crystal audio system 5 (?)

Reaction score
0
Τα εχει υπ'οψιν του κανεις αυτα ?
Τα ειδα στον Κοτσοβολο και την Ηλεκτρ/Αθηνων.
Ειναι 5 ηχεια, μικρα σχετικα, χωρις βασεις. Ολα εχουν το τουίτερ το χαρακτηριστικο των cryst/audio πανω.το κεντρικο ειναι ξαπλα το ηχειο. Δεν φαινονται τιποτα φτηνιαρικα αλλα δεν τα'χω δει ουτε σε ενα φυλλαδιο της εταιριας ουτε στο σαϊτ.
Ο κοτσοβ. τα εχει 243 ευρω (προφανως χωρις το γουφερ) και η ηλεκτρ/αθηνων 415 ευρω με ενα γουφερ κουτι με μονο πορτ τρυπα απο μπροστα.
Ειναι καινουρια ή μηπως ειναι μαϊμου ?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
πρέπει να είναι παλιότερα μοντέλα. Νομίζω μάλιστα πως κάποιος από εδώ μέσα τα είχε στην κατοχή του...

Reaction score
0
Μολις βρηκα ενα manual για αυτα στο σαϊτ της εταιριας, του 2000. Παλια. Το 2000 πρεπει να ητανε αρκετα καλα, ε ?

Ειναι λιγο εκνευριστικη η πλοηγηση στο site της crystal audio, ή μου φαινεται ?
Παντως καλυτερα να υποστηριξω τα ελληνικα προϊοντα αλλα αυτες οι 1000αρες+ που κανουν τα "καλα" μοντελα παει πολυ...

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Aμα θες να στηριξεις Ελληνικα ηχεια κοιτα και τα Roister.
H σειρα 6 εχει 480 (2στηλες)
Και με αλλα 260 παιρνεις 2 surround της σειρας 4
και ενα κεντρικο σειρας C 2 με 330

Συνολο 1070 (χωρις sub)

Παντως τα crystal μαλλον ειναι καλυτερα απο οτι εχω ακουσει...

Ειναι και οι 2 Ελληνικες εταιριες και καλες...

Reaction score
0
Ποσο ! :shock:
Ειναι ωραια ηχεια (δεν τα'χω ακουσει βεβαια) αλλα πανε πολυ ψηλα...
Εχω μπροστα μου το φυλλαδιο τους.
Για τωρα εχω βαλει στο ματι κατι yamaha ns-p 436 με 335 ευρω (με γουφερ) και ενα ενισχυτη yamaha επισης (rx-v 557 H rx-v 457).
Αργοτερα βλεπουμε.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Αναρωτιέμαι, μήπως είναι καλύτερο ένα σετ ως εξής:
Wharfedale Diamond 8.2
Wharfedale Diamond 8.1
Wharfedale Diamond Center
Κι ένα μικρό sub της Yamaha...

Πιο ακριβό δεν είναι σίγουρα.

H

HomeCinema-Maniac

Guest
Aυτο μπορει να μας το απαντησουν οι <<γκουρουδες>> του ειδους...
Yioda που εισαι? :lol: :lol: :lol:

Απο τα λιγα που ξερω ομως ισως τα Tannoy να παιζουν καλυτερα λογο συνοχης αφου και το sub ειναι της Tannoy.
Βεβαια μπορεις (αν γνωριζεις τα βασικα) να ταιριαξεις πολυ καλα και διαφορετικα ηχεια μεταξυ τους...

Reaction score
49
papadakisn said:
Τα εχει υπ'οψιν του κανεις αυτα ?
Τα ειδα στον Κοτσοβολο και την Ηλεκτρ/Αθηνων.
Ειναι 5 ηχεια, μικρα σχετικα, χωρις βασεις. Ολα εχουν το τουίτερ το χαρακτηριστικο των cryst/audio πανω.το κεντρικο ειναι ξαπλα το ηχειο. Δεν φαινονται τιποτα φτηνιαρικα αλλα δεν τα'χω δει ουτε σε ενα φυλλαδιο της εταιριας ουτε στο σαϊτ.
Ο κοτσοβ. τα εχει 243 ευρω (προφανως χωρις το γουφερ) και η ηλεκτρ/αθηνων 415 ευρω με ενα γουφερ κουτι με μονο πορτ τρυπα απο μπροστα.
Ειναι καινουρια ή μηπως ειναι μαϊμου ?
Απ' ό,τι καταλαβαίνω πρέπει να αναφέρεσαι σε ένα σετ 5 ηχείων της σειράς system2 της CrystalAudio
Δηλ. μιλάμε για ξύλινο ηχείο (αναφέρομαι στο υλικό κατασκευής, για να μην παρεξηγηθώ), με 2 mid των 3 ιντσών με αλουμινένιο κώνο, και tweeter μεταλ. θόλου.
Σωστά?

