Crossover + PA ενισχυτής

Reaction score
0
Αν συνδέσεις το Woofer σε PA ενισχυτή θα ακούγεται σαν ηχείο με *βαθύ ήχο. Αν βάλεις ένα Crossover στην καμπίνα του Woofer και το συνδέσεις με τον PA ενισχυτή θα ακούγεται το Woofer σαν κανονικό Woofer [πολύ χαμηλές συχνότητες (ήχος με πολύ μπάσο)] ή όχι; Χρειάζεται Plate ενισχυτή για να ακούγεται σαν κανονικό Woofer ή με ένα απλό Crossover και τον PA ενισχυτή κάνεις την δουλειά σου; Τι Crossover θα πρέπει να αγοράσω για να πετύχω την σύνδεση του PA ενισχυτή με το Woofer αλλά φυσικά το Woofer να ακούγεται σαν Woofer και όχι σαν ηχείο με *βαθύ ήχο (αν γίνεται)

*βαθύ ήχο = Χωρίς μπάσο. Υπερβολικές μεσαίες, ελάχιστες υψηλές συχνότητες.

Συγγνώμη για τις πολλές επαλαμβανόμενες λέξεις απλά ο εγκεφαλός μου αυτή την στιγμή έχει σταματήσει να λειτουργεί και μου είναι δύσκολο να συντάξω προτάσεις. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την κατανόηση.

Reaction score
715
Μιλάς για ένα σκέτο woofer ή απλά για κοινό ηχείο καρφωμένο σε pa ενισχυτή;
Αν προσπαθείς να δεις πως θα είναι η δεύτερη περίπτωση τότε μιλάμε για hi fi ήχο και όλα καλά.

TERMATOGAZI

Bass!
Reaction score
4.881
δωσε λιγο λεπτομερειες αν μιλας για συγκεκριμμενα πραγματα που ηδη εχεις.
με τι πηγη θα τα παιζεις αυτα?

Reaction score
0
Μιλάς για ένα σκέτο woofer ή απλά για κοινό ηχείο καρφωμένο σε pa ενισχυτή;
Αν προσπαθείς να δεις πως θα είναι η δεύτερη περίπτωση τότε μιλάμε για hi fi ήχο και όλα καλά.
Για σκέτο Woofer. Το Woofer είναι Electro Voice DL15BFH. Δεν κατάλαβα τι εννοείς στο δεύτερο :')
[DOUBLEPOST=1487323973][/DOUBLEPOST]
Καλώς ήλθες στο avsite !
Ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι που σας βρήκα :D
[DOUBLEPOST=1487324019][/DOUBLEPOST]
δωσε λιγο λεπτομερειες αν μιλας για συγκεκριμμενα πραγματα που ηδη εχεις.
με τι πηγη θα τα παιζεις αυτα?
Το Woofer είναι το Electro Voice DL15BFH και θα συνδεθεί σε έναν Konig PA-AMP6000-KN (μάλλον. Δεν τον έχω αγοράσει ακόμη)

Last edited:

Reaction score
2.288
Θες καλυτερα να μας πεις τι θες να κανεις με αυτο?
Τι θα παιζει? Σε τι καμπινα? Θα υπαρχει αλλο μεγαφωνο η θα παιζει σκετο το γουφερ?
Το κροσοβερ χρησημοποιειται για να κοβει απο ενα μεγαφωνο καποιες συχνοτητες τις οποιες τις αναλαμβανει αλλο μεγαφωνο. Αν ολο ολο εχεις ενα γουφερ δεν εχει και πολυ νοημα το κροσοβερ εκτος απο προστασια.

Reaction score
0
Θες καλυτερα να μας πεις τι θες να κανεις με αυτο?
Τι θα παιζει? Σε τι καμπινα? Θα υπαρχει αλλο μεγαφωνο η θα παιζει σκετο το γουφερ?
Το κροσοβερ χρησημοποιειται για να κοβει απο ενα μεγαφωνο καποιες συχνοτητες τις οποιες τις αναλαμβανει αλλο μεγαφωνο. Αν ολο ολο εχεις ενα γουφερ δεν εχει και πολυ νοημα το κροσοβερ εκτος απο προστασια.
Απλά θέλω να φτιάξω ένα Subwoofer το οποίο θα έχει πάνω του ένα EV DL15BHF. Θα παίζει όλων των ειδών μουσική. Δεν θα έχει άλλο μεγάφωνο στην καμπίνα. Απλό Subwoofer. Νομίζω πως δεν τα εξήγησα καλά. Χμμμ δεν το ήξερα αυτό. Απλά το Woofer όταν το συνδέω σε ενισχυτή ακούγεται ένα βαθύς ήχος. Δηλαδή είναι Woofer απλά ο ενισχυτής στέλνει συχνότητες για απλό ηχείο. Για αυτό ρώτησα για το Crossover αλλά λογικά δεν θα έχει διαφορά.

Νομίζω πως δεν τα εξήγησα καλά από την αρχή.

Λοπόν το Woofer που προανέφερα όταν το συνδέω σε ενισχυτή βγάζει έναν βαθύ ήχο που σημαίνει ότι είναι Woofer απλά ο ενισχυτής δίνει συχνότητες κανονικού ηχείου. Αν συνδέσω το Woofer με το Crossover και μετά στον δικάναλο ενισχυτή θα βγάζει ήχο από κανονικό Subwoofer ή θα χρειαστεί κάτι άλλο;

Συγγνώμη απλά οι γνώσεις μου δεν είναι και πολλές πάνω στο θέμα.

Reaction score
2.288
Βασικα δεν τα εξηγησες καλα γιατι δεν τα ξερεις.

Αν λοιπον το θες για subwoofer αυτο που σε πρεπει να κανεις ειναι να το συνδεσεις σε εναν ενισχυτη με ενσωματωμενο κροσοβερ για subwoofer.
O Κonig που εχεις στο μυαλο σου δεν κανει.
Παρε εναν Behringer iNuke DSP 1000

Reaction score
2.288
Σε τι κουτι θα το βαλεις? Ξερεις ποσο σημαντικο ειναι το κουτι (ογκος αν προκειται για sealed box, ογκος και συχνοτητα συντονισμου οπης αν προκειται για vented box)?
Θα πρεπει να χρησημοποιησεις ενα προγραμα υπολογισμου κουτιου (υπαρχουν δωρεαν προγραμματα στο ιντερνετ οπως πχ το WinISD) να συμπληρωσεις τα χαρακτηριστικα του ηχειου σου στους πινακες τα οποια θα τα βρεις εδω και να σχεδιασεις ενα κουτι καταληλο για το συγκεκριμενο γουφερ.

Διαφορετικα θα κανεις μια τρυπα στο νερο.

Reaction score
0
Βασικα δεν τα εξηγησες καλα γιατι δεν τα ξερεις.

Αν λοιπον το θες για subwoofer αυτο που σε πρεπει να κανεις ειναι να το συνδεσεις σε εναν ενισχυτη με ενσωματωμενο κροσοβερ για subwoofer.
O Κonig που εχεις στο μυαλο σου δεν κανει.
Παρε εναν Behringer iNuke DSP 1000
Αυτό ακριβώς. Δεν τα ξέρω και προσπαθούσα να τα πω. Έλεγα ό,τι να 'ναι. Τέλος πάντων.

Αν χρησιμοποιήσω έναν απλό ενισχυτή και βάλω το Crossover στην καμπίνα δεν θα μπορέσει να γίνει; Ρωτάω γιατί Crossover είναι στον ενισχυτή, Crossover και στη καμπίνα. Ποια η διαφορά τους; Μόνο από ειδικό ενισχυτή μπορώ; Εννοώ ότι με ένα απλό Crossover και έναν απλό ενισχυτή δεν γίνεται; Κάνω πολλές ερωτήσεις για να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου.
[DOUBLEPOST=1487334997][/DOUBLEPOST]
Σε τι κουτι θα το βαλεις? Ξερεις ποσο σημαντικο ειναι το κουτι (ογκος αν προκειται για sealed box, ογκος και συχνοτητα συντονισμου οπης αν προκειται για vented box)?
Θα πρεπει να χρησημοποιησεις ενα προγραμα υπολογισμου κουτιου (υπαρχουν δωρεαν προγραμματα στο ιντερνετ οπως πχ το WinISD) να συμπληρωσεις τα χαρακτηριστικα του ηχειου σου στους πινακες τα οποια θα τα βρεις εδω και να σχεδιασεις ενα κουτι καταληλο για το συγκεκριμενο γουφερ.

Διαφορετικα θα κανεις μια τρυπα στο νερο.
Λογικά σε κάποιο απλό με bass reflex. Δεν θέλω κάτι που δεν ποιάνει η φαντασία. Κάτι απλό όπως: http://m.ebay.com/itm/VENTED-MDF-SU...%3A4c121ab615a0a624b8e08ff1fff5d80b%7Ciid%3A6

Όπως και να 'χει θα το ψάξω το site που μου έστειλες.

Reaction score
2.288
Στις χαμηλες συχνοτητες τα πηνια και οι πυκνωτες που χρειαζονται ειναι ειτε τεραστια και πανακριβα ειτε ακριβα και κακης ποιοτητας. Επισης τρωνε ισχυ απο τον ενισχυτη.
Με δυο απλα λογια δεν συμφερουν με τιποτα.
Παρε ενισχυτη με ενσωματωμενο ηλεκτρονικο κροσοβερ και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο σε αυτον τον τομεα.
Δεν μας εχεις πει βεβαια που εχεις σκοπο να το χρησημοποιησεις (με το τσιγκελι οι πληροφοριες) και σε τι συστημα.
Αν σκοπευεις να το χρησημοποιησεις σε home cinema και εχεις καποιον AV receiver με εξοδο subwoofer τοτε δεν χρειαζεται να εχει κροσοβερ ο τελικος μια που εχει κροσοβερ ο AV Receiver.

Reaction score
1.153
Κάποιες παρατηρήσεις..

Τα specs του μεγαφώνου υπάρχουν εδώ
https://images6.static-thomann.de/pics/atg/atgdata/document/compare/107781_specs.pdf

και πρέπει να σχεδιάσεις μια καμπίνα βάσει αυτών και όχι κάποια έτοιμη του εμπορίου.
Όταν λες subwoofer πρέπει να ξεκαθαρίσεις τη χρήση για την οποία προορίζεται,PA,οικιακή για μουσική ή/και home cinema?
Εκ πρώτης όψεως το εν λόγω μεγάφωνο είναι ακατάλληλο για χρήση sub καθώς με fs 42Hz και 4mm xmax μπάσο δεν θα έχεις.
Στα του crossover τώρα,η βέλτιστη λύση είναι είτε ενεργό cross και τελικός ενισχυτής είτε ο Behringer που προτάθηκε παραπάνω.Η λύση του παθητικού cross,ειδικά για subwoofer,είναι εξόχως προβληματική σε πολλούς τομείς όπως κόστος,αξιοπιστία,αδυναμία ρύθμισης κλπ.Φυσικά προαπαιτούμενο είναι το σωστό μεγάφωνο στη σωστή καμπίνα για τη σωστή χρήση.

Reaction score
0
Στις χαμηλες συχνοτητες τα πηνια και οι πυκνωτες που χρειαζονται ειναι ειτε τεραστια και πανακριβα ειτε ακριβα και κακης ποιοτητας. Επισης τρωνε ισχυ απο τον ενισχυτη.
Με δυο απλα λογια δεν συμφερουν με τιποτα.
Παρε ενισχυτη με ενσωματωμενο ηλεκτρονικο κροσοβερ και δεν χρειαζεσαι κατι αλλο σε αυτον τον τομεα.
Δεν μας εχεις πει βεβαια που εχεις σκοπο να το χρησημοποιησεις (με το τσιγκελι οι πληροφοριες) και σε τι συστημα.
Αν σκοπευεις να το χρησημοποιησεις σε home cinema και εχεις καποιον AV receiver με εξοδο subwoofer τοτε δεν χρειαζεται να εχει κροσοβερ ο τελικος μια που εχει κροσοβερ ο AV Receiver.
Οκ τώρα κατάλαβα. Κυρίος για μουσική σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Parties και τέτοια.

Reaction score
0
Κάποιες παρατηρήσεις..

Τα specs του μεγαφώνου υπάρχουν εδώ
https://images6.static-thomann.de/pics/atg/atgdata/document/compare/107781_specs.pdf

και πρέπει να σχεδιάσεις μια καμπίνα βάσει αυτών και όχι κάποια έτοιμη του εμπορίου.
Όταν λες subwoofer πρέπει να ξεκαθαρίσεις τη χρήση για την οποία προορίζεται,PA,οικιακή για μουσική ή/και home cinema?
Εκ πρώτης όψεως το εν λόγω μεγάφωνο είναι ακατάλληλο για χρήση sub καθώς με fs 42Hz και 4mm xmax μπάσο δεν θα έχεις.
Στα του crossover τώρα,η βέλτιστη λύση είναι είτε ενεργό cross και τελικός ενισχυτής είτε ο Behringer που προτάθηκε παραπάνω.Η λύση του παθητικού cross,ειδικά για subwoofer,είναι εξόχως προβληματική σε πολλούς τομείς όπως κόστος,αξιοπιστία,αδυναμία ρύθμισης κλπ.Φυσικά προαπαιτούμενο είναι το σωστό μεγάφωνο στη σωστή καμπίνα για τη σωστή χρήση.
Χμμμ οκ θα το κοιτάξω αυτό για την καμπίνα. Η χρήση του θα είναι για Parties περισσότερο σε εσωτερικούς ή και εξωτερικούς χώρους.

Ωχχχχ δεν το ήξερα αυτό. Μου είπαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Sub. Για ποια ακριβώς χρήση είναι το συγκεκριμένο; Είναι απλό Woofer που πάει μαζί με κάποια κόρνα στην ίδια καμπίνα;

Οκ τότε θα πάω σε κάποιες από αυτές τις 2 επιλογές. Είτε ενεργό crossover είτε ενισχυτή με εσωτερικό crossover.

Reaction score
2.288
Οκ τώρα κατάλαβα. Κυρίος για μουσική σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους. Parties και τέτοια.
Τοτε αυτο που σου ειπα. Ενισχυτης με ενσωματωμενο κροσοβερ.
Εχε υπ οψην οτι οπως ειπε και ο PAUL πιο πανω το συγκεκριμενο μεγαφωνο δεν ειναι σχεδιασμενο για τετοια χρηση και μην περιμενεις και πολλα.
Ο μονος λογος που δεν σου εχω πει "αστο δεν γινεται" ειναι γιατι απο οτι εχω καταλαβει το μεγαφωνο το εχεις ηδη και θες κατι να κανεις με αυτο. Ε "κατι" θα κανει αλλα μην περιμενεις πολλα μια που η δουλεια του ειναι αλλη.
[DOUBLEPOST=1487338800][/DOUBLEPOST]
Ωχχχχ δεν το ήξερα αυτό. Μου είπαν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν Sub. Για ποια ακριβώς χρήση είναι το συγκεκριμένο; Είναι απλό Woofer που πάει μαζί με κάποια κόρνα στην ίδια καμπίνα;
Ναι.
Θα παιξει και σαν subwoofer σε μια καταληλα σχεδιασμενη καμπινα (ειδικα αν χρησημοποιησεις και DSP) αλλα δεν θα κατεβαινει πολυ χαμηλα (μικρο το κακο για τη χρηση που το θες).

Reaction score
0
Τοτε αυτο που σου ειπα. Ενισχυτης με ενσωματωμενο κροσοβερ.
Εχε υπ οψην οτι οπως ειπε και ο PAUL πιο πανω το συγκεκριμενο μεγαφωνο δεν ειναι σχεδιασμενο για τετοια χρηση και μην περιμενεις και πολλα.
Ο μονος λογος που δεν σου εχω πει "αστο δεν γινεται" ειναι γιατι απο οτι εχω καταλαβει το μεγαφωνο το εχεις ηδη και θες κατι να κανεις με αυτο. Ε "κατι" θα κανει αλλα μην περιμενεις πολλα μια που η δουλεια του ειναι αλλη.
[DOUBLEPOST=1487338800][/DOUBLEPOST]
Ναι.
Θα παιξει και σαν subwoofer σε μια καταληλα σχεδιασμενη καμπινα (ειδικα αν χρησημοποιησεις και DSP) αλλα δεν θα κατεβαινει πολυ χαμηλα (μικρο το κακο για τη χρηση που το θες).
Οκ τότε. Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται να είναι και τέλειο απλά να έχει παραπάνω μπάσο απ' ότι τα κανονικά ηχεία.

Ωραία θα ψάξω πως μπορώ να κάνω μια σωστή καμπίνα για το συγκεκριμένο Woofer. Επίσης υπάρχει κάποιο μαγαζί ή κάτι παρόμοιο που μπορείς να τους πεις στείλεις ένα σχέδιο καμπίνας και αυτοί να το φτιάξουν ανάλογα; Π.χ. να είναι 70x70x70 (ύψοςxπλάτοςxβάθος) η καμπίνα και αυτοί να το φτιάξουν; Αν μπορεί να υπάρξει λαβύρινθός μέσα στο κουτί και άλλα σχετικά. Προσωπικά μου είναι δύσκολο να κάνω ένα μόνος μου ή να βρω από κάποιον γιατί εδώ στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάποιος που να ασχολείτε με το ξύλο.

Reaction score
2.288
Οκ τότε. Έτσι και αλλιώς δεν χρειάζεται να είναι και τέλειο απλά να έχει παραπάνω μπάσο απ' ότι τα κανονικά ηχεία.

Ωραία θα ψάξω πως μπορώ να κάνω μια σωστή καμπίνα για το συγκεκριμένο Woofer. Επίσης υπάρχει κάποιο μαγαζί ή κάτι παρόμοιο που μπορείς να τους πεις στείλεις ένα σχέδιο καμπίνας και αυτοί να το φτιάξουν ανάλογα; Π.χ. να είναι 70x70x70 (ύψοςxπλάτοςxβάθος) η καμπίνα και αυτοί να το φτιάξουν; Αν μπορεί να υπάρξει λαβύρινθός μέσα στο κουτί και άλλα σχετικά. Προσωπικά μου είναι δύσκολο να κάνω ένα μόνος μου ή να βρω από κάποιον γιατί εδώ στην περιοχή μου δεν υπάρχει κάποιος που να ασχολείτε με το ξύλο.
Εναν ξυλουργο θες αλλα τα σχεδια θα πρεπει να τα πας εσυ.
Λαβυρινθο? Ποιος εισαι? ο Μινωας?

Reaction score
0
Εναν ξυλουργο θες αλλα τα σχεδια θα πρεπει να τα πας εσυ.
Λαβυρινθο? Ποιος εισαι? ο Μινωας?
Δεν έχουμε ξυλουργό εδώ. Υπάρχει κάποιος μέσο internet;
Λαβύρινθο εννοώ αυτό: http://i.ebayimg.com/images/g/HuYAAMXQvV9SMdBk/s-l300.jpg Βοηθάει στο να βγαίνει πιο "ωραίο" μπάσο (όπως έχω διαβάσει)

Reaction score
2.288
Λαβύρινθο εννοώ αυτό: http://i.ebayimg.com/images/g/HuYAAMXQvV9SMdBk/s-l300.jpg Βοηθάει στο να βγαίνει πιο "ωραίο" μπάσο (όπως έχω διαβάσει)
Aυτο ειναι μια φορτιση Transmision line που απαιτει συγκεκριμενα μεγαφωνα και συγκεκριμενη μελετη γυρω απο αυτα. Δεν παιρνουμε ενα μεγαφωνο απο το ραφι του φτιαχνουμε τον λαβυρινθο του μινωικου παλαιου απο πισω και αυτοματως γινεται "ωραιο" το μπασο μας.

Reaction score
0
lmao :') Αδερφέ έχω ψιλόξενερώσει με την όλη φάση οπότε μάλλον θα χρησιμοποιήσω το Woofer εκεί που πρέπει. Να κάνω ένα ηχείο με το Woofer, Tweeter και Crossover και μετά σε PA ενισχυτή. Όχι πολλά πολλά. Και μετά αν μπορέσω θα αγοράσω ένα ενεργό Subwoofer. Οπότε άκυρο να χρησιμοποιήσω το Woofer ως Subwοofer. Αλλά θέλω να ρωτήσω και το άλλο. Αν το κάνω αυτό θα μπορεί το Woofer να μου αποδίδει ένα σχετικά καλό βαθύ ήχο; Να μην καλύπτει τον ήχο του Tweeter αλλά να έχει "δυνατό μπάσο"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss