Denon 3600 και 3700 pre outs.

Μηνύματα
16
Reaction score
12
Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα την βοήθεια σας να καταλάβω τις διαφορές που έχουν αυτοί οι 2 στα pre out ποια απενεργοποιούν τους εσωτερικούς ενισχυτές κ ποια όχι.
Στον 3600 μπορείς να απενεργοποιησεις εσωτερικα η τα 2 μπροστινά η 2 από τα height βάζοντας έναν εξωτερικό ενισχυτή αλλά θα πρέπει να θέσεις τον denon σε 11.1 σωστά?
Αν έχεις 5.1.4 ας πούμε κ τον ενισχυτή σε 9. 1
χρησιμοποιήεις τα pre out αλλά αλλά οι ενισχυτές δεν απενεργοποιουνται εσωτερικά κ έχουν ένα μικρό θόρυβο στο σήμα λόγο του ρεύματος που κρατάνε.

Στον 3700 ισχύουν τα ίδια απλά αν χρησιμοποιήσεις κ στις 11 preouts εξωτερικούς ενισχυτές μπορεί να απενεργοποιησεις όλους τους εσωτερικούς ενισχυτές.

Σωστά τα έχω καταλάβει? Ότι μπορούσα να καταλάβω από τα αγγλικά που ξέρω.
Επίσης μια τελευταία ερώτηση αν βάλω στα pre out LR ένα καλύτερο κ ποιοτικοτερο δικαναλο ενισχυτη θα επηρεάσει τον ήχο των ηχείων μου η όχι?
 

Μηνύματα
54
Reaction score
56
Έχω τον 3600 και τον χρησιμοποιώ με δικάναλο ενισχυτή για τα μπροστινά LR με preout. Προφανώς ένας καλύτερος δικαναλος θα παίξει καλύτερα και ταυτόχρονα θα αποφορτίσει τον Denon από τα επιπλέον φορτία των LR αφήνοντας τον να παίξει ποιο άνετα τα υπόλοιπα κανάλια. Επίσης με αυτόν τον τρόπο όταν ακούω μουσική χρησιμοποιώ τον δικαναλο και όχι τον Denon χωρίς να χρησιμοποιώ άλλο στήσιμο με τα ίδια ηχεία.
Την αρχική ερώτηση σου με τα κανάλια δεν την κατάλαβα όπως την έχεις διατυπώσει.
 

Μηνύματα
16
Reaction score
12
Η πρώτη ερώτηση μου έχει να κάνει με τα pre outs. Επειδή κ εγώ δεν τα έχω καταλάβει καλά από τα ξένα φόρουμ που διαβάζω μιας κ τα αγγλικά μου δεν ειναι κ άπταιστα.
Ο 3600 έχει 9 εσωτερικά κανάλια ενίσχυσης. Όταν τον δηλώσεις σαν 11 channel τοτε μπορείς να απενεργοποιησεις τον εσωτερικό ενισχυτή είτε των 2 μπροστινων είτε τα 2 height ώστε να βάλεις κάποιον εξωτερικό δικαναλο. Αν δεν δηλώσεις τον ενισχυτή σαν 11 channel κ τον έχεις ας πούμε σαν 9.1 η 5.1 τότε πάλι μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποίο pre out θες απλά ο εσωτερικό ενισχυτης του καναλιού δεν απενεργοποιειται κ κρατάει κάποιο ρεύμα κ αποτι λένε επηρεάζει την ποιότητα του ήχου.
Μέσες άκρες αυτά έχω καταλάβει απλά περιμένω κ κάποιον να μ τα επιβεβαίωσει η να με διορθώσει αν κάνω λάθος.
 

Μηνύματα
54
Reaction score
56
Καλά τα λες έτσι ακριβώς είναι. Όμως, μπορείς να δηλώσεις τον ενισχυτή 11.1 κατά την εγκατάσταση. Για να μπορείς να απενεργοποιεις τον ενισχυτή για τα μπροστινά ηχεία έχοντας καλύτερη ποιότητα ήχου σε pre out για αυτό το κανάλι. Στην συνέχεια όμως σε άλλη ρύθμιση του ενισχυτή επιλέγεις τι ηχεία έχεις πραγματικά ενώσει στον ενισχυτή. Που μπορεί να μην είναι και τα 11. Έτσι εγώ πχ τον έχω δηλώσει 11.1 αλλά στην συνέχεια ως διάταξη ηχείων έχω επιλέξει 5.1 . Με αυτόν τον τρόπο απενεργοποιώ τον ενισχυτή για τα μπροστινά ηχεία και τα οδηγώ με pre out σε δικαναλο εξωτερικό, και τα υπολοιπα 3 κανάλια τα οδηγώ από τον Denon.
 

Μηνύματα
54
Reaction score
56
Αν όντως πας σε Denon. Έχει όπως γνωρίζεις ρύθμιση ήχου Audyssey XT32. Με το XT32 μπορείς να αγοράσεις application σε Apple ή android με περίπου 20€ και να κανείς τις ρυθμίσεις σου από το app και όχι απευθείας από τον ενισχυτή. Το app σου δίνει επιλογές να κάνεις καλύτερες ρυθμίσεις και έχεις καλύτερη εποπτεία. Υπάρχουν video στο YouTube που μπορούν να σε βοηθήσουν να κατανοήσεις τις ρυθμίσεις.
Αν τον πάρεις πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθείς με το app. Η διαφορά του ήχου τρέχοντας το Audyssey, ακομα και από το app αλλά αφήνοντας τις ρύθμισης στον αυτόματο, σε σχέση με τον ήχο που μπορείς να επιτυχείς αφού ασχοληθείς με τις δυνατότητες του app είναι η μέρα με την νύχτα. Χρειάστηκε να τρέξω περίπου 10 φορές την εγκατάσταση μέχρι να την ρυθμίσω όσο καλύτερα μπορούσα. Όμως μετά τις ρυθμίσεις είναι η πρώτη φορά που έβαλα ταινία δράσης με την γυναίκα μου, με δυνατά τον ήχο και οχι μόνο δεν την ενόχλησε αλλά το απόλαυσε κιόλας. Την προηγουμένη μέρα έχοντας τον ενισχυτή με τις ρυθμίσεις του Audyssey στο αυτόματο δεν μπορούσε να ανεχτεί τον δυνατό ήχο.
 

Μηνύματα
16
Reaction score
12
Ευχαριστώ για τις συμβουλές. Ψάχνω για να πάρω ένα από τους 2 ενισχυτές αλλά μάλλον θα καταλήξω στον 3600 γιατί με τον μπέμπη μειώθηκε λίγο το μπάτζετ αλλά χαλάλι του...
 

Μηνύματα
54
Reaction score
56
Ο 3600 ειναι καλύτερος από τους περισσότερους 3700. Όποτε καλά θα κανείς να πας σε αυτόν.
 

Μηνύματα
27.076
Reaction score
25.009
Ο καλύτερος είναι ο 3700 από όλους , και 3600 και 3800 , βάσει μετρήσεων amir.
 

vidocq

Επαγγελματίας
Μηνύματα
507
Reaction score
127
Ο Οnkyo
TX-RZ50
Ειναι οτι καλυτερο παιζει αυτη τη στιγμη στη κατηγορια του...
Οι Denon τσιριζουν πολυ...!!!
ΑΝ εχετε σπιτι καναρινια και γαρδελια να παρετε τον Denon να τους βαζετε
mp3 απο το YouTube να ακουνε φωνες να μαθουν να λαλανε...
 


vidocq

Επαγγελματίας
Μηνύματα
507
Reaction score
127
Σύμφωνα με τον Amir δεν είναι κ τοσο καλός ο Onkyo.
Ααααααααα ναι , ειναι και ο Ημιθεος Amir............!!!
Μου διεφυγε ρε σεις ,ΣΟΡΥ..
Χαχαχαχαχαχαχαχαχααχαχαχαχαχαχαχαχαχα..
 

Μηνύματα
54
Reaction score
56
Ο καλύτερος είναι ο 3700 από όλους , και 3600 και 3800 , βάσει μετρήσεων amir.
Μετά την φωτιά στο εργοστάσιο της AKM, η Denon αναγκάστηκε να αλλάξει το DAC chip παραγωγής AKM στους ενισχυτές της με ένα υποδεέστερο άλλης εταιρείας. Οι πρώτοι 3700 που βγήκαν με το παλιό chip είχαν την ίδια ποιότητα ήχου με τον 3600 (με κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά όμως του καινούργιου μοντέλου). Οι περισσότεροι όμως 3700 που βγήκαν στην παραγωγή είναι με το υποδεέστερο Dac και χειρότερη ποιότητα ήχου σε σχέση με τον 3600. Ο amirm είχε μετρήσει ένα από τα πρώτα μοντέλα 3700 και όχι αυτό που τον αντικατέστησε.
 


Μηνύματα
1.712
Reaction score
2.440
3700H and 4700H goes from 2 x AK4458 to 7 x TIBurrBrown PCM5102A
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.311
Μηνύματα
2.858.162
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top