db η DECIBELS απο audyssey - dbmeter.

Reaction score
29.560
Μιας και το δικό μου dbmeter μου το έχουνε κλέψει εδω και χρόνια , μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το audyssey και μετά το αυτί , για να φέρω τις στάθμες των ηχείων στο χώρο , σε ότι θεωρούσα εγω σωστό. Χώρος μεγάλος , περί τα 90-100τμ.
Πάντα οι στάθμες του audyssey ιδίως στα περιφερειακά - κεντρικό , μου έπεφταν λίγες.
Χθες μου έφερε για δοκιμή ο Jargon gr , κουφοσωτήρης το παρατσούκλι που του έβγαλα εγω, ενα dbmeter που εχει ο ίδιος , ταυτοπροσωπία είναι με φωνή τραμπάκουλα.
Λοιπόν για την ονομαστική στάθμη αναφοράς το όργανο του σωτήρη , προσέθεσε στην ζητούμενη στάθμη άλλα 2-3 περίπου db στα περιφερειακά , καθόλου στο κεντρικό , και αφαίρεσε κάμποσα απο τα subs.Βέβαια ελείψει χρόνου δεν κάναμε πολλές δοκιμές , αλλά να πω ενα λάθος που κάναμε , την μέτρηση των περιφερειακών το μικρόφωνο συνέχιζε να κοιτάει μπροστά , αρα μειωμένη ευαισθησία. Παρόλα αυτά και αφού έκοψα λίγο τα περιφερειακά περίπου 1 db είδα ταινία και έπαθα με το souround που άκουσα.
Τέλος πάντων το θέμα είναι οτι το audyssey , στην ιδια θέση ακρόασης μου κόβει την στάθμη όπως είπα πάρα πολύ. Οι διαφορές είναι της τάξης των 4 db.
Ποιό θα θεωρούσατε σωστό στην προκειμένη περίπτωση?
Το audyssey η το db meter?
Ψάχνομαι να αγοράσω ενα , ετσι για τον μπούσουλα .

Reaction score
150
Ε φυσικά τ' αυτιά σου χριστιανέ μου γιατί κι εμένα πάντα μου την έσπαγε που έκοβε τόσο τα περιφεριακά η μπούρδα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: db η DECIBELS απο audyssey - dbmeter.

Δεν ειναι αφτο μπουρδα , εσυ εισαι μπουρδας που αγορασες κατι με μπουρδα.
Παμε τωρα ενα dbμετρο οσο καλο και να ειναι (τα εχουμε ξαναπει) ειναι ευκολο να ξεγελαστει απο ενα προβληματικο χωρο.Αρα το αυτι ειναι ο στερνος κριτης.(Βαλε μεσα και την κουφαμαρα) και το εχεις.
Ξαναπαμε αν θες dbμετρο φτηνο μου λες να σου δωσω διευθυνση απο ευρωπη.
Ακομα μια για το δικο μου εχω κανα πενταρι χρονια ενα σχεδιο με βελτιωση , αλλα ποτε δεν το πηγα στον καθηγητη να μου το σενιαρει.Το σχεδιο μου το ειχε δωσει ο γιατρος απο τοτε.
Γιανναρα οτι θες μου λες.
Μην ακους τον σωτηρη ειναι ψιλοκουφαλογο,

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πάντως Γίαννο πάρε ένα ντεσιμπελόμετρο της προκοπής,διώξε τους λοιπoύς απ το σπίτι και κάτσε μέτρα!Προσεκτικά ένα-ένα τα κανάλια.Φέρε (με ρόζ θόρυβο) τις στάθμες από κάθε ηχείο να είναι ίδιες στην θέαη ακρόασης και βρές μια ταινία που να έχει μια σκηνή από βροχή,χωρίς άλλα ταυτόχρονα εφέ.Εκεί θα δεις αν θές να ανεβοκατεβάσεις στάθμες για να το φέρεις στο αυτί σου.
Μετά παίξε και καμιά φασιαριόζικη ταινία για το τελικό tuning.

Επίσης βρές μια σταθερή βάση για το ντεσιμπελόμετρο.Κανά τρίποδο απο φωτογραφική ή κάτι παρόμοιο.

Aν θές να ακούς σε στάθμες κατά THX πρώτα από όλα πρέπει να ρυθμίσεις το κεντρικό να παίζει στα 85DB SPL όταν κάποιος μιλάει νορμάλ.Βάση αυτής της στάθμης ρυθμίζεις και τα υπόλοιπα κανάλια.
Για τα sub χώσε τον Σώτο να σου φέρει το μετρητικό που έχει.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

πως να τους διωξει απο το σπιτι? τα καημενα τα σκυλακια μονα
θα φυγουν ?
Γιαννη
Αν θες τριποδο εχω-
αν θες δισκακια με τονους εχω σχεδον τα παντα.Με το αζημιωτο βεβαια.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: db η DECIBELS απο audyssey - dbmeter.

Δεν ειναι αφτο μπουρδα , εσυ εισαι μπουρδας που αγορασες κατι με μπουρδα.
Το ότι είχεις αγοράσει κι εσύ την ίδια μπούρδα (εγώ τον 905 εσύ τον 875) και συνεχίζεις με αυτή την εταιρεία δεν σου λέει κάτι ε?

Σιγά τώρα μη μας πεις ότι έχει και σοβαρό EQ ο 905....

Μπούρδα μεγάλη σου λέω....πολύ μεγάλη σε σημείο να σου κάνει τη σειρά 800 της B&W σειρά 600.....:142:

Πέραν της πλάκας τώρα και σύμφωνα με δική μου επειρία αλλά και το σύστημα του Γιάννη, δεν δουλεύει καλά σ'εμάς και είναι σαφώς προτιμότερο να το έχεις στο off. Μακράααααν.

Σου είπα για το δικό σου το Pro δεν εκφέρω άποψη αν δεν το δοκιμάσω αλλά πριν σκάσω τα ωραία μου χιλιάρικα (για το Balanced) θα έχει μετρηθεί ο χώρος με άλλο εργαλείο για να δω αν χρειάζεται. Μετά θα σε απαγάγω μαζί με το δικό σου 2 μέρες να δω τι κάνει και ΑΝ κάνει θα το αγοράζα. Μόνο έτσι.

Σιγά σιγά....έχω αρχίσει από τις χαμηλές τώρα και μετά θα ανεβώ πάνω!

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

ρε παλαβοτρελακια εμενα μου το εδωσαν τιμης ενεκεν μιας και ειχα την μοναδα.Ποτε δεν το δουλεψα στον 875 τι να δουλεψω την σαβουρα.Εχω την μοναδα εχω και το πιο προσφατο firmware που κανεις την καμπυλη οπως θες.Παντως αν θες να εισαι ριαλιστικ καλο θα ειναι να μπεις στο σαιτ του χολμαν και να θεσεις τα προβληματα που αντιμετωπιζεις , αν δεν βρεις λυση εχεις καθε λογο να το θαψεις.Αν βρεις θα σου κανει μια καλη τιμη ο γρηγοριαδης (ονομα και πραμα -γραφειο τελετων)
Μας λες τι σκεφτεσαι

Reaction score
5

Μιας και το δικό μου dbmeter μου το έχουνε κλέψει εδω και χρόνια , μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το audyssey και μετά το αυτί , για να φέρω τις στάθμες των ηχείων στο χώρο , σε ότι θεωρούσα εγω σωστό. Χώρος μεγάλος , περί τα 90-100τμ.
Πάντα οι στάθμες του audyssey ιδίως στα περιφερειακά - κεντρικό , μου έπεφταν λίγες.
Χθες μου έφερε για δοκιμή ο Jargon gr , κουφοσωτήρης το παρατσούκλι που του έβγαλα εγω, ενα dbmeter που εχει ο ίδιος , ταυτοπροσωπία είναι με φωνή τραμπάκουλα.
Λοιπόν για την ονομαστική στάθμη αναφοράς το όργανο του σωτήρη , προσέθεσε στην ζητούμενη στάθμη άλλα 2-3 περίπου db στα περιφερειακά , καθόλου στο κεντρικό , και αφαίρεσε κάμποσα απο τα subs.Βέβαια ελείψει χρόνου δεν κάναμε πολλές δοκιμές , αλλά να πω ενα λάθος που κάναμε , την μέτρηση των περιφερειακών το μικρόφωνο συνέχιζε να κοιτάει μπροστά , αρα μειωμένη ευαισθησία. Παρόλα αυτά και αφού έκοψα λίγο τα περιφερειακά περίπου 1 db είδα ταινία και έπαθα με το souround που άκουσα.
Τέλος πάντων το θέμα είναι οτι το audyssey , στην ιδια θέση ακρόασης μου κόβει την στάθμη όπως είπα πάρα πολύ. Οι διαφορές είναι της τάξης των 4 db.
Ποιό θα θεωρούσατε σωστό στην προκειμένη περίπτωση?
Το audyssey η το db meter?
Ψάχνομαι να αγοράσω ενα , ετσι για τον μπούσουλα .
Γιαννη και εμενα οι μετρησεις απο το audyssey ηταν αλλου για αλλου. Ηρθε ο argi με το db μετρο και αλλαξαμε τα παντα. Εγω το audyssey το εβαλα off και με την πρωτη ευκαιρια θα παρω ενα δικο μου db μετρο.

Reaction score
29.560

Μα και εγω off το εχω , απλά μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσα μόνο για μετρήσεις στάθμης ελλείψει dbμετρου.

Reaction score
5

Μα και εγω off το εχω , απλά μέχρι τώρα το χρησιμοποιούσα μόνο για μετρήσεις στάθμης ελλείψει dbμετρου.
Αλλου γι αλλου και αυτο παλι.:142:

Reaction score
150
Re: Απάντηση: db η DECIBELS απο audyssey - dbmeter.

ρε παλαβοτρελακια εμενα μου το εδωσαν τιμης ενεκεν μιας και ειχα την μοναδα.Ποτε δεν το δουλεψα στον 875 τι να δουλεψω την σαβουρα.Εχω την μοναδα εχω και το πιο προσφατο firmware που κανεις την καμπυλη οπως θες.Παντως αν θες να εισαι ριαλιστικ καλο θα ειναι να μπεις στο σαιτ του χολμαν και να θεσεις τα προβληματα που αντιμετωπιζεις , αν δεν βρεις λυση εχεις καθε λογο να το θαψεις.Αν βρεις θα σου κανει μια καλη τιμη ο γρηγοριαδης (ονομα και πραμα -γραφειο τελετων)
Μας λες τι σκεφτεσαι
Αυτά που σκέφτομαι είναι πολλά και αυτό είναιτ το πρόβλημα! Ότι όλα μαζί δεν γίνεται οπότε πλέον θα πέσει focus ένα ένα να τελειώνω.

Reaction score
62

Εγώ χρησιμοποιώ το Radio Shack Analog Display Sound Level Meter.
Το μεγάλο πρόβλημα μου είναι η ρύθμιση του υπογουφερ. . .

Reaction score
130

Εγώ χρησιμοποιώ το Radio Shack Analog Display Sound Level Meter.
Το μεγάλο πρόβλημα μου είναι η ρύθμιση του υπογουφερ. . .
Κι΄ εγώ το ίδιο ντεσιμπελόμετρο έχω, μόνο που είναι το ψηφιακό.
Τι ακριβώς πρόβλημα έχεις με το sub; Εμένα μια χαρά το έφτιαξε.

Reaction score
29.560

Τα πιο πολλά dbmeters δεν ακριβή στις μετρήσεις των σαμπ.

Reaction score
15.548

Καλα....ασχολησαι με το αθλημα και δεν εχεις db...:111::112:

Εγω εχω αυτο κοντα μια 10ετια.....:112:

http://www.tnt-audio.com/clinica/spl-meter_e.html

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members