CRT απορίες

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Αποδεδειγμένα αρκετοί εδώ μέσα (καί περιλαμβάνονται καί γνώστες καί υψηλόβαθμους στό site ονόματα δέν λέμε Χέ! Χέ!) έχουν στήν κατοχή τους CRT προβολείς καί λένε για αυτούς τά καλύτερα, ότι δέν τούς αλλάζουν κλπ.
Έχω όμως μεγάλη απορία,γιατί τηρούν σιγή ιχθύος σέ όλα αυτά που διαβάζουν εδώ, πχ. foto και άλλα από HD υλικό.
Ας δούμε λοιπόν (εάν μπορεί κανείς νά ανεβάση) foto από HD υλικό ή upscale νορμάλ DVD από έναν 8" ιντσο ή έναν 9" CRT όχι γιά να συγκρίνουμε, γιατί δέν υφίσταται τέτοιο πράγμα, αλλά έτσι γιά νά πάρουμε μιά ιδέα τί συμβαίνει σήμερα με τά καινούρια μηχανήματα.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Mad , επετρεψε μου να σου πω μια μικρη ιστορια.
Πριν 5 χρονια ειχα κανονισει ενα συγκριτικο CRT προβολεων για καποια αλλη ιστοσελιδα την οποια ειχα.
Ηταν κατι πρωτοποριακο για την εποχη καθως λογω ογκου κανεις δεν το ειχε επιχειρησει.Μαλιστα κατα την διαρκεια του συγκριτικου θα παρουσιαζοταν πρωτη φορα στην χωρα μας και ο περιφημος Barco Cine 8 .
Ειχα παει λοιπον στον χωρο του τεστ περιπου 4 ωρες πριν αυτο ξεκινησει ωστε να βοηθησω στην επιλυση προβληματων , εαν αυτα προεκυπταν.
Την ωρα που "στηναμε" τους προβολεις και ενω ειχαμε ανοιξει και τον Cine 8 και τα σαγονια μας ειχαν κρεμασει ως το εδαφος καποιος "ανοιξε" κατα λαθος εναν LCD της Barco αποκλειστικο μηχανημα για παρουσιασεις.Η εικονα του εβγαινε ακριβως διπλα σε αυτην του Cine 8.
Προσεξε , μιλαμε για πριν 5 χρονια οποτε μπορεις να φανταστεις για τι χαλια μαυρα επροκειτο.
Και ομως...παρ'ολο το πλεγμα , τα ασχετα χρωματα , την πληρη απουσια μαυρου , τον ψηφιακο θορυβο κλπ κλπ η εικονα του LCD ηταν...εντυπωσιακοτερη απο αυτη του Cine 8.Kαι αυτο λογω της φωτεινοτητας και της οξυτητας και μονο.
Μαλιστα ζητησα απο τον υπευθυνο να "κλεισει" τον LCD ωστε να μην δημιουργηθουν προβληματα και συγχυσεις , απο την στιγμη μαλιστα που το συγκριτικο ηταν αμιγως για CRT βιντεοπροβολεις.

Το ιδιο υποθετω πως θα συμβει και σε μια σημερινη side by side φωτογραφιση.
Τα οποια πλεονεκτηματα των CRT φαινονται μακροπροθεσμα και μονον και θα αδικηθουν σε εναν τετοιο ανταγωνισμο.
Ποσο μαλιστα που μιλαμε για πεντε χρονια μετα , με μεγαλες εξελιξεις στην ψηφιακη εικονα και σχεδον στασιμη την αναλογικη... :wink:

Reaction score
2
Δηλαδη ποια ειναι τα πλεονεκτηματα των crt που φαινονται μακροπροθεσμα......???
Και σε τι τιμες κινουνται οι crt σε σχεση με τους αντιστοιχους dlp,lcd ωστε να αξιζουν αυτα τα πλεονεκτηματα.....

Reaction score
6
Μελίδης Μιχάλης said:
Λάθος κάνεις Αντρέα. Τον έθαψε κομψά κι όμορφα. Σαν να ήταν πολιτικός στο επάγγελμα.
Όχι μωρε.
Μίλησε για LCD προ 5ετιας
Και εσυ τα ιδια θα έλεγες

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μάκης Ευμορφόπουλος said:
δεν ασχολιτε κανης σοβαρος με dlp & lcd
Άμα είχα την υπόγα σου φιλαράκ, θα το σκεφτόμουνα. Αλλά τελικά αξίζει η φασαρία? Με ένα ψηφιακό είναι πολύ εύκολη η ζωή ρε γμτ...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731
Μελίδης Μιχάλης said:
Λάθος κάνεις Αντρέα. Τον έθαψε κομψά κι όμορφα. Σαν να ήταν πολιτικός στο επάγγελμα.

Ειμαι πολιτικος στο επαγγελμα.Και δεν κανω πλακα :wink:
Περα απο αυτο ομως εχω μαθει ολα αυτα τα χρονια να μεταφερω-σωστα ελπιζω- τα οσα βλεπω.Το καλο και το λαθος.
Μπορει να εχω υπαρξει υπερβολικος ορισμενες φορες η να πειραζω φιλους που υποστηριζουν τα αντιθετα απο οσα εγω αλλα θελω να πιστευω πως ολα γινονται μεσα σε κλιμα καλων προθεσεων.

Και σε τι τιμες κινουνται οι crt σε σχεση με τους αντιστοιχους dlp,lcd ωστε να αξιζουν αυτα τα πλεονεκτηματα
Μιχαλη , σου μιλαει πρωην φανατικος(και λιγα λεω) λατρης των CRT
Με το μακροπροθεσμο εννοω την ξεκουραστη και κινηματογραφικη εικονα στο συνολο της-για να μην μπουμε σε λεπτομερειες που εχει ηδη αναλυσει διεξοδικα ο Βαγγελης Λαμπρου εδω:
http://www.avsite.gr/smf/index.php?topic=12742.0

Oσο για τις τιμες αυτες εχουν "πεσει" πολυ σε σχεση με το παρελθον και σημερα μπορεις να βρεις τους -καποτε απλησιαστους- εννιαιντσους σε ακρως λογικες τιμες.
Απαραιτητη προυποθεση ομως φιλε ειναι να διαθετεις μπολικο μερακι και αρκετο ελευθερο χρονο... :wink:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Ναί Ναί σωστά τά λές Ανδρέα, όπως καί ο Βαγγέλης τού οποίου διάβασα το άρθρο τό οποίο ήταν καταπληκτηκό καί κατατοπιστηκότατο, όμως ο RUBY δέν είναι τόσο μικρός 60 χ 50 cm και 20 κιλά, αλλά η xenon έχει 1000 ευρώ καί κάθε πότε αλλάζει? Δηλαδή σε 3-4 χρόνια θά έχουμε δώσει τά ίδια λεφτά μέ έναν CRT? Επίσης διαβάζουμε πολλά (καί στό δικό μας site)
γιά βλάβες στούς ψηφιακούς, πότε λάμπες, πότε στα ηλεκτρονικά, πότε στις ρυθμίσεις α!! αυτές οι ρυθμίσεις, εάν τίμια μιλήσουμε όλοι θέλουν τόν Βαγγέλη να τούς ρυθμίση τον ΨΗΦΙΑΚΌ, μά αυτά δέν πάμε νά αποφύγουμε από τούς CRT?
Δέν είμαι φανατικός καμίας σχολής, απλά προσπαθώ να αποφασίσω γιά την επόμενη αγορά, 1) RUBY μεγάλος, βαρύς,
ρυθμίσεις από τόν Βαγγέλη. 2) CRT 8" ή 9" μεγάλος, βαρύς, ρυθμίσεις από τον Βαγγέλη!!
Τελικά από τόν μόνο πού δέν γλυτώνουμε είναι ο Βαγγέλης Χέ! Χέ! έστω καί εάν πάρουμε tv!

