Deluxe Οικιακος Κινηματογραφος ανεκτιμητης αξιας

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Κατοπιν ισχυρης επιθυμιας του αγαπητου μελους Κεφαλας για νεα και ενδιαφεροντα προτζεκτ στον χωρο του οικιακου κινηματογραφου, εχω την τιμη να σας παρουσιασω εναν τετοιο προτζεκτ αξιας 190.000 ευρω.
Ολοκληρη η παρουσιαση βρισκεται στο σαιτ της Lowbeats. Εγω απλα μεταφερω την ιστορια βαζοντας καποιες πινελιες δικες μου για να ειναι λιγο ευχαριστο στον αναγνωστη.

Deluxe Οικιακος Κινηματογραφος ανεκτιμητης αξιας

Το καλοκαιρι του 2020 ασχοληθηκε ο αγαπητος μας κυριος Ε. με την κατασκευη του σπιτιου του. Εκεινο τον καιρο γεννηθηκε και η ιδεα να αποκτησει τον δικο του οικιακο κινηματογραφο. Μετα απο ψαξιμο στην μηχανη αναζητησης του γκουγκλ σκονταψε πανω στο καναλι του πατρικ το γνωστο grobi TV οπου παρουσιαζονται καθε λογης προτζεκτ. Ετσι ηρθε σε επαφη μαζι του. Ο πατρικ εχει ιδρυσει μαζι με τον φραντς την εταιρεια Heimkinobau οπου πραγματοποιησαν μεχρι τωρα πανω απο 200 προτζεκτ και καθε βδομαδα φτιαχνουν απο ενα, ενω παραλληλα σχεδιαζουν 2-3 οπου κατοπιν τα κατασκευαζουν οι ιδιοι οι πελατες.

Με αλλα λογια: οι τυποι γνωριζουν .



Το προτζεκτ
1643139371648.png


Αφου καθορισαν το μεγεθος του χωρου σχεδιαστηκε ο κινηματογραφος με την βοηθεια αρχιτεκτονων. Πανω πανω στο ραφι των επιθυμιων ηταν μια οσο το δυνατον μεγαλυτερη οθονη, 2 σειρες καθισματων και το καλυτερο δυνατο αποτελεσμα απο την πλευρα του ηχου με μοντερνα τεχνολογια. Μετα απο 3 μηνες ολοκληρωθηκε ο σχεδιασμος και εφτασε επιτελους η χαρα της κατασκευης και δημιουργιας. Τον Δεκεμβριο του 20 βρεθηκε ο κυριος Ε. με την οικογενεια του στην αιθουσα του Grobi για να κανονιστουν οι τελευταιες οικονομικες εκκρεμοτητες ε πλακα κανω ,για να καθοριστουν και οι τελευταιες λεπτομερειες στο τεχνικο κομματι. Εκει ειδε και ερωτευτηκε με την πρωτη ματια τις κινηματογραφικες πολυθρονες D-Box της Moovia οπου η εταιρεια εχει ενσωματωσει την τεχνικη D-Box. D-Box ειναι μια καναδεζικη επιχειρηση που φερνει κινηση στις πολυθρονες. Μεσω ιντερνετ γινεται γνωστο ποια ταινια παιζει και λαμβανει ολα τα δεδομενα κινησης ετσι ωστε αναλογα με τον ηχο να κινειται και η πολυθρονα . Οποιος εχει δοκιμασει και καθισει θα συμφωνησει οτι ο ορος ιμερσιβ αποκτα μια νεα διασταση. Βεβαια ολα εχουν το τιμημα τους. Αυτο το τριο ιδιαιτερων καθισματων κοστισε στον κυριο Ε. 50.000.

1643139188705.png


Ηχος με γονιδια απο τον επαγγελματικο χωρο.

Στον χωρο της Γκρομπι ειχε η οικογενεια του κυριου Ε. την δυνατοτητα να ακουσει και να συγκρινει διαφορα συστηματα ηχου. Στο τελος επεσε ο κληρος στα κινηματογραφικα ηχεια της MAG Theatron. Η συγκεκριμενη εταιρεια δραστηριοποιειται στον επαγγελματικο χωρο και εχει παγκοσμιως τα τελευται 25 χρονια πανω απο 2.000 εγκαταστασεις σε κινηματογραφους, γηπεδα, αιθουσες συναυλιων κοκ

Αλλωστε ο αγαπητος μας κυριος Ε. ηθελε δυναμικα και αυτον τον καθαρο χωρις παραμορφωση ηχο σε υψηλες σταθμες για αυτο και επελεξε 7 κομματια Μ12 για τα ηχεια δαπεδου και 8 S6 για ηχεια οροφης.

Με τα 8 ηχεια στην οροφη δοθηκε η δυνατοτητα στον φραντς και την ομαδα του να πετυχουν το βελτιστο αποτελεσμα για ολα τα 3D- φορματ ηχου Auro 3D, DTS-X und Dolby Atmos. (με αυτη την σειρα τα γραφουν ,με αυτη τα γραφω και εγω,οχι οτι διαφωνω, το αντιθετο μαλιστα)

Βεβαια τα ηχεια υποστηριζονται απο τι αλλο ( μπραβο ρε τσακαλια το βρηκατε) απο σαμπς 8 τον αριυμο για τις απαιτησεις ενος Double-Bass-Array με σασι τα Dayton Audio Ultimax 18-22 Chassis

Ετσι δημιουργηθηκε αρκετη επιφανεια μεμβρανης για καθαρο και συναμα γεματο ενεργεια μπασο και για τις 8 θεσεις καθιμενων.

1643139231521.png


Οι μετρησεις ξεκαθαρα δειχνουν: ολο το σεταπ φθανει με την βοηθεια τελικων της Dynacord χαλαρα το ρεφερενζ επιπεδο σταθμης των 85dB στην θεση ακροασης ενα επισης χαλαρα πιανει και το επιθυμιτο χεντρουμ των 20dB.

Για εναν χωρο περι των 40τμ επιτυγχανεται για την MLP μια σταθμη πανω απο 120dB χωρις παραμορφωση και χωρις modes .



Ενα τετοιο σεταπ χρειαζεται βεβαια και τον αναλογο συντροφο. Για αυτο τον λογο επιλεχθηκε απο το πανω πανω ραφι ενας Trinnov Altitude 16. Αυτος ειναι και ο προενισχυτης στο LowBeats.

Παρα το γεγονος οτι ο χωρος σε θεμα ακουστικης με την αναλογη παθητικη φροντιδα βελτιστοποιηθηκε ,εδωσε εδω ο επεξεργαστης το κατι παραπανω ενω παραλληλα ο ηχος με την βοηθεια των πολλαπλων δυνατοτητων optimizer εξατομικευθηκε στις επιθυμιες και στα ακριβα γουστα του κυριου Ε. και της οικογενειας του βεβαιως βεβαιως.

( Εδω αξιζει να παρατηρησουμε οτι παρα την επιλογη του επεξεργαστη τρινοφ επιλεχθηκαν 8 ηχεια οροφης για να καλυπτουν τελεια ολα τα φορματ, ε Κεφαλα? :biggrin:)



Κανενας συμβιβασμος στην εικονα


Οπως και στον ηχο ετσι και στην εικονα ηταν ο κυριος Ε. ανενδοτος και δεν ηθελε ουτε τον τοσοδα μικρουλη συμβιβασμο.

Για αυτο τον σκοπο επελεξε ενα πανι προβολης 4,20μ μηκους της Stewart με το μικροδιατρητο πανι Studiotek 100 G4 σε 16:9 φορματ. Ο κυριος Ε. ομως δεν ηταν τοσο σιγουρος στο θεμα του προβολεα , ετσι εγινε η τελικη παρουσιαση στον χωρο του. Εκει στον δικο του κινηματογραφο ειχε την ανεση και την δυνατοτητα να δοκιμασει προσωπικα τις δυνατοτητες του καθενος.

Ο κληρος τελικα επεσε στον συνδυασμο ενος Βιντεοπροβολεα συν Videoscaler, κατι που θα προτεινε και το Low Beats. Τον JVC DLA NX9, ο οποιος επιπλεον υποστηριζεται απο εναν Lumagen Radiance Pro 4242 18G.

Ο συνδυασμος της οθονης Stewart με τον προβολεα JVC και τον Lumagen λειτουργει τοσο καλα, ετσι ωστε στο θεμα εικονας δεν απαιτουνταν επιπλεον τροποποιησεις στον χωρο.

1643139276039.png


Βεβαια ολες αυτες οι τεχνικες δυνατοτητες δεν θα ειχαν καποια αξια εαν δεν προσαρμοζονταν τελεια στον χωρο απο ακουστικης και οπτικης αποψης.

Για αυτον ακριβως τον λογο αποφασισε ο αγαπητος μας κυριος Ε. για ενα ντιζαιν με εμμεσο φωτισμο στους πλευρικους τοιχους με την δυνατοτητα συνδυασμων. Ετσι μπορει κανεις αναλογα την διαθεση απο τον καταμαυρο χωρο κατα την απολαυση ταινιων να περασει σε εναν εμμεσο φωτισμο κατα την απολαυση μουσικης μεχρι και ενα φωτεινο φωτισμο εργασιας.

Το σχολιο ενος εκ των βασικων συντελεστων στην πραγματοποιηση του προτζεκτ δεν αγηνει το παραμικρο περιθωριο.

Προσωπικα ικανοποιηθηκαν και με το παραπανω ολες οι προσδοκιες μου. Αυτος ο ηχος, η δυναμικη, η λεπτομερεια γινονται αντιληπτα μονον σε μεγαλες κινηματογραφικες αιθουσες. Τα 18ιντσα σαμπς δημιουργουν ενα ηχητικο θεμελιο που προκαλει φοβο για την κατασκευη του κτιριου. Και οχι μονον αυτο. Το Auro3D λειτουργει για αυτο το μεγεθος του χωρου τελεια.

Ο αγαπητος μας κυριος συμπληρωνει με νοημα: Το ονειρο μου εγινε πραγματικοτητα.

Φυσικα ειναι πολλα τα λεφτα, 190.000 ειναι αυτα......αλλα τετοια προτζεκτ παρουσιαζονται για να διεγειρουν την φαντασια του κοινου.

Οπως τονιζει και ο φραντς μπορουμε να βρουμε το καταλληλο συστημα και χωρο για καθε πορτοφολι.

Τελος
 


MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Πολύ λάθος τοποθέτηση οθόνης! Τουλάχιστον για όσους (και είναι πάρα πολλοί), χρειάζονται υπότιτλους, θα πρέπει να σκύβουν και να κοιτούν κάτω! Πολλά χρήματα, μεγάλη μ@λ@κί@!!!
 

Ndis

Titika
Μηνύματα
1.853
Reaction score
4.601
7+8+8 = 23 ηχεία και subs , 50Κ για καρέκλες που κουνιούνται, 190κ στο σύνολο και τσιγγουνευτηκε τα επιπλέον 10-15k για τον 32αρη trinnov?

Σε τι κόζμο ζούμε Γιώργο Τσελίκα ...
 
Last edited:

Μηνύματα
5.280
Reaction score
6.428
Πολύ λάθος τοποθέτηση οθόνης! Τουλάχιστον για όσους (και είναι πάρα πολλοί), χρειάζονται υπότιτλους, θα πρέπει να σκύβουν και να κοιτούν κάτω! Πολλά χρήματα, μεγάλη μ@λ@κί@!!!
Μεταγλωτισμενα βλεπουν νομιζω...αγγλους,γαλλους,κινεζους ,τα παντα ολα... :D
Η τοποθετηση των καθισματων και οι σειρες πρεπει να εχει να κανει και με το plane wave των 🥰dba. 🥰
 

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Μεταγλωτισμενα βλεπουν νομιζω...αγγλους,γαλλους,κινεζους ,τα παντα ολα...
Ναι η αληθεια αυτη ειναι ,τα μεταγλωτιζουν ολα ή σχεδον ολα:)

Πολύ λάθος τοποθέτηση οθόνης! Τουλάχιστον για όσους (και είναι πάρα πολλοί), χρειάζονται υπότιτλους, θα πρέπει να σκύβουν και να κοιτούν κάτω!
Αυτο μπορειτε να μας το εξηγησετε, γιατι θα πρεπει να σκυβουν?
1643218423553.png
 

Μηνύματα
3.045
Reaction score
10.104
Αυτο μπορειτε να μας το εξηγησετε, γιατι θα πρεπει να σκυβουν?
View attachment 238248
Συνδυασμός χαμηλοτάβανου χώρου με επιθυμία για τη μέγιστη σε πλάτος οθόνη , εξού και το αναλογούν ύψος , επομένως αν δεν πάει πιο πάνω , θα ξεκινήσει από χαμηλά.
 

Μηνύματα
4.461
Reaction score
7.732
Συνδυασμός χαμηλοτάβανου χώρου με επιθυμία για τη μέγιστη σε πλάτος οθόνη , εξού και το αναλογούν ύψος , επομένως αν δεν πάει πιο πάνω , θα ξεκινήσει από χαμηλά.
ο χωρος εχει διαστασεις 7,50 x 5,00m και υψος περι τα 3,30μ διοτι ο αρχικος ισογειος χωρος κατεβηκε περι τα 60cm κατω απο την αρχικη του επιφανεια δλδ το δαπεδο στην τελικη του μορφη βρισκεται 60 εκατοστα πιο κατω απο το αρχικο υψομετρο για να μην ειναι ολα τσιμα τσιμα. Τελος παντων ολα πρεπει να υπολογιστηκαν στην λεπτομερεια με γωνιες θεασης αποστασεις κτλπ.
δεν νομιζω να εγινε τετοια μελετη και να πρεπει καποιος εκει μεσα να σκυψει. Ισως ομως ο κυριος Μαντ γνωριζει κατι που μας διαφευγει
 

MAD

Σιαρτάκιας
Μηνύματα
5.251
Reaction score
1.161
Το να ''σκύψει'' είναι τρόπος του λέγειν, απο την φωτό όμως δείχνει οτι πρέπει να κοιτά προς τα κάτω , και όπως ξέρετε ορισμένες ταινίες, έχουν τους υπότιτλους πολύ χαμηλά, έως και έξω απο το κάδρο, επίσεις εδώ κάποτε λέγατε, ότι απο το πάτωμα, το ύψος της οθόνης, πρέπει να είναι 60 πόντους? 70? τώρα αλλάξατε γνώμη? ή δεν βλέπω καλά την φωτό? αυτή δεν έχει τέτοιο ύψος!
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.323
Μηνύματα
2.858.556
Members
37.895
Νεότερο μέλος
Mark Zappa
Top