Dac για μουσική από laptop

Reaction score
100
Ακούω μουσική από laptop, κυρίως spotify και κάποια αρχεία flac από foodbar. Μέχρι στιγμής έχω συνδέσει μέσω usb μια κάρτα terratec aureon 5.1 usb mkii στον ενισχυτή. Ακούγετε καλύτερα από αν πάρω σήμα κατευθείαν από τα ακουστικά του laptop, αλλά σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο.
Έχω ακούσει για το iFi audio - Nano iDSD. Το έχει ακούσει κανείς; Τι άλλο προτείνετε μέχρι τα 200 ευρώ;

Reaction score
7.194
οποιο usb dac και να παρεις μεχρι τα χρηματα αυτα,θα παιξει αισθητα καλυτερα απο την καρτα που εχεις τωρα.Το ifi ειναι μια ασφαλης επιλογη.

Reaction score
6
Είμαι ευτυχής κάτοχος του ifi dsd nano, μπορώ να σου πω ότι δεν μετάνιωσα στιγμή που το πήρα. Ο ήχος του είναι μεγάλη αναβάθμιση από την ενσωματωμένη κάρτα, πιο μεστός, πιο ογκώδης, πιο μουσικός. Ακούω μέσα από jriver sacd iso, dsd αρχεία, flac όλες τις αναλύσεις μέχρι και 24/192 (σε ένα λαμπάτο yarland) διάφορα είδη όπως jazz, ethnic, blues, chillout, έντεχνο και άλλα παρόμοια (δεν ακούω μέταλ, σκυλάδικα κλπ κλπ). Λοιπόν για αυτά τα ακούσματα είμαι πολύ ευχαριστημένος και στην ποιότητα και στην αληθοφάνεια του ήχου, ακόμα και τα mp3 320 ακούγονται πολύ καλά, αλλά η διαφορά των 24αριών (94 ή 192) flac ακούγεται ξεκάθαρα!
Όσο για το Spotify... ο ήχος ακούγεται άνετα και είναι πολύ καλός, από την μια "ξύνομαι" να γίνω premium από την άλλη λέω "έλα βρε καλός είναι και έτσι".
Εν κατακλείδι πιστεύω ότι στην τιμή του είναι "διαμάντι", σε άλλα forum λένε και για το geek, εγώ πάντως προτίμησα το nano λόγω και του έλληνα αντιπροσώπου για τυχόν πιο άμεση εγγύηση. Τώρα μάλιστα που έχω "σταμπάρει" και ένα windows tablet θα γίνει ένα υπέροχο σύστημα για computer audio (οπότε το τωρινό λάπτοπ θα πάει για πιο γραφική δουλειά).
Α! σίγουρα μπορεί να υπάρχουν και καλά παλιότερα dac αλλά εγώ το προτίμησα και για τα dsd αρχεία, τώρα πόσο περισσότερο θα τα χρησιμοποιήσω....
Κλείνοντας θα σου επαναλάβω ότι δεν μετάνιωσα για το nano, θα αλλάξω μόνο αν τα οικονομικά πάνε καλύτερα και μου κολλήσει το "μικρόβιο" να αλλάξω σύστημα.

Last edited:
  • Like
Reactions: PPG

Reaction score
100
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Σίγουρα θα παίξει καλύτερα, το θέμα δεν είναι μόνο η σύγκριση με την τωρινή κάρτα που έχω, αλλά μια σοβαρή ακρόαση των ψηφιακών αρχείων. Για το dragonfly δεν έχω ακούσει τίποτα...
algedan, ευχαριστώ για την περιγραφή που έκανες. Ακούμε την ίδια μουσική πάνω κάτω, μόνο που εμένα δε μου έχει φύγει το μικρόβιο του metal που κόλλησα μικρός...:newrussian:

Reaction score
4.327
Έχω και γω το nano και μπορώ να σου πω ότι θα παίξει τα πάντα από mp3 ως dsd 128. Σε σχέση με μια creative z που έχω παίζει πολύ πιο καθαρά (δεν μεταφέρει την σαβούρα από το εσωτερικό του pc) και σίγουρα διαφορετικά. Κατά τη γνώμη μου δίνει λίγο παραπάνω έμφαση στις μεσαίες και ψηλά τα στρογγυλεύει λίγο με αποτέλεσμα πιο ξεκούραστο ήχο. Τα μπάσα ακούγονται καλύτερα. Ένα μειονέκτημα που έχει είναι ότι παίζει σχετικά χαμηλά (δεν ξέρω πόσα Vrms δίνει στις εξόδους rca σε σύγκριση με το τυπικό 2 άλλων dac). Πάντως επειδή και γω ακούω κυρίως metal θα σου πω ότι τις πάρα πολλές άσχημες παραγωγές που υπάρχουν στο χώρο θα τις κάνει να ακούγονται λίγο καλύτερα ειδικά αν έχεις πολύ αναλυτικό σύστημα

Reaction score
100
Ποιές οι διαφορές από το iFi audio - iDAC. Δεν είμαι και πολύ σχετικός με τα ψηφιακά...

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.620
Members
38.579
Νεότερο μέλος
Jiovani75