custom επιπλο TV και προβληματισμοι

Reaction score
0
Καλησπερα σε ολους
θελω να φτιαξω ενα επιπλο για την τηλεοραση και εχω τις εξής απορίες.

καταρχην να δωσω καποια στοιχεία.

θελω να ακουμπισω μια lg plasma 60'
η βασικότερη μου απορια ειναιι αν μπορω να βαλω το subwoofer (denon 8'')
μεσα στο επιπλο αλλα να ακουμπάει πάτωμα ??? ( θα μου αρεσε πολυ)
επιπλεον θα ηθελα να ρωτησω αν το κεντρικο μπορει να παει κοντα στο σαμπ
επιπλεον δεν εχω χωρο να μπει καπου αλλου το σαμπακι.

οπως θα δειτε αριστερά ειναι το τζακι μου και αριστερά ενα τεραστίων διαστάσεων σύνθετο!!

γενικα θελω κατι αξιολογο με ενα σωστο μπατζετ και για αυτο παω για DIY
αν εχετε καμια ιδεα να μου ανοιξετε και λιγο τους οριζοντες:114: .... EPIPLO.jpg

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Απάντηση: custom επιπλο TV και προληματισμοι

Ηθελα να ανοιξω ακριβως ιδιο θεμα τωρα... μονο που εγω ειμαι για 55αρα πλασμα(μικρη διαφορa :p).

Καποιος που φτιαχνει τετοια κολπα; τιμες; προτασεις; ιδεες; και φυσικα εχω και την ιδια απορτια με τον φιλο για το σαμπ και το κεντρικο.

Reaction score
1.988

Μια πρόταση.....Το κεντρικό θα μπορούσες να το βάλεις ακριβώς κάτω απο την τηλεόραση, όχι όμως μέσα στο επιπλο.
Μέσα σε μια κατασκευή σε σχήμα Π που θα ακουμπάει πάνω στο έπιπλο (με τα ίδια υλικα φτιαγμένη για ομοιομορφία) και πάνω της θα πατάει η TV. Έτσι δεν θα είναι τόσο χαμηλά, και θα αξιοποιήσεις τον κεντρικό χώρο του επίπλου για να βάλεις τις διάφορες συσκευές.
Η κατασκευή αυτή δενχρειάζεται να πιάνει όλο το μήκος του επιπλου. έτσι θα έχεις και χώρο εκατέρωθεν για να βάλεις πχ μερικά μπλέ δισκάκια, ή ένα ακόμη μηχάνημα μικρό σε μέγεθος....(media player κλπ)
Μόνος περιορισμός είναι να ανεβαίνει η TV πολύ ψήλα. Αυτό εξαρτάται τόσο απο το ύψος της βάσης της, όσο και απο το ύψος του κεντρικου.....

Reaction score
0

μμμμμ ενδιαφερουσα προταση το κεντρικο να το βαλω πανω-μεση και να ειναι ανοιχτο στην πανω μερια του...
πιστευω ετσι θα εχοθμε σαφως καλυτερη ακουστική ..
ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση

για το sub τι λετε?

υ.γ. hamurabi να κανουμε κοντρα ποιος θα φτιαξει το καλυτερο:107:

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201
Απάντηση: custom επιπλο TV και προβληματισμοι

Nαι αλλα απτη στιγμη που μιλαμε για τηλεοραση 55-60'' αυτο το Π πρεπει ναναι πολυ μεγαλο,μεγαλυτερο απτη βαση της. Αρα και το μηκος του επιπλου πρεπει ναναι ακομα πολυ μεγαλυτερο. αρα το επιπλο πρεπει ναναι 2 μετρα και!
σωστα?

Reaction score
384

Ναι, μη βάλεις το κεντρικό τόσο χαμηλά. Βαράει στον αστράγαλο! :116:

Reaction score
1.988

Nαι αλλα απτη στιγμη που μιλαμε για τηλεοραση 55-60'' αυτο το Π πρεπει ναναι πολυ μεγαλο,μεγαλυτερο απτη βαση της. Αρα και το μηκος του επιπλου πρεπει ναναι ακομα πολυ μεγαλυτερο. αρα το επιπλο πρεπει ναναι 2 μετρα και!
σωστα?
Η εξτρά κατασκευή σε σχήμα Π πρέπει σαφώς να είναι αρκετά γερή για να αντέξει το βάρος αλλά και σε ικανό μέγεθος για να ''κλείσει'' μέσα της το κεντρικό. Δεν νομίζω να χρειάζετια να πιάσει όλο το μήκος του έπιπλου. Για καλύτερη ισσοροπία και για να αποφύγεις τυχόν ''κοιλιά'' λόγο βάρους της τηλεόρασης, μπορεί η κατασκευή να είναι αυτής της μορφής: TT .Έτσι τα πόδια της έρχονται πιο μέσα και μπορόυν να στηρίξουν πιο σωστά το βάρος, με δεδομένο ότι η βάση της TV θα ακουμπάει στο κέντρο.
hxeio.JPG

Reaction score
1.988

Η εξτρά κατασκευή σε σχήμα Π πρέπει σαφώς να είναι αρκετά γερή για να αντέξει το βάρος αλλά και σε ικανό μέγεθος για να ''κλείσει'' μέσα της το κεντρικό. Δεν νομίζω να χρειάζετια να πιάσει όλο το μήκος του έπιπλου. Για καλύτερη ισσοροπία και για να αποφύγεις τυχόν ''κοιλιά'' λόγο βάρους της τηλεόρασης, μπορεί η κατασκευή να είναι αυτής της μορφής: TT .Έτσι τα πόδια της έρχονται πιο μέσα και μπορόυν να στηρίξουν πιο σωστά το βάρος, με δεδομένο ότι η βάση της TV θα ακουμπάει στο κέντρο.
View attachment 19696
Έφτιαξα ένα πολύ πρόχειρο σχηματάκι, ίσα ίσα για να καταλάβεις τι λέω ακριβώς.
Αυτό έχω κάνει εγώ στο σπίτι μου και ακουμπάω επάνω του μια LG LED 42'' η οποία όμως είναι πιο βαριά απο τις υπόλοιπες γιατί έχει γυαλί στην πρόσοψη της. Πριν αγοράσω την LG είχα πάνω στο έπιπλο μια 32 CRT Philips που πλησίαζε τα 50 κιλά.......

hamurabi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
201

Eγω θελω να βαλω την 55vt30 panasonic η οποια ειναι 45 κιλα....

Reaction score
0

Όσων αφορά το σαμπακι τι μπορω να κάνω ;
Μπορω με κάποιο τροπο να το ενσωμάτωση στο επιπλο;

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.425

καλυτερα εκτος επιπλου ,θα μεταδίδει τεραστιους κραδασμους

Reaction score
0

Πραγματικά πολυ ωραίο επιπλο και έτσι περίπου το φανταζόμουν.
Απο ακουστική πως σου φαίνεται?
Να ρωτήσω τι ξύλο εχεις χρησιμοποιήσει και τι πάχος μου φαίνεται χοντρό κ στιβαρο

Reaction score
9

Πραγματικά πολυ ωραίο επιπλο και έτσι περίπου το φανταζόμουν.
Απο ακουστική πως σου φαίνεται?
Να ρωτήσω τι ξύλο εχεις χρησιμοποιήσει και τι πάχος μου φαίνεται χοντρό κ στιβαρο
Ξυλο mdf με επενδυση δρυς.Στο παχος ειναι περιπου 4,5-5 εκ.Ειναι σαντουιτς 2Χ22(ή 23)mm.Οσο ειχα το συγκεκριμενο σετ ηχειων επαιζε μια χαρα.Τωρα πλεον ειναι λιγο ''σαλατα'' το συστημα εχω L-R Elac BS244 τα οποια τα σκοτωνω αφου τα εχω τοποθετησει δεξια και αριστερα απο το κεντρικο μεσα στην εσοχη και φυσικα εντελως αταιριαστα με το κεντρικο της Triangle και χωρις σαμπ.Παντως με αυτο τον τροπο δεν εχεις θεμα κραδασμων.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis