Crystal Audio

Reaction score
0
Καλημέρα σας!

Έχω ένα ζευγάρι Prisma Tower 3 και ένα sub Crystal Bass 10. Με δεδομένο ότι η εταιρία έχει κλείσει, τι μπορώ να κάνω για ανταλλακτικά;

Παλιότερα έκαψα ένα tweeter και έσπασε από πτώση ένας κώνος και αντικαταστάθηκαν. Τώρα το sub μου κάνει βουητό, δεν ξέρω τι θέλει.

Υπάρχει περίπτωση να υπάρχουν ανταλλακτικά; Κατά τα άλλα μου κάνουν τη δουλειά μου πάρα πολύ καλά, από το 2004!

Ευχαριστώ!

Reaction score
0
Δυστυχώς δεν υποστηρίζονται πια. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι έχει σταματήσει η παραγωγή. Στην πράξη αυτό που ισχύει είναι ότι ο Δαμκαλίδης προτιμά να εμπορεύεται παρά να υποστηρίζει, χαντακώνοντας ένα κατά τα άλλα καλό προϊόν.

Μου κακοφαίνεται να πάω το woofer στον κάδο πραγματικά!

Reaction score
0
Κάποια πρόταση σχετικά με επισκευή; Εδώ που είμαι (Ναύπακτος) δεν το ακουμπάει κανένας, ούτε Πάτρα όπου έχω ρωτήσει.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.095
Δυστυχώς δεν υποστηρίζονται πια. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι έχει σταματήσει η παραγωγή. Στην πράξη αυτό που ισχύει είναι ότι ο Δαμκαλίδης προτιμά να εμπορεύεται παρά να υποστηρίζει, χαντακώνοντας ένα κατά τα άλλα καλό προϊόν.

Μου κακοφαίνεται να πάω το woofer στον κάδο πραγματικά!

Ε, καλά, δεν είναι και τόσο δικαιολογία. Ακόμα και με τις σημερινές υποχρεώσεις των εταιρειών για επάρκεια ανταλλακτικών από 5-10 χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση, τα 18 χρόνια είναι πάρα πολλά.

Reaction score
0
Ε, καλά, δεν είναι και τόσο δικαιολογία. Ακόμα και με τις σημερινές υποχρεώσεις των εταιρειών για επάρκεια ανταλλακτικών από 5-10 χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση, τα 18 χρόνια είναι πάρα πολλά.
Δεν έχεις κι άδικο, αλλά μια σοβαρή εταιρία υποστηρίζει για πολύ παραπάνω κατά τη γνώμη μου.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Δεν έχεις κι άδικο, αλλά μια σοβαρή εταιρία υποστηρίζει για πολύ παραπάνω κατά τη γνώμη μου.
καταλαβαίνω την ενόχληση σου...αλλά αν τα βάλεις κάτω εμπορικά....θα δεις ότι εκτός από αντιοικονομικό είναι και ανέφικτο να κρατά κάποιος ανταλλακτικά ηχείων 20 ετών....γιατί έστω ότι μαζί με την παρτίδα των ηχείων του τότε....προμηθεύτηκε και μια Α παρτίδα ανταλλακτικών του τότε....
αν αυτά τελείωσαν..τόσο από το στοκ του....όσο και από την γραμμή παραγωγής....σε ένα βάθος 10ετίας..πως θα ξανα προμηθευτεί τα ίδια ξανά μετά από τόσα χρόνια ?

η σοβαρότητα μιας εταιρίας δεν κρίνεται από την προμήθεια ανταλλακτικού για μια συσκευή 20 ετών

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
την πράξη αυτό που ισχύει είναι ότι ο Δαμκαλίδης προτιμά να εμπορεύεται παρά να υποστηρίζει, χαντακώνοντας ένα κατά τα άλλα καλό προϊόν.
ίσα ίσα που ισχύει το αντίθετο...λάθος συμπέρασμα εντελώς

τα λεφτά έρχονται από το σέρβις.....όχι από τις πωλήσεις....

Reaction score
638
Προσωπική μου άποψη, σκότωσε τα και πάρε καινούρια.
Πιο αναλυτικά:
- τα λεφτά της επισκευής θα ειναι κοντά στα λεφτά της αγοράς νέων ηχείων αντίστοιχης ποιότητας.
- τα νέα ηχεία θα είναι πιθανότατα καλύτερα μετά από 20 χρονιά
- ακόμα και αν η επισκευή ειναι φθηνή και επιτυχής, η ταλαιπωρία και ο χρόνος θα ειναι σίγουρα μεγάλος.

Ενδεικτικά για 2 ηχεία 10 ετών (KEF c5, αγορά 2008, αξία 300 ευρω) με καμένο τουίτερ/cross έδωσα το 2018 120 ευρώ για 2 tweeter/cross άλλης εταιρίας στον DKS, για τον οποίο έχω μόνο καλά λόγια να πω.
Αλλά δεν παύει να ειναι στην Αθήνa και επισης χρειάστηκε περιπου 1 μηνάς για την επισκευή και την μεταφορά κλπ.

Για επισκευή 2 Crystal Audio THX-10SUB(αγοραστηκαν 100 ευρω το καθενα μεταχειρισμενα, 2012 και 2020) 10-15 ετών, πλήρωσα για επισκευές στους ενισχυτές τους που βούιζαν:
Για το πρώτο, 80 ευρώ το 2016 στην CrystalΑudio στο Χαλάνδρι. (έτοιμο σε μια εβδομάδα, τρομερά καλή δουλειά και με απόδειξη).
Για το δεύτερο με το ίδιο ακριβώς θέμα, 40 ευρώ σε πασίγνωστο κατάστημα επισκευής ηλεκτρονικών της μεσογείων, όπου περίμενα 6 μήνες, δεν έκοψε απόδειξη, παρέλαβα τον ενισχυτή δεμένο με καλώδια γιατί είχανε χάσει τις 4 βίδες που κανονικά κρατούσε το καπάκι με τον ενισχυτή και φυσικά δεν είχε καμιά μα καμία διαφορά το πριν με το μετά. Με λίγα λόγια δεν έκαναν τίποτε.

Εν τέλει, η επισκευή παλιών συσκευών ειναι ζάρι, δυστυχώς, με κόστος και ταλαιπωρια που τις περισσότερες φορές δεν αξιζει.
Φιλικά
Γιώργος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.740
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88