Dali Lektor 6 ή Zensor 7

Reaction score
1
Χαιρετώ τους φίλους του forum, είμαι ανάμεσα σε αυτά τα δύο ηχεία σε συνδυασμό με τον ενισχυτή yamaha a-s700. Έχω ακούσει τα Lektor 6 και Lektor 8, τα 8 μου άρεσαν περισσότερο, αλλά δεν υπάρχει ο χώρος για να μπουν. Επίσης έχω ακούσει τον yamaha a-s1000 που μου άρεσε πολύ, αλλά είναι πολλά τα λεφτά. Τα Zensor δεν τα έχω ακούσει και θα ήθελα τις γνώμες από όσους έχουν ακούσει και τα δύο. Υπάρχουν σε αυτά τα λεφτά άλλες καλύτερες εναλλακτικές σε ηχεία δαπέδου; :108: Ευχαριστώ

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743
Απάντηση: Dali Lektor 6 ή Zensor 7

Τα Zensor 7 ειναι εξαιρετικα σε μουσικη, μετα απο 3-4 μοντελα της εταιριας που ειχα ακουσει και δεν μου αρεσαν καθολου σε δικαναλο προγραμμα παντα. Ειναι γλυκοηχο ηχειο, αρκετα αναλυτικο υψηλα αλλα οχι σκληρο ή αιχμηρο κ τονισμενο οπως τα παλια concept και τα μεγαλυτερα ikon με το ribbon. Το χαμηλο τους ειναι πολυ εκτενες και καλυπτει χωρο 30 τμ ανετα. Το πρωτο προσιτο μουσικο dali εδω και χρονια. Το χει φιλος μου με τον XTZ Α100D3 και ειναι εξαιρετικος ο συνδυασμος.

Lektor ειχα ακουσει το μικρο και δεν μ'αρεσε στις υψηλες που τσιριζε.

Προτασεις υπαρχουν κι αλλες στην κατηγορια, και σε ηχεια κ σε ενισχυτη, απλα αν μπορεις πες μας τι τετραγωνικα χωρου θα καλυψεις και σε τι αποσταση ειναι η θεση ακροασης για να ειμαστε πιο ουσιαστικοι κ ευστοχοι στις προτασεις μας.

Reaction score
1

Ο χώρος μου φίλε είναι ο παρακάτω.
Οπότε τα Zensor θα ακούγονται ακόμη καλύτερα. Καλό αυτό ευχαριστώ. Τα Lektor 6 και 8 που άκουσα δεν μου φάνηκε να τσιρίζουν, ίσα ίσα οι μεσαίες και ψηλές τους γέμιζαν τον χώρο. Μου έκαναν πολύ καλή εντύπωση με έναν Denon φτηνό που είχα ακούσει στην Κινοτεχνική. Μου άρεσαν πολύ περισσότερο από άλλα ηχεία. Αλλά το μικρό δεν το άκουσα ποτέ. Ο ενισχυτής που προτείνεις φεύγει πολύ στην τιμή. Πιστεύεις πως ο Yamaha δεν θα με καλύψει; Μπορώ να δώσω περισσότερα, αλλά όπως γνωρίζεις οι καιροί είναι δύσκολοι και έλεγα να περιορίσω το κόστος όσο μπορώ.

Attachments

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

απο ηχεια στην τιμη των Zensor υπαρχουν τα:

http://www.roister.gr/status8.2.htm
http://www.skroutz.gr/c/571/mousika-hxeia.html?keyphrase=q-acoustics+2050
http://www.exclusiveaudio.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29808

ο ενισχυτης θα σε καλυψει αλλα ο ΧΤΖ ειναι μια κλαση πανω σε ολα και εχει ενσωμετωμενο dac για να αναβαθμισεις τις ψηφιακες σου πηγες. Δεν ξερω αν μπορεις να πας σε αυτον http://www.skroutz.gr/s/435176/Nad-C-356BEE-Stereo-Integrated-Amplifier.html?keyphrase=nad+c356bee Κλασσικη Βρεττανικη εταιρια με ζεστο ηχο και καλυτερο drive απο τον yamaha. Μπορει να μην γεμιζει το ματι αισθητικα αλλα ειναι φτιαγμενοι για να κρατησουν.

Βαλε και αυτα στη λιστα σου, εξετασε τα, και καλη επιλογη

Reaction score
1

Τα Roister Status φαίνονται πολύ όμορφα ηχεία. Ποια η διαφορά τους στον ήχο;
Τα Q-Aqoustics φαίνονται μικρά και τα ηχεία είναι μαζεμένα και πάνω και μπερδεμένα. Ακούγονται καλύτερα; Τα Davis έχουν μικρότερα ηχεία οπότε δεν θα τα πάρω.

Η διαφορά στη τιμή των ενισχυτών που προτείνεις είναι μεγάλη, αξίζει; Μήπως να έδινα αυτή την διαφορά σε καλύτερα ηχεία;

Reaction score
1

Νομίζω πως θα είναι πολύ μεγάλα τα 8ιντσα και πολύ κοντά στη θέση που θα κάθομαι. Τα άκουσα στην Κινοτεχνική, όπου πραγματικά γέμιζαν τον χώρο.. μόνο που ο χώρος ήταν τεράστιος. Φοβάμαι όμως μην βουίζουν στον δικό μου χώρο. Εσύ Costa πιστεύεις πως αξίζει να δώσω τα 300+ ευρώ για τα 8άρια; Δεν θα έχω πρόβλημα στο χώρο μου; Θα φτάνει ο ενισχυτής; Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Τα Roister Status φαίνονται πολύ όμορφα ηχεία. Ποια η διαφορά τους στον ήχο;
Τα Q-Aqoustics φαίνονται μικρά και τα ηχεία είναι μαζεμένα και πάνω και μπερδεμένα. Ακούγονται καλύτερα; Τα Davis έχουν μικρότερα ηχεία οπότε δεν θα τα πάρω.

Η διαφορά στη τιμή των ενισχυτών που προτείνεις είναι μεγάλη, αξίζει; Μήπως να έδινα αυτή την διαφορά σε καλύτερα ηχεία;
Ολα τα ηχεια που συζηταμε ειναι εξαιρετικα, το davis ειναι πολυ καλο και δεν ειναι λογος να μην το εχεις στα υποψη σου το οτι φοραει μικροτερα μεγαφωνα. Το ηχειο ειναι οτι πρεπει για το χωρο σου. Αυτο που λες για τα Q-acoustics δεν το καταλαβα, αυτο που ξερω ειναι οτι το ηχειο ειναι μεγαλο σε μεγεθος, και καλυπτει ευκολα χωρους με εξαιρτετικο ηχο.

Το να δωσεις πολλα χρηματα για ενα ηχειο και "τσιγκουνευτεις" τα χρηματα για εναν ενισχυτη που θα τα οδηγησει σωστα, αυτο που θα καταφερεις θα ειναι να εχεις ενα ηχειο που δεν θα παιζει κοντα στο 100% του, και δεν θα βγαζει τις πραγματικες του δυνατοτητες. Ενα ηχειο του 9, αν δεν οδηγηθει σωστα μπορει να ακουγεται και για 5 ή 6. Ενα ηχειο του 8 οταν οδηγειται σωστα παιζει για 8. Ηταν μια χοντρικη εξηγηση για να γινω καπως κατανοητος.

Ξεκινα ακροασεις για να αρχισεις να εχεις ιδιαν αποψη για τα μοντελα που συζηταμε. Καλη αναζητηση.

