Digital Projection M-Vision Cine LED DLP Projector

Reaction score
15.548
Απάντηση: Digital Projection M-Vision Cine LED DLP Projector

Δεν έχει μόνο ο Ηλίας και ο Δημήτρης CRT προβολείς, έχουν και άλλοι στο forum! βλέπωντας όμως την αντιμετώπιση όσων έχουν τέτοιας
''καταραμένης'' τεχνολογίας μηχανήματα, απλά δεν γράφουν τίποτα, και νομίζω οτι καλά πράττουν! Εγώ που διαθέτω κάτι παραπάνω σε χιούμορ, εξακολουθώ να σας πειράζω,
γιατί νομίζω οτι ένα χόμπυ δεν πρέπει να γίνεται αιτία διενέξεων, παρά μόνον ευχάριστης συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων! Αυτή είναι η δική μου αντίληψη των πραγμάτων!!!!
Και εμεις το ιδιο......:137:

Reaction score
1

Εγώ που διαθέτω κάτι παραπάνω σε χιούμορ, εξακολουθώ να σας πειράζω,
γιατί νομίζω οτι ένα χόμπυ δεν πρέπει να γίνεται αιτία διενέξεων, παρά μόνον ευχάριστης συζήτησης και ανταλλαγής απόψεων! Αυτή είναι η δική μου αντίληψη των πραγμάτων!!!!

Ηλία μου, αυτή είναι ή θα έπρεπε να είναι η οπτική όλων όσοι ασχολούμαστε με τους προβολείς ως το χόμπι μας.

Απλά σε ένα δημόσιο φόρουμ, πρέπει να τηρούνται τα προσχήματα και οι κανόνες ευγένειας, έτσι ώστε να μην προσβάλλουμε ή να κάνουμε τον συνομιλητή μας να νιώθει προσβεβλημένος και να δημιουργούνται εντάσεις.

Με τον Κεφάλα έχουμε μια προσωπική και μακρά σχέση, που εξελίχθηκε μέσα από το πέρασμα του χρόνου με τέτοιον τρόπο, που μας επιτρέπει κατ΄εξαίρεση να απευθυνόμαστε ο ένας στον άλλο με μηνύματα ειρωνικά, χλευαστικά, ενίοτε και ταπεινωτικά ή προσβλητικά θα έλεγα!

Θεωρώ όμως, ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αυτές οι «φιλικές κόντρες» ανάμεσα σε μένα και στον Κεφάλα είναι προς όφελος της κατηγορίας, μια και δίνουν πολύ ζουμί προς συζήτηση και προβληματισμό.

Π.χ. κάτι που δεν θα τολμούσα να το γράψω σε σένα ή τον Ακριβό ή οποιοδήποτε άλλο μέρος του φόρουμ επειδή θα φοβόμουν ότι θα μπορούσε να δημιουργήσει ένταση, δεν θα διστάσω ούτε στιγμή να το γράψω απευθυνόμενος προς τον Κεφάλα, μια και τα όρια στα μεταξύ μας μηνύματα είναι πολύ... δυσδιάκριτα! :137:

Αυτό όμως δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ανυπακοή ή έλλειψη σεβασμού προς τους κανόνες λειτουργίας του φόρουμ. Οποιαδήποτε στιγμή μας ζητηθεί τόσο από εμένα όσο και από τον Κεφάλα, από τον Δημήτρη Headroom ή από την υπόλοιπη συντονιστική ομάδα του φόρουμ να «συμμαζευτούμε», θα το κάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Anyway, θεωρώ την κατηγορία των προβολέων του AVsite πολύ πολύ δυνατή, με τεράστιο πλούτο γνώσης και πληροφορίας που εμπλουτίζεται συνεχώς. Και είμαι πραγματικά περήφανος που συμμετέχω ενεργά σε αυτήν. Θεωρώ ότι εδώ και πολύ καιρό είμαστε στον σωστό δρόμο, το τρένο μας θυμίζει γιαπωνέζικο εξπρές υψηλής ταχύτητας, σταθερό, ταχύτατο και με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού!... :126:

Reaction score
1
Απάντηση: Η σχετική απειρία του reviewer...

2) Εξαλλου μονο εσυ ξερεις πως μετρας και τι μετρας...!!!!

3) Δεν γνωριζα οτι η διαφορα on/off μπορει να ειναι τις ταξεως του 30%-40% κ.λ.π. απο κομματι σε κομματι....!!!!!!
Γιατι αν ειναι ετσι,τοτε δεν χρειαζετε να μετρας ....ασε που μπορει να μην μετρας και να λες ενα νουμερο στην τυχη...