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
31.087
Μόνο σε CRT (του Μάκη) έχω δει μαύρο βαθύ κι αβυσαλέο σε άσπρο πανί.
Εννοείται ότι η εικόνα τους είναι εκπληκτική αν ρυθμιστεί σωστά.
Μειονεκτήματα είναι ο όγκος και το βάρος τους και το ότι μπαίνουν μια φορά σε σταθερή θέση και δεν μετακινούνται όπως ένας φορητός.
Δεν μου αρέσει μόνο η κάπως μαλακή εικόνα που θυμίζει φίλμ κινηματογράφου.
Μου αρέσει πολύ η εικόνα των DLP άλλά όχι η κίνησή τους και τα rainbow.
Συμπαθώ τους LCD για την τιμή τους και τις ευκολίες τους (lens shift, μεγάλο ζούμ) και για την πολύ καλή πλέον εικόνα τους.

Reaction score
182
Μελίδης Μιχάλης said:
Μόνο σε CRT (του Μάκη) έχω δει μαύρο βαθύ κι αβυσαλέο σε άσπρο πανί.
Είναι όντως εντυπωσιακό το πως "εξαφανίζεται" η άσπρη οθόνη όταν προβάλλεις μαύρο....

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Και σε τι τιμες κινουνται οι crt σε σχεση με τους αντιστοιχους dlp,lcd ωστε να αξιζουν αυτα τα πλεονεκτηματα.....

Η άλλαγή της λάμπας στίς 950 ώρες, απαγόρευση καπνίσματος, κλειστά παράθυρα,καθάρισμα φίλτρων (αυτοκίνητα είναι?) καί όλη η ταλαιπωρία που περνάνε οι ψηφιολάτρες, (τι είπα τώρα ανακάλυψα καινούρια λέξη!!!) όπως λέμε φυσιολάτρες?
Μέ έναν CRT τίποτα από όλα αυτά δέν συμβαίνει!!!!

Reaction score
453
mad είσαι λίγο υπερβολικός :)

Σιγά μην κάνουμε και μπάνιο πριν δούμε ταινία για να φύγουν τα ακάρεα από πάνω μας :)

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Συγνώμη εάν παρεξηγήσατε, ξέρω ότι τό site έχει χιούμορ κάτι πού λείπει στίς μέρες μας.
λοιπόν αφού πρέπει νά μιλάμε σοβαρά ο σκοπός τών μηχανημάτων καί τών ταινιών είναι να μας
κάνουν νά ξεχνάμε τά προβλήματά μας γιά 2 ώρες, καί νά ταυτιζόμαστε μέ τους ήρωες.
Όταν τό καταφέρνουν έχουν πετύχη τόν στόχο τους, άσχετα τί είδους είναι!!!
Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη.

Reaction score
8.350
Φιλε μου να σου πω κι εγω μια γνωμη ως ιδιοκτητης CRT.Οταν τον αγορασα δεν ημουνα σιγουρος πως θα ζουσα μαζιτου.Φοβομουνα μην εχω προβληματα service και μην πρεπει να τον ρυθμιζω καθε μερα και παιδευομαι και τετοια.
Μετα καποια χρονια τωρα μπορω να σου πω οτι τιποτε απ'αυτα που φοβομουνα δεν συνεβη.Απολαμβανω μια -για μενα-διαφορετικης ποιοτητας εικονα απο τους ψηφιακους και δεν τον αλλαζω με τιποτα.Βεβαια καλο ειναι να μαθεις να κανεις συγκλιση μονος σου αλλα δεν ειναι δα και πυρηνικη επιστημη.Το μονο προβλημα μ'αυτα τα προβολικα ειναι οτι πρεπει ναχεις καποιο καταλληλο χωρο.

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168
Δημήτρη καί εγώ γιά εκεί νομίζω, έχω έναν SELECO 400 γιά 8 χρόνια καί μόνο λόγω HD πάω γιά αλλαγή μέ έναν G70 ο οποίος έχει τιμές από 3 έως 5 χιλιάρικα, καί βέβαια τήν Moome IFB-M2005A γιά DVI HDCP καί component εισόδους στά 150 ευρώ.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.378
Members
38.693
Νεότερο μέλος
ΑποστολοςΒαζ