DAC...στο αυτοκινητο;

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.427
Τωρα, εγω ο ασχετουλης (λεμε τωρα) θα αποτολμησω την ερωτηση-προκληση:
Γινεται να μπει ενα ψιλοDACακι επι αυτοκινητου ωστε να βελτιωθει ο ρημαδοηχος του; οσο για τροφοδοσια, τυγχανει το οχημα να ειναι απο τα μοδερνα με 230αρα μπριζα. Γινεται; ε, τι λετε; και...πως συνδεεται μετα της πηγης;

Reaction score
4
Απάντηση: DAC...στο αυτοκινητο;

Ανάλογα την πηγή. Αν έχει ψηφιακές εξόδους γιατί όχι.

Εμένα που έχει πχ MOST έχει ήδη DAC ενσωματωμένο στον ενισχυτή/Ραδιόφωνο.

Βέβαια αυτό μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα γιατί πρέπει να βρω έναν DAC που να υποστηρίζει το πρωτόκολο MOST αν θέλω να βάλω κάποιον εξωτερικό ενισχυτή, αλλά αν η πηγή έβγαζε ας πούμε SPDIF τότε νομίζω ότι υπάρχουν ενισχυτές και επεξεργαστές αυτοκινήτου που έχουν υποδοχή SPDIF (και άρα ενσωματωμένους DACs).

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.440
Υπάρχουν και DAC που το εξωτερικό τροφοδοτικό που τα συνοδεύει είναι 12 Volt οπότε μπορούν να συνδεθούν κατευθείαν στη τάση του αυτοκινήτου.

Reaction score
449

Να τολμησω να το πω?...σιγα μη κανει βελτιωση το dac στ αμαξι....υπαρχουν τοοοοσες πολες αλλες πολυ ποιο σημαντικες παραμετροι!..:615:

Reaction score
25.940

Να τολμησω να το πω?...σιγα μη κανει βελτιωση το dac στ αμαξι....υπαρχουν τοοοοσες πολες αλλες πολυ ποιο σημαντικες παραμετροι!..:615:
+10

επιπλεον

dac με την εννοια που το εχετε συνηθισει στο σπιτι στην πραξη δεν μπαινει.
πρωτον δεν υπαρχουν παρα ελαχιστες πηγες που βγαζουν ψηφιακη εξοδο που μπορει κανεις να χρησιμοποιησει οπως θελει (πχ σε pioneer μονο με pioneer συσκευες μπορεις να την χρησιμοποιησεις) και γενικα αυτες καλυπτουν μονο το cd/dvd και οχι και το ραδιοφωνο (κατι που για ενα ηχοσυστημα αυτοκινητου ειναι must).

το μονο που γινεται (και στην πραξη αυτο κανουμε) ειναι να επιλεξεις πηγη με δυνατοτητα να δουλεψει με εξωτερικο επεξεργαστη που επιπλεον εχει και dsp

Reaction score
0

ψηφιακη εξοδο μπορει να μην εχεις, μπορεις ομως να φτιάξεις. το ραδιόφωνο ειναι το θέμα.. ας ερθει το dab στο ελλαδισταν και βλεπουμε...

Reaction score
0

Ανάλογα την πηγή. Αν έχει ψηφιακές εξόδους γιατί όχι.

Εμένα που έχει πχ MOST έχει ήδη DAC ενσωματωμένο στον ενισχυτή/Ραδιόφωνο.

Βέβαια αυτό μπερδεύει ακόμα περισσότερο τα πράγματα γιατί πρέπει να βρω έναν DAC που να υποστηρίζει το πρωτόκολο MOST αν θέλω να βάλω κάποιον εξωτερικό ενισχυτή, αλλά αν η πηγή έβγαζε ας πούμε SPDIF τότε νομίζω ότι υπάρχουν ενισχυτές και επεξεργαστές αυτοκινήτου που έχουν υποδοχή SPDIF (και άρα ενσωματωμένους DACs).
τρομερο το γατι !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.482
Members
38.564
Νεότερο μέλος
diskoyoyo