Digital Projection M-Vision Cine LED DLP Projector

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.471

The projector is available with three lens options—two zooms (1.56-1.86, 1.85-2.40) and one fixed (0.73). Interestingly, the fixed lens adds $1000 to the price because of its superior optics. According to Digital Projection, the company is simply passing on the extra cost, it's not making any more profit on the fixed-lens version.

Another option is an ISCO anamorphic lens with motorized sled, which costs an additional $13,000. The sled can only be attached to the projector in a ceiling-mount configuration, and the required hardware is another $500
Also of interest is the projector's ability to display 1080p/24 at 48Hz. The control for this function is hidden in a password-protected service menu and defaults to Auto, which uses 48Hz for 1080p/24 and 60Hz for 1080p/60 and 1080i. (The projector can also operate at 50Hz for European content.)
Aπό 16.000-17.000 $.
Link

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.471

Highs
LED illumination means no lamp replacement
LEDs don't change color or brightness over time
LEDs consume less power and generate less heat than lamps
No color wheel, fewer "rainbow" artifacts
Superb color, detail, shadow detail
Excellent video processing

Lows
Relatively low light output
Real-world blacks could be deeper
Contrast & Resolution

Peak-white level: 17.2fL
Black level: 0.002fL
Peak contrast ratio: 8600:1
Horizontal bandwidth: 37.1MHz

Note: these measurements were taken on a Stewart StudioTek 100 unity-gain screen. To see what they would have been on a StudioTek 130, multiply the peak-white and black levels by 1.3.

The color gamut with BrilliantColor off was close to perfect

Turning BrilliantColor on tilted the red/blue axis slightly, but I ended up preferring the look of this setting—after recalibration, that is—on real-world program material.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.217
Απάντηση: Digital Projection M-Vision Cine LED DLP Projector

Πολύ ενδιαφέρουσα η δυνατότητα επιλογής σταθερού φακού, αλλά τη γενικότερη τιμολογιακή πολιτική τους μάλλον δε χρειάζεται να τη σχολιάσω...

Τώρα για τα 24 -> 48Hz, οι περισσότεροι προβολείς το ίδιο κάνουν -και σίγουρα το κάνει ο W5000 μου των 2.000€.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.471
Πάντως νου κάνει εντύπωση ότι δεν αναφέρει τίποτα στο θέμα κίνησης.Εκτός και αν δεν είδα καλά..

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.741
Απάντηση: Re: Digital Projection M-Vision Cine LED DLP Projector

Πάντως νου κάνει εντύπωση ότι δεν αναφέρει τίποτα στο θέμα κίνησης.Εκτός και αν δεν είδα καλά..
Δεν πειράζει...παίρνεις τον 85 που είναι κορυφή στη κίνηση

στο 1/3 της τιμής του, και με τα υπόλοιπα καμμιά 30αριά λάμπες!:142:

Reaction score
15.548
Απάντηση: Re: Digital Projection M-Vision Cine LED DLP Projector

Στην κινηση ακομα εχουμε μελλον...

Μονο η sony ειναι ποιο μπροστα στον τομεα αυτον...

Αυτο που θελω να δω ειναι το χρωματικο φασμα σε σχεση με τις λαμπες ΧΕΝΟΝ...δλδ παλετα χρωματων.....

Τα τριγωνα δεν λενε κατι....
Τριγωνα τετοια εχουν πολλοι.....

SONY 200 ....μια χαρα τριγωνακι..!!!!!
Βεβαια ειναι μεγαλυτερο....απλα αυτο ειναι το καλιμπραρισμενο..!!!!!
Δυστυχως δεν βρισκω το φασμα χρωματων του 200αρι....(αν το βρω θα το βαλω)
Σιγουρα ξεπερναει το 85% ......
Τα led φτανουν το 100%..:118:

Reaction score
8.350

ενταξει αποφασισανε οι LEDνα παιζουν στην "εχω λεφτα και δεν ξερω τι να τα κανω" κατηγορια.Απορω ποσους τετοιους θα βρουνε σημερα,οταν ακομα και οι γκολντεν μποις της Γουωλ Στρητ κανουνε τους ταξιτζηδες.Πλην αυτου δεν εχουν αποδειξει τιποτα ακομα ως προς την ποιοτητα εικονας.Οταν παιρνει κανεις σημερα με 2χιλιαρικα μια χαρα εικονα,αυτες οι τιμες ειναι αλλης εποχης πιστευω.

Reaction score
1
Απάντηση: Η σχετική απειρία του reviewer...

First of all, you don't have to worry about replacing the lamp—the LEDs have a rated lifespan of 60,000 hours. Also, the brightness and color don't change over time, and they consume much less power and generate much less heat than conventional lamps.

Κατ’ αρχήν στα θετικά: ο M-Vision Cine είναι ο πρώτος DLP με LED προβολέας που ισχυρίζεται ότι τα LED του έχουν 60.000 ώρες διάρκεια ζωής, καθώς και το ότι η φωτεινότητα αλλά και το χρώμα (κατ’ επέκταση και η φασματική συμπεριφορά), μένουν ανεπηρέαστες στο πέρασμα του χρόνου. Τι από όλα αυτά ισχύει, μένει φυσικά να το διαπιστώσουμε στο μέλλον. Ξεκινήσαμε από τις 20.000 ώρες λειτουργίας στα LED, ανεβήκαμε στις 30.000, τώρα με τον M-Vision Cine ακούμε για πρώτη φορά 60.000 ώρες λειτουργίας!

Τώρα όσον αφορά το ίδιο το review, παρόλο που είναι εκτεταμένο και πλήρως εμπεριστατωμένο, άλλωστε το UltimateAVmag έχει αφήσει εποχή και έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή με τα εξαιρετικά reviews του Tomas Norton, η σχετική απειρία του συγκεκριμένου reviewer Scott Wilkinson, γίνεται εμφανής, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, σε ένα τουλάχιστον σημείο: επιμένει σχεδόν σε όλο το review ότι δεν έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο του μαύρου και την απόδοση των σκοτεινών πλάνων γενικότερα, σε πλήρη αντίθεση όπως λέει με τις μετρήσεις που πήρε! :111:

Αν είναι ποτέ δυνατόν!! Αφού οι ίδιες οι μετρήσεις που πήρε, του κάνουν εμφανές με τον πλέον έντονο τρόπο ότι ο προβολέας δεν έχει καλό μαύρο, τουλάχιστον ότι δεν έχει μαύρο που να μπορεί να κοντράρει τους σημερινούς κορυφαίους SXRD και DILA προβολείς, δεν μπορεί καν να συναγωνιστεί σε επίπεδο μαύρου τον δικό μου Sharp 21000, που είναι προβολέας τριετίας!!!

Δείτε παρακάτω τα νούμερα που πήρε στο on/off contrast. Και να επισημάνω εδώ ότι είναι μεγάλη παράλειψη που δεν αναφέρονται οι μετρήσεις του ANSI contrast αναρωτιέμαι άραγε, είναι δυνατόν να μην έκανε μετρήσεις στο ANSI contrast;!

Όπως βλέπετε, ο M-Vision Cine δεν κατάφερε καν να τερματίσει το Minolta LS100, αποδίδοντας 0,002fL επίπεδο μαύρου. Αυτό το επίπεδο μαύρου είναι απλά απαράδεκτο, όταν μιλάμε για σημερινό high end προβολέα. Και δεν είναι επαρκές σε καμία περίπτωση για να βλέπεις τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, με την πλειοψηφία των Blu-ray transfers που κυκλοφορούν στην πιάτσα! :137:

Για να πάρετε ένα μέτρο σύγκρισης: ο δικός μου Sharp 21000 απέδιδε με φρέσκια λάμπα στο High Contrast Mode (σταθερή ίριδα εντελώς κλειστή) 12,5fL φωτεινότητα, ενώ αυτή τη στιγμή που έχει 300 ώρες λειτουργίας, αποδίδει περίπου 9fL φωτεινότητα. Το on/off contrast μετρήθηκε ξανά πριν από λίγο καιρό με το CA813 στο 8.033:1. Άρα το μαύρο μου αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν ακριβώς δύο φορές σκοτεινότερο και βαθύτερο από αυτό του M-Vision Cine, και να σκεφτείτε ότι δεν είμαι φυσικά καθόλου ικανοποιημένος με το μαύρο μου!!

Πώς θα μπορούσα να είμαι άλλωστε, αφού δεν με ικανοποιεί απόλυτα ούτε το μαύρο του HD750, του VPL80, αλλά ούτε καν αυτό του VPL85 που είναι ακόμα βαθύτερο, απλά το βαθύτερο μαύρο που έχουμε δει εμείς τουλάχιστον στην Ελλάδα από ψηφιακό προβολέα!!! :121:

Reaction score
15.548

Σου ειχα πει πριν αρκετο καιρο να παρεις CRT αφου σ'αρεσει το μαυρο......:137:

Γιατι δεν ακους Πανο..:112:

Τωρα με το ντιμαρισμα στα led θα μετρας μαυρο και θα νομιζεις οτι εχει μαυρο η ταινια...:142:

Reaction score
1

Σου ειχα πει πριν αρκετο καιρο να παρεις CRT αφου σ'αρεσει το μαυρο......

Γιατι δεν ακους Πανο..

Τωρα με το ντιμαρισμα στα led θα μετρας μαυρο και θα νομιζεις οτι εχει μαυρο η ταινια...:142:

Σοβαρέψου Κώστα. :137:

Δεν έχω καμιά διάθεση πάλι για flames με τον Δημήτρη Ακριβό αλλά ούτε και με τον Ηλία (Mad)! :142:

Τώρα το τι βλέπω και το τι νομίζω, δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή, αφού τα νούμερα που αφορούν το μαύρο του M-Vision Cine μιλάνε από μόνα τους... :126:

Reaction score
15.548

Δεν έχω καμιά διάθεση πάλι για flames με τον Δημήτρη Ακριβό αλλά ούτε και με τον Ηλία (Mad)! :142:

Τώρα το τι βλέπω και το τι νομίζω, δεν μας απασχολεί αυτή τη στιγμή, αφού τα νούμερα που αφορούν το μαύρο του M-Vision Cine μιλάνε από μόνα τους... :126:
Παρε μια λαμπιτσα τουλαχιστον να δεις λιγο φως...:137:

Reaction score
15.548

Τώρα όσον αφορά το ίδιο το review, παρόλο που είναι εκτεταμένο και πλήρως εμπεριστατωμένο, άλλωστε το UltimateAVmag έχει αφήσει εποχή και έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή με τα εξαιρετικά reviews του Tomas Norton, η σχετική απειρία του συγκεκριμένου reviewer Scott Wilkinson, γίνεται εμφανής, πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη, σε ένα τουλάχιστον σημείο: επιμένει σχεδόν σε όλο το review ότι δεν έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο του μαύρου και την απόδοση των σκοτεινών πλάνων γενικότερα, σε πλήρη αντίθεση όπως λέει με τις μετρήσεις που πήρε! :111:

Όπως βλέπετε, ο M-Vision Cine δεν κατάφερε καν να τερματίσει το Minolta LS100, αποδίδοντας 0,002fL επίπεδο μαύρου. Αυτό το επίπεδο μαύρου είναι απλά απαράδεκτο, όταν μιλάμε για σημερινό high end προβολέα. Και δεν είναι επαρκές σε καμία περίπτωση για να βλέπεις τρισδιάστατα και κοντραστάτα σκοτεινά πλάνα, με την πλειοψηφία των Blu-ray transfers που κυκλοφορούν στην πιάτσα! :137:

Για να πάρετε ένα μέτρο σύγκρισης: ο δικός μου Sharp 21000 απέδιδε με φρέσκια λάμπα στο High Contrast Mode (σταθερή ίριδα εντελώς κλειστή) 12,5fL φωτεινότητα, ενώ αυτή τη στιγμή που έχει 300 ώρες λειτουργίας, αποδίδει περίπου 9fL φωτεινότητα. Το on/off contrast μετρήθηκε ξανά πριν από λίγο καιρό με το CA813 στο 8.033:1. Άρα το μαύρο μου αυτή τη στιγμή, είναι σχεδόν ακριβώς δύο φορές σκοτεινότερο και βαθύτερο από αυτό του M-Vision Cine, και να σκεφτείτε ότι δεν είμαι φυσικά καθόλου ικανοποιημένος με το μαύρο μου!!
Toν δικο σου ο Tomas Norton τον ειχε βγαλει με eco lamp

Φωτεινοτητα..12.7 fl
μαυρο..0.002 fl
on/off...6350/1

Οποτε εχετε το ιδιο μαυρο με τον M-Vision Cine..και μαλλον ειναι και ελαφρος καλυτερος μιας και εσυ παιζεις με full την λαμπα.

Η εσυ κανεις λαθος η εκεινος ....διαλεξε.....:112:

Reaction score
1

Toν δικο σου ο Tomas Norton τον ειχε βγαλει με eco lamp

Φωτεινοτητα..12.7 fl
μαυρο..0.002 fl
on/off...6350/1

Οποτε εχετε το ιδιο μαυρο με τον M-Vision Cine..και μαλλον ειναι και ελαφρος καλυτερος μιας και εσυ παιζεις με full την λαμπα.

Η εσυ κανεις λαθος η εκεινος ....διαλεξε.....

Μπουχαχά! Μόνος σου γράφεις τα νούμερα του Tomas Norton (αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες πάρθηκαν), άρα μόνος σου θα έπρεπε να καταλαβαίνεις και ποιος είναι πιο κοντά στην αλήθεια! :137:

Έχεις πολύ πολύ δρόμο ακόμα Κωστάκη, για να είσαι σε θέση να... μου την λες σχετικά με τις μετρήσεις μου! :142:

Πρώτον, η μέτρηση του Tomas Norton στον Sharp 21000 πάρθηκε με τη λάμπα στο Low, όπως λες κι εσύ.

Δεύτερον, ακόμα και πρωτοετείς στην βιντεοπροβολή, γνωρίζουν τις πολύ μεγάλες διαφορές που μπορεί να προκύπτουν στις μετρήσεις, από κομμάτι σε κομμάτι στον ίδιο βιντεοπροβολέα! Π.χ.: το review του Greg Rogers στον Sharp 21000: μέτρησε 8.600:1 με την λάμπα στο high όπως παίζω κι εγώ! :126:

Τρίτον, τόσο η μέτρηση του Sharp 21000 όσο και αυτή του M-Vision Cine, πάρθηκαν με το Minollta LS100, που τερματίζει στο κάτω του όριο στα 0,001fL!

Άρα λοιπόν με την κοινή λογική σου, για πες μας, ποιος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο κοντά στην αλήθεια και να είχε μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις του, κάποιος που μέτρησε με ένα φωτόμετρο ουσιαστικά τερματισμένο στο κάτω όριό του ή εγώ που μέτρησα με το CA813 χαλαρό και άνετο, να μετράει το μαύρο του Sharp 21000 με την ακρίβεια του εκατοστού του lux;! :142:

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.168

Δεν έχει μόνο ο Ηλίας και ο Δημήτρης CRT προβολείς, έχουν και άλλοι στο forum! βλέπωντας όμως την αντιμετώπιση όσων έχουν τέτοιας
''καταραμένης'' τεχνολογίας μηχανήματα, απλά δεν γράφουν τίποτα, και νομίζω οτι καλά πράττουν! Εγώ που διαθέτω κάτι παραπάνω σε χιούμορ, εξακολουθώ να σας πειράζω,
γιατί νομίζω οτι ένα χόμπυ δεν πρέπει να γίνεται αιτία διενέξεων, παρά μόνον ευχάριστης συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων! Αυτή είναι η δική μου αντίληψη των πραγμάτων!!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.741

Ηλία πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που έχουν CRT; (Δεν είναι ειρωνική ερώτηση)

Reaction score
15.548

1)Μπουχαχά! Μόνος σου γράφεις τα νούμερα του Tomas Norton (αλλά και τις συνθήκες με τις οποίες πάρθηκαν), άρα μόνος σου θα έπρεπε να καταλαβαίνεις και ποιος είναι πιο κοντά στην αλήθεια!

2)Έχεις πολύ πολύ δρόμο ακόμα Κωστάκη, για να είσαι σε θέση να... μου την λες σχετικά με τις μετρήσεις μου!

Πρώτον, η μέτρηση του Tomas Norton στον Sharp 21000 πάρθηκε με τη λάμπα στο Low, όπως λες κι εσύ.

3)Δεύτερον, ακόμα και πρωτοετείς στην βιντεοπροβολή, γνωρίζουν τις πολύ μεγάλες διαφορές που μπορεί να προκύπτουν στις μετρήσεις, από κομμάτι σε κομμάτι στον ίδιο βιντεοπροβολέα! Π.χ.: το review του Greg Rogers στον Sharp 21000: μέτρησε 8.600:1 με την λάμπα στο high όπως παίζω κι εγώ!

4)Τρίτον, τόσο η μέτρηση του Sharp 21000 όσο και αυτή του M-Vision Cine, πάρθηκαν με το Minollta LS100, που τερματίζει στο κάτω του όριο στα 0,001fL!

5)Άρα λοιπόν με την κοινή λογική σου, για πες μας, ποιος συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να είναι πιο κοντά στην αλήθεια και να είχε μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις του, κάποιος που μέτρησε με ένα φωτόμετρο ουσιαστικά τερματισμένο στο κάτω όριό του ή εγώ που μέτρησα με το CA813 χαλαρό και άνετο, να μετράει το μαύρο του Sharp 21000 με την ακρίβεια του εκατοστού του lux;!
Μαθε να διαβαζεις...πριν ξεκινησεις τα Μπουχαχα...!!

1)Εγω εγραψα τι μετρησε ο αγαπημενος σου...!!!!!:116:
Το τι ισχυει ξερεις ΕΣΥ ο Greg και ο Tomas.....

2)Μην ψαχνεις για φανταζματα...δεν θελει κανεις να στην πει..!!!
Εξαλλου μονο εσυ ξερεις πως μετρας και τι μετρας...!!!!

3)Δεν γνωριζα οτι η διαφορα on/off μπορει να ειναι τις ταξεως του 30%-40% κ.λ.π. απο κομματι σε κομματι....!!!!!!
Γιατι αν ειναι ετσι,τοτε δεν χρειαζετε να μετρας ....ασε που μπορει να μην μετρας και να λες ενα νουμερο στην τυχη...:142:

4)Ναι.....και...!!!!????..o Tomas N. που κανει το review δεν το γνωριζει..!!!!???

5)Eγω δεν ξερω απο αυτα.... εχω ακομα πολυ πολυ δρομο οπως εγραψες ποιο πανω....:137:

Κοιτα...
Και μονο που εψαξα(στο site αυτο για τον Τ.Μ. λογο του LED )και ανεβασα τι εχει γραψει ο αγαπημενος σου πολυ ειναι.....!!!!

Εξαλλου εσυ γραφεις οτι ειναι κορυφη....τωρα μας λες οτι δεν ξερει να μετραει απο τα λεγωμενα σου...!!!!

Και κατι ακομα.....αφου δεν ξερεις σιγουρα τι μετρησε στον M-Vision Cine ο reviewrer....μην βγαινεις και λες οτι ο Sharp εχει 2 φορες καλυτερο μαυρο...κ.λ.π.
Συγκρατησου ρε παιδι μου εστω και μια φορα......
Μην εχεις προωρει εξπερ$@%$@^%$@τωση.....:116:

Reaction score
15.548

Ηλία πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που έχουν CRT; (Δεν είναι ειρωνική ερώτηση)
Κανω την αρχη...:116:

1)ο Βαγγελης Λαμπρου....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.406
Members
38.697
Νεότερο μέλος
kkoumas