Τα είχα ως surround στο προηγούμενο σύστημά μου (και ακόμα τα έχω βέβαια, παροπλισμένα στην ντουλάπα μου, για το μικρό home Cinema που θα στήσω κάποια στιγμή) σε συνδυασμό με 2 στήλες (δαπέδου) system6 (6 ίδιες μονάδες των 3" + Tweeter) και κεντρικό το system6c
Για sub έπαιζε (και ακόμα παίζει) το SB12R.....
Τα ηχεία παίζουν πολύ καλά για ταινίες, και συμπαθητικά για μουσική. Αλλά ΠΟΛΥ καλύτερα από όλες τις πλαστικούρες της Sony/ Pioneer/ Yamaha που κυκλοφορούν σε αντίστοιχα χρήματα.....
Αν σε ενδιαφέρουν κυρίως οι ταινίες (ταινίες-μουσική: 70-30%) μπορείς να τα πάρεις χωρίς φόβο.
Κατ' αρχήν λόγω ίδιων μονάδων θα έχεις απόλυτη ομοιογένεια ήχου, κάτι πολύ σημαντικό στις ταινίες.
Είναι και πολύ βολικά λόγω μεγέθους (χώρια που και οι σύζυγοι τα δέχονται πολύ εύκολα...)
Για πίσω, μαζί με τα ηχεία, να ζητήσεις κάτι πολύ κομψές βάσεις τοίχου της crystalAudio (με πολύ λογικό κόστος) που σου δίνουν την δυνατότητα ρύθμισης κλίσης του ηχείου στους δύο άξονες (κατακόρυφα και οριζόντια)
Αλλά θα χρειαστείς ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ sub, και αν μιλάμε για την 5άδα των system2 μπορείς να πάρεις το 10" της Crystal γιατί το 12" θα σου υπερκαλύπτει ηχητικά το δυναμικό των μικρών με το χαμηλό του.......

Reaction score
0
Βασικα δεν ξερω για τα system 5 ειναι παλια υποτιθεται (του 2000) και δεν μπορω να βρω ουτε μια φωτο να σας δειξω...βρηκα τελικα απο το manual:

Τα ειχα δει 415 ευρω μαζι με το γουφερ στην ηλεκτρονικη αθηνων και στον κοτσοβολο 246 χωρις. Παντως φαινονταν ετσι, ξυλινη "βαρια" κατασκευη.
Κοιταζα και τα yamaha ns-p 436 (6 ηχεια) αλλα θα δυσκολευτω να τοποθετησω το 6ο ηχειο, και ισως προτιμησω καποια 5.1.
Τωρα πηρα και το περιοδικο What Hi-Fi και ειδα και γραφουν και αυτοι για κατι wharfedale σχετικα οικονομικα. Εδω Ελλαδα που θα τα βρω ? Υπ'οψιν ειμαι Κρητη....
Βασικα εχω ψιλο-πελαγωσει... Οσο ψαχνεις, τοσο δε βρισκεις ακρη !
Νομιζω παντως εχω βρει τον ενισχυτη, Denon 1906, yamaha rx-v 357-457-557, καποιον απ'αυτους.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Καλό είναι να μην προτιμήσεις τα σετάκια που βγάζουν οι εταιρείες ηλεκτρονικών, όπως η Pioneer, η Sony και η Yamaha (αν και θεωρώ τα τελευταία καλύτερα εκ των προαναφερθέντων). Τα Tannoy και τα Wharfedale είναι σίγουρα πολύ πιο μουσικά από άλλα, έτοιμα σετάκια με μικροσκοπικούς δορυφόρους, και σίγουρα καλύτερα από κατασκευαστικής πλευράς...

Τα Tannoy αντιπροσωπεύει η Adamco, ενώ την Wharfedale και τη Yamaha ο Νάκας. Σε ποια περιοχή είσαι στην Κρήτη? Σίγουρα θα υπάρχει MusicHouse (του Νάκα) για να δεις τα Diamond, ενώ δε θεωρώ ότι θα δυσκολευτείς να βρεις και τα Tannoy (μόνο επειδή είναι αρκετά καινούριο μοντέλο).

Υπόψην ότι μπορείς να τα βρεις και σε αλυσίδες ηλεκτρονικών, όπως πχ Εlectronet. :)

Reaction score
0
πω πω....οσο παει γινονται και πιο δυσκολα τα πραγματα....
Tannoy, Wharfedale, λοιπον θα το κοιταξω...
Νακας (MusicHouse) στην Κρητη, που ? Θα το κοιταξω και αυτο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.940
Members
38.521
Νεότερο μέλος
mgm