Dali Zensor Pico vs Zensor 1

Reaction score
97
Χαιρετώ όλους,

Πριν μερικούς μήνες έστησα ένα σύστημα 3.1 αποτελούμενο από ένα Pioneer Vsx-924, Dali Zensor 3, Zensor Vokal, και sub το E-12F o χώρος ακρόασης είναι περίπου 20τμ (και με αρκετούς ανοιχτούς χώρους τριγύρω).
Τώρα ήρθε η ώρα να αναβαθμιστεί σε 5.1, οπότε βρισκόμαστε στο δίλημμα μεταξύ των Ζensor 1 και Pico ...

Ti γνώμη έχετε για τα Pico ? ο μικρός τους όγκος βολεύει πάρα πολύ και λειτουργικά και αισθητικά , αλλά σαν απόδοση πως θα είναι? θα μπορέσουν να καλύψουν τον χώρο?

Reaction score
7.131
ειναι πολυ μικρη η διαφορα ογκου σε σχεση με τα zensor 1 ,αλλα κυριως η διαφορα τιμης,οποτε καλυτερα να πας στο λιγο μεγαλυτερο μοντελο.

Reaction score
97
Όντως η διαφορά τιμής είναι αμελητέα και δεν την λαμβάνουμε υπ' όψιν, αλλά επειδή στον χώρο (που αναγκαστικά θα μπουν) το μέγεθος μετράει .... έστω και αυτό το 30% μικρότερου όγκου είναι σημαντικό .... με αυτό το κριτήριο προβληματίζομαι ....
Σίγουρα τη μεγαλύτερη βαρύτητα την δίνω στην απόδοση .... αλλά αν η διαφορά είναι πολύ μικρή (δεδομένου του μικρού χώρου που έχουν να καλύψουν) τότε θα με ενδιέφερε να τα δω σαν option !

Reaction score
36
Όντως η διαφορά τιμής είναι αμελητέα και δεν την λαμβάνουμε υπ' όψιν, αλλά επειδή στον χώρο (που αναγκαστικά θα μπουν) το μέγεθος μετράει .... έστω και αυτό το 30% μικρότερου όγκου είναι σημαντικό .... με αυτό το κριτήριο προβληματίζομαι ....
Σίγουρα τη μεγαλύτερη βαρύτητα την δίνω στην απόδοση .... αλλά αν η διαφορά είναι πολύ μικρή (δεδομένου του μικρού χώρου που έχουν να καλύψουν) τότε θα με ενδιέφερε να τα δω σαν option !
Λογικα θα χασεις λιγο σε μπασα αλλα αφου εχεις sub νομιζω οτι η διαφορα θα ειναι μικρη.Εχω τα zensor 3 και σκεφτομαι να κανω ακριβως οτι και εσυ.Εισαι ευχαριστημενος απο το sub?Ο ενισχυτης σου δενει καλα με τα zensor?

Reaction score
97
Λογικα θα χασεις λιγο σε μπασα αλλα αφου εχεις sub νομιζω οτι η διαφορα θα ειναι μικρη.Εχω τα zensor 3 και σκεφτομαι να κανω ακριβως οτι και εσυ.Εισαι ευχαριστημενος απο το sub?Ο ενισχυτης σου δενει καλα με τα zensor?
Σε γενικές γραμμές είναι αρκετά ισορροπημένο και ομοιογενές σύστημα, το Sub αν και έχει σφιχτό και ευχάριστο μπάσο χωρίς να μπουμάρει ,μου δίνει την εντύπωση ότι υπερκαλύπτει σε ορισμένες φάσεις τα ηχεία... (αλλά αυτό μάλλον είναι θέμα ισοστάθμισης)
ο ενισχυτής νομίζω ότι για την κατηγορία του είναι εξαιρετικός, το 5.1 με τα Ζensor 3, vokal, Pico το οδηγεί με άνεση σε αρκετά υψηλές εντάσεις. Εχω μείνει πολύ ευχαριστημένος και το ηχητικό αποτέλεσμα. Αποφάσισα όμως να περάσω σε μεγαλύτερη κατηγορία και παρήγγειλα έναν Denon X3200w.

Όλα τα παραπάνω θα τα αξιολογήσεις λαμβάνοντας υπ'όψη οτι η εμπειρία μου στο αντικείμενο είναι πολύ μικρή.

Reaction score
36
Και εγω σχετικα μικρη εμπειρια εχω.Γιατι αλλαζεις ενισχυτη;Εγω τα οδηγω προς το παρων με ενα δικαναλο pioneer και στην συνεχεια λεω η yamaha rxv779 η denon x2200w, οποτε με ενδιαφερει πολυ να μαθω την γνωμη σου σχετικα με τον χ3200w.Τα pico τελικα τα πηρες....εντυπωσεις;

Reaction score
97
Και εγω σχετικα μικρη εμπειρια εχω.Γιατι αλλαζεις ενισχυτη;Εγω τα οδηγω προς το παρων με ενα δικαναλο pioneer και στην συνεχεια λεω η yamaha rxv779 η denon x2200w, οποτε με ενδιαφερει πολυ να μαθω την γνωμη σου σχετικα με τον χ3200w.Τα pico τελικα τα πηρες....εντυπωσεις;
Η αλλαγή του ενισχυτή ήταν προγραμματισμένη (από την αρχή είχα την σκέψη, μόλις μαζέψω κάποια χρήματα να περάσω σε μια καλύτερη κατηγορία) η επιλογή του Denon έγινε με κριτήριο την τιμή - την ποιότητα της σειράς Χ- το future proofness που σου δίνει ενσωματώνοντας ότι καινούριο υπάρχει σε τεχνολογία + pre out για μελλοντική εγκατάσταση τελικού και η γενική ομολογία οτι είναι αρκετά μουσικός ενισχυτής ....

Αναφορικά με τα Pico, για το μέγεθός τους είναι εξαιρετικά, θα ήθελα να ακούσω και τα Zensor 1 για να συγκρίνω.
Το μόνο που με προβληματίζει και πάντα σε θεωρητικό επίπεδο ...(και το ανακάλυψα κατόπιν αγοράς) ... είναι η χαμηλότερη ευαισθησία τους (84db) σε σχέση με τα Zensor 1 (86,5db) ... στην πράξη δεν ξέρω πόσο σημαντικό είναι αλλά προηγουμένως διάβασα το παρακάτω ...

.... as a rough estimate of how much power the AVR will need to provide (on average .. not peak) take the efficiency of the front L/R speakers and subtract 10db for sitting an average distance of 12' from the speakers (92-10 = 82db) so at 1W of power from the AVR your speakers are outputting about 82db. Now consider how loud the test tones are at 75db (when you get the AVR) and your speakers are 5db louder than the test tones. So your speakers are actually drawing < 1W of power on average so the whole idea about is 90W or 105W or 125W enough really becomes moot except for really LOUD listening or in very large rooms or driving 4Ω speakers.

82db @ 1W
85db @ 2W
88db @ 4W
91db @ 8W
94db @ 16W
97db @ 32W

Estimated average TV listening level 60-70db. Average movie listening level 70-85db.
Per OSHA standards ... over 4 hours listening at 95db can cause hearing damage.

Moral of this story ... getting speakers just 3db more efficient is equivalent to getting an AVR that is 2x the power (ie. going from 86db speakers to 89db speakers = going from a 90W AVR to a 180W AVR).

so look for more efficient speakers rather than a higher powered AVR.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.306
Members
38.538
Νεότερο μέλος
intergrale