Σαν πηγη να υποθεσω Αμαρα η Foobar?
Εχεις ακουστικη εμπειρια απο "ψηφιακους"(διακοπτικους κατα EAR)?
Tους κατηγορουν σαν "αδειους".Ελλειψη σωματος,μουσικοτητα(οτι μπορει να σημαινει ο ορος),ηχοχρωμα.Αλλοι το λενε ελλειψη χρωματισμου ,αλλοι κλινικη αναπαραγωγη.Αλλοι το επιζητουν,καθαροτητα,αναλυση,ταχυτητα αλλοι θελουν σωματα και "αερα" .Τρεχα γυρευε δηλαδη.Και βεβαια δεν ειναι ολοι ιδιοι.Αλλο Hypex,αλλο Ice,αλλο tripath.Aλλο διακοπτικες τροφοδοσιες αλλα τοροειδεις και αναλογικα τροφοδοτικα.
Δεν εχω προθεση να σε μπερδεψω,αλλα στο σπιτι μου το διακοπτικο class D εφαγε ξυλο απο τον ταξη Α.6 συμφωνες γνωμες.3 παραγγελιες δοθηκαν.Το δικο μου ειναι ιδιοκατασκευη βεβαια,οχι Jeff Rowland or Rotel or Belcanto or NAD.
Aκουσε πριν αποφασισεις.Και βεβαια το χρηματικο ειναι παντα ενα σημαντικο κομματι της αποφασης.Αν θελεις να κινηθεις σχετικα χαμηλα θα σου ελεγα να ακουσεις το Ελληνακι.Ειναι περιπου στα 2000 €(προς τα κατω).
Σχετικα με προ τωρα.Βαζεις ενα ακομα κομματι στην αλυσιδα του ηχου.Θα βαλλει τον χαρακτηρα του.Καποιοι ορκιζονται στην λαμπα για προενισχυση.Δικαιως η μη δεν ξερω.Μικρη εμπειρια και απο ακουσματα και απο χρηματικη κατηγορια.Το μονο σιγουρο ειναι οτι με λαμπα εχεις την δυνατοτητα να παιξεις με τον ηχο σου.Με ενα τρανζιστορατο ειναι οτι ειναι.
Κι εγω παλι σε ταξιδι ειμαι.Η διαφορα μας ειναι οτι εγω ξερω που θελω να παω αλλα.............
Απ' όσα είδα ο NAD είναι α) εκτός budget και β) δεν έχει είσοδο USB για απ' ευθείας σύνδεση με PC.
Επίσης νομίζω, ότι με τον βαθμό εξέλιξης της ψηφιακής τεχνολογίας, η αγορά ακριβών ολοκληρωμένων με ενσατωμένα DAC είναι κακή επένδυση.
Επιμένω όμως ότι θα ήθελα να καταργήσω τον συμβατικό προενισχυτή με ένα DAC κατάλληλο για χρήση και προενισχυτή και ζητώ τις απόψεις και εμπειρίες σας.
Εχω μείνει για μερικά χρόνια έξω από τον χορό και προσπαθώντας να ξαναμπώ θέλω να αποφύγω τα λάθη του παρελθόντος.
http://www.ampcity.co.uk/
Eκει εχει πολλες λυσεις προ-dac σε καλες τιμες και πολυ καλες ιντερνετικες κριτικες.
Αλλοιως το Benchmark ειναι μαλλον μονοδρομος.
Για εξοδο USB απο Η/Υ παρε ενα M2tech και τελειωσες.
Επισης μια οικονομικη λυση στην χαμηλη κατηγορια ειναι και το Caiman Beresford pro-dac-headphone amp.Δεστο και αυτο,Αξιζει τον κοπο.
scor η λυση που σου προτεινω ειναι το μελλον.
οταν οι αλλοι θα ψαχνουν εσυ θα εχεις...
αλλα αφου εισαι εκτος προυπολογισμου, ακου....
τα κεφ θελουν watt, νομιζω δεν εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις σε ρευματα.
ξεκινα απο τον ενισχυτη, τα αναλογικα σταδια των pro δεν θα τα ακουσεις εαν τα ηχεια σου υποοδηγουνται.
τωρα, το benchmark κατευθειαν σε τελικο εμενα δεν μου αρεσε ποτε. το weiss αντιθετα, δεν θα ειχα κανενα προβλημα.
παρε οσο ποιο καλο τελικο μπορεις και το dac της arcam για αρχη...
Εχω ακούσει έναν καινούργιο Anthem MCA20 και βρίσκω λίγο ακριβότερα έναν Bryston 4BSST το αμέσως προηγούμενο από το τρέχον μοντέλο το οποίο όμως δεν έχω ακούσει(άκουσα και τον καινούργιο 4ΒSST - super - αλλά είναι επίσης εκτός προϋπολογισμού).
Ποιά είναι η γνώμη σου ? Προτείνεις κάτι εναλλακτικό στα 1.500-1.800 ?
εχω και εγω κεφ ρεφ και σιγουρα απογειωνονται με καλα βατ κλασης Α. επειδη αυτα ειναι ειτε λιγα ειτε πανακριβα ειτε και λιγα και πανακριβα ολοι οι μεγαλοι πουσ πουλ οπως οι βρυστον θα σε καλυψουν.
αυτα ειναι τεχνικα στοιχεια με βαση τις προδιαγραφες που δεν μπορει να αμφισβητηθουν...
απο εκει και περα λοιπον οτι και να σου πει ο καθενας εαν δεν ακουσεις δεν θα βγαλεις ακρη. ψαξε το τεστ του stereophile εχει ενδιαφερον εαν θες αλλη μια γνωμη...
Μια ενδιαφερουσα περιπτωση ειναι και το GRACE DESIGN M903. Νομιζω οτι εχει οτι ζητας και μπορεις να το ακουσεις ευκολα αν μενεις Αθηνα. Η τιμη του αν δεν κανω λαθος στα 1.850 ευρω.
Βασιλη ο ανθρωπος δεν θελει να υπερβει τα 2-2.500 για ολα.
Ενδιαφερουσα η προταση σου, και για Benchmark επισης, αλλα βγαινει εκτος budget.
Ισως Bench +XTZ να ειναι μια πολυ καλη προταση.
Ο φιλος μας ειναι λατρης της κλασσικης μουσικης με εμπειρια σε live ακουσματα (ακομα και μεσα στο σπιτι του).Ξερει τι ακουει.Δεν παραμυθιαζεται ευκολα.Ειμαι σιγουρος οτι θα κανει μια σωστη επιλογη.