορτωση σημαντικου δεματος (μην φαει καμια τουμπα). Η πιο φθηνη γιατι πληρωνεις 10€, οταν οι κουριερ θελουν ...40€ μα εκει υπαρχει η επι τοπου παραδοση (λεμε τωρα...). Φυσικα η μεταφορα με τα φορτηγα Δ.Χ. για μεγαλα αντικειμενα ειναι η πιο συμφερουσα: 4,50€ +5€ για επι τοπου παραδοση. Θυμαμαι οτι πληρωσα ...10€ για ζευγος ηχειων απο Αιγιο-Λαρισα (αλλα παρεμειναν κανα 3ημερο στην Αθηνα ωσπου να συμπληρωθει η παλεττα - ετσι χρεωνουν οι φορτηγατζηδες).
 

Μηνύματα
2.371
Reaction score
3.570
Αφήνω ευλαβικά εδώ την κάτωθι εικόνα...
Το καλοκαιρι που μας περασε ειναι, το πανω δεμα ειναι κολλημενο στην οροφή ΜΕ ΤΑΙΝΙΑ !!!
Το ειδα και ετρεμαν τα χερια μου απο τα νευρα...

ΥΓ Για να ανεβασουμε link μεσω imgur θέλουμε μεσον ;



 

Attachments

Last edited:

Μηνύματα
191
Reaction score
339
Καλησπέρα από ΕΛΤΑ περιμένοντας δέμα από εξωτερικό και βλέποντας από τον αριθμό ότι είναι στο τοπικό κατάστημα παίρνω τηλέφωνο να ρωτήσω πότε θα γίνει παράδοση . (όλο αυτό Πέμπτη 12.00 π.μ) και η κορυφαία απάντηση πολε έλαβα: "Μιας και είναι προΠαρασκευή θα παραλάβετε λογικά από Δευτέρα" Προπαρασκευή παρακαλώ πας ή δεν πας από εκεί;
 



Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.190
Μηνύματα
2.855.500
Members
37.876
Νεότερο μέλος
grgstrts33
Top