4) Ναι.....και...!!!!????..o Tomas N. που κανει το review δεν το γνωριζει..!!!!???

2) Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Πολλές φορές έχουμε μετρήσει μαζί, π.χ., τον δικό σου, BenQ 8700, Sony VPL200, Sony VPL85 κτλ. Ήσουν κι εσύ εκεί φίλε μου σε όλες αυτές τις μετρήσεις, και ξέρω πολύ καλά ότι αν εντόπιζες έστω και το παραμικρό λάθος στην μεθοδολογία ή στα νούμερα των μετρήσεων, δεν θα δίσταζες ούτε στιγμή να το γράψεις εδώ και να με κάνεις ρόμπα... :137:

3) Το ξέρεις πολύ καλά, αλλά έχεις την κακή συνήθεια να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως σε βολεύει κάθε φορά, μόνο και μόνο για να βγεις από πάνω στη συζήτηση κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Ξέχασες κιόλας τις μετρήσεις του ANSI contrast στον VPL85:
Eμείς μετρήσαμε 270:1 με το CA813.
O Μανώλης Καστρουνής μέτρησε 340:1 πάλι με το CA813.
Οι Σουηδοί μέτρησαν 480:1 με άγνωστο φωτόμετρο.
Ο SOWK στο αμερικάνικο φόρουμ, μέτρησε 504:1 πάλι με το CA813!!! :111:

Και μιλάμε πάντα για το ίδιο μοντέλο προβολέα, στο ίδιο ακριβώς πατερνάκι-σκακιέρα 4x4!!! :111:

Από το δικό μας 270:1 μέχρι το 504:1 του SOWK μιλάμε για μια διαφορά του 87% στον ίδιο μοντέλο προβολέα! Λοιπόν Κωστάκη μου;! :118:

4) Εδώ έχεις αναμφισβήτητα δίκιο, ήθελα να το γράψω και να το τονίσω κι εγώ. Θεωρώ ότι είναι λάθος να αναφέρει κάποιος νούμερα μετρήσεων από ένα φωτόμετρο που έχει ουσιαστικά τερματίσει στο κάτω όριό του. Για τον απλούστατο λόγο ότι έχει μεγαλώσει «επικίνδυνα» το όριο λάθους της μέτρησης.

Π.χ., το CA813 έχει ως κάτω όριο τα 0,01 lux. Ποτέ μα ποτέ, και για κανέναν λόγο, δεν θα ανακοίνωνα ένα νούμερο μέτρησης που έχει ληφθεί με το CA813 να δείχνει κάτω από 0,05 lux στο μαύρο.

Γι΄αυτό έγραψα πριν στον Ηλία ότι θεωρώ πως η κατηγορία των προβολέων του AVsite κυριολεκτικά πετάει! Είμαστε απλοί χομπίστες, παρόλα αυτά εντοπίζουμε τα λάθη στην μεθοδολγία των μετρήσεων από κορυφαία reviews και μάλιστα δεν τα επαναλαμβάνουμε στις δικές μας μετρήσεις!!!

Reaction score
15.548

2) Αυτό δεν είναι απολύτως αληθές. Πολλές φορές έχουμε μετρήσει μαζί, π.χ., τον δικό σου, BenQ 8700, Sony VPL200, Sony VPL85 κτλ. Ήσουν κι εσύ εκεί φίλε μου σε όλες αυτές τις μετρήσεις, και ξέρω πολύ καλά ότι αν εντόπιζες έστω και το παραμικρό λάθος στην μεθοδολογία ή στα νούμερα των μετρήσεων, δεν θα δίσταζες ούτε στιγμή να το γράψεις εδώ και να με κάνεις ρόμπα... :137:

3) Το ξέρεις πολύ καλά, αλλά έχεις την κακή συνήθεια να παρουσιάζεις τα πράγματα όπως σε βολεύει κάθε φορά, μόνο και μόνο για να βγεις από πάνω στη συζήτηση κάποια συγκεκριμένη στιγμή. Ξέχασες κιόλας τις μετρήσεις του ANSI contrast στον VPL85:
Eμείς μετρήσαμε 270:1 με το CA813.
O Μανώλης Καστρουνής μέτρησε 340:1 πάλι με το CA813.
Οι Σουηδοί μέτρησαν 480:1 με άγνωστο φωτόμετρο.
Ο SOWK στο αμερικάνικο φόρουμ, μέτρησε 504:1 πάλι με το CA813!!! :111:

