Crossover + PA ενισχυτής

Reaction score
2.288
lmao :') Αδερφέ έχω ψιλόξενερώσει με την όλη φάση οπότε μάλλον θα χρησιμοποιήσω το Woofer εκεί που πρέπει. Να κάνω ένα ηχείο με το Woofer, Tweeter και Crossover και μετά σε PA ενισχυτή. Όχι πολλά πολλά. Και μετά αν μπορέσω θα αγοράσω ένα ενεργό Subwoofer. Οπότε άκυρο να χρησιμοποιήσω το Woofer ως Subwοofer. Αλλά θέλω να ρωτήσω και το άλλο. Αν το κάνω αυτό θα μπορεί το Woofer να μου αποδίδει ένα σχετικά καλό βαθύ ήχο; Να μην καλύπτει τον ήχο του Tweeter αλλά να έχει "δυνατό μπάσο"
Αν θες να χρησημοποιησεις το γουφερ εκει που πρεπει πουλατο και παρε ενα ετοιμο. Αν νομιζεις οτι παιρνοντας ενα γουφερ ενα τουιτερ και ενα κροσοβερ οτι ναναι φτιαχνεις ηχειο εισαι γελασμενος.
Το μεγαφωνο ειναι καλο. Πολυ καλυτερο απο οσο το αποτελεσμα που μπορει να βγαλεις βαζοντας το σε ενα τυχαιο κουτι με ενα οτι ναναι κροσοβερ και τουιτερ.
Η θεση του ειναι σε ενα ηχειο που ενας εμπειρος κατασκευαστης μετρησε, μελετησε, και ταιριαξε η σε ενα ηχειο που καποιος πολυ καλος γνωστης θα αφιερωσει χρονο, γνωσεις, μελετη, και μετρησεις για να το κανει να παιξει σωστα.
Οι πιθανοτητες να το κανεις να παιξει σωστα χωρις γνωσεις, χωρις μετρησεις, αγοραζοντας τυχαια εξαρτηματα απο το ραφι ειναι ιδιες με του τζοκερ.

Reaction score
0
Αν θες να χρησημοποιησεις το γουφερ εκει που πρεπει πουλατο και παρε ενα ετοιμο. Αν νομιζεις οτι παιρνοντας ενα γουφερ ενα τουιτερ και ενα κροσοβερ οτι ναναι φτιαχνεις ηχειο εισαι γελασμενος.
Το μεγαφωνο ειναι καλο. Πολυ καλυτερο απο οσο το αποτελεσμα που μπορει να βγαλεις βαζοντας το σε ενα τυχαιο κουτι με ενα οτι ναναι κροσοβερ και τουιτερ.
Η θεση του ειναι σε ενα ηχειο που ενας εμπειρος κατασκευαστης μετρησε, μελετησε, και ταιριαξε η σε ενα ηχειο που καποιος πολυ καλος γνωστης θα αφιερωσει χρονο, γνωσεις, μελετη, και μετρησεις για να το κανει να παιξει σωστα.
Οι πιθανοτητες να το κανεις να παιξει σωστα χωρις γνωσεις, χωρις μετρησεις, αγοραζοντας τυχαια εξαρτηματα απο το ραφι ειναι ιδιες με του τζοκερ.
Εεεε ναι ρε αδερφέ φυσικά απλά δεν τα ξέρω όλα αυτά οπότε είναι δύσκολο μόνος μου να βρω κάτι σωστά. Δεν είπα να παίζει σωστά απλά είπα να έχει καλούτσικο ήχο. Όχι τον ήχο που είχε πριν βγει από την μαμά καμπίνα του αλλά τουλάχιστον να παίζει καλούτσικα.

Τώρα είναι η φάση που δεν ξέρω τίποτα από crossovers αλλά ψάχνω κάποιο που να ταιριάζει και στο woofer. Η κόρνα διαλέγεται και μετά δεν υπάρχει θέμα.
Διάβασα ότι τα χαρακτηριστικά του crossover θα πρέπει να είναι ίδια με αυτά του Woofer για να μπορέσει να παίξει σωστά. Είδα αυτό: http://www.emimikos.gr/SEC-121/ Έχουν τα ίδια Ω δηλαδή 8 και τα 500watt είναι αρκετά και για την κόρνα και για το Woofer. Οπότε μας μένει μια κόρνα που θα είναι και αυτή στα 8Ω. Αλλά δεν ξέρω αν θα πρέπει να προσέξω και τα Hz ή όχι :p

Θα μπορούσες να μου προτείνεις εσύ κάποιο Crossover; Εδώ είναι τα χαρακτηριστικά του Woofer: www.electrovoice.com/downloadfile.php?i=970946

Όπως είπα η επιλογή της κόρνας μπορεί να γίνει και μετά. Τώρα με νοιάζει να μπορεί να παίξει σωστά το Woofer με το Crossover.

Reaction score
1.173
Εάν είχες βασικές γνώσεις για να κατασκευάσεις ένα ηχείο πολλοί από εδώ μέσα θα σου έδιναν άριστες κατευθύνσεις και συμβουλές, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν έχουν να σου προτείνουν κάτι.

Δεν θέλω να το πουλήσω γιατί μου το έκαναν δώρο :/
Είναι σαν να σου έχουν χαρίσει ένα κινητήρα αυτοκινήτου και να θες να τον προσαρμόσεις σε ένα σασί και να θες να πηγαίνει καλούτσικα χωρίς να έχεις τις γνώσεις. Μπορεί να γίνει αυτό με συμβουλές από ένα forum;

Εάν πραγματικά εξακολουθείς να θέλεις να το συνεχίσεις το project πολύ απλά ζήτα συμβουλές για διάβασμα έστω για τα βασικά.

Διαφορετικά βρες ένα επαγγελματία να στο φτιάξει και τότε σίγουρα θα παίζει καλούτσικα και μπορεί και πολύ καλά.

Φιλικά Παντελής

Reaction score
715
Καλημέρα!

Kalhspera διάβασε λίγο εδώ για να πάρεις μια γεύση του τι προσπαθείς να πετύχεις έτσι ώστε να καταλάβεις την δυσκολία όλου αυτού του σεναρίου.

http://www.avsite.gr/forum/threads/Βελτίωση-ηχείου.145138/

Το μόνο που θα καταφέρεις αν πας στα τυφλά είναι να αφιερώσεις χρόνο, χρήμα και κόπο για να κατασκευάσεις έναν κουβά.

Reaction score
0
Εάν είχες βασικές γνώσεις για να κατασκευάσεις ένα ηχείο πολλοί από εδώ μέσα θα σου έδιναν άριστες κατευθύνσεις και συμβουλές, αλλά όπως καταλαβαίνεις δεν έχουν να σου προτείνουν κάτι.

Είναι σαν να σου έχουν χαρίσει ένα κινητήρα αυτοκινήτου και να θες να τον προσαρμόσεις σε ένα σασί και να θες να πηγαίνει καλούτσικα χωρίς να έχεις τις γνώσεις. Μπορεί να γίνει αυτό με συμβουλές από ένα forum;

Εάν πραγματικά εξακολουθείς να θέλεις να το συνεχίσεις το project πολύ απλά ζήτα συμβουλές για διάβασμα έστω για τα βασικά.

Διαφορετικά βρες ένα επαγγελματία να στο φτιάξει και τότε σίγουρα θα παίζει καλούτσικα και μπορεί και πολύ καλά.

Φιλικά Παντελής
Ναι αδερφέ το ξέρω :/
Ισχύει.
Αυτό είναι το πρόβλημα. Αν το πάω σε επαγγελματία θα πληρώσω τα μαλλιά της κεφαλής μου. Τα οικονομικά μου δεν είναι και στα καλυτερά τους.
[DOUBLEPOST=1487431047][/DOUBLEPOST]
Καλημέρα!

Kalhspera διάβασε λίγο εδώ για να πάρεις μια γεύση του τι προσπαθείς να πετύχεις έτσι ώστε να καταλάβεις την δυσκολία όλου αυτού του σεναρίου.

http://www.avsite.gr/forum/threads/Βελτίωση-ηχείου.145138/

Το μόνο που θα καταφέρεις αν πας στα τυφλά είναι να αφιερώσεις χρόνο, χρήμα και κόπο για να κατασκευάσεις έναν κουβά.
Το ξέρω αδερφέ ότι θα κάνω κάτι που δεν θα είναι σωστό αλλά αν το πάω σε επαγγελματία θα πληρώσω ούτε και εγώ δεν ξέρω πόσα. Θα έχει καλό αποτέλεσμα φυσικά αλλά αν χρειαστεί να πληρώσω 300+€ τότε το αφήνω έτσι... Πάντως σε ευχαριστώ πολύ για το θέμα που παράθεσες. Με βοήθησε πολύ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.851
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss