denon 3311

Reaction score
10
Μιας και ειμαι κατοχος 40ρας SAMSUNG 3D τηλεορασης και ps4, εψαχνα για ενισχυτη διχως να κατεχω το αθλημα.Απο καινουριους δεν ημουν ικανοποιημενος με τις παροχες και μετα απο πολύ διάβασμα στο ιντερνετ και κυριως στο forum του site κατεληξα και πηρα τον denon 3311 αντι του Pioneer VSX-D2011 που γλυκοκοιτούσα με συμβουλή του μελους abcd:). Δυστυχως ηχεια δεν εχω και θα αρχισω σιγα σιγα να χτιζω το συστημά μου και επειδη δε μου περισσεύουν μαλλον θα ψαξω για ποιοτικά μεταχειρισμενα η stock ηχεια.Προς το παρόν έχω ενα παλιο ηχοσύστημα της sony το mhc- nx3av που ειχα παρει το 2000 και εχει απο μονο του 2 κυρια ηχεια 120w το καθένα, 6 ohm ( http://www.ebay.co.uk/itm/Sony-SS-NX1-Main-Stereo-Speakers-/262889449468 ) και 3 περιφερειακα 35w,8ohm (https://www.gumtree.com.au/s-ad/rouse-hill/speakers/sony-ss-rc100-speakers/1144173569 ). Μπορώ να τα συνδέσω στο denon δίχως φοβο?
ΥΣ: O denon δεν εχει το μικροφωνο της audyssey και αν καποιο μελος το εχει για πωληση και δεν το χρειαζεται ας στειλει μηνυμα καθως στη κινοτεχνικη μου ειπαν για μετα το πασχα με παραγγελια.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.256
δεν είναι σωστό να βάλεις όποιο μικρόφωνο να'ναι πάνω, νομίζω πρέπει να κάνεις παραγγελία με το serial number του ενισχυτή.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.579
δεν είναι σωστό να βάλεις όποιο μικρόφωνο να'ναι πάνω, νομίζω πρέπει να κάνεις παραγγελία με το serial number του ενισχυτή.
Σιγά. :p

melina

Cargo 200
Reaction score
45.256
Είπα "νομίζω", αλλά για να είμαστε ακριβείς όλο το στόρυ έχει ως εξής.

d)4. Do I have to use the mic that came with my AVR or PrePro?

The easy answer to that is yes. Your Audyssey mic has a calibration file which is stored inside your AVR or prepro. If you use a mic from another unit, then there is a chance that the calibration file will be inappropriate for that mic and the whole calibration will be off as a result. So to be absolutely sure, then always use the mic that was bundled with your unit.

However, it is also possible to use the mic from another unit of the same brand as your unit - eg, a Denon mic with a Denon unit, an Onkyo mic with an Onkyo unit and so on. The caveat to this is that the mic must be of the same type and model. Early Onkyo units, for example, were supplied with a black, round, flat mic (often called a 'puck' mic for its vague resemblance to an ice hockey puck). Later Onkyos were supplied with a silver mic shaped like a long pyramid or the Eiffel Tower. These 'puck mics' and 'Eiffel Tower' mics are notinterchangeable. The current mic used by Onkyo is designated ACM1H and this is printed on the box the mic comes in.

Note for Denon units:

The ACM1H mic is interchangeable with the DM-A409 mic used with Denon AVR-XX09/X89 through AVR-XX12 models. Older Denon models use the following mic types, neither of which is compatible with each other or the newer DM-A409/ACM1H mics:

• XX06: DM-S205 (hockey puck style)
  • XX08/X88: DM-A405 (tower style)
  • 4308/5308/AVP: DM-A505Z
  • 5308/AVP (w/3D upgrade): DM-A409

With the introduction of the new Denon AVR-XX13 models, Denon is now including the new "ACM1HB" black mic which Audyssey has confirmed is interchangeable with the DM-A409 (Denon) and ACM1H (Onkyo, Marantz) mics.
(Thanks to AVS Member jdsmoothie for Denon mic information)

UPDATE June 2012: Onkyo, Marantz and Denon units now all use the same ACM1HB mic.

If you damage or lose your mic, they are available from your unit manufacturer for around $US25. Be very careful about buying from other sources such as auction sites as there have been counterfeit mics (especially from non-USA eBay resellers) seen there (as verified by Audyssey) and these will quite probably not be properly calibrated by your unit's calibration file.

Long story short - take care of your mic and preferably use the one that came with your unit.

melina

Cargo 200
Reaction score
45.256
Ωραίος ο @gonis !
Αν συνεχίσεις από τούδε και στο εξής τις καλές πράξεις, τι λες; θα προλάβεις να ξεπλύνεις τις αμαρτίες σου; :p :roflmao:

Reaction score
14
Είναι τόσο απαραίτητη η χρήση του μικροφώνου?
Αν ορίσουμε τις αποστάσεις manual δεν είναι το ίδιο πράγμα?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Με το μικρόφωνο γίνεται ισοστάθμιση, οι αποστάσεις είναι απλώς bonus.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Τώρα, το αν αυτή η ισοστάθμιση προτιμάται ή όχι, είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.

Προσωπικά πάντα, η αυτόματη ρύθμιση γίνεται για σκοπούς επιβεβαίωσης και μόνο. Κατόπιν στον χώρο μου, το αποτέλεσμα που βγαίνει από αυτήν, ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα ή τέλος πάντων με αυτό που με ευχαριστεί.

Και επιβεβαιώνεται και με την ταυτόχρονη σύγκριση με τον ξεχωριστό προ ενισχυτή.

Αναφέρομαι και στα δύο μέρη, Μουσική & κινηματογράφο.

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Σημειωτέον ότι δεν παίζει ρόλο η εταιρεία, και με την marantz τώρα, αλλά και με την yamaha παλαιότερα, μόνο σε Pure Direct δουλεύουν τα μηχανήματά μου.

Reaction score
5.672
Εγω θα πρότεινα εαν ειναι να αγοράσει να πάρει καλύτερο μικρόφωνο απο αυτό της εταιρειας.
Χαμένος δεν θα βγει ...

Vakis2000

Κλιψ κλαψ
Reaction score
9.449
Μια και το έφερε η κουβέντα. Σκέπτομαι και εγώ σοβαρά την αγορά μικροφώνου. Θέλω εκτός από την ισοστάθμιση να έχω ένα καλό μικρόφωνο για την dslr ή την βιντεοκάμερα για να ανεβάσω κάποιο βίντεο με την απόδοση του συστήματός, ώστε να έχω την γνώμη σας. Με αυτά των ενσωματωμένων, αυτή κρίνεται (η απόδοση) ή μάλλον, απέχει από την πραγματικότητα, πάρα πολύ.

Υπάρχει κάποιος που το έχει ψάξει?
Κάποια πρόταση ? Θα πρέπει να είναι stereo πχ?

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.558
Άλλο το μικρόφωνο μετρήσεων, άλλο της βιντεοκάμερας, άλλο του Audyssey.

Για μετρήσεις, UMIK-1 απο την PSA.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7