Reaction score
1

Άρα έχω πρόβλημα στην οδήγηση με τον A-S700.. Οκ ευχαριστώ. Μήπως γνωρίζεις που μπορώ να ακούσω τα ηχεία που προτείνεις με κάποιον από τους ενισχυτές; Ποια είναι η γνώμη σου για τα Lektor 8; Είναι από τα ηχεία της Dali που δεν σου άρεσαν;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δεν θα κοιτουσα τα lektor, δεν μου κατσαν καλα (αυτο ομως ειναι και υποκειμενικο), αν πηγαινα στο 900αρι θα κοιταζα οπωσδηποτε Acoustic Energy Aelite 3. Δεν εχεις προβλημα με τον A-s700, απλα με εναν καλυτερο ενισχυτη θα παρεις περισσοτερο απο το potential ability των ηχειων σου. Πολλες φορες για να παιξουν τα ηχεια μας σωστα πρεπει να δινουμε αρκετα χρηματα και στα ενισχυτικα, δεν σημαινει οτι αν αγορασω ενα ακριβοτερο ηχειο θα παιξει και καλυτερα δεδομενου του ενισχυτη. Τα ηχεια που σου προτεινα, μαζι και τα Zensor, θα παιξουν οκ με τον nad και τον ΧΤΖ παντως.

Για ακροαση δοκιμασε στα καταστηματα που σου βγαζει το skroutz οτι υπαρχουν τα ηχεια που σε αφορουν καθως και τα ενισχυτικα. Για τα Davis μαλλον θα πρεπει να πας μεχρι την exclusive audio που ειναι και ο αντιπροσωπος της εταιριας και διαθετει τα ηχεια.

Reaction score
1

Τι εννοείς φίλε πως δεν σου έκατσαν καλά; Μπορείς να δώσεις κάποιες λεπτομέρειες; Ποιες πιστεύεις πως είναι οι διαφορές από τα Zensor; Πως ακούστηκαν τα Zensor στα αυτιά σου και πως τα Lektor; Συγνώμη αν σε κουράζω αλλά οι γνώμη των παιδιών του forum που γνωρίζουν 10 πράγματα παραπάνω μετράει. Για τα Q-aqoustics ξέχασα να διευκρινίσω πως μου έκανε εντύπωση πως όλα είναι μαζεμένα πάνω πάνω και το ηχείο κάτω είναι άδειο. Επίσης η μεμβράνη για τις ψηλές είναι στη μέση και όχι πάνω.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Δεν μου αρεσαν τα Lektor σε ηχοχρωμα, μου φανηκαν λιγο "μηχανικα" με υψηλες τονισμενες με λιγη δοση "ψηφιακιλας", δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω. Τα Zensor οπως ξαναειπα στα πρωτα ποστ, ειναι πιο μουσικα ηχεια, με πιο αληθοφανη και γλυκα μεσαια και πριμα που δεν κουραζουν σε πολυωρες ακροασεις. Αυτο με τα Q-acoustics ειναι καθαρα προσωπικο θεμα, αν προσεξεις πολλα ηχεια της αγορας εχουν τα μεγαφωνα στην πανω πλευρα της προσοψης για τον πολυ απλο λογο οτι σε αυτο το σημειο ειναι στο υψος του αυτιου στη θεση ακροασης και γενικα οταν οι μοναδες ειναι τοποθετημενες κοντα η μια στην αλλη υπαρχει καλυτερη ομοιογενεια στο αποτελεσμα. Αυτο συμβαινει και στα Τannoiy V4 και σε καμποσα ηχεια της αγορας. Αν δεν σου αρεσει αισθητικα, αυτο ειναι υποκειμενικο κ σεβαστο, παντως απο αποψη σχεδιασμου, οι σχεδιαστες κατι ξερουν καλυτερα απο μας. Η διαταξη των μεγαφωνων ειναι και αυτο θεμα σχεδιασμου. Το θεμα ειναι να ακουσεις το ηχειο να παιζει, για να δεις πως μεταφραζονται ολα αυτα στην πραξη.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.388

Επίσης η μεμβράνη για τις ψηλές είναι στη μέση και όχι πάνω.
Yπάρχει λόγος για αυτό.
Με την διάταξη Midwoofer-tweeter-midwoofer ένα σχέδιο έχει,θεωρητικά,καλύτερη απόκριση συχνοτήτων εντός άξονα(και κάπως χειρότερη εκτός).

Ακραία παράδειγμα πχ είναι τα Lipinski στα οποία ο ήχος αλλάζει άρδην όταν κάποιος τα ακούει εκτός άξονα.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.531

Νομίζω πως θα είναι πολύ μεγάλα τα 8ιντσα και πολύ κοντά στη θέση που θα κάθομαι. Τα άκουσα στην Κινοτεχνική, όπου πραγματικά γέμιζαν τον χώρο.. μόνο που ο χώρος ήταν τεράστιος. Φοβάμαι όμως μην βουίζουν στον δικό μου χώρο. Εσύ Costa πιστεύεις πως αξίζει να δώσω τα 300+ ευρώ για τα 8άρια; Δεν θα έχω πρόβλημα στο χώρο μου; Θα φτάνει ο ενισχυτής; Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις;
Με βάση τις διαστάσεις του χώρου και υπολογίζοντας τον ανάλογο αέρα πίσω από το κεφάλι του ακροατή και πίσω από τα ηχεία, η απόσταση ακρόασης είναι περίπου 2,5 μέτρα, που δεν είναι ιδιαιτέρως μικρή, αλλ' ούτε και μεγάλη. Σ' αυτήν την απόσταση ενδείκνυται ηχείο με σχετικά συμμαζεμένα τα μεγάφωνά του, οπότε μάλλον έχεις δίκιο, η ιδανική λύση είναι δύο γούφερ και τουήτερ, αλλά κατά τη γνώμη μου, το ελάχιστο αποδεκτό γούφερ είναι 6,5", όχι μικρότερο. Εκτός αν δεν θα ακούς ποτέ δυνατά, οπότε και μικρότερα γούφερ μάλλον θα σε ικανοποιήσουν, αλλά σε αυτήν την περίπτωση, θεωρώ πως θα νιώθεις πάντα ότι κάτι θα σου λείπει...

Πάντως, το ηχείο που θα είναι μπροστά στην μπαλκονόπορτα πρέπει να το προστατεύεις από τον 'Ηλιο με μια καλή κουρτίνα.

Reaction score
1

Ok τώρα κατάλαβα στο περίπου τι γίνεται. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω ακούσει τα Zensor, αλλά και τα υπόλοιπα ηχεία που μου προτείνεις. Πάντως τα Lektor μου άρεσαν, και μου άρεσαν πολύ περισσότερο από τα Ikon 6 MkII για παράδειγμα, τα οποία ήταν "στεγνά" στα αυτιά μου. Μήπως τελικά ψάχνω ένα μηχανικό και ψηφιακό ηχείο; Για να σου δώσω να καταλάβεις, μου άρεσαν και τα Monitor Audio RX6, ακούγονται πολύ ωραία, αλλά βγαίνει πολύ αέρας από την τρύπα που έχουν μπροστά, και φτάνει τόσο μακριά που τον καταλαβαίνεις στο πρόσωπο (ότι πρέπει για το καλοκαίρι, αν και εμένα μου φάνηκε ενοχλητικό).
Η Κινοτεχνική είναι κλειστή για διακοπές, οπότε μόλις ανοίξει και βρω τον χρόνο θα περάσω μια βόλτα από εκεί, αλλά και από τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες. Τα 8άρια πιστεύετε πως είναι μεγάλα για τον χώρο μου;

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Ok τώρα κατάλαβα στο περίπου τι γίνεται. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχω ακούσει τα Zensor, αλλά και τα υπόλοιπα ηχεία που μου προτείνεις. Πάντως τα Lektor μου άρεσαν, και μου άρεσαν πολύ περισσότερο από τα Ikon 6 MkII για παράδειγμα, τα οποία ήταν "στεγνά" στα αυτιά μου. Μήπως τελικά ψάχνω ένα μηχανικό και ψηφιακό ηχείο; Για να σου δώσω να καταλάβεις, μου άρεσαν και τα Monitor Audio RX6, ακούγονται πολύ ωραία, αλλά βγαίνει πολύ αέρας από την τρύπα που έχουν μπροστά, και φτάνει τόσο μακριά που τον καταλαβαίνεις στο πρόσωπο (ότι πρέπει για το καλοκαίρι, αν και εμένα μου φάνηκε ενοχλητικό).
Η Κινοτεχνική είναι κλειστή για διακοπές, οπότε μόλις ανοίξει και βρω τον χρόνο θα περάσω μια βόλτα από εκεί, αλλά και από τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες. Τα 8άρια πιστεύετε πως είναι μεγάλα για τον χώρο μου;
αφου το λες και μονος σου οτι τα Ikon ειναι στεγνα, αρα μαλλον το αντιθετο ψαχνεις, ενα πιο γλυκοηχο και "μουσικο" ηχειο. Και το RX6 που ακουσες προς το γλυκοηχο ειναι. Με τα 6.5αρια των ηχειων που προταθηκαν, συν την περιπτωση του davis, εισαι καλυμμενος στο θεμα χωρο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

αμα θες να παρεις μια γευση απο τα μεσαια και τα υψηλα της σειρας Zensor, πηγαινε μεχρι τις Ωδες που εχουν προς ακροαση το μικρο 1. Απλα θα υπολογισεις τον ιδιο χαρακτηρα με περισσοτερο ογκο για το 7αρι. Ο φιλος που τα αγορασε, το αποφασισε ακουγοντας τα 1.

Reaction score
1

Οκ μάγκες ευχαριστώ.
Λοιπόν, τώρα άλλο ένα τελευταίο πρόβλημα. Την μουσική την έχω στους σκληρούς δίσκους και σκέφτομαι να τους βάλω στην τηλεόραση, μια LG 42LM620S, και να παίζω από εκεί. Η τηλεόραση έχει optical digital audio και headphones για έξοδο ήχου. Φαντάζομαι πως η καλύτερη είναι η optical. Αλλά αν πάρω τον A-S700 θα χρειαστώ κάποιο DAC έτσι δεν είναι; Υπάρχει συσκευή DAC που να έχει και ραδιόφωνο για να ακούω τους τοπικούς σταθμούς; Αν δεν υπάρχει ποιο DAC προτείνετε μέχρι 200 ευρώ; Δεν έχω πρόβλημα να παραγγείλω και από εξωτερικό.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Dac με ραδιοφωνο δεν υπαρχει. Απο το να δωσεις 200 ευρω σε dac, πηγαινε στον ενισχυτη ΧΤΖ Α100D3 που οπως σου προανεφερα στα 750 ευρω εχει ενσωματωμενο dac με ψηφιακες εισοδους στο πισω του μερος. Ετσι πας και σε καλυτερο ενισχυτη και εχεις και dac. Εαν εχεις laptop με καποια ψηφιακη εξοδο, καλυτερα να χρησιμοποιησεις αυτο σαν πηγη αντι για την τηλεοραση.

Reaction score
1

Υπάρχει το laptop αλλά η γυναίκα δεν επιτρέπει πολλά πολλά στο σαλόνι. Ο A-S700 φίλε μου κοστίζει 370 ευρώ λιγότερα. :( Μου είναι λίγο δύσκολο να ανέβω τόσο πολύ, εκτός και αν δεν βρω κάποια ποιο φτηνή και καλή λύση για να ακούω μουσική από το σαλόνι. Για να καταλάβω, χωρίς PC χάνω πολύ σε ποιότητα, έτσι; Θέλει λίγη σκέψη το όλο θέμα. Ευχαριστώ

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.283
Members
38.442
Νεότερο μέλος
i0annis