DAC για ενισχυτη UNISON UNICO

Reaction score
0
Καλησπέρα!Πριν απο καιρό σας είχα πει πως βρέθηκα με αυτόν τον ενισχυτή unison unico και τωρα θα ηθελα τη βοηθεια σας για να μπορέσω να βρω καταλληλο dac ωστε να παιζω flac-wav αρχεια απο το lap top (turbox windows 7).Δε θελω να χασω στο ηχητικο αποτελεσμα .Πειτε μου αν με το dragon fly audioquest θα μπορω να κανω τη δουλειά μου με ζεστό καθαρό λεπτομερές ηχητικό αποτέλεσμα?
http://www.whathifi.com/audioquest/dragonfly-v12/review
Μήπως να ψαξω συσκευή dac όπως audiolab m-dac, cambridge magic plus dac ή κάτι άλλο για παραδειγμα αν βρεθει μεταχειρισμενο-εκθεσιακο στη μιση τιμη δλδ στα 500 ευρω??
Το converter θα χρησιμοποιείται αποκλειστικα για τα flac του υπολογιστή 1-2 ωρες την ημέρα...

Reaction score
7.194
απαντας μονος σου στην ερωτηση σου,προφανως τα ακριβοτερα θα παιξουν καλυτερα σε σχεση με το audioquest dragonfly. Αν μπορεις να ανεβεις στα 500 ευρω,μην το σκεφτεσαι καθολου.

Reaction score
0
Είδες καλά την κριτική του?Ο ίδιος αντιπρόσωπος που έχει το audioquest έχει και το audiolab και παρόλα αυτά λέει πολύ καλά λόγια για το dragonfly.Παρόλα αυτά κοιτάω και dac αξίας 800_1000 ευρώ αν βρεθεί μεταχειρισμενο στα 500ευρω. Η κάποιο στα 500 ευρώ αρχική τιμή καινούριο που να έχει πολύ καλό ηχητικό αποτέλεσμα. Έχεις τίποτα υπόψιν?

Reaction score
7.194
εννοεις αν ειδα την κριτικη του what hi-fi? εχω δει κριτικες απο πιο αξιοπιστα περιοδικα (και ελληνικο),αλλα κυριως το εχω ακουσει αρκετα και ειναι παρα πολυ καλο,αλλα για την κατηγορια τιμης του. Σε συγκριση με τα dac που ανεφερες υπολειπεται σημαντικα. Αν τωρα θελεις μονο usb dac και οχι dac με αλλες ψηφιακες εισοδους,μπορεις να πας σε μια παρομοια λυση αλλα λιγο ακριβοτερη. Οι δυο πιο γνωστες λυσεις ειναι το meridian explorer (300 ευρω) και το ifi nano dsd (190 ευρω).

Reaction score
0
Δηλαδή για να καταλάβω ένα καλύτερο usb dac πχ το meridian explorer που γραφεις, θα εχει ισαξιο ηχητικο αποτελεσμα με ενα dac τυπου audiolab m dac για πχ? Δηλαδη το meridian explorer απλα είναι οικονομικοτερο γιατι δεν εχει άλλες ψηφιακές εισόδους??Αν έχεις κι άλλη προταση, ευπρόσδεκτη κι ας είναι με περισσοτερες ψηφιακες εισοδους...

Reaction score
7.194
οχι δεν ειπα αυτο,αλλα το meridian explorer ειναι καλυτερο απο το dragonfly.Το γεγονος οτι ειναι μονο usb dac και με τροφοδοσια απο την usb συνδεση ,ειναι κατι που σαφως ριχνει το κοστος.Μην ξεχνας αλλωστε οτι συγκρινεις την τιμη ενος καινουργιου meridian explorer (300) με ενα μεταχειρισμενο dac στα 500 ευρω,αρα απο 700-800 καινουργιο.......ειναι τεραστια η διαφορα. Απλα ξεκαθαρισε αν θελεις ενα dac και με αλλες εισοδους ή απλα ενα usb dac και φυσικα αν ο συνδυασμος laptop+usb dac θα ειναι η βασικη πηγη σου και οχι μια δευτερη (μεβασικη πηγη ενα αναλογικο πικαπ ή ενα ακριβο cdplayer). Αν ειναι η βασικη πηγη τοτε αξιζει να επενδυσεις σε ενα καλο ακριβοτερο dac.