Και μιλάμε πάντα για το ίδιο μοντέλο προβολέα, στο ίδιο ακριβώς πατερνάκι-σκακιέρα 4x4!!! :111:

Από το δικό μας 270:1 μέχρι το 504:1 του SOWK μιλάμε για μια διαφορά του 87% στον ίδιο μοντέλο προβολέα! Λοιπόν Κωστάκη μου;! :118:

4) Εδώ έχεις αναμφισβήτητα δίκιο, ήθελα να το γράψω και να το τονίσω κι εγώ. Θεωρώ ότι είναι λάθος να αναφέρει κάποιος νούμερα μετρήσεων από ένα φωτόμετρο που έχει ουσιαστικά τερματίσει στο κάτω όριό του. Για τον απλούστατο λόγο ότι έχει μεγαλώσει «επικίνδυνα» το όριο λάθους της μέτρησης.

Π.χ., το CA813 έχει ως κάτω όριο τα 0,01 lux. Ποτέ μα ποτέ, και για κανέναν λόγο, δεν θα ανακοίνωνα ένα νούμερο μέτρησης που έχει ληφθεί με το CA813 να δείχνει κάτω από 0,05 lux στο μαύρο.

Γι΄αυτό έγραψα πριν στον Ηλία ότι θεωρώ πως η κατηγορία των προβολέων του AVsite κυριολεκτικά πετάει! Είμαστε απλοί χομπίστες, παρόλα αυτά εντοπίζουμε τα λάθη στην μεθοδολγία των μετρήσεων από κορυφαία reviews και μάλιστα δεν τα επαναλαμβάνουμε στις δικές μας μετρήσεις!!!
2)Μπορει να ημουν παρων αλλα ποτε δεν σου ειπα τι και πως..
Μονο την τελευταια φορα σε εβαλα να μετρησεις οθονη για να δεις τι παιζει και να σκεφτεις.....

3)το τι μετραει και πως ο καθε ενας δεν γνωριζω....
Οι αποκλισεις αυτες ειναι μεγαλες και κατι δεν κανετε σωστα..

Οι αποκλισεις ενος φωτομετρου καλου που δουλευει καλα δεν υπερβαινει το 3% και αν πουμε οτι ο ενας μετρησε -3% λιγοτερο και ο αλλος +3% περισοτερο,τοτε το σφαλμα αναμεσα σε 2 μετρησεις δεν υπαιρβαινει το 6%....

Οι προβολεις τωρα δεν νομιζω να εχουν σφαλμα απο κομματι σε κομματι 20%+

Εαν ειναι ετσι δεν υπαρχει λογος μετρησεις ansi contrast απο τους reviewrer και γενικος απο κανεναν.
Eξαλλου οπως εχω πει το φωτομετρο ειναι για να δεις κατα βαση σε τι gamma παιζεις και να το διορθωσεις....το on/off και ansi ειναι δευτερευων για εμενα στις μετρησεις και δεν εχουν σημασια....

Και φυσικα να μετρας με ενα καλο φωτομετρο....

Reaction score
15.548

Και να σκεφτεις...πως οταν μετρας οθονη(αντανακλαση)εχεις και μια πτωση της φωτεινοτητας 10% περιπου σε 100% λευκο...
Αναλογα την οθονη βεβαια....

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.741

Θεωρώ όμως, ότι μέχρι στιγμής τουλάχιστον, αυτές οι «φιλικές κόντρες» ανάμεσα σε μένα και στον Κεφάλα είναι προς όφελος της κατηγορίας, μια και δίνουν πολύ ζουμί προς συζήτηση και προβληματισμό.

Πολύ σωστά:444:

Οποιαδήποτε στιγμή μας ζητηθεί τόσο από εμένα όσο και από τον Κεφάλα, από τον Δημήτρη Headroom ή από την υπόλοιπη συντονιστική ομάδα του φόρουμ να «συμμαζευτούμε», θα το κάναμε χωρίς δεύτερη σκέψη.

Να φύγετε κύριοι, να πάτε αλλού...να τσακωθείτε!:136: :137:

Μην τολμήσει κανείς να σταματήσει αυτή τη ''κόντρα'' μεταξύ τους!

Μαθαίνουμε αρκετά πράγματα από αυτήν!:126:

Reaction score
1

1. Εαν ειναι ετσι δεν υπαρχει λογος μετρησεις ansi contrast απο τους reviewrer και γενικος απο κανεναν.
Eξαλλου οπως εχω πει το φωτομετρο ειναι για να δεις κατα βαση σε τι gamma παιζεις και να το διορθωσεις....το on/off και ansi ειναι δευτερευων για εμενα στις μετρησεις και δεν εχουν σημασια....

