Crash test Focal 1027be vs Sonus Faber Venere 3.0

Reaction score
12
το toy το ακουσα οταν ειχα παει στην sonus hi fi παρα πολλη ωραιο και ευκολο στη οδηγηση

PPG

Πίπιτζι
Reaction score
5.874
Όχι βέβαια! Είναι όμως και λίγο κόντρες για μικρά παιδιά! Δηλαδή πολλές από αυτές τις ναυ-αρχίδες, δεν τις έχει αγοράσει ποτέ κανείς! ;) Είναι όμως τζάμπα διαφήμιση! Τις φτιάχνουμε, βάζουμε κι ένα ταμπελάκι με μια τιμή και μας συζητάει ο κόσμος ανέξοδα! (Κάπως το λένε αυτό στα οικονομικά, αλλά δε μού'ρχεται τώρα. Όποιος το ξέρει ας μου το θυμίσει.)
Υπάρχει και Μπουγκάτι Χείρων κάμπριο με 2000 άλογα και 3-4 εκατομύρια τιμή. Την αγοράσανε πολλοί; Η ύπαρξή της όμως κάνει την Βειρόν με τα μόλις 1000 αλογάκια να "πουλάει σαν τρελή", τουλάχιστον στους πλούσιους μπαμπάδες και "μπαμπάδες" στας ΗΠΑ. Το άλλο πρωί βέβαια τις μαζεύει ο γερανός μια γωνιά πιο πέρα...
Στο θέμα μας τώρα, αυτά είναι το τοπ μου! Άμα κάνουν για το πέρσοναλ στούντιο της μαντόνας, της ριχάνας και πολλών άλλων αναλόγου βεληνεκούς καλλιτεχνών, ΦΤΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ και για μένα!:p
Βέβαια πιο κάτω έχει κάτι ναυαρχίδες της Β&Ο, της JBL (everest), και ακόμα ακόμα και της λαοπλάνας ATC...
Δεν λέω ότι τα σούπερ χλ5+, η τα Μ40.2 είναι για προσάναμμα στο μπάρμπεκιου, παίζουν εξαίσια φωνές, κιθάρες, κλπ σε ρεαλιστικές στάθμες.
Όμως θέλω να ακούω συμφωνικές σε sacd, παλιό καλό ρόκ σε LP σε περίπου ρεαλιστικές στάθμες επίσης, και οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν...:( Γι' αυτό η αυστηρά προσωπική μου άποψη είναι ότι θα πλήρωνα το κατά Χάρβεθ bbc ηχόχρωμα μέχρι του ενός τρίτου της τιμής του...:(
Δεν θα διάλεγα ποτέ αυτό έναντι αυτού...:oops:
(Προσωπικές απόψεις εκφράζω είπαμε, μη βαράτε...;):o)
Καλά όλα τα λεφτά το βίντεο με τις μπουγκατι με έπιασε η καρδιά μου εκεί που την βγάζουν από την λίμνη. ........έλεος. ..>:(

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
To πως παιζει ενας ενισχυτης σε χαμηλες σταθμες εχει να κανει με το συνολικο gain structure του μηχανηματος και οχι την ισχυ. Υπαρχουν ενισχυτες με εκατονταδες βατ που δεν "οδηγουν" στα πρωτα βατ με τον ιδιο τροπο που οδηγουν καποιοι ολιγοβατοι.

Reaction score
518
μπερδεψες φιλε....δεν εννοουμαι την σταθμη που βαζεις τον ενισχυτη.

χαμηλες σταθμες decibel εννοουσα....οτι με εναν ενισχυτη πιο αδυναμο σε ηχειο που ζητα δεν θα ακους!!...τωρα το ποσο gain δινει ενας ενισχυτης στο ποτενσιομετρο ειναι αλλο θεμα.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Σταθμες σε db λεω κ γω... κ μιλαω για συνολικο gain structure του μηχανηματος, σε ολα τα σταδια, απο την εισοδο κ μετα, οχι στο ποτενσιομετρο.

Reaction score
518
τελος παντων αλλο ειναι το νημα.

εγω αναφερομαι σε ενα γεγονος.η οδηγηση ειναι μεγαλο πλεονεκτημα...πως σταματαει το ηχειο πως ξεσηκωνεται ακομα και στα χαμηλα db....

Reaction score
1.391
μπερδεψες φιλε....δεν εννοουμαι την σταθμη που βαζεις τον ενισχυτη.

χαμηλες σταθμες decibel εννοουσα....οτι με εναν ενισχυτη πιο αδυναμο σε ηχειο που ζητα δεν θα ακους!!...τωρα το ποσο gain δινει ενας ενισχυτης στο ποτενσιομετρο ειναι αλλο θεμα.
Κατά Γενική ομολογία είναι πως όσο περισσότερα τόσο καλύτερα ..
Σε αυτό όμως που λέει ο φίλος από το φαιτκλαμπ έχει δίκιο.. παίζει πολύ η συνέργεια όσο αφορά τα γκειν

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
To πως παιζει ενας ενισχυτης σε χαμηλες σταθμες εχει να κανει με το συνολικο gain structure του μηχανηματος και οχι την ισχυ. Υπαρχουν ενισχυτες με εκατονταδες βατ που δεν "οδηγουν" στα πρωτα βατ με τον ιδιο τροπο που οδηγουν καποιοι ολιγοβατοι.
+1

Με το gain structure και το μηχανισμο εξασθένησης σηματος θα προσεθετα.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.461
..Wizzy κοιτα να μας δωσεις το διπλο αυριο στο Γα-σι-πι, μπας και περασουμε ρε φιλε..
Δεν έχεις παράπονο. :) Επίσημο παιχνίδι με χαρακτήρα φιλικού ήταν.:D Ήρθε κι η ήττα των Βόσνιων κι "έκατσε" μια χαρά.

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
Δεν έχεις παράπονο. :) Επίσημο παιχνίδι με χαρακτήρα φιλικού ήταν.:D Ήρθε κι η ήττα των Βόσνιων κι "έκατσε" μια χαρά.
..ημουν σιγουρος Wizzy οτι δε θα χτυπουσατε το ματς, μια χαρα ηλθε. Τα ευσημα στο Βελγιο, grand guinion η εξελιξη, αλλα στο τελος ολα καλα..

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Το καθένα είναι εξαιρετικό ηχείο για την κατηγορία τιμής του. Και τα δύο θέλουν "ποιοτικό" ρεύμα από τον ενισχυτή, όποιος βασιστεί στην ευαισθησία που δηλώνει ο κατασκευαστής και τα υποτιμήσει έχει χάσει το παιχνίδι.
Λιγότερο ομαλό φορτίο το Venere από το 1027. Ίσως γιατί η κατηγορία τιμής του δεν επέτρεψε στη Sonus να έχει την αντίστοιχη ποιότητα στο tweeter σε σχέση με το 1027, ίσως χρησιμοποιεί παραπάνω το cross για να φέρει τα μεγάφωνα εκεί που "πρέπει" οπότε έχει και περισσότερες μεταβολές στην εμπέδηση και στη γωνία φάσης.

Με ποιοτικά συνοδά στα δύο ηχεία, σε προσωπικό επίπεδο, δίνω προβάδισμα στο 1027 λόγω απόδοσης στις υψηλές συχνότητες που ακολουθούν, "δένουν", καλύτερα με το υπόλοιπο φάσμα.
Η καμπίνα του 1027 είναι ποιοτική, όμορφη αλλά όχι τόσο όμορφη όσο του Venere, σίγουρα δείχνει πιο "δεμένη", στιβαρή, με αποτέλεσμα το χαμηλό να παρουσιάζεται με περισσότερη ενέργεια σε υψηλότερες εντάσεις και λιγότερο "χρώμα".

Οπότε, για εμένα, το 1027be είναι καλύτερο ηχείο αλλά έτσι και αλλιώς η ερώτηση είναι "παγίδα" αφού συγκρίνουμε δύο ζεύγη ηχείων σε ανόμοια κατηγορία τιμής, όπου οι περιορισμοί για τον κατασκευαστή είναι περισσότεροι στην περίπτωση του Venere.

"Σωστή" σύγκριση για εμένα θα ήταν το Aria 948 με το Venere 3.0, όπου εκεί πολλά από τα παραπάνω διαφοροποιούνται ως υποκειμενική άποψη ;) :drinks:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Ακουσες το venere ; οχι μαλλον. Οποτε η κριση του asoumou ειναι η εγκυροτερη αφου ακουσε και τα δυο. Προσωπικα εχοντας ακουσει και το 1028be, πoυ το θεωρω διαφορετικο απο το 1027 be, πλην των υψηλων δεν θα το θεωρουσα τοσο καλυτερο αντιστοιχο της διαφορας τιμης (περι υπερτιμημενου που λεγαμε παραπανω). Η σειρα 900 της Focal δεν συγκρινεται με τη venere - σε ολα.

Reaction score
42
Το καθένα είναι εξαιρετικό ηχείο για την κατηγορία τιμής του. Και τα δύο θέλουν "ποιοτικό" ρεύμα από τον ενισχυτή, όποιος βασιστεί στην ευαισθησία που δηλώνει ο κατασκευαστής και τα υποτιμήσει έχει χάσει το παιχνίδι.
Λιγότερο ομαλό φορτίο το Venere από το 1027. Ίσως γιατί η κατηγορία τιμής του δεν επέτρεψε στη Sonus να έχει την αντίστοιχη ποιότητα στο tweeter σε σχέση με το 1027, ίσως χρησιμοποιεί παραπάνω το cross για να φέρει τα μεγάφωνα εκεί που "πρέπει" οπότε έχει και περισσότερες μεταβολές στην εμπέδηση και στη γωνία φάσης.

Με ποιοτικά συνοδά στα δύο ηχεία, σε προσωπικό επίπεδο, δίνω προβάδισμα στο 1027 λόγω απόδοσης στις υψηλές συχνότητες που ακολουθούν, "δένουν", καλύτερα με το υπόλοιπο φάσμα.
Η καμπίνα του 1027 είναι ποιοτική, όμορφη αλλά όχι τόσο όμορφη όσο του Venere, σίγουρα δείχνει πιο "δεμένη", στιβαρή, με αποτέλεσμα το χαμηλό να παρουσιάζεται με περισσότερη ενέργεια σε υψηλότερες εντάσεις και λιγότερο "χρώμα".

Οπότε, για εμένα, το 1027be είναι καλύτερο ηχείο αλλά έτσι και αλλιώς η ερώτηση είναι "παγίδα" αφού συγκρίνουμε δύο ζεύγη ηχείων σε ανόμοια κατηγορία τιμής, όπου οι περιορισμοί για τον κατασκευαστή είναι περισσότεροι στην περίπτωση του Venere.

"Σωστή" σύγκριση για εμένα θα ήταν το Aria 948 με το Venere 3.0, όπου εκεί πολλά από τα παραπάνω διαφοροποιούνται ως υποκειμενική άποψη ;) :drinks:
Η πιο εμπεριστατωμένη άποψη που έχω διαβάσει ως τώρα! Ευχαριστώ για τη συμμετοχή!
[DOUBLEPOST=1507567049][/DOUBLEPOST]Ο asoumou όμως δεν έχει τόσες γνώσεις για να εκφραστεί όπως ο auditory. Σε λίγα χρόνια και μετά από πολλές ακροάσεις maybe!!!

Reaction score
1.469

Μπραβο φιλε μου για το σχολιο σου!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Ακουσες το venere ; οχι μαλλον.
Η σειρα 900 της Focal δεν συγκρινεται με τη venere - σε ολα.
Από που βγάζεις αυτό το συμπέρασμα lakis51; Παρ' όλο που τα 2 ηχεία έχουν σχεδόν 5 χρόνια διαφορά, κάπου το 2013 ξεκίνησε η σειρά Venere, κάπου το 2009 με 2010 τέλειωσε η καριέρα για τα 1027be είχα την τύχη να τα ακούσω σε άμεση αντιπαράθεση, στον ίδιο χώρο, στο ίδιο σύστημα, με το ίδιο πρόγραμμα, με ενισχυτή ικανό για την οδήγηση τους.

Δεν είχα δει την κριτική του asoumou, με την υπόδειξη σου τη διάβασα. Δε λέμε και κάτι διαφορετικό ουσιαστικά. Ίσως οι εντυπώσεις μου στις χαμηλές να είναι διαφορετικές αλλά και πάλι μίλησα για υψηλότερες εντάσεις όπου η καμπίνα δέχεται μεγαλύτερες πιέσεις.
Όπως και να το κάνουμε, όπως και να το υπολογίσουμε, σε περίπου κοινές διαστάσεις καμπίνας, έχουμε περίπου 10 κιλά διαφορά ανά ηχείο υπέρ του 1027. Κάπου θα φανεί αυτό, διαφωνείς;
Κωδωνισμός μπορεί να λέγεται, χρωματάκι μπορεί να λέγεται, δε ξέρω πως ο καθένας θα μπορούσε να το περιγράψει. Πάντως προσωπικά, κωδωνισμό δεν άκουσα, ένα χρωματάκι το έλαβα όσο ανέβαιναν οι εντάσεις και κατέβαιναν οι συχνότητες.

Σχετικά με την εμπέδηση και τη φάση, που πιστεύεις πως κάνω λάθος;
18db φίλτρο για το Venere και τα μεγάφωνα του, αντιστάθμιση επαγωγικής συμπεριφοράς, φίλτρο RLC για το τουίτερ, όλα αυτά δείχνουν πως έχουν χρησιμοποιηθεί μονάδες φθηνότερες του 1027 λόγω περιορισμών κόστους και προσπάθεια αντιστάθμισης μέσω του κρος.
Όπως και να το κάνουμε είναι άλλη κατηγορία τιμής, υπάρχουν περισσότεροι περιορισμοί στον κατασκευαστή, γι' αυτό και πιστεύω πως είναι ερώτηση "παγίδα" και πως άμεσα συγκρίσιμα είναι τα 948 της Focal.

Αν θέλεις τη γνώμη μου θεωρώ πως τα Venere 3.0 είναι συνολικά καλύτερα από τα Aria 948. Έμμεσα το δηλώνω και στο προηγούμενο μήνυμα.

Ας πάμε τώρα σε εσένα... Όταν είχες ακροάσεις με τα 1028be και έκρινες πως είναι υπερτιμολογημένα, έκρινες πως δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές με τα Venere 3.0, υπήρχε άμεση αντιπαράθεση στον ίδιο χώρο, με το ίδιο σύστημα, με το ίδιο πρόγραμμα και με ενισχυτή ικανό να τα οδηγεί;
Ή μήπως ήταν σε κάποιο άλλο χώρο, με κάποιο άλλο σύστημα, έστω το ίδιο πρόγραμμα;
Μήπως αυτές οι συνθήκες δεν είναι και τόσο ελεγχόμενες για συμπεράσματα; Για σκέψου το.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Απο το τελος:
Φυσικα και τα ακουσα (τα 1028) σε δυο διαφορετικα μερη/συστηματα που καμια σχεση δεν ειχαν μεταξυ τους. Τα Ven 3.0 κατασκευαστικα ΔΕΝ ειναι καλυτερα απο τα 1028 (απο το 1027 δεν ξερω, λιγο το ειδα δεν το ακουσα καν), θα ηταν αδυνατο σε τετοια τιμη (μαλλον, για να βγουν στην τιμη που βγηκαν αρχικα). Ηχητικα για μικροτερους χωρους δεν υπερτερει εναντι των 3.0 (μην σας ξεγελουν οι διαστασεις του venere, πιστευω οτι ειναι καλα για μεσαιους χωρους κατω των 30τμ), εξαιρουμενων των υψηλων. Στο καταστημα τα ακουσα για ωρα σε χωρο χμ...50; ισως και παραπανω, τ. μετρων, σε σπιτι ...nearfield οπου μαλλον αδικουνταν. Στο πρωτο με κουρασαν λογω εντασης, στο δευτερο λογω ...μη εντασης.
Γενικα τα venere ειναι χρωματισμενα ("φουσκωμενα") στα μεσαιοχαμηλα, επιλογη της εταιρειας (δεν ειναι ο παλαιος, γνωστος ηχος της SF) πιστευω προκειμενου να καλυψουν τις σχετικα φθηνοτερες επιλογες των μεγαφωνων ή για να φτιαξουν πιο "πιασαρικο" ηχο. Δεν το παραεκαναν ομως και γι αυτο... καθομαστε και λεμε ο,τι λεμε! Το αποτελεσμα παντως ειναι ακρως σαγηνευετικο για μουσικοτητα! Οταν ομως τα "συγυρισα" με το mini Dirac αλλαξε εντελως ο ηχος, κυριολεκτικα! Αντιθετα η Devialet τα αποτελειωσε με το ξεχειλωμα χαμηλα (στα 18ΗΖ τα κατεβασε!), ενω αυτη τη στιγμη παιζουν εξαιρετικα ανευ χρωματισμων λογω πληρους ελεγχου απο τους μονομπλοκ Burson timekeepers. Γενικα, καθ΄οσον με αφορα, στα ...ωριμα ωτα μου δεν αρμοζει ο ηχος Focal (ή Triangle!), αντιθετα μου ειναι μεγαλη προκληση ο ηχος Harbeth, αν μοιαζει με τον ηχο Spendor που ακουσα εδω.
Σημ. τα Focal 906 ακουσα σε γραφειο φιλου, δεν... (ισως και ο χωρος)

Reaction score
29.527
Και μένα μου φαίνεται λίγο απίθανο να κατεβαίνουν τόσο χαμηλά. 18hz από 2 7ιντσα είναι λίγο δύσκολο. Εκτός και έχουν φάει καμιά 20αριά db από το eq στην συχνότητα αυτή. Τότε όμως θα χτυπάνε τα πηνία στην πίσω πλάκα πριν να πείς φυτίλι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss