DAC/Preamplifier + Τελικός

Reaction score
29
Απάντηση: DAC/Preamplifier + Τελικός

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κανόνες για τα μηχανήματα (κλασική, ροκ, jazz, κ.α.) αλλά καλά και κακά μηχανήματα. Ο ήχος είναι ΕΝΑΣ και ένα καλό μηχάνημα οφείλει να αναπαράγει πιστά αυτό που λαμβάνει. Μη συγχέουμε τον ήχο που ακούμε σε live ροκ ή pop συναυλίες γιατί αυτός δεν είναι πραγματικός και παράγεται από μηχανήματα που πρέπει να αποδώσουν χιλιάδες watt σε τεράστιους χώρους και ως εκ τούτου υπολείπονται σε ποιότητα. Σε κάθε περίπτωση τελικός κριτής είναι το αυτί, τα ακούσματα και το γούστο καθενός μας. Εγώ προτιμώ να ακούω έναν όσο το δυνατόν περισσότερο ισορροπημένο φυσικό ήχο χωρίς παραμορφώσεις, τονικές εξάρσεις ή ανύπαρκτες χροιές.

Μένω Αθήνα. Εχω και MAC και PC.

Δεν γνωρίζω τα xindak. Θα τα εξερευνήσω. Ευχαριστώ.

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

σαν πληροφόρηση και μόνο!
ή σαν βοήθεια.

μιας που απ’ το κέρδος..., 'το μαγαζί ούτε το φως δεν θα πληρώσει…' (Δ. Σαβ.)

Η (καναδέζικη) Magnum Dynalab βγάζει μια νέα σειρά ολοκληρωμένων ενισχυτών. (τρείς τον αριθμό)
Ο μικρότερος εξ αυτών (MD 301/100 Watt στο κανάλι) θα κοστίζει (με προσπάθεια) 2.500 ευρώ και στην τιμή αυτή
θα συμπεριλαμβάνει USB DAC και Remote control.

Reaction score
29

Τα Magnum Dynalab δεν τα γνωρίζω ούτε τα έχω ακούσει. Επίσης το μοντέλο δεν πρέπει να έχει κυκλοφορήσει ακόμα γιατί δεν το βρίσκω στο site της εταιρείας ούτε σε σχετικά reviews.

Αν γνωρίζεις που και πότε μπορώ να το ακούσω ενημέρωσέ με.

Ευχαριστώ

Σπύρος

Μ.Φ.

MF Audio Επαγγελματίας
Reaction score
185

Όντως δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη γι’ αυτό και δεν υπάρχουν στο site της εταιρείας.

Εξ όσων γνωρίζω, ο μεγάλος θα είναι εδώ σε καμιά δεκαπενταριά -το πολύ- μέρες.
Ο μικρός θα είναι έτοιμος -σύμφωνα με την εταιρεία- μέχρι το τέλος του χρόνου.

Συγχώρεσε με, αλλά επειδή -καλώς ή κακώς- δεν το θεωρώ πρέπον να αναφέρω περισσότερα από εδώ,
επικοινώνησε, αν θες, με τον αντιπρόσωπο.

*Να επαναλάβω μόνο ότι κατασκευάζονται στον Καναδά και ότι η σχεδίαση είναι του Zdenko Zivkovic.

Reaction score
29

Ακουσα τον Plinius P10 και μου άρεσε ιδιαίτερα μαζί με τον δικό του προ τον Μ10.

Θα έχω αντίστοιχο ήχο αντικαθιστώντας τον Μ10 με ένα DAC ?

Μήπως κάποιος τον έχει χρησιμοποιήσει έτσι και μπορεί να βοηθήσει ?

D

Deleted member 23222

Guest

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν κανόνες για τα μηχανήματα (κλασική, ροκ, jazz, κ.α.) αλλά καλά και κακά μηχανήματα. Ο ήχος είναι ΕΝΑΣ και ένα καλό μηχάνημα οφείλει να αναπαράγει πιστά αυτό που λαμβάνει. Μη συγχέουμε τον ήχο που ακούμε σε live ροκ ή pop συναυλίες γιατί αυτός δεν είναι πραγματικός και παράγεται από μηχανήματα που πρέπει να αποδώσουν χιλιάδες watt σε τεράστιους χώρους και ως εκ τούτου υπολείπονται σε ποιότητα. Σε κάθε περίπτωση τελικός κριτής είναι το αυτί, τα ακούσματα και το γούστο καθενός μας. Εγώ προτιμώ να ακούω έναν όσο το δυνατόν περισσότερο ισορροπημένο φυσικό ήχο χωρίς παραμορφώσεις, τονικές εξάρσεις ή ανύπαρκτες χροιές.

Μένω Αθήνα. Εχω και MAC και PC.

Δεν γνωρίζω τα xindak. Θα τα εξερευνήσω. Ευχαριστώ.
Έτσι είναι όπως τα λες...αλλά ένας bryston είναι προσανατολισμένος σε πιο κλινικό ήχο...λίγο πιο "επαγγελματικό" θα έλεγα,κάτι που σε φυσικά όργανα ίσως ξενίσει...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Επειδή αναφέρθηκε το Benchmark, κάνω γνωστό οτι υπάρχει DAC-1 PRE δεύτερο χέρι. Αναφέρω επίσης οτι τα DAC-1PRE & DAC-1HDR έχουν τα state of the art LM4562 high-current op-amps throughout entire analog stage, κάτι που σημαίνει καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα από το DAC-1 αλλά και το DAC-1USB.

Reaction score
29

Υπάρχουν άλλες διαφορές μετάξυ των DAC-1 PRE και HRD εκτός του τηλεχειρισμού ?

Τα παλαιά και τα τρέχοντα μοντέλα των παραπάνω είναι ίδια ή υπάρχουν σταδιακές αναβαθμίσεις με διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα ?

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Re: Απάντηση: DAC/Preamplifier + Τελικός

Υπάρχουν άλλες διαφορές μετάξυ των DAC-1 PRE και HRD εκτός του τηλεχειρισμού ?

Τα παλαιά και τα τρέχοντα μοντέλα των παραπάνω είναι ίδια ή υπάρχουν σταδιακές αναβαθμίσεις με διαφορά στο ηχητικό αποτέλεσμα ?
Μόνον το motorized ποτενσιόμετρο της ALPS (HDR).

Για όλες τις λεπτομέρειες συγκριτικά:
http://www.benchmarkmedia.com/dac/dac1-comparison-chart

Όλα τα μοντέλλα είναι ακριβώς όπως γεννήθηκαν, χωρίς καμμία αλλαγή υλικών ή σχεδίασης.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ίσως σε ενδιαφέρουν και οι προτάσεις που έγιναν σε αυτό το thread. Αυτά αν αποφασίσεις να κινηθείς εκτός budget φυσικά (εκτός αν δε σε νοιάζει να ψάξεις σε μεταχειρισμένα).

Reaction score
29

Η αναζήτηση μου για το παραπάνω set έλαβε τέλος. Κατέληξα σε ενα Benchmark DAC-1 Pre από το οποίο οδηγώ απ' ευθείας έναν τελικό Densen (B300xs).

Ο ήχος είναι διάφανος, ζωηρός, αναλυτικός και χωρίς περιττούς χρωματισμούς.

Σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, υποδείξεις. Τόσο οι συμμετέχοντες στο thread, όσο και ολόκληρο το forum με βοήθησαν σημαντικά.

Reaction score
0

Για αρκετά χρόνια είχα και εγώ το Benchmark DAC-1 Pre Και το απλό Τώρα έχω το Weiss DAC202 FireWire και είναι σαν την ημέρα με 365 νύχτες έπαθα μεγάλη πλάκα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.107
Members
38.531
Νεότερο μέλος
NIK DRAGON