2. Και φυσικα να μετρας με ενα καλο φωτομετρο....

1. Πάντα είναι χρήσιμες οι μετρήσεις και πάντα θα υπάρχουν, μια και μας δίνουν την «μεγάλη γενική εικόνα» ενός προβολέα μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Μας επιτρέπουν να αποτυπώσουμε με νούμερα όσα βλέπουν τα μάτια μας, ανάλογα βέβαια και με την εμπειρία του καθενός από εμάς, αλλά με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.

Βλέπεις πώς φάσκεις και αντιφάσκεις κάθε λίγο και λιγάκι;! Ένα φωτόμετρο δεν κάνει τίποτε άλλο από το να μετράει φωτεινότητα. Και το on/off contrast και το ANSI contrast, αλλά και το gamma δεν είναι τίποτε άλλο από μετρήσεις φωτεινότητας.

Αν λοιπόν θεωρείς ότι δεν αξίζει να μετράμε on/off και ANSI contrast λόγω μεγάλων αποκλίσεων μεταξύ μας, τότε αναμφισβήτητα το ίδιο θα ισχύει και για το gamma. Θα μετράμε δηλαδή τον ίδιο προβολέα αλλά διαφορετικό κομμάτι, κι εσύ μπορεί να μετράς π.χ., το preset του gamma 5 στον VPL85 και να το βγάζεις 2,15 ενώ εγώ ή κάποιος άλλος να το μετράει και να το βγάζει 2,47! :111:

Για ποιον λόγο πήγες και μου έβαλες τότε τις μετρήσεις του φασματογράφου από τις λάμπες UHP, XENON αλλά και από τα LED, στο άλλο θέμα του Mico LED προβολέα;! :118:

Αφού εγώ θα μπορούσα να σου πω ή να σου παρουσιάσω -εάν είχα φυσικά τέτοια στοιχεία- ότι εάν μετρούσαμε π.χ., με έναν άλλο φασματογράφο, τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι εντελώς διαφορετικά!!!

Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν γίνεται να δεχόμαστε τα στοιχεία των μετρήσεων κατά το δοκούν. Όποτε δηλαδή μας βολεύουν είναι μια χαρά, αλλά όταν δεν μας βολεύουν στο πυρ το εξώτερον! :137:

2. Αυτό το τελευταίο, θα κάνω απλώς ότι δεν το διάβασα Κωστάκη. Μην ξαναγυρνάμε πάλι στα ίδια.

Είδες ότι συνέκρινα τα δύο δικά μου φωτόμετρα μεταξύ τους στον BenQ 8700, και οι μετρήσεις τους ήταν ουσιαστικά η μία πάνω στην άλλη με απόκλιση λιγότερο από 1% μεταξύ τους. Το π@π@ροφωτόμετρο των 50 ευρώ μετράει ακριβώς το ίδιο με το σούπερ π@π@ροφωτόμετρο των 300 ευρώ!

Τα φωτόμετρα μετράνε το ίδιο Κωστάκη μου. Αυτό που άλλαζει κάθε φορά είναι η συσκευή που μετράμε (προβολέας), αυτός που μετράει (reviewer ή όχι), οι συνθήκες μέτρησης καθώς και η μεθοδολογία που μπορεί να είναι σωστή ή όχι. Ακόμα και το πώς ξύπνησε ο καθένας από εμάς το πρωί μπορεί να παίζει ρόλο, αν τσακωθήκαμε δηλαδή ή όχι με το έτερον ήμισυ!

Και για να ξαναγυρίσουμε επιτέλους στο θέμα μας, που δεν είναι άλλο από τον M-Vision Cine LED προβολέα. Αλλού ήταν για μένα το θέμα εξαρχής. Είτε το μαύρο του λοιπόν είναι το ίδιο με το δικό μου στον Sharp 21000, είτε το δικό μου είναι καλύτερο, η αλήθεια είναι μία και μοναδική: και το δικό μου μαύρο είναι για τα μπάζα, αλλά και το μαύρο του M-Vision είναι επίσης για τα μπάζα!

Τα νούμερα των μετρήσεων του on/off contrast είναι αμείλικτα και αποτυπώνουν ανάγλυφα την πραγματικότητα: ο M-Vision δεν μπορεί να σταθεί με αυτό το επίπεδο του μαύρου, δίπλα στους κορυφαίους DILA και SXRD προβολείς στα σκοτεινά πλάνα, τελεία και παύλα!

Εάν τον βάλεις να παίξει καθαρόαιμα σκοτεινά πλάνα (χωρίς δηλαδή μεγάλα έντονα φωτισμένα αντικείμενα, για να βοηθηθεί από το ANSI contrast του), δίπλα στον Sony VPL85, ο Sony θα τον κάνει απλά αλοιφή για τα παπούτσια, απλά πράγματα... :142:

Reaction score
15.548

Για ποιον λόγο πήγες και μου έβαλες τότε τις μετρήσεις του φασματογράφου από τις λάμπες UHP, XENON αλλά και από τα LED, στο άλλο θέμα του Mico LED προβολέα;! :118:
Bαρεθηκα να ασχολουμαι μετα ιδια Πανο ..εισαι κακος μαθητης...:116:

Γραφε οτι θελεις,ειτε ειναι σωστα ειτε λαθος εγω δεν θα σε ξαναελοχλησω.....

Δες και τι εστι ΧΕΝΟΝ....μιας και ελεγες οτι τα LED ειναι καλυτερα..
Μην κατσω και σου βρω τι εγραφες ....:116:

Reaction score
1

Bαρεθηκα να ασχολουμαι μετα ιδια Πανο ..εισαι κακος μαθητης...

Γραφε οτι θελεις,ειτε ειναι σωστα ειτε λαθος εγω δεν θα σε ξαναελοχλησω.....

Δες και τι εστι ΧΕΝΟΝ....μιας και ελεγες οτι τα LED ειναι καλυτερα..
Μην κατσω και σου βρω τι εγραφες ....:116:

Δεν πας καλά, νομίζω ότι χρήζεις ψυχιατρικής εξέτασης φίλε μου... :137:

Έχω δει με τα μάτια μου, βρε θεοπάλαβε, κάποιον LED προβολέα από κοντά, για να έχω εμπεριστατωμένη άποψη για τις χρωματικές του διαβαθμίσεις;! :118:

Μεταφέρω απλά εντυπώσεις από τα μέλη του αμερικάνικου φόρουμ που τους έχουν δει...

Όσο για το ποιος είναι καλύτερος προβολέας και ποιος όχι, δεν δίνουν όλοι το ίδιο βάρος στις χρωματικές διαβαθμίσεις, όπως δίνεις εσύ, πώς θα το κάνουμε δηλαδή.

Όταν θα πέσουν οι τιμές λοιπόν και θα ωριμάσει η τεχνολογία, εγώ θα τσιμπήσω έναν DLP με LED, και θα έχω 60.000 ώρες λειτουργίας με σχεδόν σταθερή φωτεινότητα, αστραπιαία ανάμματα και σβησίματα, άψογο χρωματικό τρίγωνο, άπειρο on/off contrast, ANSI contrast στα ουράνια, καθώς και την φοβερή οξύτητα στην εικόνα που μόνο οι μονότσιποι DLP μπορούν να δώσουν.

Εσύ, από την άλλη μεριά, πήγαινε να αγοράσεις έναν VPL200 και να σκας 1.000 ευρώ για λάμπα κάθε 300 έως 500 ώρες λειτουργίας το πολύ, μόνο και μόνο για να λες ότι έχεις χρωματικές διαβαθμίσεις... :204:

Reaction score
15.548

Ποιο πολυ μ'αρεσει το απειρο on/off των led που αναφερεις :143:

Επισης μου αρεσε που ειπες.........να παω να αγορασω εναν 200.....:142:

Νομιζω οτι ξερεις πολυ καλα(μιας και στο εχω πει εδω και παρα-παρα πολυ καιρο)οτι αλλαγη θα γινει 2012.......!!!!!
Και αν χαλασει η λαμπα του τωρα,θα παρω καινουρια λαμπα...!!!!!
190 ευρα.........

Aπο την στιγμη που πηγαινω κινηματογραφο αρκετα και δεν εχω χρονο για ταινιες στο σπιτι,δεν υπαρχει λογος αντικαταστασης.....

Επισης τον εχει περιλαβη ο πιτσιρικας με την παρεα του....
Τωρα αρχιζει να βγαζει τα λεφτα του...!!!!!!!!
7 χρονια και εχει κανει 2000 ωρες μονο...!!!!!
Φαντασου να ειχα παρει κανεναν CRT....
Μαζι θα πεθεναμε........:142:

Το οτι ασχολουμαι με τους προβολεις ειναι αλλο θεμα..!!!!!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.406
Members
38.697
Νεότερο μέλος
kkoumas