Crown K1

Reaction score
0
Γεια σας φιλοι,
Μολις εχθες και μετα απο 4 μηνες αναμονη παρελαβα τον παραπανω τελικο προς αντικατασταση του Rotel 991 που ειχα για καιρο στο ρακ.
Ηθελα να σας κανω δυο ερωτησεις γιατι ομολογω οτι πιαστικα αδιαβαστος και δεν ξερω ..
α) Αν πρεπει σε εντασεις...."ψυθιρου" να ζεστενεται τοσο πολυ μετα απο δυο ωρες(απορω αν παιξει δυνατα τι θα γινει!!).Υποψη οτι δεν εχει ανεμιστηρια.
β) Σαν επαγγελματικος που ειναι εχει πανω volume για καθε καναλι.Πρεπει να ειναι τερμα ανοιχτα και να ρυθμιζω την σταθμη απο τον προ
ή δεν τρεχει και τιποτα αν το κανω και απο τα δικα του ποτενσιομετρα???(το μανιουαλ δεν αναφερει τιποτα!!υποτιθετουν ισως οτι αυτοι που τον αγοραζουν ξερουν...αλλα να που υπαρχω και...γω !!) :lol:

Ευχαριστω προκαταβολικα για τυχον απαντησεις.

Reaction score
1.380
Συγχαρητηρια, πρεπει να ειναι πολυ καλο μηχανημα.

Δεν ξερω αν ειναι λογικο να ζεσταινεται οσο λες. Η Crown αναφερει στο site της: "Using patented Balanced Current Amplifier (BCA) circuitry, K Series amplifiers give you massive amounts of power while generating just one-tenth the heat of conventional amplifiers.

Because of their incredible efficiency, K Series amplifiers require no internal cooling fan and feature a closed chassis. Of course, no fan means no fan noise. In addition, the closed chassis makes these amplifiers virtually immune to environmental problems such as dust, cigarette smoke, stage fog and spilled liquids. In practical, everyday terms, the K Series amplifiers are essentially maintenance-free. As with all convection-cooled amplifiers, varying operating levels and loads may require additional air movement in high ambient temperature conditions."
Μηπως να ρωτησεις στην αντιπροσωπια αν ειναι λογικη η θερμοκρασια που αναπτυσει;

Για τα volume που εχει, δε νομιζω οτι υπαρχει σωστη απαντηση, αλλα ειναι επικινδυνο να τα εχεις τερματισμενα. Αρχισε απο μια θεση στη μεση εως λιγο παραπανω. Δες αν εχεις ακουστικες διαφορες και αποφασισε μονος σου.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
προφανώς ο ενισχυτής σου είναι αυτός

Και προφανώς για να μιλάει η εταιρία για μεγάλες αποδόσεις, θα είναι σε τάξη Δ. Λογικα λοιπόν δεν θα έπρεπε να ανεβάζει θερμοκρασία. Καλύτερα λοιπόν να απευθυνθεις στην αντιπροσωπεία.

Για τα ρυθμιστικά της έντασης τώρα θα πρέπει να τα έχεις σε τέτοια θέση ώστε να μην ψαλιδίζει ο ενισχυτής. Και μιας και είναι δύσκολο να βρεις το που συμβαίνει αυτό αν δεν έχεις κατάλληλα όργανα μετρήσεων, καλό είναι να τα βάλεις στην μέση και να πειραματιστείς με το αυτί σιγά-σιγά. Πάντως μόλις ο ενισχυτής θα βγεί από την εγγύηση καλό θα είναι να τα βγάλεις εντελώς από την πορεία του σήματος.

Reaction score
0
Ναι αυτος ειναι ο ενισχυτης.
Και θα σας πω και κατι αλλο που παραρατηρησα να μου πειτε αν εχω τρελλαθει τελειως ή οντως μπορει να ισχυει.
Καταρχην το σασι του ειναι τελειως κλειστο και δεν υπαρχει καμμια οπη εξαερισμου :shock:
Οταν λοιπον τον ειχα σε εντασεις που ισα ισα ακουγοταν(ετσι για να στρωνει λιγο) περιπου δεν μπορουσες να ακουμπησεις το χερι στο πανω μερος.
Οταν δυναμωσα λιγο την ενταση ....σαν να μου φανηκε οτι κρυωνε!!!!
Τα εχω χασει τελειως???? :D

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
mdvq said:
Ναι αυτος ειναι ο ενισχυτης.
Και θα σας πω και κατι αλλο που παραρατηρησα να μου πειτε αν εχω τρελλαθει τελειως ή οντως μπορει να ισχυει.
Καταρχην το σασι του ειναι τελειως κλειστο και δεν υπαρχει καμμια οπη εξαερισμου :shock:
Οταν λοιπον τον ειχα σε εντασεις που ισα ισα ακουγοταν(ετσι για να στρωνει λιγο) περιπου δεν μπορουσες να ακουμπησεις το χερι στο πανω μερος.
Οταν δυναμωσα λιγο την ενταση ....σαν να μου φανηκε οτι κρυωνε!!!!
Τα εχω χασει τελειως???? :D
Το ότι το σασί είναι εντελώς κλειστό το δικαιολογεί η Crown στο site της.

n addition, the closed chassis makes these amplifiers virtually immune to environmental problems such as dust, cigarette smoke, stage fog and spilled liquids. In practical, everyday terms, the K Series amplifiers are essentially maintenance-free.
όσο για το άλλο που λες δεν μπορώ να σε βοηθήσω...

Reaction score
3.554
Αγαπητέ mdvq,
αυτή την εποχή κάνει πολύ ζέστη και τα μηχανήματα ζεσταίνονται αρκετά.
Δες στο manual τα πάνω όριο θερμοκρασίας που πρέπει να έχει ο εξωτερικός χώρος για την ομαλή λειτουργία του ενισχυτή.
Το κουτί ζεσταίνεται γιατί συσσωρεύει θερμότητα που στη συνέχεια την εκπέμπει προς το περιβάλλον. Καλύτερα έτσι παρα να συσσωρεύεται στα εσωτερικά κυκλώματα.
Οταν τον έχεις σε χαμηλή ένταση η ενέργεια καταναλώνεται σε κάποιο στάδιο εσωτερικά στον ενισχυτή. Οταν παίζει δυνατά η ενέργεια καταναλώνεται εξωτερικά του ενισχυτή δηλαδή στα ηχεία.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει με την τάξη λειτουργίας Α, αν και ο δικός σου δεν νομίζω ότι λειτουργέι σε τάξη Α.

Τα ποτενσιόνετρα προφανώς ρυθμίζουν την ευαισθησία του ενισχυτή. Τον ρυθμίζεις ανάλογα με την μέγιστη στάθμη της πηγής ή την μέγιστη του προενισχυτή.
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πειραματιστείς είτε με παλμογράφο είτε με το αυτί.
Τοποθέτησε τα pots στη θέση 12 η ώρα και ξεκίνα από εκεί τους πειραματισμούς ακουστικά.

Θα μπορούσες αργότερα να τα παρακάμψεις τελείως και στη θεση τους να τοποθετήσεις 2 αντιστάσεις ανά κανάλι πολύ καλής ποιότητας. Οι αντιστάσεις αυτές θα πρέπει να έχουν την ίδια τιμή περίπου σε KΩ με την αντίσταση του ποτ στη θέση που το pot ακούγεται καλύτερα.
Ποτε μην αφαιρείς pots από το κύκλωμα. Πρέπει οπωσδήποτε να μπουν 2 αντιστάσεις. Μπορείς και με μία αντίσταση αλλά τότε θα είναι σαν να είχες βάλει το pot στη μέγιστη στάθμη.

Reaction score
14
g.kar said:
Το κουτί ζεσταίνεται γιατί συσσωρεύει θερμότητα που στη συνέχεια την εκπέμπει προς το περιβάλλον. Καλύτερα έτσι παρα να συσσωρεύεται στα εσωτερικά κυκλώματα.
Οταν τον έχεις σε χαμηλή ένταση η ενέργεια καταναλώνεται σε κάποιο στάδιο εσωτερικά στον ενισχυτή. Οταν παίζει δυνατά η ενέργεια καταναλώνεται εξωτερικά του ενισχυτή δηλαδή στα ηχεία.
Μια σχετική ερώτηση.

Για αυτό ο AV μου παρότι δεν έχει ηχεία στην έξοδό του (τα οδηγεί τελικός) καίει σαν την ...κόλαση; :twisted:
Μπορεί να συμβαίνει αυτό παρά το ότι έχω "σβηστά" τα μπουτόν α/β ηχείων;
Ευτυχώς που έχει ανεμιστήρα αλλιώς φοβάμαι ότι κάποια στιγμή θα τον πάρω στο χέρι. :?

Reaction score
3.554
Δεν έχει σημασία αν έχεις συνδέσει τα ηχεία ή όχι. Ο ενισχυτής έχει μια συγκεκριμένη κατανάλωση ρευματος ακόμα κι όταν δεν παίζει. Oι ενισχυτές τάξης Α, Α/Β λειτουργούν με κάποιο συγκεκριμένο ρεύμα ηρεμίας που χρειάζεται για την πόλωση (bias) του τελικού σταδίου ενισχυσης (τρανσίστορς εξόδου).
Τα πρώτα οδηγά στάδια και αυτά της προενίσχυσης καταναλώνουν ελάχιστη ενέργεια.

Υπάρχουν βέβαια και οι exteme περιπτώσεις σε προενισχυτές που καταναλώνουν 1000 φορές περισσότερη ενέργεια και θερμότητα από τους συνηθισμένους.

Γενικώς οι πολύ ψαγμένοι πιστεύουν ότι όταν ενας ενιχυτής ζεσταίνεται πολύ, τότε αυτός παίζει καλύτερα.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
g.kar said:
Γενικώς οι πολύ ψαγμένοι πιστεύουν ότι όταν ενας ενιχυτής ζεσταίνεται πολύ, τότε αυτός παίζει καλύτερα.
Και πεθαίνει πολύ νωρίτερα...

Όλα αυτά είναι δοξασίες. Όπως και κάποιοι άλλοι που αξιολογούσσαν την ποιότητα των ενισχυτικών από το βάρος τους (λες και ήταν καρπούζια).

Reaction score
3.554
Η υψηλή θερμοκρασία μειώνει τον χρόνο ζωής πολλών εξαρτηματων.
Οι ηλεκτρολυτικοί πυκνωτές έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα από όλα τα εξαρτήματα.
Ο χρόνος ζωής στην μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας (85 ή 103 ) στην καλύτερη περίπτωση είναι 15.000 ώρες. Σε χαμηλότερη θερμοκασία ο χρόνος ζωής αυξάνει αλλά όχι τόσο γραμμικά .
Με το χρόνο και τη θερμοκρσία μειώνεται η χωριτικότητα και υπάρχει κίνδυνος ακόμα και για βραχ/μα .

Reaction score
14
Παιδιά μιλάμε για θερμοκρασίες...όχι αστεία.

Καταλαβαίνω ότι το μηχάνημα στο....ρελαντί δεν είναι "νεκρό" αλλά δεν πίστευα ότι τα τρανζίστορς του σε κατάσταση "ηρεμίας" εκλύουν τέτοιο ποσό θερμότητας.
Ποτέ στο παρελθόν σε δικάναλους ολοκληρομένους δεν έχω παρατηρήσει τέτοιες θερμοκρασίες παρά μόνο σε ...πάρτυ.
Μήπως "αυτό" είναι χαρακτηριστική ιδιοτροπία των πολυκάναλων;

Από την άλλη ο τελικός (πολυκάναλος και αυτός) είναι "κρύος". Ακόμη και μετά από πολλές ώρες.

Reaction score
0
Αγαπητε g.kar. το μανουαλ του ενισχυτη ειναι....για σφαλιαρες.Πιθανον να ειναι τοσο λιτο επειδη αυτοι που τον αγοραζουν ...οφειλουν να ξερουν :lol:
Παντως εχει ενα συστημα πανω που το ονομαζουν tlc και λεει μεσα οτι δουλευει οταν οι θερμοκρασια φτασει σε ...ανεπιτρεπτα επιπεδα.
Ελπιζω να μην το δω ποτε να λειτουργει!!!
Και αυτος ειναι και ενας απο τους λογους που το πηρα.
Σαν επαγγελματικος που ειναι ,οφειλει να παιζει δυνατα χωρις κολπακια που κανουν οι ..αλλοι.
550 watt στα 4 ωμ δινει ,δεν νομιζω να τον προβληματησουν οι Ερμηδες που εχω.
Ευσεβεις ποθοι ή πραγματικοτητα??
Θα δειξει :D

Reaction score
3.554
Οι επαγγελματίες μπορούν να παίζουν ασταμάτητα μερά νύχτα.

Μην τον φοβάσε , δεν καταλαβαίνει από δύσκολα φορτία.

Reaction score
0
g.kar said:
Για πες μας όμως πως ακούγεται ?

Παίζει όμορφα ?
Ελα ντε... να μια καλη ερωτηση....

Δεν εχω καμμια εμπιστοσυνη στα αυτια μου ωστε να δωσω και πληροφοριες, πανω σε αυτο το θεμα.

Σε πρωτη ευκαιρια σας τον φερνω να τον ακουσουμε (στο σπιτι μου οι συνθηκες ακροασης ειναι για γελια) και να βγαλουμε κανα συμπερασμα της προκοπης.
Αυτο που ειναι σιγουρο, ειναι οτι εχει γκαζια :D

Reaction score
3.554
Θα τον ακούσουμε σύντομα σε άλλο χώρο μην ανησυχείς .

Λες να βρέθηκε ο δεύτερος Giant Killer ? ..... θα δούμε.

Πόσο κοστίζει ο Crown ?

Reaction score
0
Αυτη την στιγμη η τιμη του ειναι στην Ελλαδα γυρω στα 1800 ευρω.

Παντως χθες μου εκανε μια ψιλοστραβη και δεν ανοιγε ,εβγαλα εβαλα την ασφαλεια και ολα ενταξει απο τοτε.
Να δουμε....

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm