Creek Evo ή NAD C355 ή Roksan Kandy LIII

Reaction score
3
Γειά σας,
σκέφτομαι να αγοράσω έναν από τους 3 ενισχυτές. Τον Creek Evo (400€) , O NAD C355, (500€) κι ο Roksan LIII MKIII(550€).
Δυστυχώς δεν μπορώ να τους ακούσω.
Και τα 3 μου φαίνονται καλά μηχανήματα και καλές επιλογές για ολοκληρομένο.
Γενικότερα απ'ότι έχω καταλάβει είναι value for money ειδικά ο Creek κι ο Roksan.

Έχετε να μου πείτε υπέρ και κατά μεταξύ τους? Ποιός έχει καλύτερη ποιότητα, λογικά η κάθε μάρκα από αυτές θα έχει και λίγο διαφορετικό ήχο.Γενικότερα τα σχόλια σας...

Και κάτι άλλο, θα άξιζε η υπέρβαση στα χρήματα και να πήγαινα στον Kandy K2 ή σε Cambridge 840? Είναι τα διπλάσια χρήματα.

Μην με ρωτήσετε τι ηχεία έχω...γιατί θα αγοράσω κι αυτά. Eίμαι μεταξύ Kef iQ30, Quad 12L2 (είναι 6ohms,που θα τα συνδέσω 4 ή 8?), Epos M12i, Chario P2000, AE2.
Τα ηχεία θα περάσω να τα ακούσω...απλώς είδα πως για τους τρείς αυτούς ενισχυτές υπάρχουν πολύ καλές προσφορές από Αγγλικά sites ιδικά για τον Creek και τον Roksan σίγουρα δεν θα διαρκέσουν πάνω από λίγες μέρες.

Αν έχετε να προτείνεται οποιονδήποτε άλλο που πιστεύετε πως αξίζει, ευχαρίστως

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Creek Evo ή NAD C355 ή Roksan Kandy LIII

από αυτά που αναφέρεις καλύτερος είναι ο Roksan LIII

Με την προοπτική της αγοράς των ηχείων όμως καλύτερα να ξεκινήσεις από εκεί και μετά να πας στον ενισχυτή. Ο Creek evo με τα Epos συνεργάζονται αρμονικότατα, ενώ τόσο τα KEF όσο και τα Quad και τα AE είναι πάρα πολύ καλά ηχεία.

Φυσικά ένας καλύτερος ενισχυτής δίνει καλύτερο ήχο. Ειδικά ο Cambridge που είναι ένας φοβερός ενισχυτής για τα λεφτά που κοστίζει.

Reaction score
3

Ο Creek evo με τα Epos συνεργάζονται αρμονικότατα, ενώ τόσο τα KEF όσο και τα Quad και τα AE είναι πάρα πολύ καλά ηχεία.
Μήπως τότε να εμπιστευτώ αυτόν τον συνδυασμό? (η ίδια εταιρεία τα είναι νομίζω Creek και Epos).

Αν πάω στον Roksan ξέρετε με ποιά ηχεία να τα ταιριάξω?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Creek Evo ή NAD C355 ή Roksan Kandy LIII

Μήπως τότε να εμπιστευτώ αυτόν τον συνδυασμό? (η ίδια εταιρεία τα είναι νομίζω Creek και Epos).
Τά Creek καί Epos είναι κάτω από τό ίδιο ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ καθεστώς τής I.A.G. ( Κινέζικη )
Οπως καί πολλές άλλες εταιρίες. Αυτό δέ σημαίνει ότι έχουν οπωσδήποτε κάτι κοινό πέραν τού ιδοκτησιακού ελέγχου καί τού τόπου κατασκευής τους πού είναι η Κίνα.

Αλλωστε η IAG μεταξύ άλλων έχει καί σκάφη αναψυχής....

Reaction score
50

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κοινή ανάπτυξη στα Creek & Epos, όμως ο συνδιασμός τους ακούγεται υπέροχα, προσπάθησε να τα ακούσεις μαζί.

Εχω τον Evo εδώ και 1 χρόνο περίπου και είμαι πολύ ευχαριστημένος, νομίζω ότι έχει πολύ καλό value / money. Ουδέτερος ήχος, καλή οδήγηση, καλή ποιότητα κατασκευής. Δεν έχει ευκολίες, όπως σύνδεση με home cinema, bass treble κλπ.

