DIY Ηχοαποροφητικα πανελς

Reaction score
76
Καλησπερα,
οπως κοιταγα τι μπορω να βαλω στο νεο μου σαλονι και να δειχνει ωραιο βρηκα τα παρακατω ηχοαποροφητικα πανελς
επειδη εχω ξυλουργο που μπορει να μου τα φτιαξει ευκολα με τις οδηγιες ηθελα να ρωτησω εαν εχει κανεις δοκιμασει να τυπωσει πανω σε αυτα τα υφασματα και εαν ναι εαν εχει να προτεινει μερη που γινονται τετοιες εκτυπωσεις.

Ευχαριστω πολυ
Αλεξανδρος

Reaction score
76
Για παραδειγμα γνωριζει κανεις που μπορω να τυπωσω κατι τετοιο στην Ελλαδα;

Attachments

Reaction score
76
Επισης εχει κανεις δοκιμασει ποτε τετοιου ειδοθς διαχυτες;

1674846686831.png

Reaction score
2.288
Επισης εχει κανεις δοκιμασει ποτε τετοιου ειδοθς διαχυτες;

View attachment 279066
Για διακοσμηση ειναι πολυ ωραιοι. Για να ειναι αποτελεσματικοι ομως πρεπει να ειναι φτιαγμενοι να επιδρουν στις συχνοτητες που χρειαζεται στον συγκεκριμενο χωρο.
Η τυχαια διαχυση μπορει να ειναι επωφελης μπορει και οχι.
Γενικα μιλωντας, οταν καποιος θελει να βελτιωσει την ακουστικη του χωρου πρεπει πρωτα να κανει μετρησεις του χωρου για να δει που πρεπει να επεμβει και να ξεκινησει πρωτα απο τις χαμηλες συχνοτητες και μετα να προχωρησει στις υπολοιπες.
Συνηθως, για καλυτερα αποτελεσματα ειναι προτιμοτερο να γινεται συνδυασμος απορροφησης και διαχυσης σε καθε βελτιωτικο που θα προσθεσουμε στον χωρο μας. Για παραδειγμα, πανελ απορροφησης με διατρητη ανακλαστικη επιφανεια εμπρος.

Reaction score
855
Για παραδειγμα γνωριζει κανεις που μπορω να τυπωσω κατι τετοιο στην Ελλαδα;
Υπάρχουν παρόμοια θέματα στο φόρουμ, με αντίστοιχες πληροφορίες ... κάνε λίγο αναζήτηση στις παρουσιάσεις συστημάτων ...

Reaction score
456
@dervast

δες λίγο στα παρακάτω θέματα

Reaction score
76
το βαζω στην παρεα για κουβεντα.
Αθηναικη εταιρεια με χρεωνει για ηχοαποροφητικη κουρτινα, χωρις να υπαρχουν μετρησεις διαθεσιμες το παρακατω ποσο.
Η κουρτινα αποτελειται απλα 85% πολυεστερικο υφασμα και 15% ακρυλικο.
Σας δινω παρακατω να δειτε την τιμη να μου πειτε εαν ειναι "φυσιολογικη"

1675107630065.png

υ.γ δεν θα πω ποια εταιρεια ειναι δεν ειναι εκει το νοημα της κουβεντας.

Reaction score
2.288
Αθηναικη εταιρεια με χρεωνει για ηχοαποροφητικη κουρτινα, χωρις να υπαρχουν μετρησεις διαθεσιμες το παρακατω ποσο.

View attachment 279374

Μπορει να ειναι ραμμενη με χρυση κλωστη 24 κρατιων και να ειναι audiophile. Αν ειναι Sith audio, αξιζει, την διαφημιζει και ο YouTuber Cheapaudioman. Αν δεν εχεις δει κανενα βιντεο του, δες, θα σου φτιαξει τη μερα (μην δωσεις και πολυ σημασια στα reviews, το καλο ειναι τα sponsorships απο την "sith audio").

Reaction score
51

View attachment 279374

Από όσο ξέρω, είναι καλύτερο υλικό η βισκοζη για ηχοαποροφηση.

Επίσης, υπάρχει επίσης ελληνική επιχειρηση, νομίζω με ελληνικά προϊόντα (🤔), ειδικά για τέτοιο σκοπό (δεν ξέρω αν έχουν μετρήσεις, αλλά αν θυμάμαι καλά έχουν), και με πολυ καλυτερες τιμές.

Περίπου στα μισά νομίζω θα σου βγει για τις διαστάσεις που χρειάζεσαι.

Με τα ακριβά τους υφάσματα.

Γιατί έχουν τσόχα και ένα άλλο υλικό που είναι τα φθηνά τους.

Μαι τού σεντς

Reaction score
76

Επίσης, υπάρχει επίσης ελληνική επιχειρηση, νομίζω με ελληνικά προϊόντα (🤔), ειδικά για τέτοιο σκοπό (δεν ξέρω αν έχουν μετρήσεις, αλλά αν θυμάμαι καλά έχουν), και με πολυ καλυτερες τιμές.

Μαι τού σεντς
εχεις καποια ιστοσελιδα να κοιταξω με πολυ χαρα τα προιοντα τους;

Reaction score
2.288
εχεις καποια ιστοσελιδα να κοιταξω με πολυ χαρα τα προιοντα τους;
Εχεις κανει μετρησεις στο χωρο και ξερεις σε ποιες περιοχες συχνοτητων χρειαζεται επεμβαση?

Reaction score
76
Εχεις κανει μετρησεις στο χωρο και ξερεις σε ποιες περιοχες συχνοτητων χρειαζεται επεμβαση?
ναι και οχι :)
πιο πολυ προσπαθω να μαθω ποιες ειναι οι εταιρειες και ποια ειναι τα σχετικα κοστη. Πως λεγαμε μικροι για κομπιουτερ πας Στουρναρη; (πολλα χρονια πισω), το google συνηθως βγαζει οσες εταιρειες πληρωνουν για διαφημιση

Reaction score
2.288
ναι και οχι :)
πιο πολυ προσπαθω να μαθω ποιες ειναι οι εταιρειες και ποια ειναι τα σχετικα κοστη. Πως λεγαμε μικροι για κομπιουτερ πας Στουρναρη; (πολλα χρονια πισω), το google συνηθως βγαζει οσες εταιρειες πληρωνουν για διαφημιση
Δεν ξερω σε τι σταδιο βρισκεσαι αλλα καλυτερα κανε μια μετρηση της ακουστικης του χωρου (RΤ60) και ανεβασε την εδω να παρεις πρωτα μια ιδεα για το προς τα που θα πρεπει να κινηθεις.
Αυτη τη στιγμη ειναι σαν αν ψαχνεις για αυτοκινητο και κοιτας ολη την γκαμα των διαθεσιμων αυτοκινητων, απο VW UP μεχρι Mercedes E class και απο KIA Sportage μεχρι Ford Ranger γιατι δεν ξερεις ακομα αν σου χρειαζεται αυτοκινητο πολης, αυτοκινητο πολυτελειας, SUV η αγροτικο.

Reaction score
76

Μαι τού σεντς
πποια ειναι τα υλικα που θελουμε να δουμε σε μια κουρτινα για ηχοαποροφηση και διαχυση;
και ποια ειναι τα υλικα που δεν θελουμε να δουμε;

Νομιζω οτι θα παρω μια κλασσικη κουρτινα απο το εμποριο, τουλαχιστον να φροντισω να εχει τα σωστα χαρακτηριστικα οσο γινεται καλυτερα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.172
Members
38.540
Νεότερο μέλος
COSTOPOULOS NIKOLAS