Dali vs Klipsch

Reaction score
6
Σκέφτομαι για φτιάξω το πρώτο μου 5.1 set up στην μετά την Creative Σ750 εποχή.
Είμαι ανάμεσα σε dali zensor 3 + zensor vocal και σε Klipsch R15m και R25C.
Ο χώρος είναι πολύ ιδιόρρυθμος βασικά όλο το set up θα στητή γύρο από ένα κρεβάτι με ένα μεγάλο δωμάτιο σαλόνι :p

ΤΙ από τα 2 προτείνεται η κάτι άλλο καλύτερο σε αυτά τα λεφτά δεδομένου ότι για την ώρα θα μπούν μονο front και center και πιο μετά τα rear.
Sub θα μπει από την αρχή μονο αν είναι απόλυτος "απαραιτητο" αλλιώς λίγο αργοτερα λόγο ελλείψης μεγάλου budget.
Για αν θα πάω μάλλον για x1300w η x2300w της Denon.

Reaction score
380
Klipsch. Ποιο ευκολοδήγητα και πολύ πιο ωραία στο cinema. Και τέλειο ματσάρισμα με τους denon!!!
Sub οπωσδήποτε καθώς μαζί με το κεντρικο είναι τα κυριότερα κανάλια στην ακρόαση ταινίας.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881
αν σε ενδιαφερουν τα κλιπς (αν)
φιλος τα δινει σφραγισμενα (φευγει εξωτερικο)
αν υπαρχουν (και σε ενδιαφερουν ) μου λες να ρωτησω....
τα νταλι θα τα διαλεγα για πιο κουλ κατστασεις και οχι για αληθοφανεις καταστασεις .....

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.903
αν σε ενδιαφερουν τα κλιπς (αν)
φιλος τα δινει σφραγισμενα (φευγει εξωτερικο)
αν υπαρχουν (και σε ενδιαφερουν ) μου λες να ρωτησω....
τα νταλι θα τα διαλεγα για πιο κουλ κατστασεις και οχι για αληθοφανεις καταστασεις .....
αληθοφάνεια ως προς τι Αργύρη?
ρωτάω επειδή έχεις εμπειρία ανάλυσης και γιατί από όσο ξέρω η κόρνα(klipsch) και όποια κόρνα, είναι από τη μαμά στοιχείο παραμόρφωσης των υψηλών συχνοτήτων σε σύγκριση με ένα τουίτερ όπως στα Dali

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.429
ρωτάω επειδή έχεις εμπειρία ανάλυσης και γιατί από όσο ξέρω η κόρνα(klipsch) και όποια κόρνα, είναι από τη μαμά στοιχείο παραμόρφωσης των υψηλών συχνοτήτων σε σύγκριση με ένα τουίτερ όπως στα Dali
Αυτή είναι παραμόρφωση οχι η κόρνα.
image-0-02-03-b7415403f73a665be18ceb30ce11526668a5796eb5c4273abbda45862fcf7509-V.jpg
:D

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.903
Αυτή είναι παραμόρφωση οχι η κόρνα.
View attachment 79492 :D
τι έπαθε το καημένο το ριμπονάκι καλέ?:o
έτσι γίνονται όταν καίγονται αυτά?!o_O

Υ.Γ. Δεν έχω ακούσει ποτέ τουίτερ ρίμπον...δεν έχω ιδέα τι παίζει:(

Reaction score
6.238
απο οτι βλεπω το ηχειο ειναι της σειρας gold h platinum. Γενικα πολυ σοβαρα ηχειακια και τα 2 χωρις να ειναι χρωματισμενα οπως τα bronze και τα silver. To ribbon εχει δυο θεματακια βασικα. Πρωτον ειναι ευαίσθητο ειδικα οταν ειναι κρυο και θελει προσοχη και δευτερο ειναι πολυ κατευθυντικο οποτε θελει να εισαι ακριβως στην θεση ακροασης. Αυτος ειναι και ο λογος που εχει κανει μεγαλη καριερα σε monitor ηχεια οπως της adam οπου ειναι σχεδιασμενα για nearfield ακροασεις απο ακριβη θεση ακροασης και οχι τοσο σε ηχεια home cinema.

Reaction score
29.810
απο οτι βλεπω το ηχειο ειναι της σειρας gold h platinum. Γενικα πολυ σοβαρα ηχειακια και τα 2 χωρις να ειναι χρωματισμενα οπως τα bronze και τα silver. To ribbon εχει δυο θεματακια βασικα. Πρωτον ειναι ευαίσθητο ειδικα οταν ειναι κρυο και θελει προσοχη και δευτερο ειναι πολυ κατευθυντικο οποτε θελει να εισαι ακριβως στην θεση ακροασης. Αυτος ειναι και ο λογος που εχει κανει μεγαλη καριερα σε monitor ηχεια οπως της adam οπου ειναι σχεδιασμενα για nearfield ακροασεις απο ακριβη θεση ακροασης και οχι τοσο σε ηχεια home cinema.
ΔΕΝ πιστεύω να τα εννοείς αυτά που γράφεις. Η αν τα εννοείς παρακαλώ να εξηγήσεις τι ακριβώς σημαίνει το "είναι ευαίσθητο όταν είναι κρύο".
Δεν ήξερα ότι τα μεγάφωνα χρειάζονται περίοδο προθέρμανσης.
Και αν χρειάζονται , πόσους βαθμούς πρέπει να φτάσουν για να θεωρηθούν έτοιμα πρός χρήση?

Last edited:

Reaction score
6.238
ΔΕΝ πιστεύω να τα εννοείς αυτά που γράφεις. Η αν τα εννοείς παρακαλώ να εξηγήσεις τι ακριβώς σημαίνει το "είναι ευαίσθητο όταν είναι κρύο".
Δεν ήξερα ότι τα μεγάφωνα χρειάζονται περίοδο προθέρμανσης.
Και αν χρειάζονται , πόσους βαθμούς πρέπει να φτάσουν για να θεωρηθούν έτοιμα πρός χρήση?
χαχαχαχα οκ μην βαρας. Εννοω οτι τα ριμπον σε μια αποτομη αυξηση της εντασης ειναι εύκολο να χαιρετήσουν. Δεν εχει να κανει με ζεσταμα μηχανης
ΥΓ αυτο που γράφω για την κατεύθυνση ισχύει ουσιαστικά για τον καθετο αξονα το οποιο μπορει να ειναι και πλεονεκτημα σε αρκετες περιπτωσεις λογω του οτι μειώνονται οι αντανακλασεις στο εδαφος.

Reaction score
234
Αν μπορείς πήγαινε άκουσε τα και θα κρίνεις εσύ ποια σου αρέσουν περισσότερο. Σε άλλους αρέσουν τα dali σε άλλους τα klipsch, τα αυτιά σου είναι ο καλύτερος κριτής.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.881

πριν σχεδον 20 χρονια ...οταν η kef εχτιζε κατι θερια.....και η κλιπς ειχε το πρωτο rf7
βρεθηκα στην πρωτη μου ρυθμιση συστηματος
Μπαινω σε ενα παλατακι .....ο τυπος ειχε τα κεφ πρωτη μουρη.......και τα κλιπς τα ειχε για το δευτοερο συστημα του.
-Τον ρωταω εδω θα μουν τα κλιπς ?
-Μου λεει οχι βεβαια εδω εχω δυνατα ηχεια......
-Ωραια του λεω να κανω ενα κοπο να τα ακουσουμε διπλα διπλα
-Μεσα μου λεει
-Και ο τυπος κουμπωνει στον τριφακο κατι σαν ραλι ακροπολης.
- Ποσα μετρα μακρια αισθανεσαι οτι εισαι ρωταω ?
- ε καμμια 30
- και κουμπωνω τα κλιπς και χωνω
- ποσα τωρα ? ρωταω ?
- στο συρματοπλεγμα ......πωπω πως παιζουν ετσι τα δρουμπελα......
...........Αυτο ειναι αληθοφανει......τις τρως και το φχαριστιεσαι.....
....

δηλαδη οσοι εχουν κορνες λαμπες απο που πρωτο ακουνε παραμορφωση ?

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.562
Είπα να μην χωθώ, αλλά με αναγκάζετε. Αν ήταν έτσι η κλιπσ, όπως και η zingali θα είχαν κλείσει από καιρού. Αφού μόνο κόρνες έχουν τα ηχεία τους. Ποιος θα τα αγόραζε αν ήξερε εκ των προτέρων, ότι αυτό που θα του προσέφεραν, θα ήταν.... παραμόρφωση.

Ps Ωραία τα zingalli, να ήταν και πιο προσιτά!!! (θα μου πείτε, ότι πληρώνετε παίρνετε, έτσι είναι δυστυχώς).

Last edited:

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.562
Σκέφτομαι για φτιάξω το πρώτο μου 5.1 set up στην μετά την Creative Σ750 εποχή.
Είμαι ανάμεσα σε dali zensor 3 + zensor vocal και σε Klipsch R15m και R25C.
Ο χώρος είναι πολύ ιδιόρρυθμος βασικά όλο το set up θα στητή γύρο από ένα κρεβάτι με ένα μεγάλο δωμάτιο σαλόνι :p

ΤΙ από τα 2 προτείνεται η κάτι άλλο καλύτερο σε αυτά τα λεφτά δεδομένου ότι για την ώρα θα μπούν μονο front και center και πιο μετά τα rear.
Sub θα μπει από την αρχή μονο αν είναι απόλυτος "απαραιτητο" αλλιώς λίγο αργοτερα λόγο ελλείψης μεγάλου budget.
Για αν θα πάω μάλλον για x1300w η x2300w της Denon.

Πάντως ότι και να επιλέξεις, η αναβάθμιση θα είναι σε άλλο επίπεδο.

Επίσης: Ακρόαση πριν την αγορα! Μην ακούς καμία γνώμη. Καθένας έχει τις προσωπικές του προτεραιότητες. Ειδικά η επιλογή ηχείου, είναι απολύτως προσωπική υπόθεση.

Last edited:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.250
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale