Denon AVR-4310, ήλθε και άστραψαν τ΄αυτάκια μου

Reaction score
0
Απάντηση: Denon AVR-4310, ήλθε και άστραψαν τ΄αυτάκια μου

ωχ...
δε ρίχνω αλάτι στην πληγή...

Reaction score
0

Να ξαναρωτησω παιδια...για αποκλειστικη χρηση homecinema ποιος αποδιδει καλλιτερα?Χωρις ιχνος αντιπαραθεσης...πραγματικα με ενδιαφερει

Reaction score
29.586

Oποιος σου αρέσει εσένα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

Καλο θα ειναι να τους ακουσεις ο ιδιος σωστα ρυθμισμενους.Αν και το mcacc ειναι τοσο καλο στην δουλεια του που η επεξεργασια περνα σε δευτερη μοιρα.Αν βεβαια τους βαλεις να παιξουν ολοι χωρις ισοσταθμιση μαλλον (λεω μαλλον) η pioneer ειναι μπροστα.Αν διαβασεις ολα τα περιοδικα βγαζουν usual πρωτα τα denon (πιο παλια τα γιαμι) , αλλα ολοι συμφωνουν οτι σε επεξεργασια για σινε καταστασεις η pio ειναι μπροστα, πολυ μπροστα.
Aλλα οπως ειπα ακουσε και μετα εχεις γνωμη.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

oι αθεοι που κατατασονται, γιατι οπως εχω ξαναπει αυτη τη στιγμη μπροστα ειναι η denon onkyo μονο και μονο dsx-IIz αλλα συνομα η pioneer θα απαντησει με IIz οποτε τοτε θα υπαρχει ενδιαφερον.Θα το δουμε.......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σαν βαλιου φορ μανι η ονκιο ειναι μπροστα, μονη παρενθεση στον μεγαλο denon ειναι οτι στο dsx εχει ταυτοχρονα και πλαινα και υχηλα ηχεια.Απο εκει και μετα πιστευω οτι οι δοιαφορες ειναι πολυ μικρες.Δεν υπαρχει καλο και κακο μηχανακι.Παλι αν δουμε τις πωλησεις , ειδικα στην ελλαδα η ονκιο μεδω και καποια χρονια ειναι ονατοπ (για οσους την θυμαστε)

Reaction score
2.557
Re: Απάντηση: Denon AVR-4310, ήλθε και άστραψαν τ΄αυτάκια μου

denon ή onkyo ?????
Pioneer?

Aν διάλεγα με το ένστικτο (και τι μηχανηματα μου άρεσαν από το 1977 μέχρι σήμερα) μου αρέσουν οι (μάρκες) Denon & Pioneer.

Δεν είχα πολλά, ένα προενισχυτή DENON PRA-1200 που η διαφορά του με ένα Luxman ήταν απλά η μέρα με τη νύχτα (παρά το όνομα της Luxman εκείνη την εποχή).

Από Pioneer ο χαμηλής τιμής 916 μου με έχει αφήσει πολύ ευχαριστημένο. Επίσης ένα παλιό Tuner ήταν καλό.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Denon AVR-4310, ήλθε και άστραψαν τ΄αυτάκια μου

Τα Υamaha λένε ψέμματα για την ισχύ ή εμένα έτσι μου φαίνεται;;;
Απο που βγαλατε αυτο συμπερασμα?

Εγω εχω εναν Yamaha RXV-863 και αν και δεν μπορω να τον μετρησω, συνγκρητικα με εναν DENON AVR - 2309 του φιλου μου δεν διαπιστωσα κατι τετοιο!
Και μαλιστα ο φιλος μου ειναι δυσαρεστιμενος γιατι του εκαψε δευτερη φορα την εξοδο HDMI.

Δεν συγκρινω ουτε κατηγορω, απλα δεν θα αυμφωνουσα μαζι σας
χωρις κατι χειροπιαστο, και μαλιστα γενικα για τα λεφτα τους οι YAMAHA ειναι αριστοι.

Reaction score
38
Απάντηση: Re: Denon AVR-4310, ήλθε και άστραψαν τ΄αυτάκια μου

Τα Υamaha λένε ψέμματα για την ισχύ ή εμένα έτσι μου φαίνεται;;;
Η αλήθεια είναι ότι όλοι -σχεδόν- λένε "ψέματα" για την ισχύ, απλώς άλλοι λένε μεγαλύτερα και άλλοι μικρότερα.
Επειδή τα Watts πουλάνε (όπως και τα megapixels στις φωτογραφικές) όλοι κάνουν τις μετρήσεις όπως τους βολεύει (π.χ. στα 6 Ohm στο 1 KHz - αντί για το σωστό στα 8 Ohm και 20-20000 Hz). Εξαιρετικά σύνηθες είναι και το να μετράνε μόνο το ένα κανάλι και να δηλώνουν την ίδια ισχύ (που δεν μπορεί να βγάλει λόγω τροφοδοτικού) και στα 7 (ή 5) κανάλια.

Ένας πολύ βασικός μπούσουλας για να έχεις μια αίσθηση της μέγιστης ισχύος που μπορεί να αποδώσει πραγματικά ένας AV ενισχυτής είναι να πολλαπλασιάσεις με 50% τη μέγιστη κατανάλωσή του, καθώς κάπου εκεί βρίσκεται ο μέγιστος συντελεστής απόδοσης ενός ενισχυτή (όχι ψηφιακού). Ο δικός μου Yamaha (RX-V2700) δηλώνει 7X140W, αλλά έχει μέγιστη κατανάλωση 1100W! Ως εκ τούτου υπολογίζω ότι στην πραγματικότητα πρέπει να αποδίδει περί τα 5Χ100W RMS στα 5 κανάλια που έχω.

Επαναλαμβάνω όμως ότι όλοι τα λένε τα ψεματάκια τους, με πιο ειλικρινή παραδοσιακά την Harman Kardon, η οποία δηλώνει πολύ συντηρητικά την ισχύ των ενισχυτών της.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.699

Οι Harman Kardon λένε συνήθως την αλήθεια στα Watt.

Reaction score
0

Εγώ τη μόνη αλήθεια που ξέρω και κυρίως που μπορώ απλά να αντιληφθώ είναι οτι οι DENON παίζουν και γ@μώ...

Είναι ο ξεκάθαρος ήχος και αυτό που ακούς, δεν είναι λιοντάρι, έκρηξη, σκόνη, σπασμένα γυαλιά ή πυροβολισμός!!!

Είναι κρύσταλλο που το ζηλεύεις, και το θαυμάζεις!!!

Είναι ¨Βιλούδο" που έλεγε και μια διαφήμιση παλιά...

Μα καλά θα μου πείτε, είναι σοβαρή τοποθέτηση και επιχειρηματολογία αυτή??
Όχι βέβαια,,, απλά είναι άνοιξη και εγώ είμαι βαριά ερωτευμένος με τον DENON... και μάλιστα μετά από λοξοδρόμιση προς τον ΟΝΚΥΟ o οποίος με απογοήτευσε...

Όχι γιατί ήταν κακός, αλλά γιατί το αυτί μου ήταν καλομαθημένο... και δεν το γνώριζα μέχρι που άκουσα κάτι άλλο εκτός από DENON !!!

Nα είμαστε όλοι καλά!!!

Reaction score
0

Όχι κι έτσι ρε ψηλέ...
Είπαμε γουστάρω να τον ακούω, όχι να χουφτωνω τα κουμπιά του!!

Αλλά ναι, είναι ερωτας τελικά!

Reaction score
29.586

Παιδιά όταν συνηθίσει κανείς στην ποιότητα denon γενικώτερα είναι πολύ δύσκολο να ικανοποιηθεί με κάτι άλλο μετά. Ιδίως αν μιλάμε για μηχανήματα απο 4310 και πάνω που είναι στην ακριβή σειρά και που δεν εχουν εύκολα αντίπαλο.
Υπάρχουν διάφορα sub forums στο avs με διάφορα μηχανήματα, το thread των avp a1hd, poa a1hd , εχει γίνει sticky.Mιλάμε για 540 σελίδες.Δεν υπάρχουν άλλα αντίστοιχα τέτοια threads με τόσες πολλές σελίδες .

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

και εγω επειδης δεν αντεξα την ποιοτητα του 3805 στο να εξεχει μια βιδα στον πατο της συσκευης , και να ανοιγει μενου οπου ηθελε .Τον εστειλα :111:τοση πιοτητα (που ελεγε και ο δοσιλογος που λεει και ο τραγκας) δεν την αντεχο , ωχι αλη πιοτητα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.901
Members
38.518
Νεότερο μέλος
mrkgeo