DAB στην Ελλάδα!!!

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
Απάντηση: DAB στην Ελλάδα!!!

εγω το δικό μου αναλογικό δέκτη δεν τον αλλάζω με τίποτα πάντως...

Reaction score
1.188

E, καλά νά 'χες κανά τέτοιο νά 'λεγες ότι δεν το αλλάζεις με τίποτα! :wink:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

:smile: ναι συμφωνώ, αλλα ο Tivoli ειναι για "προσωπικές" καταστάσεις...

Reaction score
1.188

Πράγματι, ακόμα και το πολύ απλό, το Model One έχει εκπληκτικό ήχο!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
108.901

Κι εδώ για Sansui μιλάς; :smg:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

και μερικές λήψεις DX (!) απο τις εκπομπές τότε του ΤΕΙ...

[YOUTUBE]pPwGOoJE00E[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]QaJ7YGGjw7Q[/YOUTUBE]

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

και μια και μιλάμε για ραδιόφωνα, νομίζω ότι αυτο το τελειο μηχάνημα υβριδικής ραδιοφωνικής λήψης της MARANTZ, απο FM, DAB, DAB+, Internet, αλλά και ως DAC, είναι όλα τα λεφτά...!!!

NETWORK AUDIO PLAYER NA7004
• Ραδιόφωνο Ίντερνετ vTuner • υποστηρίζει το Napster • συνεχής ροή μουσικής από υπολογιστή • Λειτουργία DAC: 2 ψηφιακές είσοδοι και USB τύπου B • DAB Band III και DAB+ • Στερεοφωνικός ραδιοφωνικός δέκτης FM με RDS • υψηλής ποιότητας μετατροπέας D/A CS4398 • Αρχιτεκτονική διακριτών συμμετρικών κυκλω΅άτων • Κύκλωμα HDAM-SA2 • Συμβατό με iPod/iPhone • M-XPort • Απομακρυσμένος δίαυλος • RS-232c • Τηλεχειρισμός

[YOUTUBE]TUF1uOErKHo[/YOUTUBE]

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Οσο για το θέμα που ξέθαψες φίλε radiodj105 ,το TEI ειχε ξεκινήσει να κάνει τις δοκιμαστικές εκπομπές... Ομως δεν σταμάτησαν επειδή το ΤΕΙ αναγκάστηκε να κλείσει τους πομπούς του, αλλά γιατι το κράτος έπαψε να έχει ενδιαφέρον πλέον για τις ραδιοφωνικές συχνότητες και την ταξινόμηση που έγινε αντίστοιχα για τις τηλεοπτικές συχνότητες...
Οπως καταλαβαίνεις ο ψηφιακός χάρτης της τηλεόρασης ήταν πολύ πιο άμεσος για το switch off και λόγω ευρωπαικής ενωσης, παρά για το ραδιοφωνο...
Εξάλλου είχε ετοιμαστεί απο το πανεπιστήμιο ο ψηφιακός χάρτης με τα κέντρα εκπομπών, αλλά είπαμε ότι προηγήθηκε η τηλεόραση... Στο μέλλον θα δείξει πως θα εξελιχθεί η κατασταση, όχι βεβαια στο άμεσο....:hi:

Reaction score
7.172
τα κρατικα ραδιοφωνα,εκπεμπουν και ψηφιακα.....με εναν απλο ψηφιακο δεκτη dvbt ή με μια τηλεοραση τα ακουμε,αλλα το bitrate ειναι χαμηλο. Δεν ξερω ποτε και αν θα εκπεμψουν και αλλα ραδιοφωνα,θα πρεπει πρωτα να ξεκαθαρισει το θεμα των συχνοτητων κλπ.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
θα έλεγα ότι η Ψηφιακή Ραδιοφωνία DAB είναι προ των ...πυλών και από ότι πηγές μου μεταφέρουν ίσως και εντός τους έτους...
Εξάλλου οσονούπω τελειώνει το θέμα με τις άδειες εθνικής εμβέλειας για την τηλεόραση... λένε οι πηγές μου !!!

Reaction score
7.172
πολυ καλο νεο panosop,το θεμα βεβαια ειναι αν θα υπαρξει και παραλληλη διατηρηση των fm....αν οχι θα προκυψουν σημαντικα προβληματα για τον υπαρχοντα εξοπλισμο,ειδικα στα αυτοκινητα.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
33.383
θα έλεγα ότι η Ψηφιακή Ραδιοφωνία DAB είναι προ των ...πυλών και από ότι πηγές μου μεταφέρουν ίσως και εντός τους έτους...
Εξάλλου οσονούπω τελειώνει το θέμα με τις άδειες εθνικής εμβέλειας για την τηλεόραση... λένε οι πηγές μου !!!
Πολύ καλά νέα αυτά. Επιτέλους.
Έρχεται μεγάλη μπίζνα στο car audio όταν γίνει το αναλογικό switch off στα fm.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668
ένα switch off δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη... μην ξεχνάμε τι έγινε με την τηλεόραση...
Θέλει σίγουρα το χρόνο του, αν και είναι πιο εύκολο από την τηλεόραση.

Reaction score
7.172
Έρχεται μεγάλη μπίζνα στο car audio όταν γίνει το αναλογικό switch off στα fm.
φανταστειτε τωρα να εχεις κανενα γερμανικο αυτοκινητο και να πας να σου κανουν τροποποιηση για να παιζει dab το εργοστασιακο ηχοσυστημα.......εχουν να φυγουν μηνιατικα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.378
Members
38.552
Νεότερο μέλος
Elena-g