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
Στο 500ρικο υπάρχει και το Meridian Director αν δεν απατώμαι...
Και οριακά πάνω από το 500ρικο παίζει και το πολύ καλό Aune S16.

Reaction score
122
Μία πρόταση για network player:
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/201/18420/N-50A-K/page.html

Παίζει τα περισσότερα ψηφιακά αρχεία μέσω LAN / WLAN (μέσω του ασύγχρονου usb παίζει και DSD) όποτε δεν χρειάζεται να ασχολείται κανείς με το foobar ή άλλα players, αν είναι bit perfect ή μη η αναπαραγωγή, τι καλώδια σύνδεσης κλπ. Έτσι απαλλαγμένος από όλα τα παραπάνω απλώς ακούς τη μουσική σου. Eδώ είναι το βασικό πλεονέκτημα για μένα.

Υπάρχει και app για android / apple ώστε να κάνεις τον έλεγχο από τηλέφωνο ή tablet χωρίς χρήση του laptop. Internet radio με χιλιάδες σταθμούς και spotify.

Επίσης είναι και dac οπότε σε σύνδεση usb παράγει αναβαθμίζoντας όλους τους ήχους του laptop (πχ youtube) και μπορούν να συνδεθούν και άλλες πηγές στις ψηφιακές εισόδους του.

Για ενσύρματη σύνδεση και αναπαραγωγή μέσω LAN ίσως χρειαστούν powerline adapters εαν βρίσκεται μακριά από το router:
http://www.skroutz.gr/c/913/network-plc.html

Για ασύρματη αναπαραγωγή χρειάζεται και αυτό: http://www.pioneer.eu/eur/products/42/203/17331/AS-WL300/page.html

(Επίσης σημαντκό ρόλο παίζουν και τα ηχεία, εαν θες τα αναφέρεις )

Reaction score
0
Το Μ1 musical fidelity το εχω δει, στα υποψιν. Εχω δει και εγω καποια dac που φενονται τουλαχιστον κατασκευαστικα πιο καλες.... αυτες εναι τα εξης ,αν τα εχετε υποψιν θα θελα να ακουσω γνωμες..1)yulong D200 dsd,2)Gustard dac x12 ES9018,3)NUFORCE DAC80 , 4)Jolida glass fx tube da iii , 5)κάποιο theta,6) atoll dac στην ηχοεκφραση στο πεντακοσσαρικο ..ηχεια ειμαι κοντα στα audiovector mi signature .Ηχητικα για το network plyer εχω αμφιβολιες αν θα ναι τοσο καλο οσο αυτα τα dac....τι λετε? Επισης το Aune S16 οντως πολυ καλο φαινεται αλλα η τιμη ξεπερναει τα 500 ειναι στα 670.Αν υπαρχει οριακά στο 500ρικο πες μου που?

Gojakla

Αρχαιολάγνος πιουριτανίστας
Reaction score
7.494
640 νομίζω το Aune από τον αντιπρόσωπο... οπότε είναι εκτός ορίου...

Reaction score
0
O.K με λίγο σφύξιμο ίσως φτάσω κι αυτή την τιμή αν χρειαστεί..για τα υπόλοιπα υπάρχει καμιά γνώμη?

Reaction score
2
Επειδή έχω κι εγώ αυτό τον ενισχυτή και τα ακριβως προγενεστερα ηχεία, να σου πως για το dac teac , και για το network player pioneer Ν50 που προτείνουν πιο πάνω.Ειναι γυρω στο 500 και τα δύο.

Reaction score
0
Αποκλείω το dragonfly και τα παρεμφερή του, αλήθεια αυτό που λεει κάποιος πιο πάνω για το dac teac ud 301 το χετε ακούσει?Εχει καλό ήχο?Θα δέσει με τον ενισχυτή?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.615
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75