Τους άλλους ενισχυτές δεν τους έχω ακούσει, όμως πρόκειται για σοβαρές εταιρίες, άκουσε τους !

Reaction score
3
Creek Evo με Epos M12i

Σήμερα άκουσα αυτόν τον συνδυασμό.

Τα πρώτο λεπτό ήταν πολύ καλό...μετά όμως που κατάλαβα τι ακούω δεν με ικανοποιούσε καθόλου.

Ο Evo μπορώ να πω πως με τα Epos δεν ταιριάζει. Με άλλα ηχεία ακουγόταν καλύτερα. Το κύριο αρνητικό στοιχείο είναι τα πολλά πρίμα.
Έχει πολύ έντονο ήχο και κουράζει λίγο, και ιδικά αν το βάλεις σε μεγάλη ένταση δεν το ευχαριστιέσαι. Σε πιο χαμηλή ένταση σαφώς καλύτερος. Και δεν ταιριάζει με τα Epos επειδή είναι αχρωμάτιστα, και ο,τι τους δίνει ο ενισχυτής το βγάζουν. Έιναι ουδέτερο ηχείο, δεν επιρεάζει ιδιαίτερα τον ήχο.
Λογικά τα Epos χρειάζονται κάποιος αρκετά καλό ενισχυτή με πολύ καλό χρώμα/ήχο γιατί ό,τι αδυναμία έχει ο ενισχυτής θα φανεί με τα ηχεία αυτά.

Αντιθέτως όταν άκουσα τον Evo με το Chario (που έχει από μόνο του πιο χαμηλά πρίμα και πιο πολύ μπάσο) ακουγόταν σαφώς καλύτερα.

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει πως έχει βγεί αυτή η φήμη/διαπίστωση πως ο Evo ταριάζει με το Epos (πάντα για το M12i).
Και πλεόν που ο καινούριος κοστίζει 900 ευρό δεν αξίζει για μένα καθόλου. Υπάρχουν πολλοί καλύτεροι ενισχυτές στα χρήματα αυτά.

Επίσης άκουσα και τον NAD C350 (που είναι σχεδόν ίδιος με τον C355). Δεν ήταν του γούστου μου, παρόλο που μου αρέσει ο γλυκός ο ήχος κι ο ζεστός, αλλά ίσως το παράκανε ο συγκεκριμένος - τον δοκίμασα με διάφορα ηχεία.

Αντιθέτως που άρεσε αρκετά ο Marantz 7003 που άκουσα.
Και φυσικά ο Roksan πολύ καλώς.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Creek Evo με Epos M12i

Πραγματικά δεν έχω καταλάβει πως έχει βγεί αυτή η φήμη/διαπίστωση πως ο Evo ταριάζει με το Epos (πάντα για το M12i).
Τα Creek με τα Epos γενικώς ταιριάζουν και η διαπίστωση δεν αφορά συγκεκριμένα το σετ που άκουσες.

Ειδικά τον Evo τον έχω ακούσει με τα μεγάλα δαπέδου της Epos (Μ22? Θα σε γελάσω..) και ο συνδυασμός έπαιζε πολύ καλά... Το Μ12 δε νομίζω να ξεφεύγει τόσο ηχητικά.
Αν αυτό που άκουσες δε σου άρεσε τότε απλά κοιτάς αλλού - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελικά σου έλεγαν ψέματα όσοι είπαν ότι δένουν καλά τα συγκεκριμένα μηχανάκια...

Π.χ. εγώ διαφωνώ για το ότι ο ήχος του C350 είναι "ζεστός" (τον είχα χρόνια) ενώ ενισχυτή της Marantz που να μπορώ να τον ανεχτώ πάνω από 5 λεπτά δεν έχω ακούσει ποτέ (μακάρι ο 7003 να είναι η εξαίρεση που θα επιβεβαιώσει τον κανόνα).. Αυτό όμως δε λέει τίποτα για την ποιότητα των παραπάνω ενισχυτών.

Θα συμφωνήσω πάντως στο ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα μηχανάκια σε αυτά τα χρήματα και ακόμη φθηνότερα, αλλά εσύ περιόρισες σε μεγάλο βαθμό τη συζήτηση σε 3 συγκεκριμένα μοντέλα με τον τίτλο του thread.

Reaction score
7.044

Επειδη εγινε αναφορα σε αυτους,ο NAD C350 δεν εχει καμια σχεση ηχητικα με τον C355.Ο πρωτος ηταν πολυ γλυκοηχος ενω ο 355 πιο καθαρος αλλα και με αρκετα τσιμπημενα πριμα. Εχει αλλαξει αρκετα ο ηχος των NAD τη τελευταια 5ετια.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Δεν είμαι σίγουρος για τις διαφορές τους.
Τον C350 τον έχω ακούσει με διάφορα ηχεία ενώ τον C355 μόνο με τα Soavo 2 (πολύ καλά ηχεία btw).
Kαι τους δύο τους άφησε πίσω ηχητικά ο Trends τον 120 ευρώ - σε όλα εκτός από δυναμικά/εντάσεις κλπ που έχουν να κάνουν με την πολύ χαμηλή ισχύ του μικρού ClassT.

Cookie, τον Trends τον φέρνει ο Θέμης Ζαφειρόπουλος πλέον, ένας από τους πιο σοβαρούς (και με ανοικτό μυαλό) ανθρώπους του χώρου. Πήγαινε πάρε έναν για δοκιμή και κράτα τον στην τσέπη σου όταν πας να ακούσεις τα Quad και τα KEF.
Ίσως τελικά να μη σου κάνει ο Trends καθότι οι συμβιβασμοί που απαιτούνται για κάτι τέτοιο είναι πολλοί (στάθμες ακρόασης, μηδέν ευκολίες όπως τηλεχειρισμός και inputs κοκ), αλλά θα καταλάβεις αρκετά πράγματα για το που πρέπει να κινηθείς...

Reaction score
0

... ενώ ενισχυτή της Marantz που να μπορώ να τον ανεχτώ πάνω από 5 λεπτά δεν έχω ακούσει ποτέ (μακάρι ο 7003 να είναι η εξαίρεση που θα επιβεβαιώσει τον κανόνα)..
Τι ακριβώς δεν σου αρέσει στους Marantz?

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Τι ακριβώς δεν σου αρέσει στους Marantz?
Δεν είμαι ειδικός στις περιγραφές αλλά θα χαρακτήριζα τον ήχο τους πολύ "γιαπωνέζικο" για τα γούστα μου.
Οι ειδικές εκδόσεις που έβγαζε (βγάζει ακόμα KI εκδόσεις?) ήταν κάπως καλύτερες αλλά η τιμή τους ανέβαινε και υπήρχε ανταγωνισμός από άλλες υλοποιήσεις.

Γενικώς τα τρανζίστορ ΑΒ σε αυτές τις κατηγορίες τιμής δε λένε πολλά πράγματα πάντως.

Reaction score
50

από περιέργεια ... με τι player άκουσες τους ενισχυτές/ηχεία?

900 για τον evo ειναι πάρα πολλά πάντως και πλέον σε αυτά τα λεφτά κοιτάς αλλού.

πες μας που κατέληξες και τι σου άρεσε στον συνδιασμό.
καλές αγορές

Reaction score
3

Αν αυτό που άκουσες δε σου άρεσε τότε απλά κοιτάς αλλού - αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τελικά σου έλεγαν ψέματα όσοι είπαν ότι δένουν καλά τα συγκεκριμένα μηχανάκια...
μα φυσικά δεν είπα πως μου είπαν ψέματα. Απλώς απόρησα για ποιόν λόγο. Και κάτι άλλο που νομίζω συμβαίνει παντού είναι πως όπως εγώ κατέληξα ότι δεν μου αρέσει και το πω σε 1-2 ακόμα αυτοί πιθανότατα θα το πουν και σε 1-2 άλλους κι έτσι επικρατεί μία άποψη/φήμη που δεν είναι τόσο ισχυρή όσο δείχνει.

από περιέργεια ... με τι player άκουσες τους ενισχυτές/ηχεία?

900 για τον evo ειναι πάρα πολλά πάντως και πλέον σε αυτά τα λεφτά κοιτάς αλλού.

πες μας που κατέληξες και τι σου άρεσε στον συνδιασμό.
καλές αγορές
Κοίτα, σύνολο άκουσα τον Destiny, Evo2, Naim XS, Music Fidelity A1, έναν υβριδικό της Unico, Marantz 7003, NAD C350, Audiolab 8000s, Roksan K2 και Caspian.
Όλους τους άκουσα με διάφορους συνδυασμούς ηχείων όπως Kef iQ30/10, Quad 11L2, Acoustic Energy 1, Epos M12i, B&W 685 και CM5, Chario P1000, Monitor Audio RS1, Spendor S3/5R.

Εκτός από τον Creek Evo2 που δεν ταίριαζε με τα Epos, αλλά με άλλα ταίριαζε καλύτερα δεν υπάρχει κάποια τέτοια εξαίρεση για τα υπόλοιπα. Δηλαδή ο καθένας είχε τον δικό του στυλ σε κάθε ηχείο σχεδόν.

Οπότε από τους ενισχυτές μου άρεσε ιδιαίτερα ο Unico (αλλά δυστυχώς ανεβαίνω πολύ στα χρήματα), ο Music Fidelity A1, και οι 2 της Roksan, ιδικά ο Caspian Πολύ καλός αλλά ξεφεύγει κι αυτός αρκετά στα χρήματα. Για τον Naim XS δεν είμαι σίγουρος -Μου φάνηκε στεγνός, άλλοι μπορεί να το προτιμούν αυτό. Πιθανότατα για τα λεφτά του δεν αξίζει.

Ηχεία μου άρεσαν πολύ τα B&W CM5 (με τον Μarantz 7003 και NAD και προτιμώ με μεγάλη διαφορά τον Marantz) και τα Spendor S3/5R (τα άκουσα μόνο με τους Roksan).

Για ηχεία πιστεύω πως τα Kef iQ30 για τα λεφτά τους είναι πολύ καλά (δεν παίζουν καλά κλασική όμως), τα ΑΕ1 και τα Μοnitor Audio RS1 μου φάνηκαν καλά και ισορροπημένα αλλά σχεδιαστικά δεν μου αρέσουν.

Για τα Epos δεν ξέρω ακόμα. Θέλω να τα ξανακούσω. Είναι περίεργο ηχείο. Είναι ίσως το πιο αχρωμάτιστο (έχει και τα θετικά του έχει και αρνητικά του αυτό, εξαρτάται πολύ από τον ενισχυτή πιστεύω).

Οπότε καταλήγω πως θα ανέβω κατηγορία ενισχυτή από όπως ξεκίνησα αρχικά στο 1000 περίπου, αν είναι εφικτό να μην το ξεπεράσω,,,όπως και για ηχεία εκεί κοντά πάλι.

Σκέφτομαι σοβαρά τον Roksan Kandy L2 και ιδικά για τα χρήματα του μου φαίνεται καλή επιλογή (850€).Και ηχεία τα CM5(1000€) και τα Spendor(850€) .

Οπότε ευχαρίστως να προτείνεται ηχεία και ενισχυτές μέχρι 1000€, άντε αν αξίζει πολύ να το ξεπεράσω.

Reaction score
7.044

Νομιζω οτι πρεπει να ακουσεις και καποιον Audio Analogue,τον νεο PRIMO και τον PRIMO VT.

Reaction score
200

Ο χωρος σου ποσα τ.μ ειναι;
Αν ειναι μικρος μεχρι 15 τ.μ προτεινω Spendor.

Reaction score
2.566
Άκου αν θες, έτσι, για να έχεις το άκουσμα και τα Leema Xero με τον KANDY κ2, είναι πολύ καλά. Εγώ πάντως που τα άκουσα όλα αυτά που άκουσες κι εσύ, πριν λίγο καιρό, θα έπαιρνα τα Spendor για μικρά με τον KANDY. Αλλά άκουσε και τα Xero, είναι πολύ κοντά και στα δικά σου αυτιά μπορεί να είναι και καλύτερα...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.617
Members
38.471
Νεότερο μέλος
nickger