Crystal Audio THX-10SUBT vs Dali Sub E-12 F

Reaction score
97
Προβληματισμός σχετικά με Sub !!

To σύστημα (3.1) : Pioneer vsx-924, Dali Zensor 3 (front) , Dali Zensor Vokal (center), Crystal Audio THX-10SUBT (10" sub). Τα ηχεία είναι ρυθμισμένα σαν small και από τα 80Hz και κάτω αναλαμβάνει το Sub.
O Χώρος: περίπου 12-13 m2 χώρος ακρόασης, αλλά με αρκετά μεγάλα ανοίγματα στο πλάι (γάμα σαλονιού) και πίσω. (Συνολικά με τους περιφερειακούς χώρους περίπου 30-35 m2)

Υπάρχει η σκέψη να αντικαταστήσω το 10" sub της Crystal Audio με το 12" Dali Sub E-12 F

Εξαιρώντας την πιο προσεγμένη ποιότητα κατασκευής του Dali, Θεωρείτε ότι θα υπάρξει αναβάθμιση στην ποιότητα των χαμηλών? Υπάρχει περίπτωση το 12" να είναι μεγάλο για τον χώρο μου και να δημιουργήσει περισσότερα ακουστικά προβλήματα απ' ότι θα λύσει ? (πχ να μπουμάρει...)

και μια off topic ερώτηση: Αν και είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα Zensor 3, πιστεύετε ότι μια αναβάθμιση σε Ζensor 5 θα επιφέρει ουσιαστική αλλαγή ?

Reaction score
6.619
Ξεκινωντας παντα η ερωτηση ειναι τι ποσο διαθετεις και κατα δευτερον τη χρηση (hc -δικαναλο) και τι σου λειπει πραγματικα.
Παρολαυτα,και λαμβανοντας υποψην τον αρχικο τιτλο εγω θα κοιταγα να μην αντικαταστησω τα μπροστα μιας και ειμαι ευχαριστημενος (απαραιτητα το ακριβοτερο μπορει να μην ειναι και καταλληλοτερο) και θα εξοικονομουσα αυτα τα χρηματα για να αγορασω ενα ακομη καλυτερο σαμπ απο αυτο που εχεις στοχευσει.

Reaction score
97
Τελικά η αλλαγή έγινε, μετά από 15 μέρες συμβίωσης με το Dali έρχονται και οι πρώτες εντυπώσεις...
Με γνώμονα την μηδενική εμπειρία μου, στην ουσία συγκρίνω τα 2 sub, από ποιότητα κατασκευής το Dali σίγουρα έχει το προβάδισμα (όχι πως το crystal audio υστερεί ... για την τιμή του....), ακουστικά να πω την αλήθεια δεν άκουσα σημαντικές διαφορές , μάλλον για τον χώρο μου το Crystal audio ήταν αρκετό..... Το Dali το δουλεύω στο 40% της έντασης του..... Προφανώς θέλει μεγαλύτερο χώρο για να ξεδιπλώσει την χάρη του.....

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale