Denon X4000 βοήθεια με τις ρυθμίσεις

Reaction score
11
Βάλτε ένα χεράκι να σεταρω τον ενισχυτή γιατί όπως πάει η δουλειά δεν θα δω καμία ταινία φέτος το χειμώνα.
Παρακάτω βάζω την πίσω όψη του ενισχυτή

http://usa.denon.com/Assets/images/products/AVR-X4000/EL_avrX4000_e3_bk_re.jpg

Έκανα την πιο απλή σύνδεση με μια μόνο πηγή και τα ηχεία ως εξής.

Σύνδεσα το Dune με HDMI στην είσοδο 5 (media player) kai την τηλεόραση στην HDMI OUT monitor 1.
Επιλέγω πηγή εισόδου την είσοδο 5, μπήκα και μέσα στο μενού του ενισχυτή και επέλεξα HDMI out, auto.

Δεν μπορώ να πάρω καθόλου σήμα στην τηλεόραση.

Δοκίμασα εν τω μεταξύ σύνδεση του ντιουν κατ ευθείαν στην τηλεόραση και παίζει κανονικά.

Τι φταίει;
Μήπως παιζει κάτι λάθος με τις ζόνες;
Ποιά ζώνη πρέπει να επιλέξω;
Τι άλλο να κοιτάξω;

Reaction score
29.579
Στο μενού , έχει ειδικές ρυθμίσεις , για την κάθε είσοδο. Μπαίνεις μέσα και ρυθμίζεις την κάθε μια ξεχωριστά. Απο σήμα εισόδου , επεξεργασία , σήμα στην έξοδο, audio, επεξεργασία audio κλπ. Μετά υπάρχει και το μάνιουαλ.
Μην αγχώνεσαι και μην ψαρώνεις , θα το βρείς.

Reaction score
11
Στο μενού , έχει ειδικές ρυθμίσεις , για την κάθε είσοδο. Μπαίνεις μέσα και ρυθμίζεις την κάθε μια ξεχωριστά. Απο σήμα εισόδου , επεξεργασία , σήμα στην έξοδο, audio, επεξεργασία audio κλπ. Μετά υπάρχει και το μάνιουαλ.
Μην αγχώνεσαι και μην ψαρώνεις , θα το βρείς.
Κατα τη γνώμη μου είναι λάθος να αρχίσουμε το ψάξιμο από τις εισόδους. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην έξοδο HDMI εκεί είναι το πρόβλημα. Καμία πηγή να μην έχω πάνω στον ενισχυτή θα έπρεπε η τηλεόραση να τον βλέπει από τη στιγμή που μια έξοδος του ενισχυτή είναι συνδεμένη με την είσοδο της τηλεόρασης. Να γράφει το λογότυπο Denon.

Να αναφέρω εδώ οτι αυτόν τον ενισχυτή τον αγόρασα γιατί ο προηγούμενος denon 4308 μου παρουσίαζε το ίδιο πράγμα.
Δεν μπορούσα να στείλω καθόλου σήμα από τις εξόδους hdmi. Αφού πάλεψα αρκετά με τις ρυθμίσεις και δε βρήκα άκρη τον έστειλα στην κινοτεχνική για σερβις και μετά από καιρό μου είπαν οτι έχει βλάβη στις εξόδους και πως δεν επισκευάζεται.
Αρχίζω να σκέφτομαι πλέον διάφορα οτι ή και οι δυο έχουν το ίδιο πρόβλημα ή οτι είναι θέμα απλά ρυθμίσεων και η κινοτεχνική μου λέει ότι της κατέβει κι εγώ απλά έχω χαζέψει και δεν μπορώ να δω κάτι απλό.
Τον 4308 τον είχα 4-5 χρόνια και δεν αντιμετώπιζα προβλήματα με το χειρισμό του.

Reaction score
11
Αν κάποιος ξέρει να κοιτάξουμε λίγο το θέμα με τις ζώνες.
Ο ενισχυτής έχει zone2 zone3 kai main zone αν θυμάμαι καλά. Ποιά ζώνη πρέπει να επιλέξω;
Με δυο λόγια τι κάνουν αυτές οι ζώνες;

Reaction score
29.579
Ναι την θυμάμαι την ιστορία με τον 4308.
Οι ζώνες είναι δευτερεύοντες χώροι στους οποίους ο ενισχυτής στέλνει ήχο και εικόνα , σχεδόν ανεξάρτητα απο το τι παίζει στην κυρίως ζώνη. Μπορούν να είναι on η off. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η main zone , να είναι on. Επίσης όπως σου είπα μέσα στο μενού έχει επιλογές για την έξοδο της κάθε εισόδου .
Εχει και επιλογές που κάνεις assign, το video σήμα , η το είδος του σήματος. Αν εσυ περιμένεις να δεις το λογότυπο του denon , αλλά η default επιλογή δεν είναι hdmi, τότε δεν θα το δεις. Πρέπει να το επιλέξεις απο το μενού. Παίξε λίγο και μην το φοβάσαι. Δεν θα πάθει κάτι , δεν θα χαλάσει.

Reaction score
11
Ναι την θυμάμαι την ιστορία με τον 4308.
Οι ζώνες είναι δευτερεύοντες χώροι στους οποίους ο ενισχυτής στέλνει ήχο και εικόνα , σχεδόν ανεξάρτητα απο το τι παίζει στην κυρίως ζώνη. Μπορούν να είναι on η off. Αυτό που σε ενδιαφέρει είναι η main zone , να είναι on. Επίσης όπως σου είπα μέσα στο μενού έχει επιλογές για την έξοδο της κάθε εισόδου .
Εχει και επιλογές που κάνεις assign, το video σήμα , η το είδος του σήματος. Αν εσυ περιμένεις να δεις το λογότυπο του denon , αλλά η default επιλογή δεν είναι hdmi, τότε δεν θα το δεις. Πρέπει να το επιλέξεις απο το μενού. Παίξε λίγο και μην το φοβάσαι. Δεν θα πάθει κάτι , δεν θα χαλάσει.
Γιάννη, κατ αρχήν θέλω να σε ευχαριστήσω που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις και εδώ αλλά και στο άλλο θεμα με τον παλιό ενισχυτή.
Έχω βάλει το main zone στο on μπήκα στις ρυθμίσεις hdmi out και εκεί επέλεξα να στέλνει σήμα σε 1080π ως αναφορά ποια έξοδος να στέλνει σήμα έβαλα αυτόματο έκανα και δοκιμή με μονιτορ 1 και μόνιτορ2.
Αυτο με τα assign που μου λες δεν ασχολήθηκα. Δρομολόγηση σήματος δεν σημαίνει αυτό;
Δεν ασχολήθηκα για τον εξής λόγο.
Υποθέτουμε οτι κάνουμε την πιό απλή σύνδεση.
Έχουμε τον ενισχυτή ένα καλώδιο HDMI και την τηλεόραση μόνο αυτά και τα συνδέουμε μεταξύ τους χωρίς καμία πηγή χωρίς ηχεία δεν θα πρέπει να δει η τηλεόραση οτι κάτι μπήκε πάνω της;
Έκτός αν είναι κάτι λάθος στις hdmi out του ενισχυτή ή στην HDMI είσοδο της τηλεόρασης.

Reaction score
11
Παιδιά αν παρακολουθεί το θέμα κάποιος από Θεσσαλία μεριά (καρδίτσα λάρισα τρίκαλα) και έχει διάθεση να ασχοληθεί για καμιά ωρίτσα να τον πάρω παραμάσχαλα και να τον δούμε μαζί θα ήμουν ευγνώμων.
Λάκηηηηη, spilegu που είστε;

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
102.617
Όλο αυτό μου μοιάζει με πρόβλημα HDMI handshake μεταξύ ενισχυτή και τηλεόρασης.

Χωρίς να είναι συνδεδεμένη καμία πηγή στον Denon, όταν πατάς το πλήκτρο Setup του Denon δεν εμφανίζεται τίποτα στην οθόνη της TV? Δοκίμασες όλες τις εξόδους HDMI του Denon και όλες τις εισόδους της TV? Δοκίμασες να συνδέσεις τον Denon σε άλλη τηλεόραση ή oθόνη υπολογιστή με είσοδo HDMΙ, ώστε να αποκλείσεις την περίπτωση βλάβης της πλακέτας εξόδου HDMI του Denon?

Reaction score
11
Επιτέλους εμφανιστηκε το σημα στην τηλ.
Παω να συνδέσω τωρα τα ηχεια και το Dune.
Πιστευω οτι ολα θα πανε καλά τωρα.
ΟυΦ!!!!!!!

Reaction score
11
Φυσικά! επιβάλεται νομίζω, αλλωστε αυτή είναι η ένοια του φορουμ.

Το καλοκαίρι έβαψα το σπίτι και φυσικά οι καλωδιώσεις έφυγαν από τη θέση τους.
Το καλώδιο που πήγαινε στον προβολέα δεν το έβαλα σωστά ή το έβαλα ανάποδα πίσω από τον προβολέα είναι και κοντά στον τοίχο και δεν μπορείς να δεις καλά τις εισόδους.Αυτό βραχυκύκλωνε και τις 2 εξοδους HDMI και δεν έδιναν καθόλου σήμα.
Αυτό ενδεχομένως προκάλεσε και τη βλάβη στον προηγούμενο ενισχυτή ή δεν είχε βλάβη και απλά δεν δούλευε εξ αιτίας των κακών συνδέσεων με τον προβολέα.
Θα ζητήσω αύριο από την κινοτεχνική να μου στείλει πίσω τον 4308 για να τον δω καλύτερα μήπως τελικά δεν κάηκε.

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster